Monday, 9 May 2011

kemas kini Nuffnang sesi May 2011 minggu ke2 :)

Assalammualaikum, peace upon you.
untuk melihat lebih jelas klik pada gambar okay^^
hari ini tak ada story apa-apa cuma shida kemas kini nuffnang kebiasaan shida pada hari isnin iaitu hari dimana pihak nuffnang meng'update' akaun nuffnang blogger. antara part-part dalam akaun nuffnang ni shida paling suka tengok bahagian 'came from' dimana disitu kita dapat lihat kepelbagaian blog kita dari pengunjung-pengunjung dari pelbagai negara. Biasa lah penggunaan blogspot kan satu dunia. kalau korang tak percaya cuba try klik 'came from'
Untuk minggu ni shida agak tertarik dengan pengunjung blog shida yang begitu colourfull hihi^^ meriah je nampak disitu,nampak tak dalam gambar diatas. tak nampak yer tak apa shida besarkan sikit gambarnya seperti kat bawah ni. ha! nampak tak? nampak tak?
pengunjung blog shida dari 9 buah negara seperti dalam gambar ni termasuk malaysia lah huhu tak sangka lak^^
Jadi sekarang baru lah shida tahu betapa perlunya google translate dalam blog kita ni. bila ada pengunjung yang bukan dari malaysia contohnya Philippines yang bahasanya lain dari yang lain. maka dengan google translate ni memudahkan mereka untuk baca blog kita bukan sahaja mereka masuk buka dan pangkah semula. so dari tak tahu jadi tahu. Penceritaan dan penulisan korang yang ala-ala sasterawan tu boleh dinilai oleh pelbagai pembaca. tahu-tahu pula dah jadi Fan's tak pun dah jadi pengunjung utama/tetap blog korang. Mana tahu kan^^
so bagi blogger yang tak ada lagi google translate ni shida share dengan korang, boleh ambil kod nya disini > google translate so hope blog korang lebih meriah setelah memakai google translate ni okay^^ happy reading~




20 comments:

  1. hah... baru sedar nk bubuh.. hahhahha.. lain kali tanya cikgu... sbb tuu cikgu letak google translate kat atassss sekali.. errr.. tak atas laa sgt.. hehehehe.. tp kira atas2 laa jugak.. hihi...

    ReplyDelete
  2. uikss shida lma da bubuh cikgu..^^

    ReplyDelete
  3. ramai betul negara luar yg datang blog shida. pheeewiiiit :)

    ReplyDelete
  4. Sarah: byk sarah tp xselalu huhu^^

    ReplyDelete
  5. wow datang dari banyak negara mesti rasa bestkan? lagi2 blog kite ni myb boleh terkenal kat seluruh negara ke kan? gud luck shida :)

    ReplyDelete
  6. Ain Zulaikha: hope dorg baca la^^ tak nak masuk dan pangkah semula dah ler hihi^^

    ReplyDelete
  7. seb bek ade google translate klu x umar x phm tau,mklum la umar ni org texas :D

    ReplyDelete
  8. wah hebat betul blog shida ni... tahniah

    ReplyDelete
  9. Umar: owh yeke..bjiran ler kite yerk?? tp boleh tulis malay eh hebat awok^^

    ReplyDelete
  10. he he he he... eh blog aku ada ke menatang ni...he he he.... tahniah la cik shida ye...he he he

    ReplyDelete
  11. nice blog..pls follow my blog k..

    ReplyDelete
  12. wah!! dari pelbagai negara, tahniah shida!!

    translate ini akan menjadi jika kita pakai full bm atau bi kan? kalau ejaan byk short form susah google nk translate..

    aida pun tak ada lagi natang nie..harus letak nie. :)

    ReplyDelete
  13. wah3..shida..mana nk cari natang translate tue? hihi..

    ReplyDelete
  14. Mr Iz: kalo xde amik la kodnya shida da bg tu kat entri "yg highlihgt wane pink tu" ok^^

    ReplyDelete
  15. Muhd Daleel: ok saya akan follow tapi follow la saya dlu ok^^

    ReplyDelete
  16. Aida Omar: benar ayat BM kena 'baku' atau 'skema' ok^^

    ReplyDelete
  17. are-peak: kalo xde amik la kodnya shida da bg tu kat entri "yg highlihgt wane pink tu" ok^^

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.