Dunia sebenar Shida


Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? KLIK SINI!



Wednesday, 23 April 2014

2 Cpuv Campaign dari Nuffnang yang ke 91 dan 92 | Terima kasih Nuffnang

Assalamualaikum, peace upon you.
2 Cpuv Campaign dari Nuffnang yang ke 91 dan 92, rezeki berblog walaupun lama shida tak online cuma update mana sempat jer.korang boleh kira dari 14hb hari ni baru betul-betul online guna lappy dengan Wifi TM yang baru dalam entri shida yang sebelum ni boleh scroll nak baca :) Cpuv baru yang datang dari iklan YES 4G World Cup dan Clinique Even-Better Lotion. Cukup 100 Cpuv Campaign bolehlah shida buat segmen Nuffnang hadiah dia belum fikir lagi hehee :) kita tunggu dulu cpuv ke 93 hingga 100 ok :) sebenarnya masa tengah type entri ni shida sembang-sembang dengan Blogger Azhafizah tentang Geniee Ads. Cuma sekarang kami masih was-was dengan status pada Nuffnang sebab ada blogger yang join H12 Media Ads Nuffnang tarik status Glitterati dan earns pula reduce sampai half yang kita simpan dalam akaun tu. Perkara ni memang rasa serius juga lah. Kalau setakat tukar status tak kacau earning shida ok lagi tapi kalau sampai kacau earns susah sikitlah bukan senang nak kumpul walau RM50 pun dari Nuffnang ni. Shida nak tanya-tanya juga kepada blogger yang lebih lama menggunakan Geniee Ads dan Nuffnang ni, ada perkembangan shida share dengan korang ya :) Nak tahu apa tu Geniee? klik sini saya! :)


Tuesday, 22 April 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com

Assalamualaikum, peace upon you.


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 April 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...


Modem Wifi baru dari TM

Assalammualaikum, peace upon you.
Modem Wifi Baru dari TM terbaiklah :) happy shida setelah 5 hari tak ada internet lepas hujan lebat kelmarin kat simpang ni sampai 2 pokok tumbang atap berterbangan perghh!! takut tengok! Actually shida dah 2 kali call TM buat report pasal internet shida tak boleh pakai masa tu baru 2 hari, masuk hari ke 3 tak ada tindakan apa-apa dari pihak TM so shida call kali kedua masa tu dah masuk hari ke3 tak ada internet, shida call 100 careline TM kan :) Encik Firdaus yang entertain shida baik orangnya dan berbudi bahasa cewahhh.. hope dia boleh baca lah entri ni ekekee :p Macam biasalah dorang nak kan pengesahan dan lain-lain lepas tu bermulalah drama queen ^_^

En. Firdaus ni shida pun tak pasti lah dia ni dah kahwin ke belum tapi dia sangat memahami. Biasa shida kalau yang entertain shida beritahu nama masa mula-mula tu shida akan ingat nama dia macam take note sikitlah, bukan apa kalau dia layan lebih kurang je komplen lah! "perbualan kan direkod so memang tak boleh lari lah kalau layan orang macam tahi" Shida beritahu semalam ada buat report dengan En.A ni then dia pun layan kurang memuaskan tak bantu kita dalam menghadapi masalah internet terus je buka report dan katanya dalam 24jam akan siap, sekarang dah lebih 48jam masih tak ada perubahan. So dengan En. Firdaus ni sangat nice orangnya tolong shida macam-macam, buka laptop shida buka itu ini setting itu ini dan sampai lah satu tahap semuanya tak boleh juga dia kata mungkin modem yang problem, lepas baru dia buka satu report urgent untuk shida sebab shida kata shida cari rezeki guna internet so susahlah kalau tak ada internet dan bla..bla..shida merepek dekat dia hehee ini cerita wifi yang lama klik nak baca!

Masa hari sabtu lepas, time pagi orang TM datang rumah nasiblah dah bangun awal masa tu sebab nak takung air pukul9 pagi LAP (lembaga air perak) dah tutup paip besar. Dorang datang bawa Modem Wifi Baru dari TM macam dalam gambar diatas foc lagi!. Lega sangat dah boleh online macam biasa, kelajuan pula lebih baik dari sebelumnya tapi tak lah laju mana pun hehee ^_^ Terima kasih tak terhingga kepada En.Firdaus sebab sangat-sangat prihatin dan cepat buat kerja! shida bagi awak 5 bintang untuk kes yang dah selesai ni hehee :) bolehlah shida online seperti biasa, update blog, blogwalking, kesian kawan-kawan yang datang tanpa henti tapi shida belum lagi menjengah korang sorry tau! sekarang nak update kejap lepas baru blogwalking jumpa korang kat blog ya ^_^