Dunia sebenar Shida Dunia sebenar Shida

Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? ::klik sini::


Tuesday, 14 May 2019

CETAK KAD RAYA 2019

Assalammualaikum wbt dan selamat sejahtera.
Cetak Kad Raya 2019 | Hai korang shida ada menyediakan servis mencetak kad raya versi sendiri. Untuk makluman, shida hanya mencetak KAD RAYA versi poskad atau jenis sekeping, bersaiz 4x6 (A6). Boleh juga mencetak depan sahaja (single side) atau depan dan belakang (double side). Beberapa jenis design (custom design tak boleh diedit semula) juga disediakan bagi memudahkan kerja mencetak so korang tak perlu keluarkan duit lagi untuk menempah design. Tapi bagi yang suka design kad raya yang limited boleh aja menempah ^_^ Jadi bagi yang berminat boleh terus hubungi shida untuk keterangan lebih lanjut ya :) Meh! whatsapp untuk fast reply!



Monday, 29 April 2019

Labuan Tempat Bersejarah Yang Patut Dikunjungi

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera.
 
Labuan Tempat Bersejarah Yang Patut Dikunjungi | Jom kita pergi bercuti ke area Borneo pulak. Sebelum ni shida pernah story dalam entri sebelum-sebelum ni dalam blog shida cerita pasal Sabah dan Sarawak kan? So kali ni shida nak cerita pasal LABUAN. Tempat yang penuh dengan sejarah yang confirm dapat bagi input yang banyak dalam life korang. Pengalaman ini juga akan menjadi pengetahuan sejarah yang hebat mengenai apa yang berlaku di Negara kita. So of course let me remind you guys to book Labuan hotels online dan shida akan share dengan korang tempat-tempat yang menarik kat sana. Mesti korang dah teruja kan?? hehee :)
 Setelah seronok melalui perjalanan dengan view yang indah untuk sampai ke Muzium Chimney, korang akan disambut pulak dengan kisah misteri yang menyelubungi muzium ini. Misteri di sebalik muzium ini bukanlah sesuatu yang meremangkan bulu roma, tapi tentang fungsi menara chimney ini sendiri. Walaupun diberikan nama chimney ataupun cerobong asap tapi tiada kesan pembakaran yang ditemui pada dinding sebelah dalam menara ini. Ada jugak yang mengatakan bahawa ia adalah sebuah rumah api kerana ada kat kawasan tanah tinggi dan kerana kewujudan sebuah pelabuhan kat Lubung Temiang pada suatu ketika dahulu. Teori yang lain pulak mengandaikan yang menara ini mungkin jugak sebuah menara jam, namun, kat mana pulak jamnya? Haaa..menara yang pelik namun inilah yang menjadikan ia sebuah tarikan para pelancong untuk dilawati, tambahan lagi di kawasan sekitarnya merupakan tapak pelombongan arang dari tahun 1847 hingga 1911 sewaktu pemerintahan British. Masa shida pun belum lahir lagi tau!! hurmmm ok next!

Tak jauh dari Muzium Chimney, adanya The Bird Park Labuan dengan 3 buah kubah besar dikelilingi oleh lanskap flora yang indah. Bagi korang yang suka melihat burung-burung yang dicipta dengan penuh warna-warni ini, dapatlah korang melihat dengan sepuas hati lebih daripada 580 spesies burung tanpa perlu membawa teropong yang berat...perghh banyak giler spesis burung. Semuanya ada kat sekeliling korang. Satu perasaan yang pasti mengujakan sesiapa sahaja.
Bangunan Muzium Labuan yang ada kat Jalan Dewan ini sebenarnya telah dibina oleh  pihak British pada tahun 1950-an untuk dijadikan Pejabat Pentadbiran Kolonial British. Selepas diambil alih oleh Jabatan Muzium Malaysia, pelbagai kerja konservasi telah dilakukan untuk dijadikan muzium yang penting di Labuan. Antara pameran menarik yang terdapat kat muzium ini adalah replika rumah suku Kadayan, artifak batu dari zaman neolitik yang ditemui di Pulau Burong dan koleksi senjata perang dunia. Tak cukup dengan itu, korang jugak dapat melihat dengan lebih dekat kerusi, meja dan pen yang telah digunakan oleh mantan Perdana Menteri Malaysia, Tun Dr. Mahathir B. Mohamed. Nak tahu apa lagi yang ada kat sini? Kenalah datang sendiri ke Muzium Labuan untuk melihat kekayaan koleksi dan informasinya.
Ke mana nak pergi kat Labuan ini kalau tiba-tiba teringin bershopping seperti kat kota metropolitan? Kat sinilah lokasinya, Ujana Kewangan ataupun lebih dikenali sebagai UK dalam kalangan penduduk-penduduk tempatan. UK ini sebenarnya adalah satu-satunya pusat membeli-belah yang terdapat kat Labuan. Antara yang terdapat kat sini adalah Parkson, Giant, KFC, Pizza Hut dan lain-lain lagi. Tapi yang membezakan pusat membeli-belah ini dengan kat tempat lain adalah kerana ia adalah salah-satu daripada tempat bershopping yang bebas cukai untuk barangan seperti coklat, ya korang tak salah dengar "bebas cukai ye"  Nak bershopping coklat sehingga penuh satu luggage seperti kat Langkawi? Dipersilakan datang ke Ujana Kewangan di Labuan.
House of Millions of Peace, itulah nama yang diberikan kepada Pantai Pancur Hitam. Diberikan gelaran macam tu kerana keindahan pemandangan dan ketenangan angin sepoi-sepoi bahasa pantai ini menjadikan ia pilihan ramai jutawan untuk membina rumah mewah kat sini. Keindahannya yang memukau turut menarik perhatian dunia sehingga dianugerahkan dengan Anugerah United Nation COBSEA Clean Beach 2008. Sambil-sambil menikmati pemandangan nan indah kat pantai ini korang boleh membeli makanan yang dijual kat tepi pantai seperti air kelapa, sosej, bertih jagung, coklat dan banyak lagi, barulah syok menikmati view sambil mengisi perutkan? dan diantara hotel yang best dan shida nak suggestkan kat korang, haaa korang stay kat sini Dorsett Grand Labuan. Takyah fikir panjang apa kata korang book Dorsett Grand Labuan online, takyah pening-pening kepala nak pilih hotel nanti. Hehehe. Enjoy experience korang nanti okay. 



Thursday, 18 April 2019

RAMEN ALA ALA KOREA | RAMEN PRODUK MUSLIM

Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera
 RAMEN ALA ALA KOREA | RAMEN PRODUK MUSLIM 

Hai korang!! haaa kali ni shida nak citer sikit pasal RAMEN MUSLIM yang tengah VIRAL sekarang ni!! Ya memang Viral ok! Actually shida juga salah seorang EJEN MEEQI RAMEN ni :) haaa mesti semua pun macam pelik kan banyaknya biznes shida tengah run hehee. Yerlah almaklumla kita dah berkahwin kerja pun takada so kita run lah apa biznes yang boleh run. Asal boleh dapat pendapatan sikit :) so so kita teruskan yer bercerita pasal ramen ni. Ok ramen ni 100% Product Muslim keluaran Darnalis Diana Ramen dan ianya homemade mee bukan pemprosesan guna kilang yer. Mee ni juga dihasilkan tanpa bahan-bahan pengawet dan terlarang 100% clean. RAMEN MUSLIM ni mempunyai 3 perisa  dan 2 jenis packaging. Berbeza juga dari segi harga mengikut kuantiti. 

Tahap kepedasan juga taklah terlampau pedas sampai pecah kepala ye ^_^ Boleh dikatakan pedas dia bagi shida boleh tahan laa. Takla pedas giler macam ramen samyang korea tu. Pedas sangat shida pun takleh tahan! Pedas Ramen Muslim budak-bidak pun boleh makan. Banyak customer shida feedback anak-anak depa pun balun sama makan sampai habis dan ada juga yang kata pedas ^_^ yang ni maybe jenis tak makan pedas la kot kan.
Ada 3 Jenis Perisa Ramen : 
🍜 Curry Cheese
   🍜 Tomyam Verapi
    🍜 Spicy Carbonara

Spicy Level :
🌢🌢🌢🌢🌢🌢🌢🌢🌢🌢
Pedas orang Malaysia boleh makan πŸ˜…

 PACKAGING PER BOX DALAM ADA 1 PCS MEE

PACKAGING PER BUNDLE DALAM ADA 3PCS MEE

Yang dekat shida boleh COD yang jauh shida boleh pos. Pos juga ikut berat mee. Mee pun tak berat mana sangat pun kalau sekeping mee berat dalam 120gram sahaja.Jadi yang berminat boleh lah roger shida ok. Yang berminat nak jadi dropship juga shida alu-alukan :) mai ja whatsapp shida :) Nak tengok pelbagai testimoni boleh masuk instagram shida ye :: testimoni ramen ::

Berminat boleh whatsapp ↓↓↓
SHIDA EJEN BANTAL LEYNA
TAIPING-BERUAS-MANJUNG