AMARAN untuk semua kaum WANITA! | Dunia sebenar Shida AMARAN untuk semua kaum WANITA!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 2 November 2010

AMARAN untuk semua kaum WANITA!

AMARAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! peringatan pada kaum hawa @ wanita. 
mesti baca ( saper nak share silakan) 
Amaran pd Kaum Hawa Amaran pada Kaum Wanita 
dan kepada sumer kaum perempuan yang memandu, 
Kes ni betul2 menakutkan. Kesah ini betul2 terjadi kat Penang Ingat lagi tak dgn... 
kes Ms Canny Ong yang dirogol dan dibunuh??
Kisah nya..ada seorang perempuan ni berhenti dekat stesen gas 
"pay-at-the-pump" untuk isi minyak..
sebaik saja dia siap isi minyak tu dan nak beredar,
seorang pekerja kat situ buat pngumuman yang 
kad kredit perempuan ni ada problem sikit..
pekerja tu suruh perempuan ni masuk ke dalam untuk bayar..
tapi perempuan ni confused la sebab transaksi menunjukkan 
yang pembayaran kad kredit dia diluluskan 
dan tak ada masaalah apa2 pun.. 
so perempuan tu bagitau la pekerja tu dan dia pun
bersedia nak beredar ke kereta dia balik..
tapi pekerja tu tetap bertegas dan suruh dia masuk dalam..
perempuan tu pun decided untuk masuk ke dalam...
sebaik aje dia masuk kat dalam..dia mula marah kat pekerja tu.. 
lalu pekerja tu suruh dia bertenang dan bagitau hal sebenarnya.. 
..nak tau apa? 
sebenarnya masa perempuan tu dok isi minyak,
pekerja tu nampak ada laki menyelinap kat belakang 
kereta perempuan tu dan pekerja tu dah pun telepon polis.. 
perempuan tu pun apalagi, takut la..
dia pun try intai dan dia nampak pintu kereta 
dia terbuka dan lelaki tu keluar dari kereta dia.. 
Sekarang ni..ada laporan yg mengatakan yg 
sekang ni ada gang yang amik body part orang pompuan..
 p/s : kalau ade ramai2 xpela ade juga yg alert
salah satu cara diorang adalah dgn menyelinap 
masuk kereta ornag perempuan masa perempuan 
tu tengah pump gas atau beli barang kat kedai 
TGH2 MLAM!! kemudian,dia orang akan potong
kaki perempuan tu untuk memudahkan diorang culik 
dan bunuh perempuan tu.. satu cara lagi pulak,
dia orang akan masuk kedalam kereta yg tak ada
orang dan tak berkunci kemudian culik perempuan 
tu dan bunuh dia orang. Semalam pun ada Crime Investigation 
di Astro menceritakan kes yg sama di Hong Kong . 
Tapi perlakunya adalah pemandu teksi yang 
mengambil penumpang perempuan selepas lepas tengan malam. 
Memang ngeri. Sila sebarkan hal ini pada sesiapa yg anda kenali. 
Bagi kaum perempuan elakkan keluar bersaorangan diwaktu malam. 

13 Jari Ohsem:

Nadd said...

wow!
sgt trkejut baca cerita ni.
thx shida sbb share.
takotnyee~ :/

N@di@ said...

shida nadia nk xhare kat blog nadia bolh :)

shida saje said...

nadd : sama2 amik iktibar..org skg mcm2 taw..takot kan ;(

shida saje said...

nadia : bole sila2 sebar2 kn tuk kselamatn k ~

Bit Zamri said...

yaaa ampunn...takut nyeaaa...serius..

kat kat petrol pump..sy salu kunci pintu bila kakak p bayar duit isi minyak..mmg takut..

Atsuko Ichirou said...

takotnyer....

shida saje said...

bit: taw xpe..elok amal kn camtuh..bukan ape tok kselmatn..kdg2 bnda nk jd kite xjgka taw..huhu

shida saje said...

atsuko : takot jugeee...grrr..

dansa said...

bapak cuak wey.. i da cuak ni cmne ea??

shida saje said...

yerlatuh cuak weekk...dansa ;p

izyan said...

serammm!!
shida, ada award untuk awak.
jom terjah blog saya

shida saje said...

izyan : ok sya terjahh thanx ya ;)

Cadbury Girl said...

baik nye yg tolong PAKSA dye masuk ke dlm . =)
ade lgi x org yg prihatin mcm 2 ?