Dunia sebenar Shida: October 2010

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Sunday, 31 October 2010

shida sangat senang hati (:


salam myreaders..hehehee..hari nih shida rsa sgt2 senang hati
ntah ler kpe..mungkin satu KELANTAN menang malam nih..
sebenarnye bukan fans Klate pon..cuma xsuke Negri9 atas
sebab2 tertentu ekekeke..rasanyew yanie taw la sebab pe
kan kan yanie kan ... ekekeke.. ;p
org N9 nanak marah2 yer..guro jew ;p

g satu usaha shida selama nih da nmpak hasil alhamdullah~
alhamdullah pada GBS yg sentiasa mnyapot shida mgembirakan shida
di pagi2 hari..hehe..
antara GBS shida nih..mcm YANIE , DC , NAD , TIE dan lain2..
sayang korang sumer weee... ;)

hari nih senyap sampai ketelinga ya ^_____________^

alamak over lak dia senyum nampak sume gigi ekeke..

yaaa yg nih ok..senyum selalu weeeee...~

Wednesday, 27 October 2010

follower yang ke 300 dah ditemui ;)


salam salam salam..satu malaysia waaaahh..hihi happy jew arinih tak tahu kpe,
actually shida berasa happy sbb da jumpa follower yg dcari2 alhamdullah..
dia yg shida maksudkan adalah
miss ieyda klik saja tuk knal2 ngn dia,
so untuk mengotakn janji shida nih..so shida wat award tuk miss eiyda,
thank so much shida ucapkan pada yg sudi follow back shida ;)



copy disini :


ini award untuk miss eiyda..thanx ya!! ;)
hope awak suka la..saya bukannyew pndai mengedit2 gambar nih
tapi ini adalah hasil dr tgn saya sendri ;)

apabila saya melaras konti dj ;p


en3 kali ni rasanya sedikit special sebabnya ini adalah pertama kalinya..

semalam secara rasmi memecah tradisi la konon kahkah..gomoFm telah dkejutkn
oleh dj SHIDA hahaaa siapakah gerangan itu..ekekeke..
saya la oii..sape lagi..actually semalam xterniat pon nk men"dj" line lak tgh sengal2
kan ttiba kubi (owner gomoFm) dia suruh saya pm dia..dia tnya nk dj x..
saya tercengang2 juga la..kpe ttiba jew kan..yerla selama nih mana penah saya men"dj"
kesorangan selalu mesti berteman..mksud nyew beramai2..
yerla saya nih bukan sorg yg byk cakap..nk tgu idea jatuh mcm tgu kucin kua tanduk
hehee..jadi kubi pon setting kn untuk saya..mmg mudah ngn cara saya yg tenet sengal2 
camtuh hehee..jadi selama hampir dua jam saya bersiaran di konti gomoFm
rasa semalam pengalaman baru lak..tapi nk ikotkan mmg susah sebab nak cari idea ape
yg nk kite bualkn..nk kite tarik pendgr2 kite kan..hmm mmg sush..mcm saya dj baru..
xleh la nk lawan dj2 yg dah pro yg otai2 kan hihi..seluuutttt la kat dorang hihi ;)

nih post yg gomoFm buat kat facebook ..untuk melihat lebih jelas klik pada gambar

tapi mmg kelakar sebabnya ade yg kate saya menggelupur hahaa
sebab tiap kali lagu mst saya suruh dj chikova pm ;p
bukan ape sya saja suruh dia pm bukannya menggelupur ekekeeke
lepas sya habis onair tnya juga la pndapat dorg mcmne saya kendalikan
ok ke x ok kn..alhamdullah sumenya bg kate2 positif..
thank so much pada kelubi seman yg sudi bg sida peluang mcmni
.. memang best sgt2 ..

kepada semua myreaders yg teringin nk men"dj" xsalah 
pon jom la join gomoFm sebenarnya saya da mengikuti 
peredaran gomoFm sejak ia mula2 dtubuhkn dan dikenali,
gomoFm ditubuhkan pada 20 julai 2010 ..
seminggu selepas tu baru saya mengenali radio 
tenet nih..mmg best kat sana tak rugi kalo korang
luang masa beberapa minit disana ;)
walau apa2 pon semalam mmg saya enjoy...yiiihhaaaaaaa ;p

untuk masuk ke web rasmi gomoFm sila klik sini >> http://www.gomofm.warungchat.com



Monday, 25 October 2010

bola oh bola ^


=| City hampa, United dan Liverpool menang tipis |=

Pemain Manchester City, Dedryck Boyata (dua dari kiri), dilayangkan kad merah oleh pengadil, Mark Clattenburg (dua dari kanan) sewaktu perlawanan antara Manchester City menentang Arsenal di Stadium City of Manchester. 
Sports - Aksi perlawanan Liga Perdana Inggeris malam tadi 
menyaksikan sedikit kejutan yang dilakukan oleh pasukan 
Arsenal yang membelasah Manchester City 3-0 di tempat lawan.
Tersentak dengan kad merah yang diberi kepada 
pemain pertahanan City, 
Dedryck Boyata seawal minit ke-5 selepas 
mengasari Marouane Chamakh, 
City seolah-olah hilang keyakinan dihadapan penyokong sendiri.
Arsenal membuka jaringan pada minit ke-20 
menerusi pemain muda dari Perancis, Samir Nasri.
Meskipun Cesc Fabregas terlepas sepakan penalti 
yang diberi kepada mereka, 
Arsenal tetap hebat dengan gol dari Alex Song pada minit 
ke-65 dan Nicklas Bendtner 
pada minit ke-87 untuk membenam City.
Perlawanan diantara Stoke City dan Manchester United 
pula menyaksikan United memperoleh kemenangan 
pertama di tempat lawan musim ini.


p/s: tah sejak bila pndai post en3 hal bola nih..tah ler..pndai ke tgk bola kih kih ;p


Sunday, 24 October 2010

Zaquan-Ayu Raudah Nikah 20 Januari 2011!


 
Teka-teki bilakah tarikh perkahwinan pasangan popular Ayu Raudah,
25 bersama pemain bola sepak negara,Mohd Zaquan Adha Abdul Radzak, 
23, akan berlangsung akhirnya sudah pun terjawab apabila 
Zaquan yang juga adik ipar kepada pelakon 
Rita Rudaini telah memberitahu sendiri bahawa 
dia bakal mengahwini kekasih hatinya itu pada tanggal 
20 Januari 2011 akan datang.
Malah, sewaktu murai.com.my berjumpa dengan pasangan ini 
pada majlis hari lahir rakan baik mereka iaitu Fizz Fairuzz di Redbox, 
The Garden, Mid Valley pada petang semalam, 
mereka turut menyatakan bahawa mereka sudah pun bertunang.
Ia turut dibuktikan dengan sebentuk cincin kelihatan tersarung cantik 
di jari manis Ayu Raudah..bacaan seterusnya klik sini

Friday, 22 October 2010

mencari-cari lagi follower bertuah ;)


salam myreaders hihi..seperti biasa feberet shida kalo da follower
semakin mghampiri ratusan genap hihi..mst shida ingin mncari follower
bertuah kite hihi..seperti biasa la skg shida nk cari follower yg 
mengfollow shida ke "300" seperti yg sedia maklum sebelum2 nih shida
ade juga wat award bertuah tuk follower ke 100 dan 200..

meh2 tengok2 award special nih ;)

ini tuk follower yg ke 100 telah jatuh ketgn miss BIHA kite..
hmm lma da xdgr citer dia..senyap sunyi da ;)

ok yg nih lak follower ke 200 shida..dapat ke tgn miss BEELIA hihi..
citer skit pasal beelia nih..shida knal dia dr radio tenet gomoFm..
so dia ade blog n shida follow dia..dia follow balik..taw2 dia follower
yg dcari hihi..xsgka baru knal jew hihi ;)
skg dia da bertunang taw..selamat bertunang pda miss BEELIA ;)


shida ondaway edit award yg ke300, shida sndri xsabar nk tgk sape yg btuah tu yay!!
tuk skg shida ade seramai 285 follower TERIMA KASIH xterhingga shida
ucapkan yg sudi follow shida..ataupon yg sudi follow back ok..
jasa mu dikenang maka amik lah award follower ade shida sediakan tuh 
korang k yg mahu jus senang jew klik sini ..


Thursday, 21 October 2010

bagai kacang lupakan kulit ~


hai myreaders sume jap jap nk kiss korg dulu hihi muuahhh ;)
da lama rsanya xpost en3 kan yerla bz ngn kerjaya nuffnang ekekeeke
nih kalo adik yanie baca gelak dia hahaaa..layan nuffnang sampe
xtido2 hahaa..tp duk gitu gak..yer dik..hihi ;p

ok2 sebelum shida nk mbebel lg pnjg lebar..shida ttbe nk kongsi ngn
korang tentang satu "perumpamaan" -> bagai kacang lupakan kulit
maksud yg shida tahu..orang yang tidak tahu mengenang budi ..
tapi kalo nk share ngn korang boleh ke ade dengan maksud len..
contoh mcm : org yg tidak mghargai org len xpon org yg sush baru cri
kalo senang dilupakan..boleh kew?? hmm ..




ini sebagai gambar hiasan
kacang melupakan kulit..hahaa
pekebende la merepeknya aku nih ~

Friday, 15 October 2010

mari kita fikir-fikirkan, renung-renungkan ~



Seorang lelaki balik rumah.. Dia jadi heran gler halaman umah berselerak, surat kat peti pos tak berambil, anak-anak tengah main korek-korek tanah kotor, baju compang-camping, penuh dengan tanah dan kotoran, rambut tak bersikat, tak bermandi.. Masuk ke pintu rumah lagi lelaki tu terkejut. Ruang tamu lagi teruk berselerak. Lelaki tu melaung nama isterinya.. Sepi tiada jawapan. Masuk ke dapur, sinki penuh dengan pinggan mangkuk tak berbasuh, periuk tak bercuci, mencari apa yang boleh dimakan tetapi tiada makanan yang dimasak. Masuk ke bilik air, baju belum berbasuh apatah lagi berendam. Lelaki itu cemas mencari isterinya. Dia bergegas ke tingkat atas melihat isterinya terbaring di atas katil sedang membaca buku.

“Awak sakit ke?” tanya lelaki itu.

“Tak lah”, jawab isterinya ringkas.

“Kenapa teruk sangat rumah kita hari ni?” Tanya si suami lagi sambil meletakkan tangan di dahi isterinya, kot-kot isterinya demam.

“Wahai suamiku, semalam semasa kita bertengkar, abg mengatakan yang saya ini hanyalah suri rumah, duduk di rumah tak sepenat diri abg yang duduk di pejabat, dan abg sering menanyakan apa kerja yang saya lakukan di rumah yang menyebabkan saya merungut kepenatan kadang-kadang..

NAH, HARI INI SAYA TIDAK MELAKUKAN KERJA-KERJA YANG BIASA SAYA LAKUKAN SETIAP HARI”

saya sudah jatuh cinta :x

klik klik cinta anda ;)


Tanda-tanda korang dah jatuh cinta:

1.Sukar melelapkan mata
Biasanya anda jarang mengalami masalah untuk tidur. Kali ini, sejak bertemu dan berkenalan dengannya ingatan anda kepada si dia kian menebal hingga mengganggu tidur anda.

2.Suka ambil tahu
Anda semakin berminat untuk ambil tahu tentang latar belakang dan perkembangan si dia. Anda tekun mendengar cerita mengenai si dia dan sering bertanya tentang si dia daripada kawan-kawannya.

3.Resah gelisah
Hati anda merasa resah dan gelisah pabila si dia tidak kelihatan. Anda tercari-cari kalau-kalau terlihat kelibat bayangnya.

4.Dihinggapi cemburu
Anda mula merasa cemburu bila si dia berbual dan melayan kehadiran orang lain sekalipun kawan-kawanya. Ikutkan hati anda, biarlah dia berbual dan melayan anda seorang. Sikap anda itu ketara kelihatan sehingga disedari kawan-kawan anda sendiri.

5.Rindu.
Anda tidak dapat mengawal perasaan. Setiap saat mengingati si dia, bagaikan terdengar suaranya sayup-sayup di telinga. Apapun yang dipandang akan mengingatkan anda kepada si dia. Anda ingin berjumpa dan melihat wajahnya.

6.Merajuk
Sedikit salah, sedikit silap anda lekas merajuk. Anda sanggup tidak makan tengahari atau tidak menegur sapa selagi si dia tidak menegur dan meminta maaf. Anda juga terus merajuk sehingga dia berkali-kali memujuk.

7.Mudah bersalah sangka
Anda mudah merasa hampa lalu kecewa jika kemahuan atau permintaan anda tidak dipenuhi. Misalnya si dia tidak hadir temujanji, anda sangka dia mungkir janji. Anda anggap dia tidak memberi perhatian dan tidak mempunyai perasaan.

Tuesday, 12 October 2010

nuffnang owh nuffnang ^


hari nih saya telah mendaftarkan diri kedalam nuffnang
yang org duk sebut2 kan tuh,
bila masuk blog org len mst ade iklan2 nuffnang nih~
jadi hati pon tgerak nak daftar..hari nih telah pon saya mendaftar diri
kedlm nuffnang..owhh nuffnang welcome to mylife.ahaks ;p
actually xtaw pape pon..nih pon yanie and chikova yg ajar2
skit2..ok la taw la skit tntg nuffnang nih..~
hahaa..tah ape yg saya paham pon xtaw..huhu sabar jewla~
jadi hari ni termaktub lah diri bersama nuffnang tersayang..bla bla bla..

pada blogger yg ada nuffnang sila tunjuk ajr..saya nih budak baru nk belajar ;)
thanx so much ngeee..~


Sunday, 10 October 2010

- bila kite dah sayang dia -



bila tengok video nih sedih jew rasa..tsentuh setiap kata2 lam tuh ~
huhu bg insan2 yg bercinta jgn lah wat pasangan anda mcmtuh hargainya
seadanya dia sebelum semuanya terlambat ~

Jersi Manchester United a.k.a MU pemberian sidia, TERIMA KASIH!

Assalammualaikum~
hon hon hon..van kurier datang..memekik mekik..dalam kul11 lebih pagi
saya pon kua la..ngn slumbernya..
OPP : cik sekian sekian..ade..ade bungkusan tuk dia..
SAYA : saya la encik..
OPP : nih ade bungkusan..sila tandatgan sini dan ic skali yer.
SAYA : baik..ok sudah..
OPP : terima kasih..
SAYA : sama-sama hihi ~

p/s : OPP = orang pejabat pos hahaa..

dalam hati memang dah taw memang ade barang nak sampai today..hihi
jus tak taw je ape isi hihi~
masuk bilik terus lah buka gelojoh betul!!..dari kekasih hati hihi..la dia bagi saya baju MU
wahhhh..suka-suka hihi..thanks hunnny bunny..thank a lot ~
belum pakai lagi..sayang jew nak pakai..

sekitar gambar baju ini =.=
tapi memang dah try huhu..baju besar sikit je..dia bagi size M hihi..tak pela longgar-longgar pun ok what, selesa juga hihi..ape yang penting pemberian dari yang TERSAYANG wee..~





Saturday, 9 October 2010

award award award lagi~


salam readers..kali nih award di tag oleh cik nadd kite..thanks nadd
award nih dberi pada nadd ..slen kate anugerah terindah sebab rajin
blogwalking tempat blogger tsebut..jadi nadd share ngn saya award nih
tantek somel menawan ;) ~


then ade beberapa soklan kne jawab..soklan nyew sperti berikut hihi :

Ada Rahsia Kecantikan Tak?
rasanya xde..ape yg tahu tido cukup byakn minum air masak
Itu jewla hihi..tapi saya xpenah ikot pon..walau pon sume wanita taw
Yang itu sebahagian dr kcantikan muka dan aggota badan ;)

Bagi Anda,siapa paling handsome dalam kumpulan SUJU?
hmmm..xtaw lak plak sape yg paling hensem tp kalo
Dihati saya yg paling hensem da semestinya si sharulnizam saya
hihi ~

Siapa BFF anda?
BFF ramai tapi yg utama skg nih adalah sharul yanie dan chikova
that all ~

Siapakah Idola Anda?
Ibunda dan Ayahanda.

Moto hidup anda?
aku adalah aku yoo oo jew hahaa ;p

Tuesday, 5 October 2010

sukan oh sukan!


Tahniah buat Amirul Hamizan Ibrahim kerana telah menyumbangkan pingat emas pertama buat Malaysia. Beliau yang beraksi untuk kategory 56kg merekodkan angkatan keseluruhan berjumalah 257kg untuk mengetepikan pencabar-pencabarnya. Di harap Amirul dapat mengulangi kejayaannya seperti di Komanwel Manchester pada tahun 2002 dengan merangkul 3 emas buat Malaysia.


tahniah juga kepada skuad hoki yg berjaya menewaskn pasukan lawan
dengan 3-2 semalam pada 4hb oct 2010 ~

Photobucket
Pemain-pemain Malaysia meraikan jaringan gol mereka sewaktu perlawanan menentang Kanada dalam aksi Sukan Komanwel 2010 di New Delhi pada 4 Oktober 2010. Malaysia menang 3-2. 

ape nak cakap kan nama pon bcinta ;)


benda nih dapat hnya di facebook..xtaw la korg penah wat or x kan
tp ritu saya buat..agknya da lama xwat skali buat dapat 100% beb..
haha...yer2 jew..tp mmg yer pn saya mmg tgh bcintan cintun nih ~

Photobucket

Photobucket
kalo korang nk try leh g kat sini >> check your precent love today
tapi bialah korang juge ade facebook k ~