Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 15 February 2011

Salam Maulidur Rasul 2011

Assalamualaikum, peace upon you.
hyep korang sihat ke hari ni? hope semuanya okay la macam biasa. Shida pun ok jus ada batuk-batuk sikit akibat minum ais banyak plus plus cuaca kat taiping ni yang tak menentu. So harini 15.2.2011 jatuh la hari kelahiran Nabi Muhammad S.A.W pada hari ini bersamaan dengan 12 Rabiulawwal. Mesti ramai lagi yang tak tahu kenapa kita sambut Hari Keputeraan Nabi Muhammad s.a.w. 12 Rabiulawwal tahun Gajah ni lahirlah nabi kita kedunia sebagai pemimpin dan pendakwah suatu ketika dahulu. Banyak juga sejarah-sejarah pahit dan manis beliau pada zaman itu. Nabi kita juga pernah diberi gelaran Al-Amin yang membawa maksud orang yang terpecaya. Jadi marilah kita sama-sama beramal dengan sunnah-sunnah nabi kita dan berdoa agar kehidupannya disana lebih aman dan sempurna. Ingatlah bahawa Nabi kita juga tak pernah putus-putus mendoakan kesejahteraan umatnya. amin. Salam Maulidur Rasul~ jom baca kisah atau sejarah Nabi Muhammad S.A.W klik sini .

14 comments:

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.