Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 17 May 2011

maksud engkau dengki atau jeles atau suka atau gila??

Salam, peace to all members! maaf! penggunaan aku untuk entri kali ini.
okay hari ini shida sedikit sedih dan berkecil hati dengan sikap sesetengah pengguna blogspot atau blogger yang saggup mengaib dan menjatuhkan sesama manusia. Actually shida sendiri hairan kenapa mesti engkau ganggu aku? setahu aku, aku tak pernah ganggu engkau wahai blogger terhormat! aku bukan jenis yang suka buat ribut-ribut mencari publisiti murahan seperti kau. ya lah! aku dah buat entri untuk kau, mesti kau bangga kan! betul tak? nasib kau tak letak link kalau tak memang ramai dah serbu kau. fuhh!! dapat pula trafik free kan, bagus lah kau! ok sudah lah aku buat entri ni bukan khususnya untuk kau yang tiada nama "blogger" untuk tatapan semua bloggerian malaysia yang ada tatasusila tatatertib dan budi bahasanya. Jangan lah kita menyalah gunakan laman sosial yang dicipta untuk menyempurnakan bakat-bakat yang terpendam itu.


sebenarnya shida sendiri tak tahu apa motif dia "blogger" hantar msg dekat cbox shida macam ini. Rasanya orang macam ni pendek akal. maaflah kalau kau baca entri ini. aku cuma menjawab persoalan yang kau tak faham-faham. Blog aku ini diwujudkan untuk hal personal aku bukan hal S** ok seperti yang kau dakwa kan itu. Blog aku atau nama aku sigadis'Biru ini bukan kerana aku suka tengok S** atau suka buat S** . itu tafsiran atau andaian yang tak masuk akal kau! semua orang tahu bila masuk blog aku berwarna biru! mesti lah aku suka warna biru bukan suka tengok blue! kesian juga aku tengok hamba allah sorang ni, siap promote no.telefon, biar aku tolong promote kan untuk kau FOC lagi ok 016 5576916 aku ulang 016 5576916 ok barang siapa yang berminat please dial this number!! aku memang tak kisah ok!! macam aku nak sangat dail nombor palsu tu! ciss!!

tak apa lah aku harap kau happy apa yang telah kau dah buat sekarang. best kan syok kan buat orang sakit hati! bengang! rasa nak baling laptop ni kat muka kau!. suka kan?! lagi satu tanpa segan silu aku dah ban ip kau dan kalau kau rasa nak minta maaf kat aku rasanya tak perlu sebab kau patut minta maaf pada allah swt sebab kau mensia-siakan, menyalahgunakan anugerah yang dia beri pada kau. tu sahaja aku nak promote tentang kau. sekian,terima kasih. aku bengang!

noted: disebabkan tak nak perkara macam ini berulang, shida nak tukar nama blog ini supaya tiada lagi yang salah anggap pada shida. Terima kasih pada "blogger" yang sudi bagi pandangan tentang blog yang blue ni kan! Tanpa kau aku pon tak tahu arah tujuan blog ni. bagusnya kau!!





57 comments:

  1. haha...mereka itu cuba menarik perhatian...

    ReplyDelete
  2. jangan ubah blog ini jadi warna nail k..!! kekalkan blog biru nihh..!! jangan mengalah.. itu hanya cabaran.. org tu just dengki dengan blog chida yg chantek nihh.. hehehee

    ReplyDelete
  3. nail= lain.. typo beb.. sbb terlalu marah.. haha

    ReplyDelete
  4. manusia yang bodoh nak mampos..hahaha..
    apit dah jumpa jenis nie berlambak2 dah..
    jenis dengki dan nak menjatuhkan orang..
    mungkin mak bapak dia bodoh kot x ajar anak dia elok2..
    nanti shida print screen ayat nie then post kat entri..bagi dia baca k..

    kepada blogger bodoh tadi : meh sini dtg tulis kat chatbox aku lak k..
    nie link aku. http://www.fizgraphic.com/
    aku budak kedah.peace!hihi.

    terima kasih.kih3..

    ReplyDelete
  5. memang tidak bermoral sida huh!

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum. sabar je la org mcm tu. agaknye org mcm tu, dia short knowledge kot. asal wane biru je pikir lain. supposedly dia kena la berfikiran terbuka selaras dgn negara kita yg mkn maju :P ni pikir lain plk. hehe. jgn sedih2. they r just jealous for not being u :)

    ReplyDelete
  7. haiya...mcm2 lah pulak..lepas sorg2..slh phm le tu..sabor! dh ban dia kan! xpe2..happy!!!!

    ReplyDelete
  8. salam..

    aii shida...

    itu adalah salah srg hatinya sudah berkarat...

    wat tak tau aje kalau kita benar pd tempatnye..anyway akak suka bc blog shida..xde kena mengena lgsg spt ape yg dia dakwa...

    ReplyDelete
  9. hahah ignore kan jer drg tuhh ..
    drg dengki ngn blog kak shida.. huhu

    ReplyDelete
  10. itu jenis org yg pendek akal..or dia mmg xde akalll???ntah2 otak pun xde...tu yg jd mcmtue...ape2 pun nice blog nih...:-)

    ReplyDelete
  11. sabar ya,,,

    ada pulak dy terpikir cmtu kan??xpernah terpikir lgsg...

    nmpk sgt..dy yg otak biru huhu...

    latest entry : Jom Belajar =)

    ReplyDelete
  12. Terok nyerr orang tu :)
    Tak bermoral langsung .
    Entah sape lah orang tu ek .
    Apa-apapun ,Shida sabar jer k.
    Dugaan je tu .
    Biasalah dunia blog ni memang camtu .
    Ada yang suka ada yang xsuka .
    Yang tak suka tu mulalah mencari cara/alasan untuk menunjukkan yang dia tak suka kt kite .

    ReplyDelete
  13. haha..asim sokong abg wan..ni tredmak shida..die sowg je camtu owg lain x..wat bodo je..asim ny blog lg biru dr shida..dah la jgn mngalah sahabat..=)

    ReplyDelete
  14. bangang punye orang
    cikyana selalu dpt kot camtu

    kat blog mmg selalu sgt
    last2 cikyana ban terus ip dia

    shida jgn layan org xde otak camtu
    biarkan dia meroyan sorang2

    ReplyDelete
  15. ala shida buat bodoh sudah ngan budak bodoh tu.. lagi dilayan lagi menjadi... tu bukan blogger tu.. tarak akal punya orang... shida teruskan je ngan nama blog macam ni...

    ReplyDelete
  16. yup , no need to change ur identity.. yg penting ur friends tak anggap shida mcm tu pon ehehe..

    yg penting shida chill n happy blogging :)..

    we ur friends always bhn u :)

    ReplyDelete
  17. yup , no need to change ur identity.. yg penting ur friends tak anggap shida mcm tu pon ehehe..

    yg penting shida chill n happy blogging :)..

    we ur friends always bhn u :)..

    ReplyDelete
  18. jgn layan org cm tu..sabar je la..dia tu kurg kasih syg...mesti dia gugel bende biru2 tu..

    ReplyDelete
  19. alah kak ignore je..
    die sorang je otak tak betul..
    orang lain tak ade pulak pikir pasal blue sebab nama gadis biru tu....
    tak payah tukar pun takpe

    ReplyDelete
  20. die xde kje tu shida..
    shida pedulikkan je die..
    keep on blogging tau ^__^
    cik ana support shida!
    hoyehhh~! hihi

    ReplyDelete
  21. dalam dunia blog pun ada gak mcm ni..hmmmm

    ReplyDelete
  22. yui92: mayb la salah satu publisiti termurah kih3 :P

    ReplyDelete
  23. cikguwan: yup shida masih kekal blog ni berwarna biru jus...........

    ReplyDelete
  24. are peak: xmungkin dia nk komen kat smix apit gini sebab dia laki..kalau dia buat gak myb dia gay hahaaa^^
    tq apit for ur support!

    ReplyDelete
  25. pat: yup sgt tidak bermoral huhu^^

    ReplyDelete
  26. ninjakecik: kesian shida tgk dia ramai plak yang ckp mak ayh dia xajor..pdhal makayh dia elok ajor cume dia masuk tlga kri kua tlga kanan..hmmmm.......

    ReplyDelete
  27. chacha: yup sgt happy dah ban dia tapi kalo dia pkai ip lain xtaw la plak kan^^

    ReplyDelete
  28. mamamiya: tq sis bg sokongan kat shida..tanpa you all hurmm tah ler kan..tq sis muahh!!

    ReplyDelete
  29. haruutaChan: shida pon malu dia kate bgitu..^^

    ReplyDelete
  30. syeraheenim: tah ler dik xtahu la dengki or wat eva..yg pasti kak mmg xpnah ggu org mcm tu!

    ReplyDelete
  31. gunnerFC: uihh org bola pon sgkut kat sini hihi^^ tq beb!

    ReplyDelete
  32. anis anisa: shida lg la tak terpkir..shida wujudkan nama tuh pon sbb shida suka wane biru xlbh dr itu..dan xsgka org slh sgka..haihhh..

    ReplyDelete
  33. Liey Yatie: itu lah lumrah dunia blogger..huhu sabar jelah!

    ReplyDelete
  34. CikYana: itulah yg shida buat lagipun dia pon xletak link..so cmne nk ggu dia hahaaa^^

    ReplyDelete
  35. cacing: shida dah tukar pun,rasa malas dah baik lupakan yg lma mulakn yg baru^^

    ReplyDelete
  36. mankete/tokei kedai: tq for ur support^^

    ReplyDelete
  37. misyamissyou: ape lagi dia gugel..benda alah tu lah..bila tension blog shida jd bahan dia..adehhh @_@

    ReplyDelete
  38. hazwan17: kaka dah tukar..tq adik^^ huhuhuu

    ReplyDelete
  39. lalalililulu: ok shida sabar..eh! ur face like artis :P

    ReplyDelete
  40. anamizu: tq ana tanpa korang sapa lah shida ni^^

    ReplyDelete
  41. harrazdani: ada wak..baru mcm ni ok lah mmber shida lagi sorang blog kena hack huhu lg kesian^^

    THANK YOU KORANG YANG SOKONG SHIDA WALAU TAK SEBERAPA..SHIDA HARGAI SESI LUAHAN SELESAI SUDAH~

    hope lepas ni tiada yang berulang lagi!

    ReplyDelete
  42. bodoh giler org mcm ni, mmg xdek keje,
    keje nk menjatuhkan org je,
    patutnye xyah tukar nme pon lang,
    watpe nk tukar sbb dyem
    sbb biru tu dh melambangkan alang, so sape2 yg tenampakkaler biru akn teringat alang sbb alang sukekaler biru,
    hnyeorg berotak bangsat *sori bhs kasar* je akn fikir biru laen, bnci lah org mcmni! ee!
    saba ye lang ..

    ReplyDelete
  43. anyah: rindunyer..huhu anyah xde mcm2 da jadi ni^^ alang da tukar pon nama blog nih :)

    ReplyDelete
  44. I may not know the full story because I don't understand the language but as far as I can see, I can say that blogger would never tag. I mean they might be capable but why waste time? heheh

    ReplyDelete
  45. shida.. biar la org nk kata apa pn...dia jeles tu .. kte xkn mampu nk puaskan ati sesape ok.. tpi awk leh dptkan ip dia kn..

    ReplyDelete
  46. hahah celako mana la yang gila seks tuh..adeh..saya ada perasan gak benda tuh tempoh hari..huhu..kekalkan warna bilik tido awk ni..sungguh kiut biru muda ni..:)..hati kena cekal..lawan bila difitnah or kena kaco..ramai blogger akan bekap awk nanti..

    ReplyDelete
  47. sherry: thanks dear spend time for reading my problem =)

    ReplyDelete
  48. myshopping2u: yup da dapat dan dah ban pon fuhh!! lega =)

    ReplyDelete
  49. syuxer: tq..wahh pmberi smgat yg baik hehee^^ saya xkn tukar jnji! =)

    ReplyDelete
  50. Sabar ye Shida..
    Abaikan manusia cenggini, mmg suka menyakitkan hati..

    Sabar yek..


    Jom Cuba "Ayam Goreng Rempah…"

    ReplyDelete
  51. doakan la semoga org tersebut celik minda dan fkiran... :)

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.