Dunia sebenar Shida Dunia sebenar Shida

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)




Saturday, 30 August 2014

Hadiah dari Ephyra Oceanlife2u | Kotak ke Empat Ephyra

Assalammualaikum, peace upon you.
Hadiah dari Ephyra Oceanlife2u | Kotak ke Empat Ephyra | alhamdulillah syukur walau tak menang dalam Top 10 untuk menjadi pilihan Puan Amiza iaitu Pengasas Ephyra Oceanlife2u sendiri tetapi dapat juga dalam 20 peserta terawal yang review bagaimana ephyra membantu dalam cabaran 30hari. Ephyra Trial Pack (10 sachet) ini shida dapat dalam 3 or 4 hari yang lepas shida kalau tak silap sekarang baru nk update di blog :) shida belum lagi minum kemungkinan esok baru mula minum, dah habis 10 sachet akan order untuk kotak ke 5 ephyra. Sebenar diri shida sendiri amat sesuai minum Ephyra sebab shida sendiri rasa bagaimana perubahan yang shida dapat. Siapa yang minum memang tahu lah ephyra ni memang awesome! betul tak? Tak cuba memang tak tahu khasiat yang kita boleh rasa seawal 7 hari korang!! serius!! so bagi kesemua pemenang Top 10 dan saguhati untuk Cabaran Fasa ke2 ni tahniah shida ucapkan dan Terima Kasih juga kepada Blogger Mialiana. Selamat berEphyra ya kawan-kawan :)

bagi kawan-kawan yang nak cuba ephyra dan ingin memeiliki ephyra dengan harga murah dari pasaran boleh PM shida ya di email, facebook atau fanpage :) klik : testimoni shida menggunakan Ephyra


Friday, 29 August 2014

Kawan-kawan boleh tak bantu shida selesaikan masalah ini??

Assalammualaikum, peace upon you.
Beberapa hari yang lepas shida digemparkan dengan kedatangan Malware yang tak diundang, sekarang masalah lain pula yang timbul, masalah BERAT BLOG shida ni. Setakat ini bagi shida sendiri blog shida berat dia terkawal, bila load semua habis keluar dan muncul dari segi banner, tulisan dan lain-lain. Mungkin sebab shida mempunyai kelajuan internet yang boleh tahan lajunya (streamyx). Cuma kadang-kadang shida perhatikan bahagian sidebar paling lambat load berbanding bahagian ruangan banner dan post, header pun keluar elok saja, cuma sidebar agak lambat tapi disebabkan internet ok so tak ada masalah lah! Cuma yang membuat shida tak sedap hati bila ada beberapa blogger yang tegur shida blog lambat loading, blog berat dan sebagainya. So sedikit sebanyak memberi kesan kepada shida juga.

Terkesan bukan shida kecil hati atau marah tapi risau dengan keadaan blog shida ni. Bila lambat loading dan blog terlalu berat juga salah satu faktor kenapa blog kita tiada pengunjung. Shida selalu fikir apa nak buat ni. template paling ringan shida dah gunakan pada blog kesayangan shida ni. Mungkin shida nak lihat-lihat bahgian sidebar mungkin ada beberapa yang perlu shida buang atau tak pelru dipaparkan. So shida nak tanya koranglah bila buka blog shida kan bahagian mana yang paling lambat keluar atau rasa loading terlalu lama? Keselesaan korang sebagai pembaca dan pengunjung blog shida adalah keutamaan shida sekarang ni. Sebab yang selalu nak datang adalah korang so nak jugalah jaga keselesaan korang ketika berada di blog shida ni. Kalau kata korang ada idea lebih baik untuk blog ni juga boleh share dengan shida diruangan komen ya. Shida sangat-sangat hargai jika dapat bantua dari korang semua.

Bukan itu sahaja, shida juga perasan kadang-kadang ada beberapa blogger tak jumpa tempat komen blog shida. Kalau buka link entry mesti kotak komen tak muncul, ada tak korang alami situasi macam ni bila buka atau komen blog shida?. Sebab shida tak menggunakan readmore so korang boleh baca sampai habis blog ini tanpa perlu menekan tajuk entri. Bagi yang menggunakan internet yang speed kureng boleh guna cara ini. Kadanag-kadang bila korang baca full entry shida, shida perasan juga kotak komen atau ruangan komen lambat keluar, bagi yang guna internet speed kureng mesti dah tak keluar kotak atau ruangam komen shida. Mungkin ini salah satu sebab blog shida ni lambat sangat loading. Shida pening dah fikir, minta jasa baik korang fikir untuk shida pula, maybe boleh cari solution untuk shida ke :)


Thursday, 28 August 2014

Segmen I LOVE MALAYSIA bersama Cik POP

Assalammualaikum, peace upon you.
http://pelik-oh-pelik.blogspot.com/2014/08/segmen-i-love-malaysia-bersama-cik-pop.html
Nak join boleh klik banner, kita memeriahkan lagi segmen ini :)

Tajuk Segmen : Segmen I LOVE MALAYSIA bersama Cik POP
Deadline : Sepanjang bulan kemerdekaan :) 11.59pm ( 31 Ogos 2014 ) 
Siapa boleh join : Bloggers 

 I Love Malaysia and I'm From Perak