Dunia sebenar Shida Dunia sebenar Shida

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 21 August 2018

Flower Chimp Industri E-Dagang Berprestasi Cemerlang di Asia Tenggara

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera

Tulang Belakang "Flower Chimp"
Flower Chimp Menerima Pelaburan Berjumlah RM 6 Juta Berikutan Prestasi Cemerlang di Asia Tenggara

“Ucapkan dengan bunga!” Kepesatan industri e-dagang diperingkat global telah memacu perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pengguna mencipta kenangan indah bersama insan tersayang. Bayangkan, betapa mudahnya anda boleh memilih jambangan bunga kegemaran anda dan merancang penghantaran semudah di hujung jari sahaja.
Daripada pilihan jambangan sempena hari lahir hingga ke kiriman bunga sebagai tanda ucapan tahniah, titipan istimewa sempena sambutan Hari Kekasih dan Hari Ibu, Flower Chimp akan memenuhi keperluan bunga-bungaan anda dari harga serendah RM89 sahaja. Melangkah setapak ke hadapan berbanding pesaing mereka, Flower Chimp menawarkan perkhidmatan penghantaran ke seluruh negara yang meliputi lebih daripada 80 daerah di dalam Malaysia, termasuk di Sabah dan Sarawak. Dengan rangkaian meluas seperti itu, tidak hairanlah perkhidmatan penghantaran bunga dalam talian tersebut menjadi pilihan utama pelanggan yang turut menikmati penjimatan menerusi penghantaran secara percuma ke atas semua tempahan tanpa had perbelanjaan minima. Malah, pelanggan juga boleh menjadualkan penghantaran pada hari yang sama bagi semua tempahan yang dibuat sebelum pukul 1 tengah hari untuk mengejutkan insan tersayang mereka.

“Walaupun kami masih baharu dalam perniagaan penghantaran bunga ini, Flower Chimp telah berkembang hingga menjadi jenama terkemuka dalam industri ini. Dalam tempoh kurang daripada dua tahun, kami telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan Filipina dengan rekod pertumbuhan lima (5) kali ganda berbanding tahun lepas,” kata Maximilian Lotz, Pengasas Flower Chimp.


Berikutan prestasi memberangsangkan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, Flower Chimp berjaya menambat pelaburan berjumlah RM 6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG), sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik. Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperti iMoney, Happy Fresh dan iPrice. “Kami mensasarkan untuk mengembangkan rangkaian kami di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019,” tambah Lotz.

Lotz dan rakan kongsi/Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa yang mendalami sendiri perniagaan bunga-bungaan berhasrat untuk menggunakan pelaburan yang diterima untuk mengukuhkan operasi mereka di Indonesia dan Filipina, di samping meningkatkan infrastruktur teknikal untuk memanfaatkan pelanggan kami dengan ciri-ciri pintar termasuklah sistem penjejakan secara langsung bagi setiap pesanan. “Dalam masa yang sama, kami menjalankan kajian ke atas pasaran semasa secara berterusan dalam mencari idea untuk produk dan promosi baharu untuk pelanggan kami yang kembali untuk mencari sesuatu yang bersesuaian dengan keperluan mereka,” kata Frassa.

Kata Frassa lagi, “Dengan kuasa pemasaran dalam talian dan media sosial, kami mahu mengukuhkan penjenamaan kami dan menjadi pilihan pertama dalam kalangan pelanggan yang semakin lama semakin bijak mengendalikan perkata berkaitan teknologi. Kami yakin, dalam tempoh dua belas (12) bulan akan datang, dari Suku Keempat (Q4) 2018 hingga ke Suku Keempat (Q4) 2019, Flower Chimp akan berkembang sehingga tiga (3) kali ganda menerusi sumbangan daripada empat pasaran utama iaitu Malaysia, Singapura, Indonesia dan Filipina”.


HUBUNGI KAMI DI SINI :-

Flower Chimp di Malaysia
Laman Sesawang: https://www.flowerchimp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpMY/
Instagram: @flowerchimp

Flower Chimp di Indonesia
Laman Sesawang: https://www.flowerchimp.co.id/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpID/
Instagram: @flowerchimp.id

Flower Chimp di Filipina
Laman Sesawang: https://www.flowerchimp.com.ph/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpPH/
Instagram: @flowerchimp.ph



 ** SERBA SEDIKIT MENGENAI FLOWER CHIMP **

Flower Chimp telah ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman, Maximilian Lotz dan Niklas Frassa yang telah lama bertapak di Asia Tenggara. Selepas menghabiskan masa di Belandayang terkenal  sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia, mereka mengambil keputusan untuk menceburi bidang perniagaan berkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baharu dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian. Dengan mengutamakan kepuasan pelanggan, Flower Chimp telah memenuhi keperluan terhadap bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan yang turut disokong dengan perkhidmatan penghantaran percuma ke seluruh negara. Sejajar dengan peningkatan perniagaan tersebut, mereka terus meningkatkan perkhidmatan dan menjalankan penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungaan kepada pasaran yang semakin berkembang. Buat masa ini, Flower Chimp beroperasi di Malaysia, Indonesia dan Filipina. Dalam masa terdekat, dua usahawan bercita-cita tinggi ini bakal melancarkan platform mereka di Singapura dan negara Asia Tenggara lain. Untuk maklumat lanjut tentang Flower Chimp, layari www.flowerchimp.com. Sila hubungi Jabatan Pehubungan Awam kami menerusi emel: pr@flowerchimp.com atau telefon bimbit: +6013-886 9948 untuk sebarang pertanyaan berkaitan media.


Thursday, 26 July 2018

Meritz Hotel Miri | Jimat dan Murah!

Assalamualaikum wbt dan Selamat Sejahtera semua :)

Meritz Hotel Miri | Jimat dan Murah! | Selalunya kalau sebut Sarawak, ramai yang akan terus fikir pasal Kuching atau Sibu. Tak ramai yang akan fikir pasal bandar Miri. Ok a few info pasal Miri. Miri ni merupakan bandar pertama yang bukan ibu negeri tapi dapat taraf bandar raya. Lepas tu status diorang ni dinaikkan until diorang dapat title “Bandaraya Peranginan” in 2005. Miri ni actually bandar kedua terbesar di Sarawak. Bandar ni kaya dengan sumber asli iaitu petroleum. Di Miri ada pelbagai kaum dan etnik. Ada kaum melayu, Kedayan, Bidayuh, Penan,Punan dan banyak lagi. Dengan pelbagai kaum, ada juga banyak kepercayaan agama seperti Islam, Buddha, Hindu, Bahai’I dan pecahan kecil agama Kristian. 
sangat-sangat selesa ^_^
Meritz Hotel Miri ni patut jadi pilihan hotel utama bagi korang bila korang datang ke Miri ni. Hotel ni bertaraf 4 bintang yang baru terletak di tengah – tengah bandar Miri. Ia terletak bersebelahan je dengan Bintang Megamall jadi senangla untuk siapa yang duduk di sini untuk pergi shopping atau jalan – jalan. Mall ni ada 200 kedai, panggung wayang, bowling alle tempat karaoke. Tempat gaming pun ada. Korang confirm takkan bosan kalau duduk sini. Hotel ni dekat dengan Miri Handicraft Centre jugak. Memang boleh beli handicraft yang dibuat dari Miri. Hotel Meritz ada banyak jenis bilik. Ada Superior Room, Grand Deluxe n Family Room. Semua bilik ni decoration dia memang cantik sangat – sangat. Memang bila stay kat sini, korang takkan rasa macam nak keluar dari bilik ni sebab diorang memang akan make sure korang selesa kat situ. Family Room tu siap ada 2 bilik so memang boleh bawak 1 family korang untuk stay kat sini.
Lepas tu selalunya kat hotel ada 1 restaurant or café tapi Meritz Hotel ni ada 5 restoran n café. Jadi korang yang stay kat sini memang boleh cuba semua restoran kat sini, makanan diorang and try drinks kat café diorang. Ada yang indoor ada yang outdoor. Memang interesting. Tapi yang paling menarik antara semua restoran hotel ni is diorang punya M Signature Revolving Restaurant and Bar. Yes restoran ni akan pusing 360 darjah sampai korang enjoy fine dining. View korang is the bandar tanpa sebarang halangan. Korang akan dapat duduk situ enjoy the food dengan view untuk 1 jam 30 minit. Memang satu pengalaman baru untuk korang kalau korang datang try restoran ni. Korang boleh try tengok website dia jugak from time to time sebab diorang akan ada promotion untuk restoran diorang. Ada Weekday Lunch Set la, Chicken Wing set la, Buffet Ramadhan la dan macam – macam lagi. So kalau walk in je mungkin korang tak dapat offer – offer ni so rugi la duit korang. So always check website diorang untuk tahu apa diorang tengah offer okay?!.  
Meritz Hotel ni memang banyak offer kemudahan untuk guest diorang. Ada swimming pool besar yang korang boleh guna dari 7 pagi – 7 malam. Boleh relax sambil minum drinks tepi pool. Hotel ni ada gym jugak. So bila dah cuba makanan di semua restoren and café tu oleh la cuba equipment yang ada di gym tu. Gym tu buka dari 10 pagi – 10 malam jadi boleh pergi bila – bila masa pun. Besides promotion untuk restoran diorang, diorang ada jugak restoran untuk function macam wedding. Boleh la call hotel ni directly untuk mintak quotation terbaik yang sesuai dengan bajet korang. Kalau dapat promotion yang best, boleh dapat rebate jugak. Boleh jimat duit sikit untuk wedding korang kan!. Promo ni setiap bulan akan bertukar-tukar. Jadinya kalau ada yang korang suka kenala call hotel ni cepat – cepat untuk sebarang pertanyaan okay.
Dah banyak dah info shida bagi kenapa atau sebab untuk korang book meritz hotel in Miri ni jadi korang tak payah fikir banyak – banyak lagi. Korang boleh book terus kat website diorang dan situ dah ada tulis account number untuk transfer duit terus. Senang kan! Jadi tunggu apa lagi jom cepat-cepat book Hotel Meritz.

Wednesday, 25 July 2018

Terima Kasih dari #shidaeasyprint | Cetak Kad Raya 2018

Assalamualaikum wbt dan Selamat Sejahtera semuanya :)

Tahun ni tak ambil banyak sangat sebab tahun busy sikit. so setakat ni bilangan diatas sahaja terhasil tak banyak sangat boleh kira kan. Syukur juga boleh buat tambah-tambah duit poket untuk beraya. Tahun depan shida pun tak pasti sama ada masih nak buat atau tak sebab tahun depan shida dah berpindah ke lain daerah. Masih dalam pertimbangan. Jika ada buat lagi Inshaa Allah shida seru-seru dalam facebook ye :) Thanks kepada customer tak putus-putus menyokong shida :)