handfone oh handfone ~ | Dunia sebenar Shida handfone oh handfone ~

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 26 August 2010

handfone oh handfone ~

entry kali ini tentang hp saya yang baru beli tuh kan..
kalo xtahu tgk label yg btajuk koleksi hp saya tuh..
nnt nampak la hp saya yg baru beli tuh..
jus yang sedihnya .. hp baru yg masih baru di pkai slma 2bulan
telah rosak..now dia da masuk wad..
sedih sgt2,lma sgt da tgl dia..huhu ..camne leh rosak
saya sndri pon xtahu ..huhu ..masa anta dia kat doktor tuh:

doktor : boleh saya tgk hp tuh ?
shida : nih2 ade tgk la ..doktr kpe jadi cmni yer ..

si doktor tuh pon mbelek2 hp saya dengn penuh teliti
pastu dia wat satu panggilan kcemsan..saya da rsa takot nih..
aihh kne tahan wad ke hp aku nih ..

doktor : cik shida ..harap awak tabah yer dgn brite nih 
shida : bek doktor ..dada ku dup dap dup dap ..
doktor: hp cik ade kanser yer...tdapat pada screennya..rawatan perlu dsegerakn
shida : hah?? pe doktr kanser?? sedih sgt pada ketika itu
doktor : kite trpaksa mmbuat pmbedahan keatas hp nih yer ..
             kite akan memprogramnya kembali dan menukar ic LCD
shida : ok doktr wat la ape2 yg patut jnji hp sya selamt..huhu
doktor : sila ke kaunter ambil resit ye

shida: cik saya nk ambil resit ..
pembantu : bek ini resit nya . dalam tempoh sminggu hp cik boleh siap la
                  jdi sila tnda tgan disini .. ini kos pmbedahanya ..RM130.00
shida : terliur aku tgk kos pmbedahan tuh..saya sign dan pergi

bapak mahal nk repair ..xpelah janji hp leh hidup balik
itu yg penting nak raya nih byk ler bnde nk wat..nk beli..
banyak juge duit abis ..huhu ..merapu jer..sabar jelaaa ~
bila lah nk abis seminggu nih ..lamanya da rindu sgt2 dgn hp baru aku
waaa...bila mau kembali pulang.. ku merindukanmu ~

kesian tgk dia..dia sakit huhu..cepat sembuh yer syg makan la ubat mahal tuh
RM130 bkn nyew skit byk ..huhu ..korban raya tahun nih ~

5 Jari Ohsem:

farahh said...

ouh kite senasib ): hp rosak gak huhu

EyLia ME said...

kalo LCD prob memg masalah besar...kalo touch screen memg kena ECXTRA hati2...huhuuu
Aku pun da tukar hp..pakai full touch screen, errr..dulu da penah guna --- jatuh pecah and malas nk ganti so simpan buat kenang2an..hehee
Sebb kalo nk ganti LCD, memg sakit perasaan..so, buat2 x syg hp tue..heheee
Now, still nk pakai touch screen so kena jadi sopan santun, jgn penah kasik jatuh hp tue..
Jgn gatal2 nk gune pen or pape utk touch..just gune jari, mean kuku or pen die...
Kalo x, sendiri mau ingatlah! heheeee :P

shida saje said...

farah..kite senaseb aw..huhu

shida saje said...

ya..kecewa sgt ya..baru pkai je nih..

Jhon Kempol said...

sangat menarik sekali ulasannya dan sangat bermanfaat...
salam kenal dari ikhram.com situs booking dan cari paket biro umroh surabaya lengkap nomer 1 di indonesia.....