pabila broadband shida merajuk. hhaaiihhh!! | Dunia sebenar Shida pabila broadband shida merajuk. hhaaiihhh!!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Wednesday, 23 February 2011

pabila broadband shida merajuk. hhaaiihhh!!

Assalamualaikum, peace upon you.
Hai korang apa cerita malam-malam ni? sihat? ada yang dah tido ke? awalnya tido malam masih muda lagi taw. tak apa lah myb ada yang letih bekerja atau balik dari kuliah kan. hari ini shida cuti sebab tu tanya camni. Nama jer cuti tapi satu apa pun tak leh buat disebabkan broadband shida ni merajuk. Tak tahu kenapa,nak kate tak bagi makan (bayar bil) dah makan dah. Dah la makanan kau untuk sebulan mahal gile! shida sendiri tak makan mahal macam tu dalam sebulan. Tadi petang cadang nak blogwalking kan yerla shida baru je buat GA hari ini nak la shida war-war kan kat warga bloggerian ni. 
Malang shida buka saja tapi x connect pun bila connect dia kua benda alah ni. buka main page google pun problem. dasat gile broadband nih! memang nak kena dengan aku! huhu ~
tak tahu lah pe masalahnya. sebelum ni shida pakai broadband maxis. 2bulan pertama ok. performance mantap selepas 2 bulan semuanya hancus line teruk giler memang rasa ralat beli hhaihh tapi sebelum pakai broadband maxis dengan celcom shida guna streamyx tau. Tapi pakai setahun jer lepas tuh shida tukar pakai broadband, yerla dulu modem kat depan shida la jenis online sampai ke pagi buta rasa macam mengganggu orang sekeliling nak tido so shida buat keputusan close streamyx pakai broadband je, main la sampai ke pagi pun sape pun tak halang, hahaha! sekarang huhu. nak blogwalking pun susah gara-gara broadband ni. Dalam dunia blog ni kemantapan internet tu kan penting. kalau laju senang nak blogwalking. lagi-lagi shida suka masuk blog-blog yang canggih manggih ni. widget sana sini fuhh memang menguji betul lah! huhu k lah stop sini dulu nak gi minum jap daa ~ happy reading =)


22 Jari Ohsem:

Kka ardian said...

hohoho... tersiksa sangat shida ku dengan broadband nya ... peace hehehe

shida saje said...

hahaaa..biasa la GM huhu~

Kka ardian said...

sabar :)

shida saje said...

yah aku lagi sabar ni =)

sarah mohamad said...

solution nya bertukar lah ke unifi . teeehee .

Ain Zulaikha said...

shida, maxis okey lah.. cuma klau lambat bayar je dia lembab sikit.. hehehhe tapi tak tahu lah tempat shida mungkin tak mengizinkan..

hai sorry lambat reply jejak, huhu sekarng ni pun tgh on9 dalam kelas :(

shida saje said...

sarah: shida dah mals nk berabis wet hal tenet nih huhu.

shida saje said...

Ain: mungkin tepat ain ok..tempat shida nih jer macam kura2 huhu..ok lg celcom act..tgu la shida pkir nak pkai pe lak pas nih =P

bunga said...

bunga telah tag shida..jangan wak xtau yek..ahhaha..

shida saje said...

hehee..taw dear shida wat k dun worry =)

gigiAriEma said...

shida tak bagi mkn la tuh an2...tuh yg mrajuk tuh..nak gigi tlong pujuk kan tak.. :P

Yanie J said...

prob kita sama je kak..now da 3G makin slow dbuatnya.tension

shida saje said...

gigi: hahaaa..bg mkn gigi la kot la laju hahaaaa..larikk...

shida saje said...

yanie: bak kate usop kite bako je kita bako je....

patriq said...

sida kahkah..bru pas ngok cite hantu kak limah ke?? suma diajuk2nya..

shida saje said...

xlah pat time kecik2 tgk dah..hantu kak limah mmg femes dlu..lallalaa~

patriq said...

hahaha :week:

shida saje said...

siul~

padin said...

emm betul tu, maxis di awal pembelian memang mantap, tapi lepas tu memang gila, aritu aku dah kol centre, dan bertekak, n sekarang alhamdulillah dah ok sikit, rasanya,

shida saje said...

padin: coverage belum mantap g tuh yg jd gtu huhu~

patriq said...

sida pakai stimix balik la senang :larikk:

shida saje said...

kuwang jaq pat!