Dunia sebenar Shida: December 2010

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 30 December 2010

Tutorial Contest Fesyen Untuk Semua

1. Salam semua kawan-kawan blogger. hope korang sentiasa sehat walafiat disamping insan-insan tersayang,actually shida hari ini nak buat sedikit tutor contest shida yang shida tengok rata-rata masih xberapa paham. bagi shida contest ni sanagat-sangat senang,kalau la bukan shida yang anjurkan mesti shida join. ok sekarang shida buat apa yang perlu ada dalam entri ok.
 syarat pertama : letak banner yg kt atas ni
syarat ke2 : korang follow la blog shida dan esya k *tak paksa
syarat ke3 : korang tag la 5 orang rakan blogger korang k
- rakan blogger 1
- rakan blogger 2
- rakan blogger 3
- rakan blogger 4
- rakan blogger 5
syarat ke4 : ini pulak gambar yang dipertaruhkan *contoh saja
syarat ke5 : hantar butir-butir dibawah kat email ini > c.kami@rocketmail.com
  • -Nama penuh :
  • -URL blog :
  • -Alamat penuh : *(sila isi betul2 untuk proses penghantaran hadiah)
  • -Nyatakan talian perkhidmatan h/p anda: *(maxis/digi/celcom)
  • -Link facebook : *(jika ada)
  • -SIZE dress/t-shirt anda: *(dari segi huruf atau no) -contoh: S M L XL / 32 34 36 38

  • -Picture contest anda : * (boleh upload dari email atau bagi url pic) 
2.untuk picture contest anda korang leh upload dari email/attach gambar, xpon korang leh bagi url/link gambar tersebut yang telah korang upload dari mana-mana website contoh seperti photobucket.com @ imageshack.us
 klik untuk lebih jelas!
3. selesai semuanya diatas done! anda berjaya. kami akan membalas email anda dan penyertaan anda diterima. Pada peserta-peserta sila cek email korang kalau korang dah hantar tapi tiada maklum balas dari kami sila beritahu dengan kadar segera. Kami sentiasa pantau penyertaan korang 24 jam. Bagi yang dah berjaya selalu la singgah blog shida atau esya untuk mengetahui update terkini tentang contest. Ada apa-apa masalah sila hubungi saya =)

Pengumuman penting! Jumaat Cuti UMUM ..yay!

update:
Jumaat Cuti UMUM! 
29/12/2010 - 11.38pm
Kuala Lumpur Dis. 29 - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengisytiharkan Jumaat ini sebagai cuti umum bagi meraikan kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan menjuarai Piala Suzuki AFF 2010.


Wednesday, 29 December 2010

tahniah! tahniah! tahniah! pada pasukan Negara!

Akhirnya pasukan Negara Malaysia dapat menjulang Piala AFF Suzuki Cup 2010,tahniah kepada Pasukan Negara yang berjaya! walaupon tewas dalam saringan akhir ke2 d'Stadium Indonesia tapi 3 jaringan gol dalam saringan pertama akhir AFF Suzuki 2010 telah menampakkan kemenangan yang bakal dijulang oleh Pasukan Malaysia, Malaysia 4 - 2 Indonesia tapi kalau saringan akhir ke2 nih Malaysia menang juga rasanya keadaan lebih menggembirakan..shida dapat rasakan suasana macam tu,pernah alami sewaktu dizaman sekolah-sekolah dulu hehee =) pape pon tahniah pada pasukan Negara kita.. Majulah Sukan Untuk Negara ..yeahhh!!!
Malaysia 4 - 2 Indonesia AFF Suzuki Cup 2010

Tuesday, 28 December 2010

alhamdulillah blog untuk 2011 dah siap hihi =)

Salam myreader ..sehat semua? alhamdulillah sehat2 lah hendaknya ya,shida pon baru baik demam jer nih,now da sehat ..tuh yang galak edit blog bagai nih ekekke =P amacam blog shida,haaa nih hasil dari tangan shida sendri..credit to shida sendiri ekekeke ..semalam BOLA dalam merebut piala suzuki AFF 2010 dah berpihak pada pasukan negara (malaysia) 3 berbalas 0 (indonesia) , tahniah! tahniah! tahniah! . Syukur pasukan negara dapat membolos gawang pasukan lawan sebanyak 3 gol *tapi sepatutnya 4 =P so tahniah sekali lagi pada pasukan NEGARA. Tahun 2011 semakin menghampiri so azam baru pon,shida dah terbit ekekeke..xsabar rasanya nak melangkah tahun 2011 dah boleh counting dari skg dah..hihi.. Opss shida terlupa la..masuk tahun 2011 shida dah meningkat umur..OMG..tidakkkkk!!!! cukup takat ni shida merepek =)
p/s :
* shida masih menanti penyertaan untuk contest shida =)
* pada yang nak join sila baca betul2 ape yang shida tulis diruangan contest ok ~

Monday, 27 December 2010

award oh award - contest oh contest

firstly nak ucap thanks pada umar yang sudi share award yang dia dapat pada shida ,xsangka lak shida dapat award yang stylo nih =) kate umar dia akan bagi pada blog yang dia rajin singgah,means blog shida tersenarai lah yer..tq umar,so sape2 yang nak kenal ngan umar boleh pergi belog umar ,boleh la korang berkenalan ngan umar yer =)
so nak cite gak latar belakang award nih asalnya dari k-rill shida pon xkenal dia lagi baru je singgah dan follow dia,sangat2 pakar tentang komputer,kalo korang de prob tentang komputer boleh tanya kat belog k-rill nih konfem setel masalah korang ..ngeee ~
p/s: pada blogger-blogger yang berminat nak join contest shida,sila la baca kesemua yang shida ceritakan dari blog shida hingga blog esya ..korang boleh ajukan soaln macamana pun,shida cuba tuk jawab..mohon maaf sebab terpaksa buat dua blog sebabnya penganjurnya adalah dua orang =)

Sunday, 26 December 2010

Contest Fesyen Untuk Semua "bermula!!"

Salam myreaders hmm rasa macam dah lama tak post new en3 sejak-sejak sibuk ngan kempen BPM 2010 yang baru saja tamat. Tahniah pada Ain Zulaikha yang dapat top10 dan no.1 BPM 2010..tahniah ye cik kak!! hehee shida jus dapat top50 jew..alhamdullah jadi la ini pon da ramai yang follow blog shida..alhamdulillah~ habis kempen shida bz lak nak buat contest yang korang sendiri nampak kat blog shida nih terang2 nampaknya hihi so kalao korang sudi join la contest shida ni yer..xpaham leh tanya shida,segalanya boleh d'ubah dari semasa ke semasa,elok pagi semalam shida demam lak aduhai penat xhabis lagi dah demam lak..naseb la shida cepat-cepat ambil ubat sebelum melarat kan..alhamdullah pagi nih shida bangun dengan segar bugar =)

Friday, 24 December 2010

follow punya follow shida tersangkut kat blog ni [?]

Salam hehee..shida singgah punya singgah shida follow lah satu blog ni,tengok eh cam blogger baru shida pon follow la dia kan,nak menambah rakan-rakan bloggernya so xsangka lak shida tersangkut dapat jadi follower ke 100 dia,orang yang shida maksudkan adalah jeng..jeng..jeng..adik syaz kita nih =) so dia bagi shida award comel nih..hehee terima kasih syaz bertambah lagi la koleksi award blogger shida hehe,so kalo korang nak kenal-kenal ngan adik syaz ni boleh je silakan link dah bg tgu nak klik jew ngeee~
done! thank you syaz!
psssttt....shida ada buat contest 25/12/2010 nantikan yer =)

Thursday, 23 December 2010

selamat datang "welcome-welcome" follower ke 700 shida =)

Salam myreader semua,entri kali ini pendek jer hihi..nak mengucapkan tahniah pada dia awak lu syafiq kamu kerana telah menjadi follower 700th shida,dengan tersangat-sangat bangganya kih3 *ayat xleh blah =P nak bagi syafiq award yang shida wat khas untuk syafiq,orang lain tak ade syafiq sorang jer yang ade..hihihi bertuah kan?? so korang apa lagi jom la kita terjah blog jejaka tampan nih syafiq namanya ,semoga syafiq ceria-ceria selalu hendaknya =) tq bangat sudi follow Blogadis'Biru ni =)
untuk copy link pic Ctrl+c *sorry blog shida xleh right click
hope syafiq suka..tuk lelaki shida tak berapa tahu award macamana menjadi pilihan hati,so naruto nih ok kot hehee =) kalo suka tak suka komen k, akan diperbaiki.. ngeeee.. done! ~

Wednesday, 22 December 2010

tak dapat top10 BPM 2010 tapi shida dapat yang lebih baik dari itu ^_~

Salam all my friend,sehat2 ke semuanya? hope lebih ceria dari biasa k,hari ni agak letih sikit sebab banyak kerja buat kat opis then sambil-sambil shida plan and pikir pe nak wat 25/12/2010 ni,so memang dah de plan heeeehe so berbalik pada topik asal,actually shida dah tahu yang shida xdapat xakan dapat top10 dalam BPM 2010 sebab undian rendah je,untuk rebut top10 tu shida agak kecewa sikit sebab masa shida terhad,kerja kat ofis pon belambak xsiap lagi,so nak berkempen tuk raih undi memang xde masa huhu..so shida jus wat entri and sape yang baca dia rasa nak vote tu vote jewla kan..shida tawakal hihi..actually dapat top50 pon dah kira bersyukur..so tahniah kepada pemenang nanti, hmmm..pe lak yang shida dapat yang lebih baik tu?? jeng jeng jeng..heheeee shida malu nak wat entri nih sebab yerlah orang len dah jemu sebab da selalu or banyak dapat..macam shida ni baru pertama kali dapat..dapat ape??hehee dapat BE dari En.Nuffnang kita ni,thank a lot sebab bagi shida perluang merasa BE ni, hope leh dapat lagi la,selama 3bulan lebih shida join nuffnang ni ..cepat ke lambat shida dapat?? hehee =) xkesah lah janji merasa la dapat BE ,bila tgk orang len dapat rasa lain je.. ceeewaah ;P
:: RASA MACAM SHIDA BARU SAJA DAPAT FOLLOWER 600th ::
alhamdulillah follower shida sekarang dah 697 lagi 3 follower shida da ada sebanyak 700 follower jadi fav. shida lah, nak cari follower yang ke700,sebab shida suka "00" dua kosong hihihi ;) siapa yang bertuah tuh akan dapat award khas yg shida buat dr hasil editan shida sendiri before follower 600th perempuan yang dapat so shida nak cari "lelaki" la plak,mana taw ade ong lagi ke blog shida nih heeee..merepek jew >.< ok lah debaran semakin terasa untuk follower ke 700 siapa lah yer..hihi..thanks again bagi yang sudi follow shida. Korang juga ade award boleh amik di tab menu AWARD klik saja. tq!
psstttt... 25/12/2010 shida buat contest nantikan yer =)

Tuesday, 21 December 2010

vote shida jika suka blog shida untuk BPM 2010 top10 [feedback BPM]

Jika anda suka Blog shida,suka baca entri shida mari ramai-ramai undi shida d'Blog Baru Pilihan Malaysia 2010 untuk TOP10, undian anda pada shida amatlah bermakna buat shida, Jom undi shida •¤**¤ •peace.NO.war• ¤**¤• d'sini > http://bpm-undip2.blogspot.com
~ klik pada gambar untuk lebih jelas ~
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ini pulak feedback yang shida dapat sejak join BPM 2010, tq pada Azman Roslan yang menganjurkan program seperti ini =)
 lebih dari 30 mungkin 50 mungkin 100 follower yang datang singgah dan follow blog shida,trafik lak jangan cakap lah heheee =)
yang suka komen-komen entri shida pon dah semakin banyak tq-tq =)


thank so much!

Sunday, 19 December 2010

pengakuan seorang lelaki yang bergelar "gay" jom baca (entri 2 in1) ^_^

Salam korang,shida nak share skit tentang isu "gay" yang shida rasa sekarang berleluasa d'malaysia nih mahupun d'luar malaysia, korang rasakan ada tak pasangan gay yang berani muncul dihadapan masyarakat dan menyatakan dia adalah "gay" jom kita tengok video nih:
kata Azwan Ismail "saya GAY saya OK"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Firstly shida nak ucap terima kasih pada tuan punya blog nih dia telah tag shida kat award nih,tapi award nih tak semua dapat sebab award nih khas buat peserta-peserta top50 blog baru pilihan malaysia saja,means shida pon dapat juga lah hihi jadi terima kasih pada kisahkayyea dot blogspot ,baru semangat kalau ada kejersama yang macam ni,thanks bro. Jom tengok award dia :

Friday, 17 December 2010

alhamdulillah..shida tersenarai dalam pencalonan BPM peringkat ke2 =)

 Salam my blogger semua,tengah buat ape tu? dah makan ke? sekarang dah pukul8:00 malam,tadi shida pergi ke blog BPM 2010 tu nak tengok update terkini sebab jam7 pagi tadi undian telah pon tutup CLOSE . Shida harap shida tersenarailah dalam pencalonan tersebut,jadi En. Azman Roslan dah pon update post terbaru so shida tengok dia sudah senaraikan peserta-peserta yang tersenarai dalam pencalonan BPM 2010 peringkat ke-dua sebanyak 50 blog terpilih daripada 400 blog yang tercalon. Hehehee shida senyum lebar taw sebab alhamdulillah shida tersenarai dalam 50 blog peringkat ke-2 alhamdulillah-alhamdulillah sangat2,kalau korang nak tengok or berkenalan dengan peserta2 50 blog peringkat ke-2 nih korang leh klik sini nampak tak blog shida tersenarai seperti gambar kat bawah nih :
so dah terbukti lah yang shida memang tersenarai dalam peringkat ke2 hehe..jadi undian masih belum d'buka mungkin minggu hadapan baru boleh kot,bagi yang sudi vote shida masa peringkat pertama,shida ucapkan ribuan terima kasih sangat-sangat, undian anda sume amat bermakna buat shida jadi pada pengundi, undi lah blog shida jika anda suka blog shida dan suka baca pe yang shida merepek kat dalam ni =) hope dapat lagi undian dari anda/pengundi untuk peringkat ke2 nih ..terima kasih ;)

Thursday, 16 December 2010

mudah saja hanya menjawab servey ^_~

Salam dan selamat malam =) Kepada blogger yg masih mahu menjawab soalah servay boleh lah berbuat demikian disini mahamahudotblogspot . Dibuka hingga 31 Dicember 2010. 20 cenderamata untuk blogger yg bertuah. Satu blog hanya boleh menjawap sekali sahaja servay.


1) Apakah jenama telepon bimbit yg anda gunakan sekarang?
a) Nokia
  2) Apakah jenama komputer riba yang anda gunakan sekarang?
   a) Acer
3) Apakah jenama kamera digital yang anda gunakan sekarang?
   i) Olympus
4) Apakah saluran jalur lebar yg anda gunakan sekarang?
    c) Maxis
5) Apakah jenama pakaian yg anda selalu beli sekrang?
     f) Adidas
6) Di manakah restoran/cafe yg selalu anda singgah untuk makan?
    b) Old Town White Cafe
7) Di manakan gedung membeli belah yg selalu anda kunjungi?
    a) Tesco
8)  Apakah saluran radio tempatan yg selalu anda dengar?
    e) HitzFM
9) Apakah saluran TV tempatan yg selalu anda tonton?
     j) Astro Citra  
10) Apakah jenama pewangi badan yg anda gunakan sekarang?
     f) Calvin Klein 
11) Apakah jenis bahan bacaan yang anda selalu baca?
     a) Remaja 

done! thank you!

Tuesday, 14 December 2010

anda sukakan blog saya "mari undi saya" dalam pencalonan BPM 2010

salam semua myblogger,setelah penat lelah shida kehulur dan kehilir mempromosikan blog shida "anda suka blog saya" sila undi saya di pencalonan BPM 2010,dah macam anugerah berprestij lak ekekkee tak pe hihi xkesah la yang penting niat tuh hihi ;) jadi mana yang bermurah hati nak vote shida boleh klik sini anda boleh lihat pada gambar d'bawah yang shida sediakan tuk anda ok ;) tq so much pada yang vote shida,shida sangat-sangat  berbesr hati dan hargai,thanks juga pada sahabat-sahabat handai d'facebook dan juga kroni-kroni radio online shida yang sudi mempromosi dan vote shida yer ;) huhuhu.. *terharu sangat-sangat..
UNDIAN PERINGKAT PERTAMA
                                BLOG BARU (2010) PILIHAN - 3 :
"klik pada gambar untuk besarkan image"
thanks pada yang sudi vote! dah vote letak link pada komen or cbox shida supaya ucapan terima kasih shida dapat d'beri pada anda semua =)

Monday, 13 December 2010

mari berkempen bersama saya dalam BPM 2010 ^_~

salam semua rakan-rakan blogger,sehat-sehat ke harini,hope sehat sejahtera lah hendaknya ya,actually hari ni shida nak berkempen  mengenai "blog pilihan malaysia 2010" sebabnya shida tersenarai dalam percalonan tersebut hihi..mekaseh yer cik Azman Roslan yang menganjurkan pencalonan seperti ini :thumbsup: bro yeahhh!! so shida tengok blogger-blogger lain yang tersenarai dah mula berkempen cuma shida saja yang tak berkempen lagi maka hari nih shida mulakan kempen "AFUNDI" blog shida,shida nak berkempen dalam 2hari lah,so korang vote la dengan suka rela ya,tiada paksaan,menang kalah adat pertandingan *tapi shida nak menang ekekke :P ok kedudukan blog shida korang boleh klik sini atau lihat seperti gambar d'bawah klik pada gambar untuk lebih jelas :
pemenang akan dipilih berdasarkan seperti berikut :
Undian peringkat pertama - semua kumpulan akan dibuka serentak untuk undian peringkat ini. 5 blog  bagi setiap kumpulan yang mendapat undian tertinggi akan layak ke undian peringkat kedua.
Undian peringkat kedua - 50 blog (5 blog dari 10 kumpulan = 50) akan dihimpunkan untuk diundi. pemenang gelaran blog baru (2010) pilihan akan diumumkan dalam bentuk top 10. harap anda setuju .
cara undian la menggunakan gadjet poll hihi best nyew hihi ..xsabar taw shida nak bersaing secara sehat nih..jangan lupa no.blog shida adalah 114 ok sayang 114 taw =) terima kasih pada semua yang akan mengundi shida nanti,insyallah ada rezki shida menang ade award tuk semua pengundi-pengundi shida..ececehceh bodek lak ekekke..done! titik!

Sunday, 12 December 2010

alhamdullah follower 600th shida sudah pon sampai dengan selamat =)

salam myreader sume,alhamdullah shida dengan bangganya dah dapat follower 600th shida nih,orang yang shida maksudkan adalah mis ikarawrcandy ,tahniah yer ika sebab awak follower yang d'cari selama nih..haihh cam jejak kasih lak shida nih ekekkee :P pejam celik pejam celik dah dapat pon follower bertuah shida nih,before ni shida agak sibuk dengan contest dan kerja so xbape beri perhatian pada follower shida yang d'cari,masa cik ika bagi tahu nih dah ade 2 follower len yang follow shida mereka adalah teroris cinta dan solihin zubir,thanks yer awak berdua..jate lak tuh hehehee =P ok berbalik pada follower shida cik ika nih shida cerita skit kat korang la..cik ika nih pandai edit gambo2 en3 terbarunya tentang cara2 nak edit gambo kartun pakai shawl comel giler shida tgk tp shida sendiri pon baru menapak guna photoshop nih hehee..kalo korang nak blajo camne nk buat korang masuk blog cik ika k,exchange banner d'perlukan d'sana so sape2 yang ade banner leh tukar2 ngan cik ika kite nih,nih header cik ika cantik kan macam orangnya juge =)
 
comel an hihi betol comel cepat la korang follow dia taw =)
so seperti yang d'janji kan setiap follower shida yang bertuah akan ade award yang shida wat khas tok follower shida yang jadi follower yang ade dua kosong "00" hehe..so cik ika terima la nih yer ikhlas shida wat tuk ika taw hehe.. express baru wat tadi hehee =)
cik ika boleh copy link d'sini (Ctrl+c)

Saturday, 11 December 2010

sesi interview bermula..waaachhhaaaa ^_^

salam and morning sume kali nih shida d'interview lagi haiihh cam biasa lah,orang yang tag shida nih sgt2 special hehee sebab dia adalah..teeett..biarlah rahsia ekeke..beliau adalah ghost@sharul tq yer sayang for dis tag,kalau korang nak tahu sape beliau nih jom beramai2 singgah dan kasi hangat tuan punya blog yeehaaa!! so soalannya seperti dibawah,pada yg kena tag berhati2 :P ngehh~
::Pasal ko::
Nama Penuh : Shida Radzuan ckup la =)
Tarikh Lahir : 05 Jan 19** biarlah rahsia
Umo : 2teeett Tahun
Marrried?: Insyaalah 2015..haha~
Zodiak : Carpricorn
Saiz kaki : 6 boleh 7 pon boleh
Berat skarang : 50 something2
Tinggi : 163cm
Nama Panggilan : "andak" for family "cyg" for some1  "shida,sida,ida" for kawan2
Sekolah Rendah : SK Simpang (taiping mali)
Sek Menengah : SMK Raja Perempuan Ipoh (rps)
Kolej / Universiti : empty -
Benda terakhir ko buat : edit blog & blogwalking
Keadaan Bilik : kemas dan wangi dah semestinya..
Penah Couple Bape Kali : rrrrrr... ttbe part ni lupa ingatn ekeke
Amek gambar ko skrang n upload (dont edit): esok2 lah =P
::Pasal orang len::
Nama awek/pakwe first ko : yang tukang tag nih lah hehee sharul
Nama awek/pakwe ko skang : yang tukang tag jugak lah hehee sharul
Nama orang yang paling ko rindu skang : yang tukang tag lah hehee sharul
Nama orang terakhir penah ko kecewakan : yang nih bukan tukang tag *xde kot
Nama orang yang paling ko benci : perogol penipu perompak
Nama binatang peliharaan ko : actually xsuka bela bintang suka bela ank sndri jew :P
::Pasal tabiat ko::
Penah korek idong : tipulah xpenah eee geli aku..
Penah baca mesej pastu senyum/gelak sorang2 : selalu sgt hehee
Penah gayut smpai tetido : xpenah sbb asik gelak jew ekeke
Penah kentut kat khalayak ramai : xpenah serius!!
Penah tido kat klas : penah aksi snooker wakakaka :P
Penah pukul orang : penah juga tp pukul2 manja =)
Penah tido lebih dari 24 jam : penah 25 jam lebih gak kan :P
Penah nangis depan awek/pakwe : penah huhu maluunya..
Penah kena birthday prank : air sabun dalam ingtan =)
::Kali pertama::
Kena marah : zaman kecik la,bapak gila garang =(
Duk jauh dari family : stat dok asrama kt ipoh 2000
Tgk wayang : xsure lah *lupa ingatan sat
Ponteng kelas : xpenah budak bek nih hihihi
Jatuh cinta : zaman skolah dgn siDia yg Tampan~
Kena rejek : xpenah saya yg rejek org hihi =P
Accident : tahun nih bulan3 sakit badan2 seminggu huhu
::5 orang yang ko nak tag::
nih fav shida hihi mereka adalah yaniej white lover cik miera hazwan firdani
done! tq pada Encik Hantu a.k.a Sharul yang tag saya sesi temuramah ni nice =)