kemas kini Nuffnang sesi May 2011 minggu ke2 :) | Dunia sebenar Shida kemas kini Nuffnang sesi May 2011 minggu ke2 :)

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 9 May 2011

kemas kini Nuffnang sesi May 2011 minggu ke2 :)

Assalammualaikum, peace upon you.
untuk melihat lebih jelas klik pada gambar okay^^
hari ini tak ada story apa-apa cuma shida kemas kini nuffnang kebiasaan shida pada hari isnin iaitu hari dimana pihak nuffnang meng'update' akaun nuffnang blogger. antara part-part dalam akaun nuffnang ni shida paling suka tengok bahagian 'came from' dimana disitu kita dapat lihat kepelbagaian blog kita dari pengunjung-pengunjung dari pelbagai negara. Biasa lah penggunaan blogspot kan satu dunia. kalau korang tak percaya cuba try klik 'came from'
Untuk minggu ni shida agak tertarik dengan pengunjung blog shida yang begitu colourfull hihi^^ meriah je nampak disitu,nampak tak dalam gambar diatas. tak nampak yer tak apa shida besarkan sikit gambarnya seperti kat bawah ni. ha! nampak tak? nampak tak?
pengunjung blog shida dari 9 buah negara seperti dalam gambar ni termasuk malaysia lah huhu tak sangka lak^^
Jadi sekarang baru lah shida tahu betapa perlunya google translate dalam blog kita ni. bila ada pengunjung yang bukan dari malaysia contohnya Philippines yang bahasanya lain dari yang lain. maka dengan google translate ni memudahkan mereka untuk baca blog kita bukan sahaja mereka masuk buka dan pangkah semula. so dari tak tahu jadi tahu. Penceritaan dan penulisan korang yang ala-ala sasterawan tu boleh dinilai oleh pelbagai pembaca. tahu-tahu pula dah jadi Fan's tak pun dah jadi pengunjung utama/tetap blog korang. Mana tahu kan^^
so bagi blogger yang tak ada lagi google translate ni shida share dengan korang, boleh ambil kod nya disini > google translate so hope blog korang lebih meriah setelah memakai google translate ni okay^^ happy reading~




20 Jari Ohsem:

patriq said...

hebat blog sida :bestt:

Shida Radzuan said...

pat: siul.....

wan_cikgumuzik said...

hah... baru sedar nk bubuh.. hahhahha.. lain kali tanya cikgu... sbb tuu cikgu letak google translate kat atassss sekali.. errr.. tak atas laa sgt.. hehehehe.. tp kira atas2 laa jugak.. hihi...

Shida Radzuan said...

uikss shida lma da bubuh cikgu..^^

sarah mohamad said...

ramai betul negara luar yg datang blog shida. pheeewiiiit :)

Shida Radzuan said...

Sarah: byk sarah tp xselalu huhu^^

Ain Zulaikha said...

wow datang dari banyak negara mesti rasa bestkan? lagi2 blog kite ni myb boleh terkenal kat seluruh negara ke kan? gud luck shida :)

Shida Radzuan said...

Ain Zulaikha: hope dorg baca la^^ tak nak masuk dan pangkah semula dah ler hihi^^

UYC said...

seb bek ade google translate klu x umar x phm tau,mklum la umar ni org texas :D

Wanzi said...

wah hebat betul blog shida ni... tahniah

Shida Radzuan said...

Umar: owh yeke..bjiran ler kite yerk?? tp boleh tulis malay eh hebat awok^^

Shida Radzuan said...

wanzi: biasa2 jerk^^ hihi

Mr iz said...

he he he he... eh blog aku ada ke menatang ni...he he he.... tahniah la cik shida ye...he he he

Muhamad Daleel Mohd Idros said...

nice blog..pls follow my blog k..

Aida Omar said...

wah!! dari pelbagai negara, tahniah shida!!

translate ini akan menjadi jika kita pakai full bm atau bi kan? kalau ejaan byk short form susah google nk translate..

aida pun tak ada lagi natang nie..harus letak nie. :)

aRe-PeaK said...

wah3..shida..mana nk cari natang translate tue? hihi..

Shida Radzuan said...

Mr Iz: kalo xde amik la kodnya shida da bg tu kat entri "yg highlihgt wane pink tu" ok^^

Shida Radzuan said...

Muhd Daleel: ok saya akan follow tapi follow la saya dlu ok^^

Shida Radzuan said...

Aida Omar: benar ayat BM kena 'baku' atau 'skema' ok^^

Shida Radzuan said...

are-peak: kalo xde amik la kodnya shida da bg tu kat entri "yg highlihgt wane pink tu" ok^^