Dunia sebenar Shida: July 2010

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 30 July 2010

who love u today ;)

aku try la menatang nih kat fb .. hehe ..

Who Loves You Today?
http://apps.facebook.com/who-loves-you-today/

 xsangka lak dapat kat yanie jasim hehe..dia kat fb

xnah lekang ngn aku, dia la kawan dan adik dunia akhirat

amin ;)

result yang paling aku suka .. antara sume..hehe..cehhh..

 p/s : korang de facebook?? add ler ..

suka suki ;)

sapew ingt tajuk kartun nih..haha..
dulu2 suka tgk kartun nih ;)
happy family wee .. ~
 - flinstone -
pooh & da geng a.k.a shida & da geng ;)
hehe .. buat sahabat2 tersayang..
love u all mmuaahhhxx :>

souvenir from australia ~

saja nak share ngn korg ..benda alah nih bos ku yg bagi..haha..
actually kejew ngn dia da byk barang aku dapat..
xsilap brg paling mahal nah dapat dr dia..

jam tangan swiss hunter..wane merah g..jap aku upload bg
korang tgk..hehe...sume kate bos ku baek..hhahaha..mmg la baek,
bukan senang nk amik hati dia..aku da lma bkerja ngn dia
sejak 26.7.2007 sehingga lah sekarang...
pnah pindah kjew jap..aku tahan keje kat tempat baru 5bulan jew..
tuh pon xrasa 5bulan kejap sgt..pastu bos aku offer balik kejew
ngn dia..katenya susah nk cr pkerja smahir aku..ceeewwaahhh~
bangga la jap..ahaks ;p
so until now masih bermajikan dengan dia.. madam ooi ;)
thanx so much ~

Wednesday, 28 July 2010

tips bertemu dengan bakal mertua ;)

 jus nak share ngn korang ..petikan dr blog 1001rahsia tentang diri :)

Tips ini khas untuk si teruna dan dara. Especially.. bagi yang sudah mempunyai "kekasih" dan merancang untuk bertunang atau pun mendirikan rumah tangga dalam masa yang terdekat ini, iaitu, tips bertemu dengan bakal ibu & bapa mertua.

Pertemuan dengan bakal mertua ini sememangnya penting dan amat mendebarkan, lebih-lebih lagi jika ia adalah merupakan pertemuan kali yang pertama. Seperti yang orang jawa selalu kata.. "first impression is important", eh orang jawa kata ke?.. Tak kisahlah.. yang penting inilah masa yang agak genting untuk menentukan sama ada anda akan di sayangi ataupun kurang disenangi oleh bakal mertua anda. Jika kali pertama berjumpa pun bakal mertua anda sudah kurang senang dengan diri anda, pastinya, perjalanan anda untuk hidup bersama dengan anak mereka akan menjadi sedikit sukar. Jadi, pastikan anda melakukan yang terbaik sewaktu perjumpaan kali pertama dengan bakal mertua anda.

Tips #1 : Masa

Antara waktu yang paling sesuai untuk pertama kali bertemu dengan bakal mertua, adalah pada hari-hari keraian dan "bersempena" seperti pada hari raya, hari kenduri, ataupun sempena apa-apa majlis dimana, tuan rumah (bakal mertua anda) mengalu-alukan kedatangan anda.

Berbanding, jika anda datang ke rumah bakal mertua anda, pada hari-hari biasa... lebih-lebih lagi, jika kedatangan anda itu tidak dimaklumkan terlebih dahulu oleh bakal mertua anda pastinya keadaan akan menjadi sedikit janggal.

Jadi, elakkan datang berjumpa dengan bakal mertua anda secara tiba-tiba atau pun atas desakan kekasih anda semata-mata. Itu bukanlah suatu cara yang elok, walaupun niat hati kekasih anda adalah murni, iaitu hendak memperkenalkan anda dengan ibu-bapanya.. tapi pastikan ia dilakukan dengan penuh tertib dan bukannya secara mengejut atau pun "surpriseee".

Silap hari bulan... anda yang akan "surprise".



Tips #2 : Pakaian

Bagi lelaki, jangan sesekali datang dengan baju t-shirt yang mempunyai gambar "tengkorak berdarah"... kemudian.. datang pula dengan segerombolan rakan-rakan "mat motor" anda.. fuh.. silap-silap kena reject pula anda nanti. Seelok-eloknya. kenakan baju kemeja lengan pendek beserta dengan seluar slack.

Bagi perempuan pula.. sudah semstinya baju kurung sudah kelihatan agak sopan. Saya kira tiada masalah bagi perempuan dari segi pemakaian.

Saya tahu.. mungkin anda kurang selesa dengan baju berkolar atau pun baju kurung. Tapi.. seperti yang saya nyatakan tadi, first impression itu penting. Berikan keyakinan kepada bakal ibu & mertua anda bahawa anda adalah seorang yang matang dan bertanggungjawap. Biar tenang dan sejuk sedikit hati bakal mertua anda melihat anda. Barulah lega sedikit hati mereka nak melepaskan anak mereka kepada anda.



Tips #3 : Topik perbincangan

Satu masalah yang seringkali dialami apabila kali pertama bertemu dengan bakal mertua.. ialah masalah mengenai "topik perbualan", maklumlah, anda orang muda, manalah tahu sangat nak bual-bual dengan orang yang lebih tua, lebih-lebih lagi jika anda semamangnya adalah seorang yang pendiam. Fuh!!.. ini memang agak kritikal, takkan anda hanya ingin berdiam diri sahaja? Apa topik yang sesuai untuk dibualkan yer?. Saya dahulu pun mengalami masalah ini.. tak tahu apa yang hendak dibualkan apabila bertemu dengan bakal mertua saya dahulu. Sudahlah saya ini seorang yang pemalu dan pendiam.. bakal mertua saya tu pun sama.. jenis pendiam juga orangnya, Oh!.. memang sunyi sepilah sewaktu pertemuan itu nanti.

Jadi, disini, saya nak bagi satu tips (alangkah baiknya jika saya tahu tips ini sebelum bertemu bakal mertua saya dahulu) . Jika anda adalah seorang yang pendiam dan tidak tahu apa topik yang ingin dibualkan dengan bakal mertua anda nanti.. pastikan, sebelum anda datang kerumah kekasih anda. Tanya kekasih anda terlebih dahulu.. apakah perkara yang diminati oleh ibu bapanya?. Adakah mereka minat memancing? Minat bola? minat kereta? minat berkebun? berniaga?.. atau paling mudah.. ketahui, apa pekerjaan ibu bapa kekasih anda.

Dari situ.. maka.. bolehlah anda membuat sedikit kajian dan bacaan berkenaan perkara-perkara yang berkaitan dengan ibu-bapa kekasih anda itu. Jika ibu-bapa kekasih anda itu guru.. maka.. anda kenalah ambil tahu sedikit isu-isu berkaitan dengan guru sekarang ini seperti kes buli pelajar ke.. isu -isu yang berkaitan dengan pendidikan ke.. atau apa-apa sahaja isu yang berkaitan.

Saya tahu.. mungkin anda kurang minat dengan isu-isu tersebut.. tetapi.. untuk menambat hati bakal mertua anda.. anda perlu tahu serba sedikit tentang perkara-perkara yang bakal mertua anda minati. Barulah boleh "mahsyuuukkk" orang kata. Tetapi.. jika pekerjaan bakal mertua anda adalah pegawai penyelidik kimia dan anda sememangnya tidak tahu apa-apa langsung tantang kimia. Maka.. bincangkanlah isu-isu umum.. seperti.. cuaca.. jerebu.. kuih raya.. buat sendiri ke beli.. jualan murah.. dan sebagainya. (sebab itulah saya cadangkan anda berjumpa sewaktu menyambut hari raya.. banyak sikit idea boleh dibualkan). Walau apa-apa pun isu yang anda bualkan nanti.. pastikan anda bersetuju dan bersependapat dengan kenyataan-kenyataan serta ayat-ayat bakal mertua anda itu. Ini bukanlah waktu yang sesuai untuk anda berbahas dan menunjukkan kehebatan anda berpidato... bak orang kata.. "angguk"kan sahaja selagi mana ia tidak bertentangan dengan syariat agama.


Tips #4 : Rajin-rajinkan diri

Jika lelaki, kedatangan ke rumah bakal mertua lebih sesuai dengan duduk dan berbual-bual. Tetapi bagi perempuan, jika anda datang ke rumah bakal mertua anda, tunjukanlah sedikit kerajinan anda. Mungkin anda boleh ke dapur membantu memasak atau membuat air ataupun membasuh pinggan mangkuk selepas makan (sesuai jika kedatangan anda sememangnya dijemput khas untuk makan tengahari atau malam bersama keluarga bakal mertua anda). Yer.. mungkin cara ini agak kelihatan seperti ke"kampung"an sedikit.. tetapi.. hasilnya tidak pernah mengecewakan.. :). Tak percaya? Anda boleh cuba...

gaya anda tidur.. ketahui rahsianya ..

Tidur telentang dengan kedua-dua telapak tangan diletakkan di belakang kepala :
Kamu adalah individu yang sangat pintar dan sentiasa bersemangat untuk belajar. Kadangkala kamu sering memberikan idea yang bernas dan unik yang mungkin tidak pernah difikirkan oleh individu lain. Keluarga adalah agenda utama dalam hidup mu dan kamu menjaga keluarga mu sebaik mungkin! Tetapi kamu sukar untuk bercinta mungkin disebabkan diri mu yang agak memilih.


Selubung seluruh badan dengan selimut :
Kamu sering berpenampilan macho di hadapan orang ramai namun hakikatnya jauh di dalam diri kamu itu, kamu adalah individu yang pemalu dan lemah. Kamu terlalu menyimpan rasa dan sekiranya kamu berhadapan dengan sesuatu masalah, kamu lebih
gemar emendamnya dan menghadapinya secara bersendirian tanpa meminta bantuan orang lain. Tidak hairanlah mengapa kamu sering meracau sewaktu dalam tidurmu.


Tidur dengan kedua-dua tangan diletakkan di belakang kepada dan kaki bersilang :
Sesiapa yang tidur dengan cara kaki bersilang dianggap terlalu mementingkan perasaannya sendiri dan sukar untuk menerima perubahan dalam diri. Kamu lebih gemar bersendiri walau bagaimanapun sikap toleransi yang yang ada dalam diri kamu memang dipuji.


Tidur meringkuk :
Kamu berasa keseorangan dan kecewa kerana masa silam sering menghantui diri kamu. Kamu sering teragak-agak dan berbelah bagi untuk memberi cinta kepada pasangan mu. Kamu beranggapan cinta telah lama hilang dalam hidupmu.


Tidur mengiring dan meringkuk :
Pentingkan diri sendiri, cemburu dan pendendam adalah antara perkataan yang mampu menjelaskan personaliti mu. Individu yang berada di sekeliling mu harus sentiasa berhati-hati supaya tidak menyakiti diri mu kerana kamu dengan mudah akan meradang terhadap individu berkenaan.


Tidur mengiring dengan salah satu kaki dibengkokkan :
Kamu adalah individu yang cerewet dan selalu mengkritik dan merungut. Si gemuruh itu adalah nama kedua untuk diri mu. Selain itu kamu juga mudah bosan dan kadangkala terlebih ghairah untuk sesuatu perkara yang kecil/kurang penting. Hakikatnya, kehidupan bukanlah sesuatu yang sukar sebaliknya kamu harus belajar uuntuk lebih bertenang.


Tidur mengiring dengan beralaskan lengan tangan di kepala :
Berbeza dari individu yang tidur dengan cara tidur mengiring dan meringkuk tadi. Kamu adalah individu yang berani, bersopan santun, lebih jujur dan penyayang. Walau bagaimanapun, tiada manusia yang sempurna 100% di dunia ini. Justeru, kamu perlu membina keyakinan diri yang lebih utuh di dalam diri dan sentiasa belajar menerima kesilapan dan kekurangan yang ada dalam diri kamu itu. Sekiranya kamu mempraktikkan semua ini, kegembiraan akan menjadi milik mu yang abadi.


Tidur meringkuk di satu arah :
Cara tidur sebegini melambangkan kamu adalah individu yang yakin pada diri sendiri. Kamu akan mellihat kejayaan dalam setiap perkara yang kamu lakukan. Kamu akan berusaha untuk merealisasikannya sebaik mungkin. Individu yang tidur mengiring pada arah kanannya dengan meletakkan tangan kanannya di kepala, dikatakan memiliki masa depan yang cerah.


Tidur telentang dengan tangan dan kaki sedikit mendepa :
Cara tidur sebegini memperlihatkan identiti diri mu yang sebenar. Kamu cintakan kebebasan, keselesaan dan kecantikan. Selain itu kamu juga adalah tergolong dalam kategori pemboros namun kamu beruntung kerana pendapatan yang kamu miliki tidak kurang hebatnya. Sikap penyibuk dan gemar bergosip juga ada dalam diri kamu... jadi, siapa pula yang kamu maksudkan dalam cerita rekaan mu baru-baru ini?


Tidur meniarap :
Sekiranya kamu tidur dengan cara meniarap sepanjang malam, kamu adalah individu yang berfikiran agak sempit. Fikiran kamu terlalu tertumpu dan sering memaksa individu lain untuk memenuhi impian diri kamu sendiri. Kamu juga adalah individu yang lalai dan tidak teratur!

mari-mari cek korg nyew gaya tido..mesti klakar kan..hehee ;)

keajaiban yang kita sendiri tak tahu

nih jus nak share ngn korg mane yg xtgk and xtahu
dapat bnde nih dr page my bff .. follow la dia ..
http://yaniej.blogspot.com



 
















Cuba lihat dekat titik dot 3 tuh selama 10 saat dan kemudian lihat dinding kosong.
korang perhatikan keajaiban.. cuba sendiri. walaupun pejam mata ianya masih terbayang  diingatan.. subahanaallah ..

Tuesday, 27 July 2010

pagi nih besh lg skali ;)

xtaw ngn dia rasa happy jew..bbual bborak bsembg..
xkesah lah tentg apew topik pon..
mmg besh hehe..steady jew dia..bak kate dia la..
kami ngah b'ym nih..hahah..dah kul3 pagi..
mmg xabis modal kalo bbual ngan dia..ade jew bahan..
"terima kasih kerna ade insan sepertinya sekarang.."
dia lah yang aku maksudkn tuh..hehe..
ape2 pon saling menghormati itu adalah sgt penting!!

k lah nak sambung b'ym .. dia ngah tgu tuh .. hehe ;)

petikan dr ms mr.ghost :)


enjoy...sure korang teringat balik zaman2 skolah
dulu... ecspecially yg lahir tahun 80-an..

tanda-tanda anda bayi tahun 80-an:

kita membesar dgn menonton G-Force, He-man,
Transformers, Thundercats,
Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks and
Mickey Mouse. Not to
forget
Ninja Turtles, Mask, Cybercop, Power Rangers,
Dash Yankuro, Smurfs dan Voltron.

berus gigi time waktu rehat kat skolah
rendah?...hmm, mesti pegang
cawan
warna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dgn
classmates semua kat
seblah...

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list
dentist appointment.
pastu
bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik
sebelah. ada gigi yang
berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...program minum susu di skolah.
nak galakkan budak2
time
tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris
panjang warna kuning tu.
pukul
tapak tangan...kan?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 30 sen jek
kat kantin.

Hankyu Jaya, Yaohan ,Safrajaya (ye ke?)-
shopping complex yang popular utk meluangkan
masa
dgn
family. ni for those yg dok KL laa

time skolah menengah, korang sure beli kasut
skolah Bata BM Turbo atau
Pallas Jazz.
ada yang suka kasut high-cut yang buatan china
tu...ada yang suka
stoking
tebal laaa...

internet? email? mendalah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr. tiket
wayang pun 5 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee ,
Kum Kum, UFO, O-Ya,
Ding
Dang , Tora datang lagi, chocolate balls yang ada
mainan kat dlm die, 'telur' keras warna
warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum,
choki choki la paling best..

tak dilupakan, 'Ti Kam'.
bile dah abih exam, main Monopoly la,Jengka, Uno
Stackers la, Donkey la, Happy Family laa, SNAPS
la..abis tangan tepuk meja.. dlm
class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh
beli aiskrim ngan
apek
kat luar skola tuh...

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan
keje skolah, jom kita
pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan
Tambahan (RMT) mesti kluar
awal..skali skale diorang dapat air kotak coklat..

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan
Jasmani, PJ. main bola laa,
rounders laa...

permainan kegemaran, main guli, batu seremban,
penutup botol, batang
aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three', 'Police &
Sentry', kejar2 duduk, main cop, pastu ade yang
main jadi Power ranger gak. masing2 na jadi si
Rocky (Power Ranger merah tuu..) ala, then sume
sure syok kat Kimberly (si Rangers pink) haha....

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. yang
tube aiskrim, ada byk2
color
tu. kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2
die! sedap kan?

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik.tak pun wat
topeng..atau yang mcm pistol,tembak2 la konon..
hmmm..ni pun kita main dulu
ni.
baling2 kapur laa..best sangat2

hmm...budak2 kat university skarang, kebanyakan
nye lahir thn 1987/88.
skarang digelar 'remaja'.

bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the
World, We Are the
Children...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg tau,
yg Westlife
nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan
ade satu je
Vietnam.

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu
filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk
sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'.

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih...dan
diorg skarang tak reti
nak
switch on TV kalau xde remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite boleh
survive dkt universiti tanpa
handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni,
dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite
dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main
komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah
menengah guna handphone. lagi heran bdak2
skolah rendah pun ade. canggih la..

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui
telefon lagi setiap
hari

6. bile jumpe member lame dari semasa ke
semasa, seronok bile
bersembang
pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami
mase dulu time
kecik2,
nakal2 dulu...mesti gelak gile2..sakit perut.
senyum la sampai sekarang..

7. last skali, bile dah bace email ni, korang akan
terpikir utk
forwardkan
dkt member2 lame korg. Sure diorg suke punye
laa...hehehe

Yaa, kite pun dah semakin tua!!

Teringat zaman2 dulu kan?
Untungnye dapat membesar mase tu..sronok.
Bdak2 zaman skang ni, dapat rase ke ape yang
80s babies rase? xkot..
Zaman skang da lain.. Cool

Sunday, 25 July 2010

Formspring.me besh..

inilah formspring kalo korg nak taw..or baru nk taw..
besh juga men nih..boleh ade secret admire kalo silap2..hehe..
soaln jenis ape pon leh tanya pasti tjawab..hehe..
tp nk sembg bbaur lucah sorry no entry ok..
sape yang xde boleh la reg. acc baru free sajew xkne byar..pon
boleh design2 macam yg korang suke ;)
masuk link sini ok 

jalan-jalan cari makan ~

wah...besh hari nih jalan2 ngn my mom..g tesco..pic diambil ktika mau pulg
hehe..sibuk beli brg xsempat nk snap byk2..huhu..
biasa la hari minggu cam nih org dapat gaji so tempat2 cmni
mmg ramai org penuh..kat counter pon sama..malas nk tgu..
suh ayah tgu saya dan emak pusing2 lagi hehee..
nk sampai turn baru dtg balik..kih3..pandai x kami.membuli ayah..haha
letih rasa..dah pagi td kejew..pastu balik lewat ptg..
rehat sat mand kul9 gerak g sana..
makan pon lewat td kul12..hhaaa...suka hati ja..
perot kosong makan ajew wat xtaw..hehee..tp paham2 la..pewot masuk
angin..kalo makan lambat sgt..huhu..

aku snap masa lam keta..tuk santapan korg..hehe..tuh la taiping sentral ..hehe..
gelap skit..buat2 lah nampak.yer..mana yg xnah g and tengok kan..jadi la..
pic cam nih pon..orignal..ma...sapew mau kasi..habaq mai..hihiii
k lah bubye ~
mau layan formspring bsama yanie..hehee ~

Saturday, 24 July 2010

morning all ;)

mula kan pagi dan harimu dengan senyuman ^___________^
ermm suda bgun update mau pi kjew..then update blog sbentar
morning sume..suda bgun kew sume my blogger..
yanie .. ayu .. mr.ghost ??
of cos belum..tiga2 tido lmbat smlm.. msg2 ngn aku smpai
kul3 lbh heehee.. mmg gagah .. jap g mau pi kjew siap2..

but b4 that kne sarapan dulu..sebb nih stay smpai ptg kat ofis..
mmg lapo kalo xbreakfast ;)
erm nak mkn ape yer arinih..hehe..
beli kat lua lah sng skit..xyah ponin2 nk masak
pagi2 nih xdan nk mask bgun pon lmbat hahaaa..
buat masuk kjew lmbat jew..kan..kan..kan..
orite xmo type byk2..kang malam smbung lg..chowz all ;)

iyer2..jew aku mkn bnda camni..xlalu den haaih ;p

Friday, 23 July 2010

puasa ye hari ni ... ada rasa nak makan ape2 tak >.<

hehe ;) ade2..nak makan ermm...bugerking..leh x??

tanya banyak2 yer ;)

pose ganti ;)

erm lagi bbpe minit nak bbuka nih..tgu azan jew nih..
aduhai..lama jew rasa..dah la xsahur..kalo sahur xlapa camnih kot..hehe
pandai la ko shida..selama ganti pose mane pnah bgun sahur..hahaa
kantoi >.<
erm mak msk pew yer..malas lak nk jenguk kang makin menjadi2 lapau
nyew..hehe..lagi 2ari bis la aku ganti pose tuk tahun depan..
tuk tahun nih xtaw lg..
sebab pose x agi hehe..hope lebih  kurg  dr tahun lepas..
malas nk ganti sebnarnya..hihii ;p
k lah out dulu malam kang pas balik kejew baru smbung type blog nih,
to shida : selamat berbuka puasa ;)

p/s : sebelum makan baca doa dlu .. bismillahirohmanirahim .. ~

puasa ye hari ni ... ada rasa nak makan ape2 tak >.<

hehe ;) ade2..nak makan ermm...bugerking..leh x??

tanya banyak2 yer ;)

pagi yang gelap ~

erm hari nih kan..aku bgun awal dr biasa sebbnya..
mak pesan suh mop lantai la..biasa keja2 camnih
adik yg buat..now dia dah xde kat umah..
da sambung study kat petaling jaya ;)
so sape lagi nk buatkn melaenkan aku nih jew..hehe..

dah la hari ni aku pose ganti..aduhh..dugaan..cobaan..hahaa
xde pewla..xpenat mana pon mop satu umah..
dah biasa wat kjew sume nih..kalo penat means xnah wat kjew
umah ler tuh..kan..kan.. ;p


lorhh..pic nih pon..ade ke patut mop
pakai kasut..buang msa jew mop..hehee







 

smbil2 wat kjew umah layan lagu nih..tah ttbe jew..lma giler cr lagu nih..
nih baru muncul n jumpa..so dgr la..ok lah boleh tahan..
asal ek aku xknal pon band nih..sape eh..dr mane eh..
de sape2 leh bgtaw x..ermm.. ??

esok malam ke, malam esok?? >.<

hehe..dua2 lah..esok malam dan malam esok..hahaaa

tanya banyak2 yer ;)

Thursday, 22 July 2010

iklan cadbury ;)

lawak giler aku tengok iklan nih..hihi..abis satu umah gelak2..
tambah2 anak2 buah aku..bis dorg ikot agkt kenin camtuh..
kalah ziana zain..kalah juga the rock..haha
dorang pon xleh angkat kenin lama2 laju2 hahaa...
..lawak-lawak ~

malam nih besh

alhamdulillah..pe yang terbuku dihati da terungkai.
col dia tadi..mulanya macam lambat mungkin dia ingt 
aku miss call kot..last2 dia angkat juge ;)
syukur..hehe..
lega dapat dengar lagi suara dia..gelak dia..
lawak dia..hehe..ok lah..besh sangat2 dapat sembang
peramah orangnyew juge ;)
i like it ;p  i luv it ;p

hope dia cepat2 topup and msg2 aku.
wah baru bape ari dah kangan..hahaa..
apakah itu???

k lah dah lewat sangat2 nih mau tido..esok nak bangun g kijew lg..
walaupon kejew ptg mau bangun pagi kemas2 rumah
sidai kaen , kemas bilik..hehe..

nite all.. salam ;)
p/s : tido ngn penuh dgn senyuman mlm ini..hehe
        ceewaahhh ~

Wednesday, 21 July 2010

bila nak belanja aku makan kat secret resepi???

heheheh..bila kau datang la..lallaaallaa..

tanya banyak2 yer ;)

lokasi mencari pasangan

selalu tak korang mengeluh camni


"hai,apalah nasib aku ni.nak kata tak cantik,rasanya ramai lagi yg kurang cantik daripada aku,Tapi mereka tu ada juga teman lelaki..aku ni,sorang pun tak nak!!,"


ha.. ni ade 8 lokasi mencari pasangan...


laki pompuan dua2 boleh


1.Perpustakaan= Bagi yg masih belajar,tmpt ini pastinya memberikan peluang kpd kamu ntuk mencari pasangan.kata orang"sambil menyelam sambil minum air"

Bagi yg lelaki,ape kata kamu beranikan diri "approach"
gadis yg kamu suka.hulurkan salam persahabatan dgn sopan dan ikhlas.tentu si gadis tu takkan marah.Perempuan ini tak kisah kalau lelaki bersopan dgn mereka.

Lainlah kalau kamu bersiul dan mengusik mereka.silap hari bulan,kamu makan penampar!



2.Pusat Boling = salah satu tempat yg di gemari oleh remaja.ha,apa kata kamu ajak teman-teman pergi bermain boling.kalau tak main pun,tumpang tengok jadilah.mungkin cinta kamu akan berputik di pusat boling??



3.Pusat beli-belah = Pasti ramai yg tidak percaya.tetapi yakinlah ada di antara kita yg mendapat pasangan di pusat membeli belah.tidak mustahil ini juga berlaku kpd kamu.oleh itu,rajin-rajinlah mengunjungi pusat membeli belah untuk"window shopping" atau menonton wayang.mana tahu mungkin kamu di pikat di sana.. ^_^


4.tempat seminar/camping = kita sering terdengar kawan2 kita bertemu dgn pasangannye sewaktu menghadiri seminar/camping.mungkin perkara yg sama berlaku kpd kamu.selalunya aktiviti ini turut melibatkan orang lain di luar sekolah.jadi apabila kamu di beri peluang untuk menghadirinya,jangan menolak.mana tahu kamu akan mendapat pasangan hidup mu di sana.menghabiskan masa selama beberapa hari bersama pasti akan membuka ruang untuk kamu mengenali lebih ramai orang.
T_T

5.Internet = wah!Ini adalah peluang yg paling luas sekali kini.ramai di antara kamu yg mendapat pasangan melalui cara ini.cubalah kamu melayari internet untuk berchatting,manalah tahu rezeki kamu untuk bertemu dgn pasangan melalui internet.tidak kurang juga perkenalan melalui
"chatting" boleh membawa ke jinjing pelamin.lekas..cubalah siapa tahu rezeki kamu.kata orang'tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia siapa yg tahu'tapi awas!bnyk juga yg penipu.
selamat berjaya!

6.kenduri kahwin = pasti ade yg gelak bila baca tips ini..tapi banyak yg berkesan tau!pasti ramai yg akan menghadiri majlis perkahwinan.jadi rajin-rajinlah diri memenuhi undangan jemputan perkahwinan.selain mendapat pahala,siapa tahu kamu akan terpikat dengan seseorang di sana nanti??wow!!

7.Pejabat/sekolah = sesekali kamu perlu di tonjolkan diri agar diri kamu menjadi perhatian ramai.dah kenal barulah cinta kan??jadi cubalah menyertai sebarang aktiviti yg di anjurkan oleh organisasi sekolah kamu agar kewujudan kamu akan di sedari..contohnya sukan,kelab, dan sebagainya.pasti ada yg tertarik dengan kamu nanti.

8.kafe= daripada kamu terperap di rumah.apa kata kamu ajak teman-teman lepak di mana-mana kafe.kalau mampu pergilah ke kafe yg eksklusif.tentu yg melepak di situ juga yg best-best.siapa tahu ,tiba-tiba saje kamu mendapat nombor telefon daripada mamat yg duduk di meja sebelah kamu??


heh..cuba lah!~semoga berjaya~

tanda-tanda lelaki jatuh cinta

Ingin tahu tanda-tanda lelaki kalau sedang jatuh cinta berat? Begini
katanya….


1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukankarena terpaksa.


2. Dia sentiasa ingin menghibur kekasihnya..

3. Dia banyak menasehati kekasihnya karena dia amat menyayanginya.


4. Dia berusaha mengukung kebebasan kekasihnya karena perasaa cemburunya yang meluap-luap.


5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

6. Dia selalu mengawasi gerak-gerik kekasihnya karena dia sentiasa merasa curiga.

7. Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya.

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpahkanseluruh perhatian kepadanya.

9.. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian karena dia mau kekasihnya melayaninya lebih dari orang lain.

10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

11. Dia kadang suka merajuk karena ingin dipujuk oleh kekasihnya.

12. Dia akan merasa sengsara apabila berjauhan dengan kekasihnya terlalu lama.

13. Dia selalu mempastikan keselamatan kekasihnya.

14. Dia akan lebih mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

15. Dia kerap bertanya apakah kekasihnya mencintainya karena dia merasa cintanyalebih kuat daripada kekasihnya.

16. Dia tidak akan mempedulikan wanita lain apabila tidak ada urusan pentingdengannya.

17. Dia coba meluangkan lebih banyak waktu dengan kekasihnya.

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.

19. Jika ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan merasa sangat sedih dan tidak akan percaya lagi deangan cinta wanita lain. Namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali padanya.

20. Apabila ada orang ketiga, dia akan kehilangan akal sehatnya dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercaya dansanggup menyerahkan harta maupupun nyawanya sendiri.

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya. Namun jikalau dia berbuat demikian itu berarti hatinya belum 100 % mencintai kekasihnya.

23.. Tidak semua laki-laki sanggup meneteskan airmata hanya untuk seorang wanita.

Hargailah insan bergelar lelaki…

kenali siapa lelaki

1. Jika lelaki menyendiri dan menjauhkan diri, ketahuilah dia dalam keadaan tertekan. Boleh jadi ada tekanan di tempat kerjanya, boleh jadi oleh kereta yang dimilikinya, atau boleh jadi beberapa kerenah anda yang menjadi menyebabnya.

2. Apabila lelaki menyendiri, kita boleh simpulkan dia sedang tertekan, berbeza dengan anda, dalam keadaan tertekanlah segala rahsia akan diceritakan. Anda melakukan begitu untuk meraih simpati.

3. Meskipun begitu, usahlah risau, ia sekejap saja. Emosi pada orang lelaki umpama getah, sekejap saja telah kembali ke bentuk asal walaupun tadinya terhenyak pipih. Berbeza dengan anda bukan? Tatkala anda tertekan, emosi anda umpama ombak.
Ombak memang tidak pernah reda, kalau reda pun mengambil masa yang lama.

4. Apabila lelaki suka menyendiri dan berdiam diri, biasanya disebabkan imejnya yang tergugat. Biarkan sahaja untuk tempoh-tempoh tertentu.
Usah 'gatal-gatal' sangat memujuk. Kadang-kadang lelaki hanya perlukan 'tempoh bertenang' sebelum mengambil langkah seterusnya. Anda kelam- kabut, maka itu anda mudah marah, cemburu dan merajuk apabila berdepan dalam situasi begini. Ohhh, itu silap.

5. Lelaki selalunya dapat menyesuaikan diri apabila menghadapi kesukaran, berbeza wanita biasanya cukup risau dalam keadaan demikian. Dan usah risau sangat kalau lelaki anda cuba berjauhan dari anda dalam keadaan-keadaan demikian sebab semula jadinya lelaki terasa selesa berjauhan dengan keluarga. Ini tentu berbeza sekali dengan anda, yang suka dan berasa tenang bersama keluarga?

7. Lihat perbezaan sebagai sebab untuk sempurna menyempurnakan bukan jurang kedegilan untuk tidak mahu memahami.

8. Lelaki itu cara fikirnya makro, iaitu dia melihat secara keseluruhan, sedangkan anda para wanita mempunyai penilaian bersifat mikro iaitu melihat sesuatu secara terperinci. Maka itu, usah hairan, terkadang suami selamba dengan masalah yang anda rasakan cukup berat. Anda telah kering air mata sedangkan dia masih belum menitis walau sebutir pun air mata.

9. Jika berlaku pertengkaran selalunya dia akan melawan habis-habisan dan anda pula mengalah dan pura-pura setuju demi perhubungan. Usah terasa teruk sangat dengan keadaan ini, lelaki memang begitu, sentiasa mahu menang dan mahu sentiasa dilihat menang walaupun hatinya mengakui kesilapannya dan mahu berubah mengikut apa yang anda perkatakan.

10. Walaupun anda tahu anda benar dan anda tidak pernah berbuat salah, akhirilah semua pertengkaran dan perselisihan dengan anda yang meminta maaf.
Anda mahukan dia yang meminta maaf? Usah harap. Lelaki memang berat untuk meminta maaf terutama daripada pasangannya. Ikut kajian, wanita lebih mudah meminta maaf dalam keadaan apa jua dan atas hal apa jua, maka gunakan kelebihan ini untuk lebih mudah meminta maaf walaupun tidak bersalah.

11. Satu lagi yang anda patut tahu tentang lelaki ialah mereka memang suka memberi arahan bagaikan ketua yang mempunyai kuasa. Usah dilawan, tapi layanlah hati sendiri dengan berleter hingga anda sendiri berasa puas. Tapi awas, jangan sampai berleter di hadapannya, itu boleh memburukkan keadaan.

12. Kata orang, wanita sinonim dengan leteran. Kalau tak pandai berleter bukan wanita namanya. Ya, teruskan saja berleter, hamburkan semua yang menekan kepala. Cuma mohon berleter di dalam bilik yang tertutup, sebab kucing pun pening dengan leteran anda.

13. Lelaki memang rimas dengan leteran dan cepat naik darah apabila asyik dileteri. Lihatlah betapa berbezanya seorang wanita dengan seorang lelaki.
Tidakkah anda setuju jika dikatakan, adalah amat beruntung jika anda tahu lebih banyak tentang lelaki?

14. Mengapa lelaki begitu? Itulah bukti kekuasaan ALLAH. DIA menjadikan perbezaan yang ketara antara lelaki dengan wanita, agar apabila disatukan, terjalinlah satu bentuk kekuatan lantaran saling sempurna menyempurnakan - lengkap melengkapi. Semua kekurangan isteri akan dipenuhi oleh suami dan semua kekurangan suami akan dipenuhi pula oleh isteri.

"People wil forget what you said,
people will forget you did,
but people will never forget how you made them feel..."

Tuesday, 20 July 2010

alam maya ~

nih saya nyew myspace la..hehe..baru jew wat..ingt lg msa dlu2 de myspace..
profile cntik giler..edit2 aku mmg suka mgedit ~
masa tuh friends de la dlam 1000 lbh..comment lak jgn ckp la..
huhu..tp tuh sume kngan jew..xmungkin dpt lg da..kalo dpt pon
makan mase juge..actually wat myspace balik bkn nk ape2..
suke edit2 jew..hehe kan yanie ;)

nih lak facebokk saya hehe..meh2 add saya..hehe..xtaw nk cakap pew..
dulu xsuka sgt facebook nih tp da start men game..payah nk tgal
dah jd giler men game..sampai xtido..aihh..pe nk jadi nih shida..
tp jus facebook nih xleh edit2 kalo leh 1st aku latk kat page tuh
game22 aku lar..hahaa ;D

kawan ~

akk yep?erm pada yanie akak jnis memahami,btrus terang... 
yang paling yanie suka sifat akak.. 
akk jnis bjak settle masalah akak. akak tak mudah melatah, 
dan pandang setiap masalah tuh scara positif.
kita kawan pn da setaun kan.. yanie mmg suka kwn dgn akk. kita ni walaupn tak pernah jmpe tp mcm dah byk kali jmpe. yg plg behnye..kita ni cm serasi je kn.. stiap masalah kita alami, msti ada sngkut pautnye..sama2 slesaikannye..sama2 kngsi pndapat.
mmg tebaikk lahh..hikhikkk  >.< 


dengan jujur dan ikhlas..
ida adalah sorg kawan yang baek byk tlg kawan2 saat 
kawan2 ida dalam masalah..
ida ada dengan kami time 2..
dan ida wanita yg paling ayu n mnis skali..
walaupon xnah jumpa,kpercayaan tuh ade je..
persahabatan yg akan berakhir dgn kbahgiaan kelak ;)


 friends forever n ever ;) ayu shida and yanie

 dah lama x ber yahoo msger kan..kan..nih la 1st n last kami btiga
ber yahoo mssger ;) mish2 ~ 

saya luv mereka : Norbayani Jasim & Nur Hidayu Najib ;) 

9 perkara yang pantang bg lelaki!

Bukan sng nak bina hubungan yg bahagia.byk yg korang mesti buat.termasuk dlm bende ni adalah soal apa yg harus dan tidak harus diciterkan kat pasangan korang.bende ni semua akan menyusahkan diri org jugak

korang bace sendiri kat bawak ni:

1.jgn cerite ttg lelaki lain yg dalam diam-diam mencintai korang.

2.membenci ibunye.mmg lelaki pantang.

3.cerite ttg kecurangan yg korang buat belakang lelaki tu.

4.jgn jugak cerite ttg keburukan kawan baik lelaki tu.kawan tu penting bagi mereka
.
5.jgn membanding2kan dia dulu dgn skrg,lg-lg ttg kegagahannyer.buruk padanyer.

6.jgn buat dier patah semangat terhadap pekerjaan yg dia lakukan.sebaliknyer cubela bantu.

7.bercerai.mmg satu perkataan yg lelaki takleh dengar.elokla dhindarkan.

8.kalau anda pendapatan melebihinya.jgn la nak diperbesarkan.bende tu akan menyinggung perasaan dier.

9.bile jumper ngan teman lelaki lamer.takpayah la terlalu ghairah dan takyah la diceritakan perasaan tu kat dier.bender tu bkn lamer.

Rahsia melupakan kekasih

1.Anda tulislah 10 pucuk surat dan anda poskan kat diri anda sendiri, pastu balaslah balik kesemua surat-surat tersebut... Lakukan setiap hari, 3 kali sehari...

2.Jauhkan diri anda daripada filem-filem Hindustan dan juga drama-drama swasta yang tangkap raung

3.Join ruangan berkenalan di dalam majalah-majalah atau buat sesi berkenalan tepi-tepi jalan... . Bukak lah warong khas untuk sesi interview tuh... Alaaa... bunga bukan sekuntum, kumbang lak berlambak lagi..

4.Buat perusahaan menternak itik... Nanti bila itik dah bertambah, pasti akan lupa kat pasangan anda tu, sebab terlalu sibuk menjaga itik-itik gembo... .

5.Sibukkan diri dengan bekerja... Bantai overtime bebanyak... Bila duit dah berjuta nanti, cari ajer yang lain, kawin terus, senang hidup tak payah susah-susah nak sakitkan kepala...

6.pi ngadap cermin yang sememangnya setia ngan anda... buat ler lawak giler yang tak masuk di akal, pastu gelak ler sendiri...

7.Ulang perbuatan nih sampai 3x... ikut tau... Uhh huuu Uhh huuu...

8.Kalo still teringat kat pasangan anda tuh, anda pi cari tangga, alaa cari je lah kat umah mana-mana atau pun bangunan berhampiran, buat-buatlah terjatuh dari tangga, sampai terus hilang ingatan, nescaya ler.. akan lupakan terus pasangan anda tuh... dengan diri sendiri pun anda tak akan ingat lagi..

9.Kalo ingatan anda masih ada, pi je rumah jiran sebelah, minjam tukul, pastu buat ler tak tau sambil ketuk pala sendiri sampailer ilang ingatan...

NOTE: A.kalo jiran anda tak bagi minjam tukul, curikk je, pastu lari ler..takkan dok buat sesi berkenalan ngan jiran anda lak..

B.Kalo susah sangat... hantuk je kepala tu kat dinding rumah, buat ler sampai rasa dah bosan dengan hantukan tuh...

10.Gantung gambar si dia kat dinding .. kutuk, karate, gusti, gigit, mamam, telan... buat lah apa-apa je asal hati rasa pueih..

p/s: amacam?canggihkan idea ni... hehehe. sungguh mujarab... belum cuba belum tahu, dah cuba mesti tak mahu cuba lagi SELAMAT MENCUBA.


khas buat : aku, yanie dan ayu :D

beza cinta,sayang,suka dan minat

Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)

Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… 
 
Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…

3 Rahsia Lelaki yg Wanita Mesti Tau!

3 Rahsia Lelaki yg Wanita Mesti Tau!

1) Kenapa lelaki selalu kata nak telefon tapi takde pun?

Bila dia call maksudnya dia ambil berat; dia cintakan anda; inilah biasanya definisi cinta bagi wanita dalam hal ni.

Definisi lelaki pulak; bila aku kerja kuat dan ada pendapatan yang stabil, aku, pasangan dan keluarga aku akan hidup dengan selesa; semua ini sebab aku sayang, cinta dan ambil berat.

Kalau dia tak call pada masa yang dijanjikan, mungkin dia sibuk, terlupa atau anda boleh tuduh/kata atau rasa anda seolah-olah tak penting dalam hidup dia. Namun itu TIDAK bermakna dia tak cintakan anda!

2) Lelaki tak suka anda bersikap seperti seorang ibu.

Jangan layan lelaki macam budak kecik, jaga semua keperluan dia hingga ke perkara yang kecil-kecil. Banyak benda yang dia boleh buat sendiri dan anda boleh/perlu memberi sokongan untuknya melakukan sendiri.

Lelaki TAK perlukan seorang lagi ibu! Kalau anda bersikap seolah-olah ibu yang menjaga segalanya untuk dia, percayalah dia akan mula mencari cinta yang lain.

3) Perasaan harga diri lelaki antaranya datang dari kejayaannya dalam karier dan apa yang diusahakan.

Oleh itu, amat penting untuk anda memberikan masa, peluang dan ruang untuk dia bercakap tentang kejayaan dalam hidupnya, walaupun boring la pulak anda mendengarnya. Adanya anda sebagai seorang pendengar yang baik pada masa itu adalah satu signal yang menyatakan kepadanya bahawa; Anda adalah seorang yang mengambil berat, prihatin, seorang yang boleh berkongsi hidup bersama dirinya, seorang yang boleh diharapkan, anda seorang yang amat pengasih dan dia pasti selesa dan suka bersama anda!

rahsia mimpi

Bermimpi nampak syurga -alamat akan menjadi orang yang mulia

Bermimpi langit pecah - alamat negeri akan dirampas orang

Bermimpi berenang di sungai - alamat niatnya tidak akan terkabul

Bermimpi berjalan di sungai - alamat akan bersedih

Bermimpi sedang belayar - akan dalam pkerjaan dan usahanya berjaya

Bermimpi bertunang - akan kawin cepat pada tahun ini

Bermimpi hisap rokok - akan mencapai puncak kejayaan 

Bermimpi menggosak baju - alamat kebahagiaan dalam rumah tangga

Bermimpi membayar zakat - alamat tidak pernah kekurangan wang

Bermimpi menjadi ketua pejabat- alamat akan maju dalam soal kewangan

Bermimpi membaca Al-Quran - khabar baik akan datang kepada anda

Bermimpi tentang patung - akan memperolehi kemakmuran

Bermimpi melihat permaidani - akan memperolehi keuntungan

Bermimpi makan daging gajah - akan dapat rezeki

Bermimpi melihat harimau - kejayaan atas apa yang diusahakan

Bermimpi melihat kerbau - beroleh kebajikan

** Tafsiran semata-mata, apa yang berlaku adalah kehendak Allah S.W.T

hehe..aku pon nah bermimpi..sidia datang umah aku..esoknyew betol2 dia dtg
huhuu..mmg terkejot..kdg2 mimpi nih satu petunjuk juga..ade realiti ade fantasi..
waallahualam ~

world cup final holland vs spain!

world cup final holland vs spain!
yeah akhir jatuh ke tangan pasukan spain..
ramai rakyat malaysia mula memakan sotong ngn lahap nyew..hahaa
kerana ramalan si sotong mmilih pasukan spain adalah
..juara world cup 2010..
konon2 meraikn kegemilangan spain..
pada team holland teruskn perjuangan..cewahhh
padahal bukan team aku.team aku da out da..Argentina dihati ~
team holland plihan ke final jew..
tgu la lg 4 5 tahun akan betemu lagi world cup nih..
baru la mula pepergan persaudaraan lagi antra aku ayu dan yanie..hahaaa

Spain 1 - 0 Holland (world cup 2010)

Argentina tetap dihati, syg messi saja..hahaa ~

bomba dtg brlumba-lumba

location : jiran sebelah rumah
time : 12.00 noon nk pi kjew da masa nih
date : 26 June 2010
story : kebakaran berlaku kat umah jiran aku nih..dia masak then
tinggal umahnyew camtuh jew..taw2 dapur dia da berasap de api lg..
myb yg dia masak tuh da tbakar..aku sempat g capture pic nih..hehe
pdhal satu lorong aku ngah kecoh keluar umah hehee ~

koleksi handfone saya..

nih hand fone model 3310
org suka cakap hp cak aym..
nih la yg paling lma aku pkai
sjak skolah mngah lg..hehe ;)




nih lak masa aku abis f5 dapat la merasa jap
n-gage QD..best sebab men game jew..
dlu giler game gak..smpai xtdo men ~





 nih lak masa ghairah nk btukar2 la konon..
da pndai nk capture2..nk yg de camera..
beli la yg nih..yg n-gage tuh jual kat mmber
dak laki..dia mmg suka n-gage kan..
n-gaga xde camera..then tukar ~
ingt g hp nih org pgil hp sabun..kan..kan..kan


bila dah kua yg macam2 teringin tula lg..
hp sabun tuh xlma pkai..agk dlm stahun..aku jual
lagi..amik yg nih..nokia pe tah aku lupa..
tp org ckp nih nokia yg adik bradik daun..
ntah aku pon xingt..tp megapixel lg clear dr sabun
xpuas ati jual lg..nih pkai xlma dlm 2006 jew ~

handfone yg takhir aku adew kirenya da xnak tukar lg
la kononnyew..last2 hilg fone nih..mmg sakit hati..
sbb org yg ambil org kat pat kjew..
syg giler lma pkai fone nih beli hujung 2007
smpai skg nih bln3 2010 hlg..(Nk 5700xm)
sedih sgt khlgan dia..dia byk bjsa ngn aku..miss u!

nih slpas fone 5700 aku tuh hlg..aku try la pkai sony lak
da paki lam2 rasa busan giler2..
xtaw kpe..actually rindu lg kat nokia 5700 tuh..
huhu..sedih hlg dia taw..sume ade perfect!
wlupon da jatuh ape sume still hidup..
tp nk wat cmne da xde jdoh..hilg lak dia..
sony mmg xbesh nyesal beli kau ;(

hari ini..

hari nih aku baru jew buat blog nih..sblum nih da buat  then aku close blog tuh
ade la sebab2 ttentu..yg xdapat dielakkn..
so insyallah kali nih mmg xnak dah delete wlu pe pn tjadi..
ramai mengis aku delete blog tuh..cehh da ramai follower la..
eh yekew..berangan jew aku nih..hehe..

xla ramai adew la jugak..yg sudi mmbaca..ade yg smpai mncaci mmaki aku
pon ade msa tuh..adeehh pedih..
yerla aku cite pasal dia..sume mmber aku taw haha..
padan muke ;p
alah cite dlu2 xmo la ingtkn..skg terus khadapn ng mlagkah kaki kanan..
"bismillahirohmanirahim"

Monday, 19 July 2010

pertamanya aku dan blog!

Your blog has been created!

We've just created a blog for you. You can start posting now or customise how your blog looks.

yeah! akhirnya aku berbloging semula!
semoga ianya berjalan dengan lancar

..amin..