Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Saturday, 16 April 2011

tutorial : pasang textbox pada sidebar dan entri

Assalammualaikum, peace upon you.

actually memang dah ramai yang tahu cara nak pasang textbox tapi mungkin ada setengah newbie masih lagi tak tahu cara nak pakai macam mana. kegunaan textbox ni kebanyakannya untuk exchange banner dan link lah. so pada jieha jus ikut step shida ok. 
1. masuk page element >> add gadjet >> copy link bawah ini dan masukkan code blog dan pic
2. jangan lupa sebelum tu letak dulu code pic banner untuk dipertontonkan seperti gambar diatas selepas itu baru masukkan yang dah siap dibawahnya. 
3. dah selesai save dan boleh la view. hope jieha boleh buat k. kalau berjaya mesti jadi macam gambar diatas tu.

 noted: untuk copy tekan ctrl+c
<textarea name="textarea" cols="40" rows="4" wrap="VIRTUAL">Code Blog Korang</textarea>




9 comments:

  1. satu informasi yg bagus..mmg agak ramai yg dah tahu..tapi ader ramai jugak x tahu..hehehe

    ReplyDelete
  2. apik: tu la ada yg xtahu jus nk kongsi pgetahuan yg mna tahu..kn

    ReplyDelete
  3. hehe tqVm shida :) hehe jieha da bjaye la.. :P
    shuke2.. massehhh dear ^^ shuke sgt nie *,*

    ReplyDelete
  4. jieha: yeke wahhh..baguslah leh shida terjah amik banner dia hihi ^^

    ReplyDelete
  5. ardian: kamu bisa aja..kamu lebih pintar dr aku bab ini tau ga..^^

    ReplyDelete
  6. huhuhu... siapa bilang? aku tak paham bab ini kok :p

    ReplyDelete
  7. ardian: hihi lihat..pura-pura lagi hihi :P

    ReplyDelete
  8. setelah 1000x gagal akhirnya dpt gak aku wat benda alah ni.. :p

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.