Dunia sebenar Shida


Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? KLIK SINI!



Friday, 18 April 2014

Refleksi Diri

Assalamualaikum, peace upon you.

Jangan pernah cemburu kepada wanita yang lebih cantik
Tetapi cemburulah kepada wanita yang lebih solehah.
Dunia ini adalah perhiasan dan
Seindah-indah perhiasan adalah wanita yang solehah.

#refleksidiri #salamjumaat


Thursday, 17 April 2014

Minggu yang sangat-sangat sibuk

Assalamualaikum, peace upon you.

Minggu yang sibuk ni shida memang tak boleh nak buat apa, tiba-tiba jem semuanya!! Masuk hari ni dah hari ke 3 rumah dalam proses mengecat bukan cat biasa-biasa ok cat satu rumah dari pagar depan sampai pagar belakang sempena apa?? Banyak sempenanya antaranya sempena Majlis Perkahwinan kakak shida dan Hari Raya yang bakal menjelang tak lama lagi. Jadi semua ready awal-awal supaya senang nanti tak lah kelam kabut. Tapi sekarang rumah macam rumah baru pindah tunggang langgang semuanya. Disebabkan cat satu rumah ni, setakat ni baru siap bilik pengantin, ruang tamu 1 dan ruang tamu 2, rumah ni berblok-blok jadi ruang tamu ada dua heheee.

Jadinya aktiviti online tergendala sementara. Sejak-sejak ni kan hujan hari-hari turun lepas tu line internet slow kadang-kadang tak boleh pakai dah 2hari dah. Esok baru shida nak buat report nak tanya kenapa line wifi shida keluar signal merah. Nak kata bil mustahil shida dah bayar dah! Ini pun shida type guna Hp Samsung S3 shida. Terkial-kial taip entri ni tau, gambar pun tak ada sebab nak upload tak lepas-lepas tak faham shida huhuu! Nasib ada mobile internet ni boleh lah shida online buka facebook, check email dan update blog tapi nak blogwalking amat payah sekali shida nak singgah blog korang huhuuu. Now kena tunggu line ok dan rumah dah siap cat sepenuhnya baru selesa nak online! Ohya! bilik shida bakal dicat dengan warna PINK arghhh..stress kenapa lah kakak pilih warna pink bukan BIRU huhuu.



Wednesday, 16 April 2014

Bantuan RM2500 Dari KWSP Yang Tidak Diketahui Oleh Orang Ramai!

Assalamualaikum, peace upon you

PERHATIAN kepada semua yang mempunyai akaun KWSP! Kebanyakkan dari kita apabila mula bekerja di mohon supaya mengisi borang KWSP. Tetapi tahu kah kita apa baiknya untuk kita. Disini ingin dimaklumkan kepada semua ahli KWSP bahawa Bantuan Kematian sebanyak RM2,500 akan dibayar kepada waris ahli sebagai tanda simpati bagi meringankan beban kewangan mereka. Bagaimanapun, bayaran ini dibayar hanya sekali dan tertakluk kepada syarat-syarat berikut:
  • Warganegara Malaysia. 
  • Ahli belum mencapai umur 55 tahun semasa kematian. 
  • Permohonan Pengeluaran Kematian dibuat dalam tempoh 6 bulan dari tarikh kematian ahli. Bantuan Kematian dibayar kepada waris ahli apabila permohonan Pengeluaran Kematian dibuat dan akan dimaklumkan kepada waris
Kebanyakan rakyat Malaysia tidak tahu akan perkara ini. Ini mungkin kerana KWSP tidak pernah memberitahu kepada UMUM. Namun kepada mereka yang banyak membaca dan mengambil tahu, pasti akan tahu wujudnya pembahagian ini. Walau bagaimana pun pasti ada yang TIDAK TAHU. Maka ini untuk semua ya. Maka setelah mengetahui maklumat ini, mohon sebarkan kepada semua keluarga, saudara-mara, rakan sekerja dan jiran tertangga, biarkan mereka tahu tentang maklumat ini dan jangan lupa untuk memberitahu mereka untuk menuntut RM2500 apabila salah seorang dari keluarga mereka meninggal dunia kerana KWSP akan membayar RM2500 itu atas dasar ehsan.