Dunia sebenar Shida Dunia sebenar Shida

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)



Monday, 5 January 2015

Selamat Hari Lahir Sayang..

Assalammualaikum, peace upon you.
Selamat Hari Lahir Sayang..kalau bukan kita yang nak panggil diri sendiri sayang siapa lagi kan? Hari ini Hari Jadi shida yang ke 28 :) tua dah huhuu.. Masuk awal tahun je shida orang pertama dalam keluarga ni yang meningkat umur paling cepat heheee.. Tak kisahlah kan asalkan bahagia dan sihat sejahtera cukup. Hari ni nak bebel apa pun shida tak berapa pasti sebabnya dengan masa yang terhad ni 1jam time lunch shida nak update entri khas untuk 5 Januari 2015. Bukan apa selagi kerja tak selesai shida jenis susah nak buka lappy. Tapi memandangkan hari hari lahir shida so bagi ruang sikit borak-borak dengan family dan kawan-kawan yang tak putus-putus ucap dan doakn untuk shida, terima kasih tak terhingga untuk semua :)

Kalau nak ikutkan bos lama, hari ni atas meja mesti dah ada hadiah special buat diri ini, setiap tahun ada je hadiah yang dia beri menandakan keperihatinan dan kebajikan dia kepada pekerja..rindunya saat tu.. Untuk bos baru tahun ni hahaa..tak adalah mengharap apa-apa pun, mungkin berbeza lah dengan yang lama sebab dah berkhidmat dengan dia hampir 7 tahun kan. Sejak dah meningkat usia ni, hari jadi shida pun shida tak berapa excited nak ingat berbanding dulu-dulu, mungkin faktor usia la kot kan. Sekarang dalam fikiran fikir "kahwin" je hahaaa. Hadiah?? semalam awal-awal lagi dah dapat hadiah yang pertama dari maxis heheee.. maxis bagi panggilan percuma maxis ke maxis sempena hari lahir shida hahaa..ok lah tu dari tak ada kan :p Dari sidia pula "masih menunggumu ni sayang" hahaaa :3

Ok lah merepek banyak dah ni, apa-apa pun terima kasih kepada keluarga dan kawan-kawan yang tak putus-putus wish dalam facebook, whatsapp, wechat, instagram dan mana-mana media social yang shida guna dan ada, terima kasih banyak-banyak juga atas doa kalian untuk shida, moga diberkati untuk korang juga. Inshaa Allah shida reply satu persatu-satu, kalau tak sempat tu shida mohon maaf kadang-kadang terlepas pandang komen-komen atau post-post kawan-kawan yang dah bertindih-tindih tu. Secara terbuka shida ucapkan ribuan terima kasih kepada korang semua, peace and love dari Shida Radzuan :)


Friday, 2 January 2015

Selamat Tinggal 2014 | Selamat Tahun baru 2015 untuk semua :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Selamat Tinggal 2014 | Selamat Tahun baru 2015 untuk semua :) pejam celik pejam celik dah masuk pun tahun baru 2015. Shida pula dah terlewat wish untuk korang 2hb baru nak up entri kan. Aduihhh..masalah betul bila nak berblog semula, rasa lain pulak, sebab dah tinggal agak lama kan. Bila nak type blurr padahal dalam kepala macam-macam nak cerita. Kalau sebut tahun baru mesti kena ada AZAM baru kan :) so azam shida tahun ada penambahan beberapa perkara bagi seorang yang single. Kalau dah berkahwin lain azam dia hehee :D rata-rata nak bahagia, nak tambah anak, nak perbaiki kelemahan dan lain-lain. Macam shida ada penambahan dari 2014 yang masih belum tercapai heheee..apa dia?? hehee tak nak lah story maluuu.. :')

Pengalaman sepanjang 2014 dengan pelbagai tragedi yang berlaku sepanjang tahun 2014 ni memang lah ada baik dan buruknya. Walau pun semua tahu apa tragedi buruk yang berlaku, meskipun kita tidak terlibat secara tak langsung memberi kesan juga kepada diri. Memang tak dinafikan kes pesawat hilang dan banjir ni betul-betul terkesan pada hati bila melihat situasi atau kejadian yang berlaku. Memamg berat mata memandang tetapi berat lagi bahu yang memikulnya. Pengalaman sebagai blogger untuk 2014 masih bersyukur, beberapa perkara sudah dilaksanakan cuma ada beberapa lagi yang masih belum shida tunai atau jalankan sebagai seorang blogger. Pencapaian alhamdulillah sangat-sangat membanggakan juga dengan titik peluh sendiri sehingga kehari ini. Walau disaat-saat akhir 3bulan lagi nak pengakhiran 2014 shida tak dapat nak fokus pada blog sepenuhnya. Inshaa Allah akan shida perbaiki untuk tahun baru 2015

Disini shida mengambil kesempatan nak mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru 2015, semoga sepanjang tahun ini kita dilimpah keberkatan dan kebahagiaan dunia dan akhirat amin :) Inshaa Allah selang beberapa hari nanti shida akan keluarkan senarai TOP KOMEN December dan juga Jari Ohsem 2014. Jika berkesempatan juga Giveaway 2015 akan menyusul untuk permulaan semangat baru bagi shida dan kawan-kawan untuk tahun 2015 ini :) Terima Kasih semuanya :)


Monday, 29 December 2014

Top Komen November 2014 | Terima kasih semuanya :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Top Komen November 2014 | Terima kasih semuanya :) | Tahniah kepada 12 yang tersenarai untuk top komen bulan november 2014. Walaupun blog shida terlalu sunyi sepi kadang-kadang tu tapi top komen ni selalu menghiasi setiap entri-entri shida yang tak berapa nak ada ni, terima kasih semuanya :) Inshaallah lepas ni shida akan memberi sedikit ruang untuk berblog dan membahagikan masa seadilnya untuk blog. Sayang wehh dengan blog huhuu..gundah gulana je rasa bila ditinggalkan macam tu jer tapi apa kan daya kan, tangan ada dua, tenaga pun limited so buat mana yang termampu sahaja.
Jadi untuk menghargai mereka, shida ada lah sikit buah tangan untuk diberi kepada 12 diatas tu. Tinggalkan 2 komen korang kepada shida butir-butir seperti nama, alamat dan no.top komen dan satu lagi komen dari korang sendiri. Oh ya! untuk Jari Ohsem 2014 shida dah pilih dan hadiah pun dan ada, siapa? tunggu shida update dulu hadiahnya yang terbang khas dari Indonesia :) bertuah sangat-sangat Jari Ohsem 2014 yang dapat tu hehee :) shida baru 2 tahun ada kan blogger pilihan edisi jari ohsem ni. Untuk tahun pertama Jari Ohsem 2013 (klik untuk baca) Blogger Jiejah yang dapat :) untuk 2014 rahsiaaa.. nak tahu kena tunggu empunya diri akan update nanti ya. So jangan lupa ye yang tersenarai minta PM shida, kalau rasa segan nak komen boleh email shida juga. Yang korang komen tu nanti shida delete jangan risau, sebab tu minta komen 2 kali hehee :) Terima kasih sekali lagi semuanya :)