suami sesat mati tersembam (Bukit Larut Taiping) | Dunia sebenar Shida suami sesat mati tersembam (Bukit Larut Taiping)

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 28 April 2011

suami sesat mati tersembam (Bukit Larut Taiping)

Assalammualaikum, peace upon you.
Hai korang^^ alhamdulillah hari ini kesihatan shida sangat-sangat baik. dah sihat alhamdulillah. cuma tinggal batuk sikit-sikit je. so hari ini shida nak ulas sikit tentang isu yang baru keluar kat televisyen semalam tv3. Kisah ni berlakunya kat tempat shida sendiri Taiping,Perak. kira kat taiping ini memang panas lah cerita tentang seorang guru mati tersembam kat Bukit Larut iaitu salah satu tempat paling popular untuk beriadah disekitar Taiping ini. Tapi bila dah jadi satu isu macam ni mesti dah tak ramai pengunjung yang datang tempat ni. Macam shida sendiri pernah pergi Bukit Larut ni. Memang bahaya kalau naik ikut hutan sebab licin dan keadaan bukit sendiri mencuram. ada yang pernah pergi Bukit Larut ni? kalau ada mesti tahu keadaan bukit tu sendiri.
Tentang kehilangan guru tersebut memang shida awal-awal lagi dah tahu sebelum masuk tv, shida dapat tahu cerita ni dari kakak shida sendiri. kakak shida juga seorang guru malah mengenali juga guru tersebut. Nak diceritakan lagi guru tersebut baru saja berkahwin dengan pasangan (Norziah Zulkifli-isteri). Memang sedih baru berkahwin dan baru ingin menjadi seorang bapa semua hajat itu tak kesampaian. untuk baca artikel penuh shida ada print screen klik saja untuk pembesaran gambar atau klik sini > metro online.
salam takziah buat keluarga Norziah dan Al-Fatihah buat arwah AMIN~





31 Jari Ohsem:

TheSyafiq Mokhtar said...

cikgu Abdullah zubir kan? cikgu sekolah K.E.. dah jumpe? meninggal dah die? innalillah..

Shida Radzuan said...

syafiq: yup huhu^^ awok orang taiping ke?

TheSyafiq Mokhtar said...

aah kg boyan.. :P

Fantastic Ajane said...

sian ieteri arwah kan.. nk dpt anak pula tu...

Shida Radzuan said...

syafiq: loh berjiran yer kite hihi^^ sedih an naseb cikgu ni huhu~

Shida Radzuan said...

FA^^ : tu lah itu paling sakit dan sukar dia nk lalui..baru jer nk dirikan keluarga bhagia ~

HAZWAN17 said...

ajal dan maut di tangan tuhan
al-fatihah untuk arwah..
takziah buat keluarga,,semoga mereka tabah

COTTON LADY said...

tringat time camping kat kaki bukit larut thn lpas.mmg agak curam track dyer.tringat time nk turun pakat dgn geng tak mau ikowt track ikowt short cut redah semak.nseb baek tak jd pape.so sesape yg daki bukit jgn memandai wat laluan sndri.bahye.

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

kesiannyer -_____-
salam takziah yeww ..

INAI TERBAIK korang susah nak jumpe! warna mmg debOom ar :)

Shida Radzuan said...

HAZWAN:huhu^^ al-fatihah

Shida Radzuan said...

COTTONLADY: betul tu mmg bahaya! lagi2 skg ni musim hujan tanah lembik dan licik..ishhkk

Shida Radzuan said...

::cintabunga:: huhu salam takziah~

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

SAPE BOLE TOLONG CIK BUNGA INGATKAN PASAL NIE, PLEASEE :(


cik bunga bengang ar publish entry tp tak kuar kat d/board.. da tukar ke auto pon die mintak kite set date & time utk publish.. tolonggggg~~~~ :(

Shida Radzuan said...

::cintabunga:: shida try cari mslah tu k :)

UYC said...

uit sian nye cikgu tu... :(

shameel Iskandar said...

Kisah ni mmg menyayat hati. Apatah lagi arwah dlm masih muda dan bakal menimang cahaya mata.

zures said...

Sedih mendengarkan pemergian arwah namun apakan daya Ahhalh lebih menyayangi dia. Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Amin..

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.bw here^^ nice blog :)
Feel free to visit me @ frommetoyou~
Ada entri baru^^ TQ

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

c i n t a b u n g a HENNA PRE ORDER just ready! :)

Shida Radzuan said...

umar: tuh la huhu..al-fatihah buat arwah~

Shida Radzuan said...

shameel iskandar: tuh la huhu..doakan roh beliau tenang =)

Shida Radzuan said...

zures: AMIN~

♕ qeen ♛ said...

kesiannya isteri arwah. dah ajal kan. sape pun tak boleh elak. semoga arwah di tempatkan dalam kalangan orang orang beriman.

Shida Radzuan said...

qeen: amin ~

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Hadiah 400..??takkan cik bunga menang kotttt..

budak katak said...

salam.sy ada dgr tntg ni kat radio.al-fatihah buat arwah.dulu time saya camping kat b.larut ad jgk bdk2 yg sesat.tu sume sbb pndai2 buat shortcut sndiri.mcm cotton candy ckp la,lau bnda2 mcm ni better buat ramai2 jgn ikot shortcut sorg2 je.

Ain Zulaikha said...

takziah diucapkan.. emm.. macma2 boleh jadi sekarang ni

amazing gila said...

kak..lame x chat ngam akak..huhhu..laptop adik rosak...hehhe..updated ka cc jer..hehhehe

Shida Radzuan said...

budak katak: betui2 jgn ler pndai2 ..shida dulu pun g sana bteman..rame2 lg xberani sorg2 wlupn kdaan selamat dan ramai org kan^^

Shida Radzuan said...

Ain: amin~

Shida Radzuan said...

ChePa: lorhh yeke..ingtkan kpe lama xnmpak huhu^^