Dunia sebenar Shida Dunia sebenar Shida

Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? ::klik sini::


Tuesday, 21 May 2019

Jom Raya Bergaya Bersama Bata!

Assalammualaikum wbt dan selamat sejahtera.
Jom Raya Bergaya Bersama Bata! | Haaaa.. BATA memang tak asing lagi nama dalam dunia perniagaan kasut berfesyen. Shida sendiri suka dengan kasut keluaran Bata. Okay ok terus kepada pointnya shida nak share sikit pasal Mood Shopping Raya Shida ni 😁 Minggu sudah mood shopping macam dah onn.. Bila mana encik husben kata "sayang jom kita shopping kasut raya" hah! si Wifey bila dengaq macam tu memang senyum kembang habis lah! Then husben kata "sayang pilihlah tempat mana nak cari kasut raya nanti" Dalam fikiran memang tak tuju tempat lain dah! Bata pilihan shida! Boleh dikatakan Kedai Bata ni bukan sahaja pilihan shida malah keluarga dan rakyat malaysia juga menggemari kasut-kasut dari keluaran bata. 

Shida dan husben dah selesai pun shopping kasut raya 😁 Anda bagaimana??

Produk bata ni memang berkualiti dan kasut tahan lama. Kasut lama shida juga beli kat kedai bata pun masih elok dah setahun lebih. Tapi dah hari-hari pakai kome bayangkan la. Macam Hari Raya kasut juga salah satu perkara yang shida titik berat juga dalam pemilihan kasut bukan apa, kasut juga main peranan penting sesama berhari raya tau! nak berjalan jauh dan jeni yang beraya sehari suntuk tu kasut ni main peranan penting! Jenis shida kasut yang ringan, bertumit sederhana dan lebar pilihan shida "almaklumla kitakan sihat orangnya". Dalam store bata banyak sangat pilihan kasut dan design yang menarik. Tambahan lagi bila nak raya ni, banyak sangat koleksi-koleksi yang bata keluarkan untuk si pemakai. Yang bertumit rendah, tinggi, tak kurang hebat dengan design-design yang dikeluarkan! sangat-sangat cantikkk 😍😍

pelbagai patern dan design yang ada, semua cantik-cantik
Tak kurang hebat juga koleksi-koleksi handbag yang ada. Marie Claire tuuu.. nasib lah handbag tak ada dalam list shopping raya shida 😂😂

Memang fesyen husben suka selipar dari bata ni, katanya ringan lembut haaa.. 😎😎

PROMOSI MENARIK DARI BATA "RAYA SPECIAL"
Sebenarnya apa yang menarik minat shida juga, Bata juga sedang melancarkan "Raya Special" di mana korang perlu spend dalam RM149.00 membeli belah di Bata Store dan korang layak mendapat jam bracelet Marie Claire yang cun melecunn ini beserta juga discount voucher bernilai RM25.00. Haa untung tak untung?? korang nilai sendiri ya! Berbaloi-baloi korang shopping time tengah promosi siap boleh grab offer yang bata tawarkan ini. Shida sudah! anda bila lagi?? cepat-cepat korang shopping kat Bata Store berhampiran korang atau korang juga boleh layari website Bata Malaysia iaitu www.bata.com.my . Korang boleh lihat koleksi-koleksi yang dikeluarkan oleh bata atau korang juga boleh pergi ke Bata Store berhampiran untuk melihat sendiri dengan lebih dekat koleksi Bata Raya ini sementara stok masih ada. Jangan ketinggalan ya!!


JOM RAYA BERGAYA BERSAMA BATA!!



Tuesday, 14 May 2019

CETAK KAD RAYA 2019

Assalammualaikum wbt dan selamat sejahtera.
Cetak Kad Raya 2019 | Hai korang shida ada menyediakan servis mencetak kad raya versi sendiri. Untuk makluman, shida hanya mencetak KAD RAYA versi poskad atau jenis sekeping, bersaiz 4x6 (A6). Boleh juga mencetak depan sahaja (single side) atau depan dan belakang (double side). Beberapa jenis design (custom design tak boleh diedit semula) juga disediakan bagi memudahkan kerja mencetak so korang tak perlu keluarkan duit lagi untuk menempah design. Tapi bagi yang suka design kad raya yang limited boleh aja menempah ^_^ Jadi bagi yang berminat boleh terus hubungi shida untuk keterangan lebih lanjut ya :) Meh! whatsapp untuk fast reply!



Monday, 29 April 2019

Labuan Tempat Bersejarah Yang Patut Dikunjungi

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera.
 
Labuan Tempat Bersejarah Yang Patut Dikunjungi | Jom kita pergi bercuti ke area Borneo pulak. Sebelum ni shida pernah story dalam entri sebelum-sebelum ni dalam blog shida cerita pasal Sabah dan Sarawak kan? So kali ni shida nak cerita pasal LABUAN. Tempat yang penuh dengan sejarah yang confirm dapat bagi input yang banyak dalam life korang. Pengalaman ini juga akan menjadi pengetahuan sejarah yang hebat mengenai apa yang berlaku di Negara kita. So of course let me remind you guys to book Labuan hotels online dan shida akan share dengan korang tempat-tempat yang menarik kat sana. Mesti korang dah teruja kan?? hehee :)
 Setelah seronok melalui perjalanan dengan view yang indah untuk sampai ke Muzium Chimney, korang akan disambut pulak dengan kisah misteri yang menyelubungi muzium ini. Misteri di sebalik muzium ini bukanlah sesuatu yang meremangkan bulu roma, tapi tentang fungsi menara chimney ini sendiri. Walaupun diberikan nama chimney ataupun cerobong asap tapi tiada kesan pembakaran yang ditemui pada dinding sebelah dalam menara ini. Ada jugak yang mengatakan bahawa ia adalah sebuah rumah api kerana ada kat kawasan tanah tinggi dan kerana kewujudan sebuah pelabuhan kat Lubung Temiang pada suatu ketika dahulu. Teori yang lain pulak mengandaikan yang menara ini mungkin jugak sebuah menara jam, namun, kat mana pulak jamnya? Haaa..menara yang pelik namun inilah yang menjadikan ia sebuah tarikan para pelancong untuk dilawati, tambahan lagi di kawasan sekitarnya merupakan tapak pelombongan arang dari tahun 1847 hingga 1911 sewaktu pemerintahan British. Masa shida pun belum lahir lagi tau!! hurmmm ok next!

Tak jauh dari Muzium Chimney, adanya The Bird Park Labuan dengan 3 buah kubah besar dikelilingi oleh lanskap flora yang indah. Bagi korang yang suka melihat burung-burung yang dicipta dengan penuh warna-warni ini, dapatlah korang melihat dengan sepuas hati lebih daripada 580 spesies burung tanpa perlu membawa teropong yang berat...perghh banyak giler spesis burung. Semuanya ada kat sekeliling korang. Satu perasaan yang pasti mengujakan sesiapa sahaja.
Bangunan Muzium Labuan yang ada kat Jalan Dewan ini sebenarnya telah dibina oleh  pihak British pada tahun 1950-an untuk dijadikan Pejabat Pentadbiran Kolonial British. Selepas diambil alih oleh Jabatan Muzium Malaysia, pelbagai kerja konservasi telah dilakukan untuk dijadikan muzium yang penting di Labuan. Antara pameran menarik yang terdapat kat muzium ini adalah replika rumah suku Kadayan, artifak batu dari zaman neolitik yang ditemui di Pulau Burong dan koleksi senjata perang dunia. Tak cukup dengan itu, korang jugak dapat melihat dengan lebih dekat kerusi, meja dan pen yang telah digunakan oleh mantan Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir B. Mohamed. Nak tahu apa lagi yang ada kat sini? Kenalah datang sendiri ke Muzium Labuan untuk melihat kekayaan koleksi dan informasinya.
Ke mana nak pergi kat Labuan ini kalau tiba-tiba teringin bershopping seperti kat kota metropolitan? Kat sinilah lokasinya, Ujana Kewangan ataupun lebih dikenali sebagai UK dalam kalangan penduduk-penduduk tempatan. UK ini sebenarnya adalah satu-satunya pusat membeli-belah yang terdapat kat Labuan. Antara yang terdapat kat sini adalah Parkson, Giant, KFC, Pizza Hut dan lain-lain lagi. Tapi yang membezakan pusat membeli-belah ini dengan kat tempat lain adalah kerana ia adalah salah-satu daripada tempat bershopping yang bebas cukai untuk barangan seperti coklat, ya korang tak salah dengar "bebas cukai ye"  Nak bershopping coklat sehingga penuh satu luggage seperti kat Langkawi? Dipersilakan datang ke Ujana Kewangan di Labuan.
House of Millions of Peace, itulah nama yang diberikan kepada Pantai Pancur Hitam. Diberikan gelaran macam tu kerana keindahan pemandangan dan ketenangan angin sepoi-sepoi bahasa pantai ini menjadikan ia pilihan ramai jutawan untuk membina rumah mewah kat sini. Keindahannya yang memukau turut menarik perhatian dunia sehingga dianugerahkan dengan Anugerah United Nation COBSEA Clean Beach 2008. Sambil-sambil menikmati pemandangan nan indah kat pantai ini korang boleh membeli makanan yang dijual kat tepi pantai seperti air kelapa, sosej, bertih jagung, coklat dan banyak lagi, barulah syok menikmati view sambil mengisi perutkan? dan diantara hotel yang best dan shida nak suggestkan kat korang, haaa korang stay kat sini Dorsett Grand Labuan. Takyah fikir panjang apa kata korang book Dorsett Grand Labuan online, takyah pening-pening kepala nak pilih hotel nanti. Hehehe. Enjoy experience korang nanti okay.