tutorial : pasang textbox pada sidebar dan entri | Dunia sebenar Shida tutorial : pasang textbox pada sidebar dan entri

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Saturday, 16 April 2011

tutorial : pasang textbox pada sidebar dan entri

Assalammualaikum, peace upon you.

actually memang dah ramai yang tahu cara nak pasang textbox tapi mungkin ada setengah newbie masih lagi tak tahu cara nak pakai macam mana. kegunaan textbox ni kebanyakannya untuk exchange banner dan link lah. so pada jieha jus ikut step shida ok. 
1. masuk page element >> add gadjet >> copy link bawah ini dan masukkan code blog dan pic
2. jangan lupa sebelum tu letak dulu code pic banner untuk dipertontonkan seperti gambar diatas selepas itu baru masukkan yang dah siap dibawahnya. 
3. dah selesai save dan boleh la view. hope jieha boleh buat k. kalau berjaya mesti jadi macam gambar diatas tu.

 noted: untuk copy tekan ctrl+c
<textarea name="textarea" cols="40" rows="4" wrap="VIRTUAL">Code Blog Korang</textarea>




9 Jari Ohsem:

apik pehe said...

satu informasi yg bagus..mmg agak ramai yg dah tahu..tapi ader ramai jugak x tahu..hehehe

shida saje said...

apik: tu la ada yg xtahu jus nk kongsi pgetahuan yg mna tahu..kn

Jieha kriesha said...

hehe tqVm shida :) hehe jieha da bjaye la.. :P
shuke2.. massehhh dear ^^ shuke sgt nie *,*

shida saje said...

jieha: yeke wahhh..baguslah leh shida terjah amik banner dia hihi ^^

Kka Ardian said...

info menarik, tq yah shida :)

shida saje said...

ardian: kamu bisa aja..kamu lebih pintar dr aku bab ini tau ga..^^

Kka Ardian said...

huhuhu... siapa bilang? aku tak paham bab ini kok :p

shida saje said...

ardian: hihi lihat..pura-pura lagi hihi :P

Crystal Hati said...

setelah 1000x gagal akhirnya dpt gak aku wat benda alah ni.. :p