Dunia sebenar Shida: November 2010

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 30 November 2010

rasanya minggu nih adalah minggu sesi interview kih3 =p

kite terus sambung topik interview kite dengan  yang d'tag olehEn. Hazwan ,kami memang saling meng"tag" ade lagi nih yang xdilunaskan lagi..semalam shida dapat tag award dari azya pon lom lagi wat entri nih,wan kata "kak yang sebelum nih pon xwat lagi dah kena tag baru" hahaaa..sabar jewla adik 0oiii,pasnih ade lagi tag award yang kak nak tag wan juga hehee,hope terima dengan tabah dan tenang yer.. :P ok so shida nak jawab tag daripada hazwan nih (wan pic tagged tu kak amik skali..jgn mare.) :


1) Perkara paling penting dalam hidup
keluarga,bakal husband,diri sendiri,maruah dan kawan-kawan
2) Benda terakhir beli guna duit sendiri
handfone Nokia 5800 xpress music touch screen
3) Tempat  nak melangsungkan perkahwinan dan tema
 tempat kalo boleh kat taman bunga bertema kan alam flora macam 
org2 putih selalu wat tuh hehee :p
4) Sedang bercinta?
ya! 200%
5) Berapa lama akan mencintai kekasih?
mcm dalam filem era & yusry "hingga hujung nyawa" xpun mcm lagu 
acha septriasa "sampai menutup mata"
6) Di mana selalu jumpa kekasih?
 d'webcam (biasala b'jauhan kn)
7) Novel, buku atau majalah yang terakhir dibeli?
majalah remaja dan keluarga
8) Nama penuh
simple and easy .shida radzuan.
9) Antara mak dengan ayah, siapa lagi mesra dengan anda?
Mestilah mak.Ayah bukan tak mesra tapi biasa lah kita kan perempuan
yang penting kita hormati dia as father.
10) Orang yang betul-betul nak dijumpai dalam hidup.
kalau wan nk jumpa messi. shida nak jumpa cristiano nk ajak deting je
drible2 xleh bahaya nanti shida sengaja nak peluk dia ekekke :p
11) Basuh baju sendiri?
yup dari zaman sekolah menengah lagi,duk asrama tbawa2 sampai 
kat rumah basuh sendri sume hihi~
12) Tempat betul-betul yang nak dipergi?
bali dan paris (target honymoon nanti) "bis duit laki aku"
13) Pilih satu cium atau peluk?
kalau shida nak dua-dua boleh ekeke :p
14) 3 perkara tentang orang yang tag anda
[/] dia sorang lelaki [/] berumur 21tahun [/] minat bola
15) 5 perkara yang diingini dalam hidup
  suami soleh, keluarga bahagia, kejayaan di dunia dan di akhirat, kekayaan,
16) 5 lagu yang disukai
speak now by taylor swift, suaraku berharap by hijau daun, 
two better than one by boy like girl, dealova by once & hey soul sister by train
17) Tarikh Lahir anda
lima januari sembilanbelas** xlama je lagi..im waiting~
18) 7 blogger nak ditag
 [1]
Firdani [2] white lover [3] Mish [4] yaniej [5] aja [6] zirconia [7] Nora
19) Cerita pasal blogger pertama
Firdani "Teka Nama" Contest ,shida sudah join anda bila??

shida nak melunaskan hutang yang dah lama shida simpan nih ^_~

Salam semua myblogger..harini cuaca tak mengizinkan shida nak BW lama2..yerlah asik hujan jer dari petang tadi lagi. Naseb baiklah balik keje petang tadi hujan datang setelah kaki nih pijak masuk kedalam rumah. Hmm kalo tak korang bayangkan lah mesti shida lenjun huhu..then demam lak..nih pon kawan blogger shida Adik'Wan xsehat (hope cepat sembuh) dengan cuaca yang macamni confrm ramai yang jatuh sakit,so korang jaga diri ok! baik kita teruskan point seterusnya shida nak melunaskan hutang-hutang award yang telah d'tag oleh adik aja kita ni :
ha nih la kedua-dua award yang shida dapat or d'tag oleh adik aja tadi tapi ownernya adalah cik Atika Aula so ade beberapa soalan yang perlu d'jawab:
1) Apa pandangan awak tentang blog Atika Aula?
Jawapan = menariklah sebab sume kate camtuh :P
2) Kenangan manis dalam hidup awak?
Jawapan = kenangan manis ketika saya dalam perlawan hoki 2004 perak 
(mewakili malaysia) vs england (4-0)
3) Kenangan pahit dalam hidup awak?
Jawapan = clash ngn BF time tuh time befday..huhu bygkan la~
4) Adakah awak berpuas hati dengan kehidupan awak sekarang?
Jawapan = tidak tidak tidak .... eh?
5) Nyatakan 3 impian awak yang masih belum tercapai?
Jawapan = kalo sya nyatakan awak nk tlg capaikan ke?? :P
6) Tag pada 10 rakan blogger yang lain :
part nih paling shida suka so doranglah 10 yang terpilih ;)
tq adik aja, kalau sudi tag lah lagi ;)

Monday, 29 November 2010

Firdani "Teka Nama" Contest

salam semua myreaders..hmm tadi shida ade jalan2 singgah2 ke blog ke satu blog kn..so shida ade tnampak satu post kat blog Firdani Love Story nih ..dia wat contest la hehe..shida nak join sebab shida dapat jawapan pada soalan2 yang diberi ..pada semua blogger yang nak join boleh la g kat blog Firdani kita nih ;)
so ini adalah banner yg harus dipacakkan kedalam en3 dan sidebar kita..shida suda siapkan hehe..bagi shida ini baru contest ke2 yg shida join..shida jarang nk join,sebab yerla kdg2 ape yg dminta or ditanya ..shida xdapat nak berikan dengan tepat ..kdg2 xdapat jawab lgsg ekekee :P kantoi suda..bagi korang yang berminat boleh la join k pape hal pon korang follow blog nih dulu k Firdani Love Story kalau korang nak tgk hadiah2 nya pon boleh klik sini hadiah pemenang jadi soalannya seperti berikut:
jadi shida tag pada 5 orang rakan shida yg lain : yanieJ nard nadia whitelover nora

Si mangsa 25 ^_ '

alhamdullah ..hye semua,sihat ke semua geng2 kawan2 sahabat2 blogger shida? hope sehatlah hendaknya ya,shida disini alhamdullah teramat sehat cuma keadaan cuaca d'tempat shida agak kurang menyenangkan yerla asik hujan jew..kain baju pon xkering2 asik lembab jew..dah tuh confrm la berbau nanti baju2 tu semua..hmm sabar jerlah..ok shida sebenarnya nak membayar hutang tag tapi kali nih bukan shida dapat award tapi ini :
 untuk copy ayat yg sama dalam frame tuh (Ctrl+c):
R.U.L.E "Once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you. At the end,choose 25 people to be tagged. You have to tagged the persom who tagged you. If i tag you,its because i want to know more about you."

agak2 korang pernah dapat tag? actually ini bukan award ..yg penting sebenarnya ayat kat dalam tuh..boder or frame tuh shida yang wat sendiri saja nk memperkemaskan lagi hihi ~ benda di tag oleh cik TOM saya ;) tq cik tom yer..so yang nak ditekankan disitu adalah ade dua soalan yang ditnya,dia suruh kite tulis 25 tentang diri kita dan yg ke2 kite darahkan tag pada 25 rakan blogger yang laen.
01) NAMA SAYA SHIDA RADZUAN
02) LAHIR DIGERIK,PERAK
03) TARIKH LAHIR 5 JAN 19**
04) SUKA PADA WARNA BIRU DAN PINK
05) SUKA MAKAN KUETIAW GORENG
06) SUKA MINUM KOPI AIS ++
07) SORANG DJ DI SEBUAH STATION RADIO TENET
08) SORANG PEMAAF eh yeker :P
09) SORANG YANG CEPAT TERASA ++ SENSITIF
10) MUDAH MENANGIS
11) MUDAH SUKA ORANG tp xmudah percaya
12) SUKA BLOGGING i follow u follow la alik k :P
13) SUKA ART @ SENI pape saja janji berseni
14) SORANG YG CUTE ++ org cakapla bukan saya :P
15) CITA-CITA NAK JADI ANGGOTA POLIS tp tu dulu la..
16) SANGAT SUKA BERJALAN KAKI g keje pon jalan kaki :P
17) TAK SUKA SUPRISES!!!! pelik an??
18) CUMA ADE FACEBOOK & MYSAPCE add la kalo sudi ;)
19) SANGAT2 SYG PADA BAKAL HUSBAND SAYA ^_ '
20) SANGAT SYG PADA FAMILY SAYA tanpa mereka sape la saya!
21) SANGAT SAYANG YANIE JASIM adik terkandung =)
22) BERTUDUNG kdg2 jer free hair :P
23) XSUKA MASAK tp reti masak eh cmne tu??
24) SORANG MUSLIM
25) PERAK BLOGGER
fuhh..tamatlah sudah!! ade ke yg nak taw sume nih =P

Sunday, 28 November 2010

tahniah!! follower ke500 shida adalah blogger lelaki yay!

salam semua ..wahh sampai sekarang shida masih berjaga..betapa hebatnya mate nih..huhuhu padahal dah tersingguk2 da shida nih..sebenarnya tadi shida sibuk wat award tuk follower bertuah shida nih..akhirnya shida dapat gak follower lelaki yang ke500..terima kasih kerana follow shida atau follow shida balik..jadi seperti biasalah jom la kite kenal2 siapalah yang bertuah ni ;) actually shida pon baru2 jew kenal2 ngn follower ke500 shida nih,dia adalah En. Ahmad Zaki lelaki tuh heheee~ sesapa nak share or nk berkenalan dengan tuan punya blog nih pe lagi tgu.. pegi la jd follower En Zaki sekarang hehehee ;)
 bukti follower ke500 shida..terima kasih awak!!
jadi shida nk kotakan janji shida la nk bagi Ahmad Zaki nih award hasil dari editan shida yang separa hidup nih :P ada plak gtu yer..(tahan mengantuk sebenarnya). Hope Zaki terima la award yang xsberapa nih yer..ikhlas taw!
untuk copy link ini : (Ctrl +c)
tahniah sekali lagi tuk "Ahmad Zaki"

gundah gulana shida selama 3hari tak online :-(

salam myreaders sume huhu ade lg ke pmbaca blog shida yang setia nih..yerla dah 3hari xupdate blog,nek sesak gak nafas nih huhu..line broadband yang kebabunan melanda dan juga sedikit persnal problem yang shida hadapi masa tu (hal2 privcy xleh cite kat sini bahaya =p) alhamdullah semuanya dapat d'setelkan dengan sempurna alhamdullah sykur sangat2 =) lega skit rasanya..kan sayang~ dalam masa 3hari ni juga kawan2 blogger xputus2 kua masuk dalam CBOX SHIDA terima kasih bnyak2,ade yang btanyakan khabar shida nih..ade yang follow,ade juga yang tag award blogger pada shida,yerla biasa hari2 online nih ttiba senyap kan..maaf yer sume..tapi hari nih nak membalas dendam nk bw sampai esok xnak tido hahaa..kebetulan esok ahad shida cuti jadi boleh la shida berjaga kan~
 actually shida masih lg menunggu follwer yang ke500 shida,tuk masa skg follower shida ade 499 fuhh..lagi satu follower ckup 500 hehe dan shida harapkan follower kali ini adalah blogger lelaki ..hope sgt2 ngeee..kalo dapat memang bertuahla sebab 1stime taw..hehee~

Wednesday, 24 November 2010

alhamdulillah ini rezeki dari rakan-rakan blogger *terima kasih ^_ '

salam semua..tengah watpe tu?? ekekee soalan seperti biasa selalu kalo nak post en3,korang xcakap pon shida da taw mesti ngah blogwalking xpon singgah2 xpon jalan2 xpon terbang2 xpon ziarah2 xpon melawat2 xpon shida pon xtaw lagi ape yang korang selalu cakap pabila datang ke blog kawan-kawan yang lain hehee..xpe janji korang happy sudah~ actually shida post en3 nih sebab shida nak mengucap ribuan terima kasih pada rakan-rakan blogger yang sudi "follow u i follow u back" hehe..trimas ya!! sekarang ni pon perkembangan follower shida da bertambah,sekarang da 491 follower ;) tq mydear .
so seperti biasa la shida nak mencari follower yang ke500 shida ,pe yang bestnya jadi follower ke500 ni kan hehe,sudah semestinya la dapat award dari shida..award hasil dari editan shida sendri..ekekeke ayat xleh blah!! hehe..so mcm yang lepas2 shida juga ade sediakan award tuk follower2 biasa..yang no dia xde dua kosong(00) so korang leh la g d'tab menu klik "AWARD BLOG" ok,mudah kan..so korang jgn la cakap yg shida xbagi korang award plak..hihi cuma specialnya follower yg de dua kosong (00) ni..kat award tuh dia sorg jew dpt siap ade nama lagi..hehe..so shida bg la korang tgk award shida yang da lepas2 tuh (ke 100,200,300 & 400) :



ok kali nih shida harap sgt award nih blogger lelaki yang dapat hihi :P bukan ape dari award ke100 - 400 sume gul yang dapat so shida nak la plak award yg ke 500 nih bia blogger laki yg dapat plak. pe kate ade brani syg?? ekekke..p/s : cepat blogger lelaki follow shida dapatkn award yg ptama kalinya lelaki yg dapat hehe.. sape cepat dia la yg dapat ok~ tq dear ..

Tuesday, 23 November 2010

aduhaiii kenape la lawak sangat "bb" shida nih :D

salam semua pembaca-pembaca setia blog gadis biru nih ;) hehe..dari alik kjew kul5.30 tadi sampai la dalam kul8 lebih gtu la..tenet shida nih buat hal. biasa lah kite pakai broadband kan,maxis lak tuh..slow giler taw..selama nih pon shida online pakai broadband kakak (celcom) tapi disebabkan ramai pengguna dalam rumah nih terpaksala shida pakai balik broadband maxis shida nih..da la slow nak buka blog pon x senang taw..tadi nak la blogwalking kan ttbe tenet slow buka lak blog2 yang berat lagi dtambah widget2 yang tah bpe banyak..aduhaii susahnya nak loading..2 3 blog jew shida buka ptg tadi,lepas mandi dan solat maghrib tadi kan nk online la balik dengan harapan broadband da ok sebab da bg dia rest ttbe dia wat hal lagi..tgh2 nk balas komen ladyship ttbe blackout lak kat umah nih aduhhaaaii..mmg mimpi ngeri tol la rasa angin satu badan taw :|
dah blackout xde mood nak online tutop terus shida msg2 ngn bf shida si sharul hehe..ngadu la kat dia blackout la ape la..sabar jew dia mendengar..hehe shida kalo dengan sharul memang manja skit..opppss kantoi suda :P ade lagi citer nih hehe..(part lawak) masa dalam gelap kan shida tfikir la sorg2 shida nk tukar broadband myb nak ambil celcom jew senang skit online..selepas 4jam lampu da de huurayyyy!! nk blogwalking balik la dengan harapan broadband ok da,pastu tpkir nak amik kotak broadband nih nk tgk2 la wat kali terakhir kan..then shida tnampak ade kabel usb yg ade dlm nih..tbe shida tpkir "pe kate kalo aku gantung jew bb nih pkai cabel usb nih" pastu shida pon buat la.. seperti gambar dibawah ;)
giler tkejut shida laju tenet aku..yaahuuu..actually shida xtahu kaedahnyew taw..tp yang shida taw smakin tgi kite letak broadband tu makin ok line dia xtaw la kan..hehe..akhirnya niat nak tukar tbatal la sudah hehee..now shida leh post en3 nih pkai broadband shida sendri..bagi de sape2 yang mempunyai masalah penggunaan broadband macam shida nih..ape kate korang try dis way ;) heheee tq ~

Monday, 22 November 2010

amaran kepada semua wanita-wanita yg suka melihat cermin!


salam myreaders..selamat malam dan pagi shida ucapkan pada semua pengunjung2 yang sudi bertandang ke blog shida nih..so arini shida ade sedikit info nak dikongsikan bersama-sama:
Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka). Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Adalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Saatnyalah kita untuk berhati-hati. Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah?. Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area do this thing : LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST KUKU JARI)  
Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah ! Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU JARI". Tidak perlu membayar. Mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN VISUAL"
Para wanita : beri tahu teman-teman anda yang lain.Para lelaki: beri tahu istri, anak perempuan atau teman wanita anda Lagi info menarik Tolong sebarkan informasi ini dengan fowardkan kepada semua kawan-kawan anda =)
ish bahayakan cermin kat luar sana..sume xleh dpercayai..awas kaum wanita!! silap-silap masuk dalam video2 xelok aishhh..dunia skg nih :|

Sunday, 21 November 2010

biasalah dah kena tag award kena la mengulas pulak hihi ;)

salam kawan-kawan semua,macam biasalah award bertandang kena la mengulasnya hehe ;) so shida nak mengucapkan ribuan terima kasih pada kawan-kawan blogger yang sudi tag award2 comel pada shida..yer memang shida ambil tapi korang kenalah bagi taw bila dah tag atas nama shida..sekian~
ok yang mengetag award nih adalah Nor Ain Azman @ AEN ha awek comel nih la yang tag shida award yang kat bawah nih..nak taw dia comel or tak comel korang g la kat blog dia ok ;) tapi bagi shida dia cukup comel d'mate shida..chewahh kembang da dia :P
 so da dapat award de lak soalannya..ok soalan-soalannya seperti berikut :

Apakah Nama Pena Yang Sesuai Di Berikan Kepada Syzwn?
syzwn = syazwan, wan, or syaz lg comey :thumbsup:
Apa Perubahan Yang Korang Rasa Perlu Untuk Blog Bermulanya Sebuah Kisah Nie?
  bagi la petua-petua or tips yang berguna tuk sume blogger
 Apakah Komen Anda Tentang Blog Nie?
#Jawab Jujur2 ye..Kalau Menipu Untuk Jaga Hati,,,,,,,,,,Pun Boleh..Hehehe
okay, saya suka blog wan sbb simple (xsarat kan), hihi
            Tugas Terakhir Kepada Follower Bertuah [Tag Kn Kpd 10 Rakan Anda yg Lain]:                        ok shida xnak tag sepuluh shida nak tag semua kawan2 blogger shida yang datang singgah blog shida untuk malam ini itu saja ;)

Saturday, 20 November 2010

jawapan untuk teka-teki "berapakah C yg ada d'dalam byk2 O"

salam semua kita mulaikan entry dengan senyuman yg pnjang lebar macam nih hihi ^__________^ hehe lagi panjang lagi baik taw ..senyum tu kan sedekah,tol x? so macamana korang sume dapat ke kire jumlah C yang berada dalam banyak2 O tuh..shida taw sume hebat2 belaka boleh jawab teka-teki mudah nih kan..hihi..xcaya jom kite tengok sama ada korang teka betul or tidak ;)
klik pada gambar tuk lebih jelas ok,maka dengan rasminya jawapan untuk teka-teki kali ni adalah jeng..jeng..jeng..jawapannya adalah > 2 / dua / two
tahniah pada semua yang meneka dengan betul ok,so shida senaraikan kawan2 blogger yang meneka dengan betol dan tepat hihi (untuk stakat ni) so kalo korang xpuas hati boleh la pegi balik pada entri teka-teki dan highlight menggunakan cursor pada semua O dan anda akn nmpak huruf c yang seperti shida tandakan nih..camne dapat x? hihi..next teka-teki akan mnyusur xlama lagi hope korang jawab k ..kali nih bukan jawab kosong korang akn dapat something special dr shida k tguuu~
ucapan ikhlas dari shida mata anda adalah mata yang terhebat!! tahniah!! at 1st shida nak teka agak bersilau juga lah mata nih sebab kite tengok lama2 kan..mgkin ade rakan2 blogger kite nih menggunakan cursor juga hehe..tuh jew cara nk berserah dan dapatkan jawapn dengan kadar segera hahaa..tahniah korang!!

saja nak try tengok korang hebat ke tak hihi ^_ '

hye salam satu malaysia satu blogger hehe..shida actually tak tahu nak post ape taw tetiba terasa nak berteka-teki ngan kawan2 blogger nih..saja la shida nak tengok  mate korang nih hebat ke x ok..asal usul benda nih shida dapat dari fb member hihi..so saja nak uji korang pulak ..boleh kan?? 
1. korang kire ade berapa "c" dalam banyak-banyak o nih.
2. tidak boleh menggunakan bantuan cursor ok!
3. hanya menggunakan kekuatan mata dan otak anda!
4. all the best korang!! hehe..shida jew tahu jawapan nyew ;)
5. sape2 yang tahu jawapannyew sila komen saya ok.
6. teka-teki nih xde hadiah pape or award cuma ada ucapan tahniahdr shida
    kerana mata anda adalah mata yang terhebat hihi =)


OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOCOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOCOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Friday, 19 November 2010

award aidiladha dipanjangkan yay!

salam semua..assalamualaikum wbt ..shida wat entri award aidiladha kali ke2
disebabkan ramai rakan2 blogger shida time raya pertama ramai yang xonline
so dorang x sempat nak amik award aidiladha dr shida nih ;)
so shida panjangkan masa dari sekarang 12:00am (19/11/10) hingga 12:01am (20/11/10)
selepas dr tarikh itu xde lagi lah award aidiladha yer..thank so much bg yang tanya2 k~
p/s: untuk copy link sila ke entry bawah yer. tq ;)

Wednesday, 17 November 2010

Salam Aidiladha buat semua bloggers ^_ '

salam semua my blogger hehe..skg dah 12.15am dah masuk lah 17hb November 2010 
iaitu hari Sambutan Aidiladha atau pun Hari Raya Haji so d'kesempatan ini 
shida ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha..
d'kesempatan ini juga shida sediakan award AIDILADHA untuk
semua blogger yang singgah atau pun blogwalking d'blog gadis biru @ shida ~
award ini boleh d'ambil dr sekarang 12:00 am (17/11/10) sehingga 12.01 (18/11/10)
selepas itu d'kira award ini tidak lagi boleh dambil. Selain tu boleh juga d'tag pada kawan2 
yang lain tuk share award ini..dalam istilah lain sharing is caring kan ;)
terima kasih pada semua blogger yang berkunjung ke blog shida ni..SALAM EID MUBARAK~
shida tag dulu pada beberapa rakan shida :

untuk copy tekan Ctrl+c :

p/s : o0pss terlupa..dah ambil jgn lupa tinggalkan komen anda yer ;)

Tuesday, 16 November 2010

dengarkan saya menDJ dikonti gomoFm..layanzz..

salam all my blogger hehe..tadi baru jew online de dapat satu msg di skype
owner gomofm minta shida menDJ..so shida xde masalah..memang tengah free
kan so shida pon menDJ la berkonti kan digomoFM..bagi blogger2 yang xtahu
boleh la klik disini > radio gomofm
shida onair selama 1jam lebih..bukan ape banyak permintaan lagu yang tak tertunai ..
sebelum shida dj ade dj chikova yang onair..ttba dia nk out mgkin ade hal or ape2 shida 
xtahu la..td shida masuk taw2 dia da nak out..xpela shida ganti dia selama 1jam lebih nih,
topik hangat xde jus berseloroh kat dalam tuh..digomofm pon ade cbox besar lg..
ikon2 best juga hihi..shida suka juga men ikon2 disana..memamg funny :)
owh terlupa lagi satu kat sana ada undian untuk girl/gadis yang paling top disana
..hehe..shida sendiripon tersenarai kat dalam tuh taw..
korang leh masuk sini untuk vote ok > undian gadis paling top gomofm
ok lah shida nak start blogwalking nih..yeeehhhaaaa!!!! =))

Sunday, 14 November 2010

suaraku (berharap) - hijau daun

salam dan morning sume yang belum tido lagi tuh..yang masih lagi singgah2 kan..
thanx sebab sudi singgah2 blog shida nih ~
alhamdullah shida harini berasa lega sangat2 sebab kerja2 shida yang banyak dah beransur
surut..huhu..keje banyak taw..tp still luang msa tok BW (pkara wajib dlm rutin harian)
hihi..pe nak wat dah minat kan..eh lupa shida asik membebel jew..ok2 trus pada topik 
utama kita..so kali nih shida nak share korang lagu yang shida pakai kat blog shida nih,
bila 1stime shida dgr tersentuh juga belum lagi tengok video klip dia..
pe kate kite layan jap :) p/s : stop dulu music player shida k.tq

Disini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu
Masih tanpamu
Bila esok hari datang lagi
Ku coba untuk hadapi semua ini
Meski tanpamu, Oo~ meski tanpamu
Bila aku dapat bintang yang berpijar
Mentari yang tenang bersamaku disini
Ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan
Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
Suara dengarkanlah aku
Apakah aku slalu dihatinya
Aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
Kalau aku masih tetap disini
Ku lewati semua yang terjadi
Aku menunggumu, oo~ aku menunggu
~{}~
Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
Masih berharap didalam hatinya
Suara dengarkanlah aku
Apakah aku ada dihatinya
Aku disini menunggunya
Masih berharap didalam hatinya
Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
Oo~
Suara dengarkanlah aku

untuk download lagu klik sini > hijau daun - suaraku (berharap)


Saturday, 13 November 2010

follower 400 suda djumpai yay! tapi masih lagi prempuan,

salam semua myreaders hohoho..shida dah ketemui follower ke 400 taw
nak taw sape yer..hihi nih ha cik YANN mazian kite~
tahniah yer yann..so mari2 kenal2 dulu dengan follower ke400 shida nih..
tadi sempat gak print screen blog dia mai2 tengok..klik pada gambar tok besarkan k
nih cik YANN nyew header..cantik comel cam tuan dia ;)

ini lak kandungan ataw isi dalam blog cik YANN..ok ckup shida xleh la post byk2 kalo 
korang nak kenal2 ngn YANN nih follow dia oke ;)
so nak tunaikan janji shida..ini award yg xsberapa shida wat tuk YANN k ;)
hope YANN terima dengan senyuman sampai ktelinga ya ;p
thanx coz sudi follow shida dan jd sahabat blogger shida..thanx again~
yann boleh share ngn kawan2 len k..yg pasti letak link shida tq yann ;)
untuk copy ( Ctrl+c)

p/s:ingatkan follower lelaki yg dapat tapi gul juga..untuk blogger laki cuba lagi next award k!!

Friday, 12 November 2010

award owh award sayang =)

hutang award yg d'tag oleh AJA..cute kan award ni? :)
1.berikan 1 nick name untuk sy 
comel
2.ucapan untuk pemberi award ini 
thanks azmiera! thanks pada aja yg tag ;)
3.berikan 6fav artis / singer / group yang korang minat 
faizal tahir rihanna d'bagindas kangen natasya bedigfield
sharulnizam >> bakal jd artis ;p
bagi award ini kepada 10 orang kawan kawan blog / followers

Thursday, 11 November 2010

smilies @ ikon baru dalam Cbox saya yay!

salam semua..salam 1malaysia..cewwahh ekeke..shida senang hati skg nih
sebab kebanyakan shida belajar tutorial menjadi..so malam ni eh bukan malam
pagi nih shida tukar smilies atau ikon dalam Cbox shida..so shida ikot tutor 
dari wanzi..korang taw kot sape wanzi tuh..hehe..blog dia banyak tutorial2 yg
boleh kita belajar taw..so shida dah berjaya..anda bagaimana??
jika suka @ like sila tinggalkan komen anda ..tq ya!
jangan lupa tinggalkan jejak anda d'Cbox shida ;)

Wednesday, 10 November 2010

korea song with piano

Salam semua my blogger..masih singgah2 ke? jalan2 ke? lalu2 ke? parking2 ke?
hehe..xpe teruskan perjalanan itu dan usah berhenti ekekeke..
sebenarnya shida wat en3 nih untuk salah sorg follower shida nih..dia minta
link lagu nih ade juga yang minta tajuk lagu..sorry korang shida betul2 lupa..
xingat ape yang shida search kat web carian mp3 tuh..
xpela untuk itu shida share jew code yang shida pakai kat blog nih k..
tapi ia hanya music piano sahaja bukan lagu yang ade org nyanyi2 k..
shida xkesah pon nk share ngn korg hehe.. sharing is caring kan ;)
untuk copy tekan ( Ctrl + c) :


p/s : sesape pon leh pkai kalo nak..amik jew slepas amik 
        pls tinggalkn komen anda tq ya!! ;)