Dunia sebenar Shida Dunia sebenar Shida

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Wednesday, 14 June 2017

JOM CETAK KADRAYA MURAH 2017 DIBUKA SEKARANG! #shidaeasyprint

Assalamualaikum, peace upon you.
Haii!!! korang!! Yaa ampun.. rindunyaaa pada korang tau!! minta ampun maaf lama shida tak update blog kan. Tak apa jangan risau shida akan kembali dari masa ke semasa. Ok kita lupakan dulu pasal "kembali" ni nak habaq yang shida dah pun membuka tempahan JOM CETAK KADRAYA 2017. Seperti yang sedia maklum dalam facebook shida pun shida dah pun war-war kan. Seperti biasa aktiviti sebelum puasa shida membuka servis mencetak kad raya untuk sesiapa saja yang masih rasa kad raya ni masih ada value yang wajib kita teruskan. Servis ni juga shida dah buat melebihi 5 tahun dan berita baik!! Shida telah menyediakan design kad secara percuma iaitu shida sediakan custom-made design untuk sesiapa yang tiada design tapi nk print kad raya sendiri, DESIGN ADALAH PERCUMA! nak design sendiri atau tempah pun boleh kalau nak kad tu nampak lebih menarik, sebabnya design yang disediakan adalah SIMPLE sahaja, dimana pilih design yang diminati tambah wording atau gambar/ucapan siap! itu saja dan seterusnya cetak pada shida. Harga?? ofkos! masih murah murah je!! harga kasih sayang ok 😁

So kawan-kawan blogger yang berminat boleh direct terus contact shida ok 😄 servis selama ni tak pernah lagi mengecewakan sesiapa 😄 macam tahun-tahun sebelumnya lebih 30 blogger menempah untuk cetak kad raya bersama shida 😄 dan antaranya semua yang sememangnya blogger yang setiap tahun reprint dengan shida 😄 Alhamdulillah semua puas hati so shida pun senang hati. Yang berminat jangan lupa roger shida k, harga kasih sayang shida bagi untuk korang 😄 Oh ya! sebelum terlupa, shida juga menyediakan tempahan untuk pembelian SETEM juga. Harga ditambah mengikut kuantiti setem yang ditempah, kan senang tak payah dah beratur beli setem, semua shida sediakan tak mudah gitu? 😀😁 Jika berminat boleh terus hubungi shida untuk maklumat lebih lanjut atau sebarang pertanyaan.Shida juga ada membuat servis cetak : kad birthday, fridge magnet (FM), button badge (BB), keychain dan sticker (petak,bulat,shape) dalam pelbagai saiz dan mengambil juga dalam kuantiti sederhana. Terima kasih 😊😍

Jom tempah kadraya 2017 :
  • HARGA SERENDAH RM45.00 BERSAMAAN 20 PCS
  • FREE POSTAGE UNTUK SEMENANJUNG / + RM5 UNTUK SABAH/SARAWAK
  • FREE SAMPUL KADRAYA WARNA PUTIH MENGIKUT KUANTITI TEMPAHAN
  • SIZE KAD A6 / 4'x6' / 1178 X 1264 *bagi design sendiri (MELINTANG / MENEGAK)
  • STYLE POSKAD SEKEPING (1 SIDE atau 2 SIDE)
  • FULL COLOR PRINTING, ARTCARD 260GSM
  • LIHAT SENARAI PENUH HARGA 2017 : k l i k  s i n i   *Sila Pilih
  • LIHAT ANTARA DESIGN CUSTOM-MADE : k l i k  s i n i  *Boleh Pilih/boleh juga lihat lebih dekat dalam album custom-made design di facebook shida.

Cara nak tempah senang saja :
  • MULA MENDESIGN KAD KORANG ATAU PILIH DESIGN YANG TERSEDIA ADA
  • SIAP DESIGN BOLE BUAT PAYMENT DAN EMAIL SHIDA DESIGN SERTA DETAIL YANG DIPERLUKAN
  • UNTUK CUSTOM-MADE DESIGN : SIAP PILIH DESIGN, BUAT PAYMENT DAN EMAIL CODE DESIGN SERTA DETAIL YANG DIPERLUKAN
  • TUNGGU KAD SIAP DAN SAMPAI KE RUMAH DENGAN SELAMAT
  • TEMPOH KAD SIAP MENGIKUT SETIAP BATCH (3-5 HARI BEKERJA)
  • DAN TIBA BULAN RAMADHAN SUDAH BOLEH EDAR KAD-KAD UCAPAN
  • SHIDA BUKA JUGA UNTUK PEMBELIAN SETEM, BAYAR IKUT KUANTITI 
  • TEMPAHAN BERMULA SEKARANG DAN AKAN DITUTUP BILA-BILA MASA (AKAN DI UPDATE DARI MASA KE SEMASA)
  • BOLEH JUGA ADD FACEBOOK SHIDA UNTUK MELIHAT UPDATE TERKINI
  • BERMINAT BOLEH TERUS CONTACT SHIDA YE 😀 
  •  
DETAIL YANG DIPERLUKAN SELEPAS MEMBUAT PEMBAYARAN, BOLEH EMAIL/WHATSAPP :
- NAMA :
- ALAMAT :
- NO.TEL :
- KOD DESIGN : *jika guna custom-made design shida
- KUANTITI KAD (PCS) :
- BAYARAN KAD (RM) :
- KUANTITI SETEM (PCS) : *jika ada
- PEMBAYARAN MELALUI BANK : *ini untuk bank shida saja (Maybank/Cimb Bank)

HUBUNGI SAYA DI SINI : 
*Fast Reply *Fast Respon
WHATSAPP/SMS/CALL : 0111 6385277
EMAIL : shidaeasyprint@gmail.com
FACEBOOK : Shida Radzuan
s e a r c h #shidaeasyprint


Wednesday, 17 May 2017

Shida Come Back Home!!

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera
Amboi seronoknya tengok kome berblog tau!! ermm..shida sedih betul lama tinggalkan blog tersayang ni. Memang tak patut tapi apakan daya shida terpaksa berbuat demikian. Banyak hal-hal dan komitmen yang perlu didahulukan. Shida come back pun sebab haaaa..selang beberapa hari je lagi nak launch promosi Cetak Kad Raya Murah. Seperti biasa tiap-tiap tahun shida mesti keluarkan servis mencetak kad kad raya blogger atau company. Tapi kebanyakannya kad raya blogger lah. Ada ke yang berminat nak cetak kad raya versi sendiri? kalau ada, boleh risik-risik harga dengan shida. Sememangnya murah dan berkualiti :) haaaa... senyum sikit :) Harap-harap lepas ni boleh maintain update blog. Korang doa-doa lah ye shida rajin update hehe :p Ok jumpa lagi next entri ya.



Friday, 14 October 2016

Pengalaman facebook kena godam.

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera :)
Sebenarnya ramai dah sedia maklum yang facebook lama shida dah kena hacked, oleh siapa? shida pun tak tahu yang shida pelik dua kali dia try nak hacked tau. Masa yang pertama tu shida sedar dia logout facebook shida time tu shida belum tidur, tengah belek-belek facebook, instagram macam biasa lah sebelum nak lena memang shida suka skodeng-skodeng dulu 2 media sosial ni. Masa dia cuba nak logout shida pelik sangat dan terkejut, shida cepat-cepat tukar password. Shida cuba lah try logout dan login semula, memang pelik sebab paparan masa nak login tu tertera no.telefon luar negara tapi memang sejak-sejak ni shida kerap terima panggilan dari negara luar dan shida tak pernah angkat pun tapi shida pernah reject sekali call tu dan lepas dari tu selang beberapa hari facebook kena godam.

Masa pertama kali kena memang rasa scary sebab benda ni jadi sekelip mata, masa tu memang shida sentiasa berjaga-jaga. Selang beberapa minggu hacker tu cuba lagi dan kali ni memang shida betul-betul tak dapat buat apa-apa. Berlaku tengah malam juga tak dalam 2 pagi camtu. tengah syok-syok shida ber'wasap' tiba-tiba facebook hantar notification yang shida dah logout facebook, massanger pun tiba-tiba logout juga. Bila shida nak login semula dah tak boleh, masa tu memang stress ya amat korang!! tak tau lah rasa macam bebal gila!! Dah la sebelum tu handphone Samsung A8 shida ni rosak dan dah repair, bapak mahal kos dia. Lepas tu facebook pula hilang macam tu je.

Bila facebook kena godam shida tak kisah sangat sebab dalamnya boleh buat facebook baru dan kawan-kawan shida boleh add semula tapi yang buat shida bebal shida adalah admin kepada 2 page facebook yang sangat-sangat aktif. Page Blog Shida dan juga Page Pusat Tuisyen shida. Bila kena godam habis semua tak boleh nak login, banyak pula masalah yang datang lepas tu. Dan shida rasa bertuah sangat-sangat sebabnya email facebook shida guna email lama, senang kata email tak sama dengan email blog. Kalau shida pakai semua sama nampak gayanya dengan blog-blog sekali hilang. Bersusah payah dengan blog ni kalau hilang macam tu je mau menangis shida huwaaa :( sedih pula bila kenangkan.

Sekarang shida dah create akaun facebook baru dengan menggunakan email baru yang shida create khas untuk facebook sahaja. Ini juga salah satu langkah berjaga-jaga korang. Agak korang yang aktif berinternet ni ambil la langkah menjaga email dan akaun masing-masing ya. Nanti dah kena macam shida memang tak boleh nak buat apa. Masa buat akaun baru tu ramai juga blogger yang hairan bila shida add mereka balik. Lepas dah post satu status menyatakan sekian..sekian..baru dorang semua approve. Ada juga yang takut sebab ingat fake akaun kan. lepas dari tu memang shida rasa lega sangat-sangat sebab ramai yang memahami dan sebenarnya ramai yang dah terkena macam shida tapi banyak di Instagram semuanya dikalangan blogger..huhu kesian. 

Oh ya! lupa pula masa facebook shida kena godam tu cepat-cepat shida report pada facebook minta closed akaun lama shida. Selang beberapa hari akaun lama terhapus. Shida lega bukan apa takut facebook lama tu ada yang menyalahgunakan habis lah. Sekarang shida dan facebook baru ni dah bahagia dan dah boleh serasi walaupun kawan setakat ini 877 sahaja. Cukuplah rasanya sebab kalau ramai-ramai yang dalam ramai-ramai tu kita tak tahu ada yang baik ke tak kan. Sekian lah cerita shida cukup-cukup panjang ni dah macam buat karangan pula. sorry >.< Kepada blogger yang mengenali shida nak mehh add facebook baru shida ya :)