Dunia sebenar Shida Dunia sebenar Shida

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Wednesday, 7 September 2016

Shida update blog | ada entri baru laaa..

Assalammualaikum wbt and peace upon you.
Shida update blog dah :) hai kawan-kawan semua :) ya ya shida update blog dah :) curi juga masa menaip! gian sebenarnya nak update entri nak blogwalking haaa..bukan apa jeles sangat-sangat tengok kawan-kawan lain update blog bagai argghhhh!! tercabar kot weh!! cuma shida setakat ni mampu update je dulu tau, nak blogwalking hurmm rasanya belum termampu. Ini pun shida guna data update, masih belum ada internet yang sangat-sangat kukuh untuk blogwalking haaa..blog hampa dah la ada macam-macam kan :p hehee alasan jer tuuu..

Korang sihat ke ni? terpaksa baca pepagi buta entri shida ni ye, alhamdulillah shida ok sihat dan semakin sihat heheee..kerja pun so far so good cuma kesibukan sekarang under control, memang nak come back cuma tunggu peluang saja :) lama betul shida tinggal blog ni kan. Ramai kawan-kawan blogger kata rugi shida tinggalkan blog. Tak apa lah korang selagi terdaya shida bloging macam biasa cuma tak nak jadi kan blog ni satu komitmen penting sesungguhnya blog ni sangat-sangat penting bila dah bergelar blogger. Bagi shida, just have fun saja dengan blog sebab shida ada tanggungjawab yang lagi besar shida nak jalankan :) terasa kekok sikit bila nak update bagai tapi tak apa perlahan-lahan :)

Lagi beberapa hari Cuti Sekolah bakal tiba, Cuti Raya Haji pun tak lama je lagi. So kawan-kawan apa planing cuti ni? Seingat shida tahun lepas raya haji shida balik KL tak silap, beraya dirumah abang shida di Rawang dan untuk tahun ni berlainan sedikit kami sekeluarga yang mana ada dirumah ni kami pergi bercuti. Disebabkan cuti raya haji ni lama sikit so ambil berkesempatan untuk bercuti merehatkan badan "mak kata" so  tahun kami Keluarga Mak Esah & Pak Wan tutup rumah ya :) bercuti ke mana Inshaa Allah akan shida update nanti ok. tungguuu :)


Monday, 5 September 2016

Shida dapat Kad Raya lagi laaa :)

Assalammualaikum, peace upon you.
Shida dapat Kad Raya lagi laa..haaa kali ni shida rasa yang terakhir sebabnya dah lepas sebulan raya dah, lambat sungguh abg posmen anto kad ni. Tahh tahh banyak lagi kad dia tak kirim apa, huhuu.. banyak yang send dekat rumah shida tapi yang sampai rasanya dalam 70% saja, Tahun sudah pun kad yang dinanti-nanti pun tak kunjung tiba, kad sape yang shida nanti-nanti tu?? hehee..Ternanti-nanti kad raya dari blogger Azhafizah tu haa..bukan apa Kad Raya fiza cantik-cantik suka tengok koleksi kad raya dari fiza tau. Kad raya shida official pun fiza yang create kan hehee.

Nampak tak betapa malasnya shida sekarang huhuhu :( bukan malas korang tak ada masa, banyak benda nak story tentang perjalanan hidup baru shida ops!! bukan pasal kahwin ye!! ramai yang sangsi pm pm shida kat facebook baru shida tu kata shida dah kawen dan create facebook baru. Shida gelak je tengok korang merapu tau ^_^ mudah-mudahan termakbul la doa kalian nak tengok shida berkahwin dan menamatkan zaman bujang shida yang nak masuk 30 siri dah wehh ^_^

Ok lah nanti bertemu dalam entri yang lain ya. Doa-doa lah shida boleh bloging seperti biasa, rindu wehh nak menaip tapi buat masa sekarang mampu menaip surat aje lahh hehee. Tak lupa thanks to Blogger Ruqaiyah Amanina untuk kad yang terakhir ini *barangkali :)


Wednesday, 31 August 2016

Selamat Hari Kemerdekaan yang ke 59

Salam 1 Malaysia
Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan 2016
Sempena cuti hari ini, shida pun mengambil kesempatan bawa family berjalan-jalan sekitar Penang. Saje nak tengok apa yang menarik di sana sempena Merdeka. Cerita selanjutnya nanti shida update dalam Instagram 😊