Dunia sebenar Shida Dunia sebenar Shida

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)




Thursday, 24 July 2014

Bagaimana Ephyra Membantu Dalam Cabaran 30 hari Bersama Ephyra

Assalammualaikum, peace upon you.
Hadiah yang shida terima dari Ephyra, Premium Pack Ephyra (30 sachet) & T-Shirt Esklusif Ephyra

30 HARI SUDAH PUN BERLALU,
PELBAGAI PERUBAHAN SUDAH DIRASA,
IZINKAN SHIDA BERPANTUN DAHULU,
SEBAGAI PEMBUKA ENTRI CERITA EPHYRA,

Bagaimana Ephyra Membantu Dalam Cabaran 30 hari Bersama Ephyra | Seperti sedia maklum cabaran 30 hari bersama ephyra sudah pun berlalu. Shida terima dan mula minum ephyra untuk Fasa ke2 ini bermula 16 june 2014 sehingga 15 july 2014, cukup 30 hari bersama Ephyra suatu pengalaman yang betul-betul memberi perubahan dan impak yang besar dalam diri. Shida minum Ephyra kali ini dah masuk kotak ke 3 (2 sponser dan 1 beli sendiri). Memang tak dinafikan setelah menggunakan kotak ke 3 shida mula rasa satu perubahan yang agak besar bagi diri shida ni (klik sini untk testimouni yang pertama) Untuk kotak ke 3ni memang shida pakai dengan konsisten sebab dalam cabaran kan, yang sebelum ini memang shida akui ada skip sehari dua.
Cara pengambilan ephyra, shida minum pada waktu malam sebelum tidur, anggaran masa dalam pukul11 ke 12am kadang-kadang tu terlajak sampai pukul1 shida tetap minum. Asalkan dalam sehari shida tak terlepas untuk minum 1 sachet Ephyra yang superb sedap ni, rasa-rasa oren memang kena dengan tekak shida yang sukakan buah atau air oren. Cara minum ephyra tak remeh pun tuang serbuk 1 sachet ephyra dalam shaker berisi air sebanyak 150ml dan apa lagi shake-shake lah sampai serbuk tu sebati dengan air then boleh minum dah, setel! mudah kan? :)

Skin shida pula memang sensitif, seperti yang sedia maklum shida memang mengalami kulit yang berminyak dan berjerawat. Selepas tamat belajar masuk umur 20an shida dah alami masalah kulit ini. Banyak juga produk shida cuba semua tidak memberi kesan yang baik. Kulit shida boleh dikategori under control sebab bukan lah masalah terlalu besar, cuma berjerawat dibahagian dagu dan pipi sahaja. Tak banyak tapi disebabkan kulit berminyak pula lagi bertambah jerawatnya. Sejak-sejak ambil Ephyra semua terkawal alhamdulillah. Banyak faktor kemungkinan masalah shida ni berlaku mungkin dari segi hormon tak stabil dan  tak cukup rehat atau tidur.

 Bagaimana Ephyra Membantu Dalam Cabaran 30 hari Bersama Ephyra :  
Berat turun 2kg | setelah masuk minggu ke 3 shida ada timbang berat, sebenarnya saja-saja nak timbang sebab rasa dah lama tak timbang berat. Tak sangka shida lost 2kg dalam puasa ke 12 hari. Rasa nak melompat pun ada sebab selama shida puasa berat tak pernah turun selalunya naik tak pun maintain je. Kali bila berpuasa dengan Ephyra selama beberapa hari berat makin berkurangan. Lagi pun shida ada control makan juga tapi tak lah sampai tak makan. Tapi memang seronok sangat-sangat sebab berat turun 2kg banyak juga tu kan :) bukan senang saja-saja nak turun 2kg :)
Kulit lebih cerah dan kurang berminyak | pada malam tinggal lagi 5 sachet dalam kotak Ephyra ni. Shida ke dapur seperti biasa rutin setiap malam minum ephyra la kan, tiba-tiba adik shida tengok je shida then dia kata "kakak muka hang dah cerah sikitlah aku tengok" ok! dalam hati dah rasa macam eh betul ke?? Alhamdulillah ingatkan shida minum Ephyra ni macam syok sendiri je. Rupanya ada juga perubahan yang orang lain nampak dan tegur ;) Suka sangat-sangat hehee lagi-lagi nak raya kan muka berseri cewahhh hehee. Siapa tak nak muka berseri macam memey kan ^_^
Shida share testimoni ni ikhlas dari hati dan sanubari shida, tiada unsur-unsur lain ya. Apa yang shida kongsikan itulah yang terjadi pada shida dalam 30 hari cabaran bersama Ephyra. Dah banyak Produk Ephyra memberi kesan kepada pengguna termasuk shida, ramai dah jatuh hati dengan ephyra ni disebabkan keberkesanan Produk Ephyra itu sendiri. Bersyukur shida diketemukan dengan Produk Ephyra Suplimen Terbaik dari Ladang ni. Maaf juga jika testimoni ni tak cukup syarat seperti yang dinyatakan. Terima kasih tak terhingga terutama kepada Oceanlife2u dan Pengasas iaitu Puan Amiza yang sudi memberi peluang kepada shida, tak lupa juga kepada Blogger Mialiana. Terima Kasih! Kepada korang yang belum cuba dan rasa nak cuba sendiri dan alami sendiri perubahan seperti shida, boleh dapatkan Produk Ephyra dengan shida atau dari agen-agen yang lain. Jika berminat boleh PM shida di facebook atau email, boleh baca sini juga :)

Untuk Maklumat lebih lanjut tentang Ephyra dan lihat testimoni-testimoni terbaik Ephyra :

Wednesday, 23 July 2014

Wordless Wednesday | Persiapan Hari Raya Shida??

Assalammualaikum, peace upon you.
Persiapan Hari Raya Shida?? Apa pun tak beli lagi ni..hurmmm..huuwaaaa


Tuesday, 22 July 2014

Sampul Duit Raya yang Awesome!!

Assalammualaikum, peace upon you.
Sampul Duit Raya yang Awesome!! | Ini antara sampul raya buruan shida Tahun 2014 ni, kenapa menjadi buruan? hahaa rasa unik bila dapat sampul macam ni, padahal nak bagi orang kan bukan buat simpanan diri sendiri hehee :p Ada 4 design pilihan shida antaranya Design HP Samsung, Design Captain America, Desigan Iphone dan Design Candy Crush! memang unik gila setiap sekeping shida simpan buat koleksi sendiri hehee :) Anak-anak buah shida seramai 7 orang masing-masing akan terima sampul Candy Crush dan Captain America. Macam Iphone dan Samsung shida bagi adik-adik dan mak ayah. Baki nanti baru bagi anak-anak saudara mara dan sepupu sepapat nanti. Ada juga shida dapat sampul dari EOAN warna hijau itu shida simpan untuk bagi anak-anak buah masa balik kampung nanti. 
Haa..punya lah banyak kan! tapi tak apa shida ikhlas, setahun sekali je pun. Tak yah lah berkira nak beri duit raya kat budak-budak nanti. Belum lagi student shida datang lagi lah ramai nanti. Inshaallah shida dah sedia semua tu :) Alhamdulillah tahun ni banyak rezeki shida dapat dari ZALORA dari LAZADA so banyak saving juga tahun ni :) Alhadmulillah syukur tahun ni banyak sponser barang raya hehe.. rasa macam artis pula ada yang sponser :3 apa-apa rezeki ini shida panjat kesyukuran sebab rasa diri amat-amat dihargai selama bergelar BLOGGER :) lupa pula Sampul Duit Raya yang Awesome!! ni shida beli dekat satu blog ni tapi kalau korang nak try whatsapp dia sama ada masih buat penghantaran lagi, ok :)

 Sampul Duit Raya yang Awesome!!
|
|
\/

p/s: rasa dah lama tak update blog disebabkan kekangan masa dan bulan puasa yang sangat-sangat mencabar bagi shida dengan cuacanya dan komitmen yang shida wajib beri tumpuan sebenarnya. Terpaksa abaikan blog seketika, hari ni cuti so bolehlah luang masa update blog yang dah bersawang ni. Thanks juga kawan-kawan yang sudi bertandang lagi dan lagi ke blog ini :)