Dunia sebenar Shida Dunia sebenar Shida


Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? ::klik sini::


Friday, 14 August 2020

ATIE ZIEYA'S GIVEAWAY

Assalammualikum wbt & Selamat Sejahtera.

https://zieyaweasley.blogspot.com/2020/08/atie-zieyas-giveaway.html

Shida menjemput semua untuk turut serta join Giveaway from Blogger Atie Zieya's.
Syarat mudah saja just follow socmed Atie Zieya's
Hadiah berupa RM10.00 kepada 10 pemenang (random ya)
Bermula hari ini 14 Ogos 2020 - 7 September 2020.

Good Luck kepada yang menyertai :)


click to sharePin ThisShare on TumblrShare on Google PlusEmail This

Hari terakhir di Penang pekena dulu Nasi 7 Benua | Short Vacay Shida & Sharul

Assalamualaikum wbt & Selamat Sejahtera.
Hari terakhir di Penang pekena dulu Nasi 7 Benua | Short Vacay Shida & Sharul | Okay korang bersambung lagi penceritaan cuti - cuti penang shida bersama husben. hari ke 3 di penang adalah hari terakhir kami di sini. Malam tu memang kami dah plan nak pekena Nasi 7 Benua. Adik juga suggest untuk cuba makan di sana. Setelah checkout jam 12 tengahari kami terus ke lokasi. Sampai-sampai memang dah ramai nasib tak kena beratur panjang..legaa. Tempat ni kali pertama shida datang dan ok not bad nasi seperti dalam gambar comel-comel dan ada 7 jenis nasi dengan rasa tersendiri. Lauk pun okay sedap cuma jumlah 7 nasi ni tak lah terlalu banyak saiz dia comel je, bagi shida cukup je dengan lauk lagi tapi bagi si pemakan extra macam husben kena ambil 2 pinggan nasi 7 benua ni baru kenyang hahahaa ^_^ Nama-nama nasi 7 benua ni terdiri daripada :

1. NASI PUTIH    2. NASI TOMATO    3. NASI LAMUNI    4. NASI LEMAK PANDAN 
5. NASI HUJAN PANAS     6. NASI KACANG     7. NASI MINYAK

Bye bye Penang..Nanti kami mai lagi..yaa inilah ayat terakhir kami laki bini cakap dalam kereta. Jejak lagi, itu sudah pasti Pulau Pinang satu pusat perlancongan yang sangat menarik dan wajib untuk datang lagi. Banyak tempat-tempat menarik dan viral yang belum shida terokai memang tak puas 3 hari 2 malam di sana, mungkin kena seminggu baru lebih menarik kan :) shida bermalam bermula 1hb ogos sehingga 3hb ogos. Kami balik melalui Jambatan Pulau Pinang ke 2. Destinasi seterusnya masih lagi di penang walaupun sudah melepasi Jambatan Pulau Pinang ni.
Next destinasi atau orang panggil mall wajib singgah jika ke penang iaitu Ikea Batu Kawan, Penang. Memang dari awal plan dengan husben waktu balik kita singgah ikea ya. Orang perempuan je paham ikea ni betul-betul inspirasi home deco. Dalam rumah shida ni boleh dikatakan 60% menggunakan barangan dari ikea, suka dengan barangan dia walaupun bukan biru banyak putih kelabu tapi i loike ^_^ hahaaa. Duk belek-belek beli barang agak lama jugalah kami kat dalam tu. Tapi untuk tak nak membuang masa shida dah set dalam otak ni apa nak beli, jumpa je masuk troli terus takde masa nak baca-baca try dulu hahaa. Cuma ada satu barang tu shida nak beli tapi tak muat masuk dalam kereta sebab terlalu panjang (agak kecewa tak dapat barang tu) muncung seketika :p Pastu husben lanje makan kat foodcourt ikea tu pekena juga meatball dan ayam goreng dan dan senyum kan :)
Dah puas makan, saja singgah Design Village ni sebelah ikea je..husben ajak nak cari jersi Man Utd, cari punya cari hampa tak ada dah. Dalam ikea pun ada sport shop pun habis juga jadi husben dan bini dia balik dengan hampa tak dapat barang yang dicari tu hahaaa padan muka dedua pun. Selesai pusing-pusing dalam design village sampai berselisih dengan artis Shida Melvin pun tak perasan ^_^ shida perasan dulu tapi tak berapa yakin tengok betul-betul baru tepat sangkaan hehee. Lebih kurang jam 6 petang kami bertolak balik ke taiping sampai pun ngam-ngam hampir maghrib. Selesai sudah percutian singkat kami, Alhamdulillah kami enjoy dan bersyukur dapat peluang bercuti bersama-sama. Hari rabu bermula lah sesi memikul tanggungjawab masing-masing, husben dengan kerjanya shida dengan kerja shida. Nak bercuti lagi tak tahu lah bila ada masa, moga ada peluang lagi..nak lagi Ya Allah :)



click to sharePin ThisShare on TumblrShare on Google PlusEmail This

Thursday, 13 August 2020

Spontaneous Thursday | Kenapa Rezeki Tak Murah?

Assalammualaikum wbt dan Selamat Sejahtera.

Spontaneous Thurdays | Kenapa Rezeki Tak Murah? Semua manusia mahukan rezeki yang banyak dan melimpah ruah. Ramai diantara kita mungkin pernah mengalami masalah kewangan atau kesulitan di dalam hidup. Ini merupakan amalan yang selalu kita alpa yang mengakibatkan rezeki kita tersekat dalam kesempitan disebabkan kealpaan kita sendiri. Allah swt memberi jalan buat setiap hamba-Nya untuk memperolehi rezeki dalam pelbagai bentuk yang boleh menjadi punca kebaikan dunia dan akhirat.


click to sharePin ThisShare on TumblrShare on Google PlusEmail This