Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Sunday, 13 February 2011

kita harus peka dengan penipuan sms yang berleluasa!

Assalamualaikum, peace upon you.
tadi petang shida dapat msg nih dari sape tah,sepolan mana yang berani hantar msg macam ni kat shida. Act shida dah penah nampak blogger lain wat entri tentang penipuan sms yang macam shida nih. Cam pelik la plak sejak bila ayah shida ade kat balai  polis,ayah elok-elok duduk kat rumah.haiihh penipu sungguh! kalo tengok no pengirim pun dah taw da no.sesat +628991767757 cam pelik jer no nih. haihh cam dah tak de kerja lain nk duit orang jer ~
p/s: lebih berhati-hati lah lepas ni mungkin bukan ini saja yang mampu dorang buat mungkin ada yang lebih dasat lagi,cuma kita jer yang tak tahu,apa-apa pun langkah berjaga-jaga perlu diambil lepas ni ~

17 comments:

  1. oh ye...... setakat ni xpenah lg la dapat msg cam ni... kalo dpt, tipu sangat la.. ayah kite x gune prepaid. heeeeeeeee

    ReplyDelete
  2. ternyata penipuan ini sudah mendunia... ckckckck.. di indonesia pun ada sms seperti ini dengan bahasa indonesia tentunya.. lucunya sms itu bilang ayah ku dikantor polisi padahal ayah ku ada disamping ku.. hahhhaa...

    ReplyDelete
  3. takot nye...
    kalau dia mcg ceni xpe gak..ni kalau dia mcg lg truk cana...aiyo...siyes takot...

    ReplyDelete
  4. waaa...skarang gune name ayah pulak..pndai taktik yg dy gunekan...ish3

    ReplyDelete
  5. betul..adik bunga pom kena..tapi ayah tu ditukar aban..hahaha..

    ReplyDelete
  6. GM: aku rasa ini kegiatan warga asing la huhu..

    ReplyDelete
  7. gigiAku: kalo dia msg shida report je apa susah haha..

    ReplyDelete
  8. misssunshine: org nk menipu pakai ape pun blh,skg taktik pkai nama famly plg2 dorg kerap buat.

    ReplyDelete
  9. bunga: itu dia tkantoi sendiri hahaaa..lawak2

    ReplyDelete
  10. maksud shida warga asing yang menetap di malaysia kah?... hmmmmm... aku juga mau sms shida ah.. hahahaha

    ReplyDelete
  11. alaaa..akak reply jer cakap ayah aku tgh tgk movie skali ngam aku ni...kantoiii..hahahaha..

    ReplyDelete
  12. GM: mau ka? hahaaa..bisa lepas kah indonesia - malaysia? *pura2 xtaw ekekke =P

    ReplyDelete
  13. adik A.G: mls la nk reply kang kne cop gatai hahaha =P

    ReplyDelete
  14. ui..kalau mish, balas cenggini..

    kredit bapakkkk lu!!

    hahaha..cam ganas kan?

    ReplyDelete
  15. najiha: ckp gni je..topup wakluuu..hahaha..gilesss otai =P

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.