Dunia sebenar Shida: September 2010

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Wednesday, 29 September 2010

entry.untuk.sharulnizam.



1. cakap-cakap tentang kita

Si jejaka : Berkali kali awak buat perkara yang sama
Kuat merajuk uhh..tapi saya wat duno jew ~
saya merayu, awak dah lali dirayu, buat-buat hati kayu lak

si gadis : saya menangis sampai lebam,tgu awak pjuk
wah..geram awak xpjuk ,dalam hati jiwa sensitif
awak ingat ini main macam cak cak ke ~
lepas tu mesti awak kata
inilah pompuan emo majuk-majuk, xkuasa I!

 
Si jejaka dan si gadis : Tapi,
saya tahu awak takkan tinggalkan saya
saya pulak tak boleh tinggalkan awak
Rasa kosong dunia ini
Tanpa awak dan saya ~

Tak pela, kita gaduh-gaduh selagi berdaya,
Janji tak porak porande rumahtangga ~
Ape yang penting saya cintakan awak
Awak pon sama cintakan saya ~
Itu saja yang perlu kita tahu,
okeyh!
Cukup!




2. lagu-lagu untuk sayang (wajib dengar dan hayati lirik) ~

sempurnakanku ~
 muah muah ~
these words ~ 

3. lirik ini untuk awak sayang ~

Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu 
Aku ingin menjadi sesuatu
Yang mungkin bisa kau rindu Kerana langkah merapuh tanpa dirimu
Kerana hati telah letih 
Aku ingin menjadi sesuatu yang slalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tahu bahwaku selalu memujamu Tanpamu sepinya waktu
merantai hati bayangmu seakan-akan…
Kau seperti nyanyian dalam hatiku yang memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang ku hela kau selalu ada
Hanya dirimu yang bisa membuatku tenang tanpa dirimu
aku merasa hilang dan sepi…


 lirik dan versi sepenuhnya oleh once dewa ;)



4. kemerepekan diriku ~

tak tahu nak cakap camne kat awak,yerla semakin lama
dengan awak rasa mcm dah lama kenal awak 
walaupun sebenarnya kita ni kenal baru stahun jagung
tiap hari dengan awak terasa semakin sayang
dan tak boleh rasa kehilangan
walau gaduh pon xsampai bpe minit hati da risau
tak boleh tinggal awak walau se"saat"
bila makin lama rapat ngan awak makin lama 
selalu ngan awak benda2 camni mula terdetik...ermm...
dalam diri setiap manusia mesti ade benda nih
lagi2 kalo hati perempuan..heee tak tahu nk ckp camne
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
SAYA NK KAWEN!!!!
ngeeee ^_^

Saturday, 25 September 2010

award oh award ~


actually award ini saya xdapat dari tuan punya award tetapi telah ditag
oleh seseorg..seseorg tuh adalah cik Yanie Jasim kita
dia nih sebenarnya kawan baik saya memerangkap adik kandung len mak dan ayah ahaks ;p
haa dia lah yg tag saya kat award yg cantik dan colourfull nih ..suke3 ;)
so nih lah award nya kalo korg nk korg leh la follow blog tuan punya  award nih,


berikan 1 tajuk lagu yang ada perkataan "setia"
> Coba untuk setia by Kris Dayanti

2 blog pertama yang kamu singgah setiap kali online
> Yanie Jasim
> Ghost

tag rakan bloggers yang selalu bertandang ke blog kamu
> nati shida terjah dekat shoutbox korang

jangan lupa ucapkan thanks dekat dorang sebab setia datang blog kamu, okay!
> timakaseh coz sudi jenguk blog shida n komen..kalo sudi dtg lah lagi ahaks ;)


entry sedih huhu ;(


salam semua myreaders,2 3 arini shida mcm sedih skit sbb anak buah shida
masuk wad..dia sakit,masuk hari ni dah 3ari dia kat wad..
hari ni dia dah selesai operation,alhamdullah slesai sumenya..
petang td shida g spital tgk dia..kat wad kanak2 tingkat 3 block C,
masa datang dia tgh tido lagi..shida kesian la tgk dia mcm tuh..
umor baru 3tahun da kne operation la ape la..
smbil tgu dia bgun tgk la kdaan dia..dengan kurusnya..
pastu selak baju dia tgk perut dia yg kne operation tuh..
xdpt nk tgk sbb masih ttutup dengan balutan..hmm sebak rsa didada
tgk kdaan dia mcm tuh..wlupon dia mmg lasak budaknya ..kdg2 geram
dgn prgai dia yg hyper tuh tp bila da jd gini kcian jew..







gambar yg nih msa dia baru kne tahan wad..happy lagi tuh hehe..~
tapi dia xtahu ape yg jadi kat dia..paling2 sedih dia cakap kat ummi (mak saya)
"..ummi danial nk balik umah ummi..danial xsuka duk sni xbeshh busan.."






insyaallah xlama lagi danial akn balik umah sini..makandak xsabar taw nk 
tgu danial balik umah..makandak xsabar nk jumpa danial..
nk dgr danial jerit mnges ..wat makanda marah2 hihi..makandak rindu sume tuh
huhu..makandak tgu danial pulang ok..danial kne kuat ,mkn ubat,dgr ckp dokter
ok danial sayang..walopon danial ckp danial xsuka dokter 
xsuka niiino niinoo (ambulance spital)
wlupon danial xsuka duduk sana k,moga ank buah makandak sorg nih cepat sembuh
........amin ya robbaa'alamin........

Wednesday, 22 September 2010

gomo oh gomo hahaa larik ~


ok en3 kali nih nk beceloteh tntg radio gomo mmg klakar sgt2
semalam 20hb 9 at chatbox gomo ..berlaku satu anjakan paradigma ..
bukan saja genap gomofm 2bulan malah ceterz2 juga nek giler..da sewel..
bermain tuakr2 id kahkah mmg lawak nih sume gara c >> chikova airashii
dia la mulakan dulu lgsung sume terikot..paling2 xthan id sume power2 haha
mmg guling2 masa tuh..1stime rasa happy camni kat chatbox gomofm ~
thanks chikova coz ade dsana jd penyeri dan sahabat baru gadis ..
sempoii dia nih suka bkawan ngn dia hahaa :D

meh2 tgk gambar2 nih ape yg terjadi masa tuh haha :

mmg xtahan nama saya dah tukar jadi "pengetua AF" kahkah..laaarrriiikkkkk

yg besh juga dalam nih ade ikon2 dia yg unik lagi kelakar haha..
mmg pecah perut masuk lam nih..sume ceterz masuk air kahkah larikk
kalo de dj pakdollah lg la..semerdang sebut xbtol ...ahaks dj pak dollah bukan
milik saya milik anda semua kahkah ~

tgk lah c chikova dia leh pakai "bintang RTM" kahkah da lapuk la oii
lawak lah hahaaa larikk..~

and da last saya pkai "miss world" sume senyap n jeles kahkah..haha
aik2 tgk2 ade imam muda tlpas lam cbox nih..haha
itu la dj zico kite dia pon men gak padahal ngah mDJ masa tuh galak jew sume
paling2 xleh blah bila zico tukar id imam muda kan c chiko nih
suh zico bca doa qunut haha lawak giler..
yg zico nih brgan mcm imam muda pon bca doa qunut padehal chiko
dah xde lam ctbox da tdo..hahaaaa
saya sorg jew yg dgr masa tuh..mmg lawak gler then xtahn saya 
pon out and tdo juga ZZzzzZZZ ...

nama2 lam tuh yg ade kan : 
sidi____AF7 ----- chikova araishii____AF12 ----- gadis biru______AF13
AF9 ola lala ----- inul dara ----- sidi britain Got Tallent ----- chikova araishii__bintangRTM
gadis biru__Pengetua AF ----- sidi__Mentor ----- gadisbiru__missWorld -----
zico_imamMuda ----- chikova araishiii___OIAM

ha rasanya ini jew seingt saya amacam byk x artist masuk lam chatbox gomofm
rugi taw korang xmasuk berkenalan dgn dj2 dan chetrz2 kat dalam tuh
hahah.....................layanz !


picture best of chikova araishii ~


Tuesday, 21 September 2010

from him to her ~

For You~

Between You and Sharul
Sharul 21 September at 22:48 
 
Have faith in me, sayang,
You should know things aren't always what they seem,
I said I'd never let you go, I always meant it,
I said that you always in my heart, thats true,
My love to you, always , until the day i die,
Hope you understand,
That I can't always fulfill your desires,
But trust me, I always try my best,
To make you smile, to make you happy.. 



untuk u mydear ~
u or sayang thank so much k..u banyak bersabar demi i
kalo u xsabar xtahu camne perjalanan hubungan yg baru terbina ini
i hope pe yg blaku selama nih adalah dugaan tuk kita
dugaan yg xkan buat hubungan yg baru terjalin nih kecundang ~
sayang..im falling in   with u ;)

Sunday, 19 September 2010

mekaseh adik pja ~


tag soalan dari adik pija to kaka shida .. thanks sayang ~
raya tahun ni jatuh pd hari apa?
ari ape ? fridayy . ketua segala hari (=
 
berapa umur anda pada raya kali ini?
umo 20an ta leh gtaw laaa bia la rahsia , HAHA 

koleksi duit raya terbanyak?
masaa kecik2 ja dapat wet raya byk2 pastu da besar gajah nih sapa mau bg
tambah lg dah keja ... jawabnya kite la yg kne bg adeeh (:
koleksi duit raya tahun ni?
mencatat rekod pada tahun ini xdapat wet raya..waaaaaa ;(

baju raya warna apa dan berapa pasang?
warna ? tahun hitam dan putih cekolat hihi .. xrancang pon men amik jew ;p

kueh rya apa yg korang pakar buat?
waahahhaa...xpakar lagsung la adik oiiii ekekeke..

kueh dan hidangan feveret korang time raya?
popia mini kaseh abg sidi af7 ahaks ngn rendang tok ala2 moden gitu ;)

raya tahun ni meriah tak?
ta meriah sgtla sebabnya xpat raya ngn sidia huhu 
& de prob skit ..

raya paling best taun bila?
tahun msa kecik2 dulu la...best pat wet raya byk..pusing satu taman ~

raya keberapa sambut ngan pasangan?
masa tahun 2006 !tahun len ta sempat bf lak duk jaoohhh ~

pernah dapat kad raya n pling byk brapa?
penah paling byk dapat around 30 kad raya ..haha.. ngah rajin bole la

berapa kad raya yang korang dpat taun ni?
wahh tahun nih juga mencatat rekod ta dapat skeping pon..sms suda! 

oke soaln suda dijawab thanx to adik pija kerana tag kaka pada soaln2 nih
nak tag juga to : yanie ghost nadd ayu dan semua my follower :)

Saturday, 18 September 2010

sejak 2menjak nih~


salam semua myreaders ~
hari nih nak bercerita tntg byk pekara ..
tentang raya saya,prasaan saya,sedih saya,kecewa saya..
tapi perlu ke semua nak bcerita ...xperlu kot..eh perlu kot..
eh dua2 kot hahaa..pe la..
hari ini 18/9/2010 genapla 9syawal ~
xsagka kan pejam celik dah 9syawal da..xterasa pon..
tahun nih agak istimewa sebab dapat baby ramadhani ..
maksud saya baby dbulan ramadhan..tp baby raya lagi syok kan
pe nak wat baby tuh da xsabar2 nk smbut raya..dia keluar awal
6/9/2010 at hospital taiping perak ~

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin to all myblogger,
nak ajak dtg umah now da raya ke9 kan ade yg mahu beraya lagi kew??
almaklumla raya kan sebulan hihi..lom campur OT lagi hahhaa :p
sape2 nak dtg pm saya di chatbox k..pintu rumah masih terbuka ..ahaks 


ok tahun nih beraya..baju tema xde kalinih..jus berbaju hitam plihan tahun ini
nak pakai bersama dia xbole,de hal n msalh yg xdapat nk delakkn..
xpelu kot cite kat sini bia saya dan dia jew yg tahu hihi ;)
kan sayang..laling muah muah opss jiwang laks ..ahaks ~
disamping tu juga ade la perkara2 yg kurg mnyenangkn berlaku .. ntah la malass nk ingt
watpe ingt wat sakit hati nih bertambah jew..juss lupakan saja ~ !! 

pic2 raya lam proses hihi ..sebabnya nk pkai balik baju raya n snap back
masa raya xdan nk bgambar sebabnya terlalu ramai yg datang umah ..hellloooo ingt 
artist je kew tetamu ramai saya gadis biasa pon ramai taw..haha..
actually bukan melawat saya..ramai dtg tgk baby baru...hahha kantoi..baru je
berangan nk jadi femes yerk!! hahha.. ~


Salam Aidilfitri Buat Semua Blogger Gadis Biru a.k.a Shida 

Wednesday, 15 September 2010

award again.

salam semua myreaders ..kali nih xnak lagi cite sal raya ..nk cite sal award
arinih dapat award lagi taw..from adik pija yg comel nih ;)
thanks sayang ~
sape2 nak award comel tuh kan..follow ler adik pja ni k >>pija

comel kan award nih loike loike loike ;)

rasa macam nk tag kat kawan2 saya lah : yaniej ayu dan ghost

Wednesday, 8 September 2010

sudah dapat follower ke 200 ;)

saya shida owner blog ini merasmikan dengan bangga nya 
follower saya ke 200 adalah: miss beelia
dengan itu tercapai lah hasrat ingin mendapat follower seramai 200 org
dalam tempoh bulan lebih sahaja ;)
jadi janji ingin meng'upgrade'kn blog ini mestilah ditunaikan secara 
perlahan2 hehe..masih dalam proses ;)
maksud saya upgrade dengan usaha keras sendiri tanpa bantuan
orang lain insyallah ..dengan ade nyew tuto2 yang disediakn ..
.. insyallah ..~
dengan menarik lafaz lega .. alhamdullah ;)

seperti yang dijanjikan miss beelia boleh amik award ini yang sangat2
special buat c follower ke 200 saya ..hope beelia suka ;)
beelia juga boleh share award ini hanya dengan 2 rakan sahaja ..
haruslah tag nama kawan2 beelia k ..thanx again beelia ..~


Photobucket

atau beelia boleh amik code nih ok jus copy saja :

Tuesday, 7 September 2010

dua cerita suka dan duka ~

cerita duka dulu lah :

cite duka nih xde bnda sebnarnya actually saya kurang bminat ngn prempuan
yang macam ala2 sukakn prempuan ..
bukan saya kate "dia les" tp lagak gayanya cam kearah itu jew..
at 1st kenal dia ok jew..kawan cam biasa..pe sume..
bila da makin rapat saya jadi kurg senang ngn sikap dia..
tetiba cemburu tetiba nak merajuk ngn saya..hello pe kes???
saya bukan bf awak yg awak nk jeles2 saya xlayan awk..yg awak 
nk marah2 bila saya xlayan awk..heh tolong la..rimas aku!!

kalo cakap tuh manja bukan men lagi..geliman dgr..aduhh..
de gak pompuan camni lam dunia skg..tlg la minta simpang sume nih
ckup la..setakat nih persahabatn kite ye awk..
persahabatan kite mmg xleh pergi jauh..sebab perangai awak
yg membuat saya kurang senang xsuka dan rimass!!

pergi-pergi ..jgn cari saya lagi taw!! hmm... 

_____________________________________________________________________________________

part yg nih best cerita tentang suka saya :

yang suka sgt bukan ape..bilangan ahli keluarga da semakin bertambah..
tadi dalam kol7 kakak saya masuk wad..dia nk bersalin da..
nih untuk anak yg ke 3 nyew..alhamdulillah dapat anak lelaki
skg ank buah saya suda ade 3 org ..yg pertama lelaki ke2 perempuan
yg baru lahir nih lelaki ..alhamdullah,happy dgr gembira..ramadhan kali
ini dapat ank buah lagi waa...syok!!

xsabar nk tgu dia pulang kerumah nih..kate emak muka dia macam
anak buah saya yg pertama tuh..puteh2 gebu ..
xkesah la macamana kan..xsabar nk tgk dia nk dukung dia
nk jaga dia..hihi ..alhamdulillah ~




comel tol baby baby nih geramnyew tgk hihi ;)