petikan dr ms mr.ghost :) | Dunia sebenar Shida petikan dr ms mr.ghost :)

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 27 July 2010

petikan dr ms mr.ghost :)


enjoy...sure korang teringat balik zaman2 skolah
dulu... ecspecially yg lahir tahun 80-an..

tanda-tanda anda bayi tahun 80-an:

kita membesar dgn menonton G-Force, He-man,
Transformers, Thundercats,
Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and
Mickey Mouse. Not to
forget
Ninja Turtles, Mask, Cybercop, Power Rangers,
Dash Yankuro, Smurfs dan Voltron.

berus gigi time waktu rehat kat skolah
rendah?...hmm, mesti pegang
cawan
warna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dgn
classmates semua kat
seblah...

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list
dentist appointment.
pastu
bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik
sebelah. ada gigi yang
berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...program minum susu di skolah.
nak galakkan budak2
time
tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris
panjang warna kuning tu.
pukul
tapak tangan...kan?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 30 sen jek
kat kantin.

Hankyu Jaya, Yaohan ,Safrajaya (ye ke?)-
shopping complex yang popular utk meluangkan
masa
dgn
family. ni for those yg dok KL laa

time skolah menengah, korang sure beli kasut
skolah Bata BM Turbo atau
Pallas Jazz.
ada yang suka kasut high-cut yang buatan china
tu...ada yang suka
stoking
tebal laaa...

internet? email? mendalah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr. tiket
wayang pun 5 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee ,
Kum Kum, UFO, O-Ya,
Ding
Dang , Tora datang lagi, chocolate balls yang ada
mainan kat dlm die, 'telur' keras warna
warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum,
choki choki la paling best..

tak dilupakan, 'Ti Kam'.
bile dah abih exam, main Monopoly la,Jengka, Uno
Stackers la, Donkey la, Happy Family laa, SNAPS
la..abis tangan tepuk meja.. dlm
class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh
beli aiskrim ngan
apek
kat luar skola tuh...

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan
keje skolah, jom kita
pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan
Tambahan (RMT) mesti kluar
awal..skali skale diorang dapat air kotak coklat..

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan
Jasmani, PJ. main bola laa,
rounders laa...

permainan kegemaran, main guli, batu seremban,
penutup botol, batang
aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three', 'Police &
Sentry', kejar2 duduk, main cop, pastu ade yang
main jadi Power ranger gak. masing2 na jadi si
Rocky (Power Ranger merah tuu..) ala, then sume
sure syok kat Kimberly (si Rangers pink) haha....

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. yang
tube aiskrim, ada byk2
color
tu. kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2
die! sedap kan?

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik.tak pun wat
topeng..atau yang mcm pistol,tembak2 la konon..
hmmm..ni pun kita main dulu
ni.
baling2 kapur laa..best sangat2

hmm...budak2 kat university skarang, kebanyakan
nye lahir thn 1987/88.
skarang digelar 'remaja'.

bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the
World, We Are the
Children...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg tau,
yg Westlife
nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan
ade satu je
Vietnam.

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu
filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk
sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'.

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih...dan
diorg skarang tak reti
nak
switch on TV kalau xde remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite boleh
survive dkt universiti tanpa
handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni,
dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite
dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main
komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah
menengah guna handphone. lagi heran bdak2
skolah rendah pun ade. canggih la..

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui
telefon lagi setiap
hari

6. bile jumpe member lame dari semasa ke
semasa, seronok bile
bersembang
pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami
mase dulu time
kecik2,
nakal2 dulu...mesti gelak gile2..sakit perut.
senyum la sampai sekarang..

7. last skali, bile dah bace email ni, korang akan
terpikir utk
forwardkan
dkt member2 lame korg. Sure diorg suke punye
laa...hehehe

Yaa, kite pun dah semakin tua!!

Teringat zaman2 dulu kan?
Untungnye dapat membesar mase tu..sronok.
Bdak2 zaman skang ni, dapat rase ke ape yang
80s babies rase? xkot..
Zaman skang da lain.. Cool

0 Jari Ohsem: