Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Sunday, 7 November 2010

betul cakap orang..kenapa kite susah sgt nak belajar

salam selamat pagi buat readers2 yang belum tido lg..kpe lom tido ha??
blogwalking yer..hehhe..xpe xpe teruskan k ;)
actually kan shida terpegun dengan persoalan yang diungkapkan oleh HAZWAN17 nih
cuba lihat pada gambar ini..klik pada gambar untuk lihat lebih jelas..
kate Hazwan17 : orang putih dan pandai cakap melayu
tapi aku tak pandai2 cakap org putih kenape erk huhuhu..
betul sgt2 wan..bukannyew xstudy..study jew..tapi nak menguasaicam susah jew
tapi org lain kuasai bahasa kita mcm senang plak yer..tgk mat salleh tuh cakap bahasa kite
dengan baek walaupon ade 'sleng2' itu perkara biasa jew..kite pon
bila cakap omputih gtu juga kan ekekeke..padahal dorg sama la cam kite kan..
nak blajar bahasa asing susah jew..makan masa juge..
..bila la nk lancar cakap english nih hmm..

10 comments:

  1. meh nak ajar sida english..nak dr mana? A B @ C ..wakakakka larik......

    ReplyDelete
  2. ntah la~ slh sape..?? kita ke sbb mls..?? huk3~ =.=

    ReplyDelete
  3. wah komen aku pun jadi entri erk shida..
    terharu saya..tp memang betul pun
    dari darjah satu sampai masuk u
    hari2 english..agak ny kurang praktis kot
    praktice make perfect

    ReplyDelete
  4. nusana : itu lah da jd pomaleh nk wat guano kan..huhu =.=

    ReplyDelete
  5. wah : salah satu petua org ckp praktis la..itu jew mmbantu..kalo xpraktis cmne nk maju yerk..

    ReplyDelete
  6. hoho.
    jepun leh maju tanpe english
    *x puas hati. hahah

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.