maksud engkau dengki atau jeles atau suka atau gila?? | Dunia sebenar Shida maksud engkau dengki atau jeles atau suka atau gila??

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 17 May 2011

maksud engkau dengki atau jeles atau suka atau gila??

Salam, peace to all members! maaf! penggunaan aku untuk entri kali ini.
okay hari ini shida sedikit sedih dan berkecil hati dengan sikap sesetengah pengguna blogspot atau blogger yang saggup mengaib dan menjatuhkan sesama manusia. Actually shida sendiri hairan kenapa mesti engkau ganggu aku? setahu aku, aku tak pernah ganggu engkau wahai blogger terhormat! aku bukan jenis yang suka buat ribut-ribut mencari publisiti murahan seperti kau. ya lah! aku dah buat entri untuk kau, mesti kau bangga kan! betul tak? nasib kau tak letak link kalau tak memang ramai dah serbu kau. fuhh!! dapat pula trafik free kan, bagus lah kau! ok sudah lah aku buat entri ni bukan khususnya untuk kau yang tiada nama "blogger" untuk tatapan semua bloggerian malaysia yang ada tatasusila tatatertib dan budi bahasanya. Jangan lah kita menyalah gunakan laman sosial yang dicipta untuk menyempurnakan bakat-bakat yang terpendam itu.


sebenarnya shida sendiri tak tahu apa motif dia "blogger" hantar msg dekat cbox shida macam ini. Rasanya orang macam ni pendek akal. maaflah kalau kau baca entri ini. aku cuma menjawab persoalan yang kau tak faham-faham. Blog aku ini diwujudkan untuk hal personal aku bukan hal S** ok seperti yang kau dakwa kan itu. Blog aku atau nama aku sigadis'Biru ini bukan kerana aku suka tengok S** atau suka buat S** . itu tafsiran atau andaian yang tak masuk akal kau! semua orang tahu bila masuk blog aku berwarna biru! mesti lah aku suka warna biru bukan suka tengok blue! kesian juga aku tengok hamba allah sorang ni, siap promote no.telefon, biar aku tolong promote kan untuk kau FOC lagi ok 016 5576916 aku ulang 016 5576916 ok barang siapa yang berminat please dial this number!! aku memang tak kisah ok!! macam aku nak sangat dail nombor palsu tu! ciss!!

tak apa lah aku harap kau happy apa yang telah kau dah buat sekarang. best kan syok kan buat orang sakit hati! bengang! rasa nak baling laptop ni kat muka kau!. suka kan?! lagi satu tanpa segan silu aku dah ban ip kau dan kalau kau rasa nak minta maaf kat aku rasanya tak perlu sebab kau patut minta maaf pada allah swt sebab kau mensia-siakan, menyalahgunakan anugerah yang dia beri pada kau. tu sahaja aku nak promote tentang kau. sekian,terima kasih. aku bengang!

noted: disebabkan tak nak perkara macam ini berulang, shida nak tukar nama blog ini supaya tiada lagi yang salah anggap pada shida. Terima kasih pada "blogger" yang sudi bagi pandangan tentang blog yang blue ni kan! Tanpa kau aku pon tak tahu arah tujuan blog ni. bagusnya kau!!





57 Jari Ohsem:

yui92 said...

haha...mereka itu cuba menarik perhatian...

wan_cikgumuzik said...

jangan ubah blog ini jadi warna nail k..!! kekalkan blog biru nihh..!! jangan mengalah.. itu hanya cabaran.. org tu just dengki dengan blog chida yg chantek nihh.. hehehee

wan_cikgumuzik said...

nail= lain.. typo beb.. sbb terlalu marah.. haha

aRe-PeaK said...

manusia yang bodoh nak mampos..hahaha..
apit dah jumpa jenis nie berlambak2 dah..
jenis dengki dan nak menjatuhkan orang..
mungkin mak bapak dia bodoh kot x ajar anak dia elok2..
nanti shida print screen ayat nie then post kat entri..bagi dia baca k..

kepada blogger bodoh tadi : meh sini dtg tulis kat chatbox aku lak k..
nie link aku. http://www.fizgraphic.com/
aku budak kedah.peace!hihi.

terima kasih.kih3..

patriq said...

memang tidak bermoral sida huh!

ninjakecik said...

assalamualaikum. sabar je la org mcm tu. agaknye org mcm tu, dia short knowledge kot. asal wane biru je pikir lain. supposedly dia kena la berfikiran terbuka selaras dgn negara kita yg mkn maju :P ni pikir lain plk. hehe. jgn sedih2. they r just jealous for not being u :)

ChaCha said...

haiya...mcm2 lah pulak..lepas sorg2..slh phm le tu..sabor! dh ban dia kan! xpe2..happy!!!!

mamamiya said...

salam..

aii shida...

itu adalah salah srg hatinya sudah berkarat...

wat tak tau aje kalau kita benar pd tempatnye..anyway akak suka bc blog shida..xde kena mengena lgsg spt ape yg dia dakwa...

Haruuta Chan said...

memalukan betul =.="

syeraheenim said...

hahah ignore kan jer drg tuhh ..
drg dengki ngn blog kak shida.. huhu

gunners fc said...

itu jenis org yg pendek akal..or dia mmg xde akalll???ntah2 otak pun xde...tu yg jd mcmtue...ape2 pun nice blog nih...:-)

aNiS aNiSa said...

sabar ya,,,

ada pulak dy terpikir cmtu kan??xpernah terpikir lgsg...

nmpk sgt..dy yg otak biru huhu...

latest entry : Jom Belajar =)

k e y r i said...

dunia oh dunia..

Liey Yatiey said...

Terok nyerr orang tu :)
Tak bermoral langsung .
Entah sape lah orang tu ek .
Apa-apapun ,Shida sabar jer k.
Dugaan je tu .
Biasalah dunia blog ni memang camtu .
Ada yang suka ada yang xsuka .
Yang tak suka tu mulalah mencari cara/alasan untuk menunjukkan yang dia tak suka kt kite .

aSiMiRa.aSiM said...

haha..asim sokong abg wan..ni tredmak shida..die sowg je camtu owg lain x..wat bodo je..asim ny blog lg biru dr shida..dah la jgn mngalah sahabat..=)

CikYana(",) said...

bangang punye orang
cikyana selalu dpt kot camtu

kat blog mmg selalu sgt
last2 cikyana ban terus ip dia

shida jgn layan org xde otak camtu
biarkan dia meroyan sorang2

cacing said...

ala shida buat bodoh sudah ngan budak bodoh tu.. lagi dilayan lagi menjadi... tu bukan blogger tu.. tarak akal punya orang... shida teruskan je ngan nama blog macam ni...

Tokei Kedai said...

yup , no need to change ur identity.. yg penting ur friends tak anggap shida mcm tu pon ehehe..

yg penting shida chill n happy blogging :)..

we ur friends always bhn u :)

mankete said...

yup , no need to change ur identity.. yg penting ur friends tak anggap shida mcm tu pon ehehe..

yg penting shida chill n happy blogging :)..

we ur friends always bhn u :)..

misyamissyou said...

jgn layan org cm tu..sabar je la..dia tu kurg kasih syg...mesti dia gugel bende biru2 tu..

HAZWAN17 said...

alah kak ignore je..
die sorang je otak tak betul..
orang lain tak ade pulak pikir pasal blue sebab nama gadis biru tu....
tak payah tukar pun takpe

Lalalilillulu said...

saba ye shida...

anamizu said...

die xde kje tu shida..
shida pedulikkan je die..
keep on blogging tau ^__^
cik ana support shida!
hoyehhh~! hihi

harrazdani said...

dalam dunia blog pun ada gak mcm ni..hmmmm

Shida Radzuan said...

yui92: mayb la salah satu publisiti termurah kih3 :P

Shida Radzuan said...

cikguwan: yup shida masih kekal blog ni berwarna biru jus...........

Shida Radzuan said...

are peak: xmungkin dia nk komen kat smix apit gini sebab dia laki..kalau dia buat gak myb dia gay hahaaa^^
tq apit for ur support!

Shida Radzuan said...

pat: yup sgt tidak bermoral huhu^^

Shida Radzuan said...

ninjakecik: kesian shida tgk dia ramai plak yang ckp mak ayh dia xajor..pdhal makayh dia elok ajor cume dia masuk tlga kri kua tlga kanan..hmmmm.......

Shida Radzuan said...

chacha: yup sgt happy dah ban dia tapi kalo dia pkai ip lain xtaw la plak kan^^

Shida Radzuan said...

mamamiya: tq sis bg sokongan kat shida..tanpa you all hurmm tah ler kan..tq sis muahh!!

Shida Radzuan said...

haruutaChan: shida pon malu dia kate bgitu..^^

Shida Radzuan said...

syeraheenim: tah ler dik xtahu la dengki or wat eva..yg pasti kak mmg xpnah ggu org mcm tu!

Shida Radzuan said...

gunnerFC: uihh org bola pon sgkut kat sini hihi^^ tq beb!

Shida Radzuan said...

anis anisa: shida lg la tak terpkir..shida wujudkan nama tuh pon sbb shida suka wane biru xlbh dr itu..dan xsgka org slh sgka..haihhh..

Shida Radzuan said...

Liey Yatie: itu lah lumrah dunia blogger..huhu sabar jelah!

Shida Radzuan said...

Asim: tq sahabatku^^

Shida Radzuan said...

CikYana: itulah yg shida buat lagipun dia pon xletak link..so cmne nk ggu dia hahaaa^^

Shida Radzuan said...

cacing: shida dah tukar pun,rasa malas dah baik lupakan yg lma mulakn yg baru^^

Shida Radzuan said...

mankete/tokei kedai: tq for ur support^^

Shida Radzuan said...

misyamissyou: ape lagi dia gugel..benda alah tu lah..bila tension blog shida jd bahan dia..adehhh @_@

Shida Radzuan said...

hazwan17: kaka dah tukar..tq adik^^ huhuhuu

Shida Radzuan said...

lalalililulu: ok shida sabar..eh! ur face like artis :P

Shida Radzuan said...

anamizu: tq ana tanpa korang sapa lah shida ni^^

Shida Radzuan said...

harrazdani: ada wak..baru mcm ni ok lah mmber shida lagi sorang blog kena hack huhu lg kesian^^

THANK YOU KORANG YANG SOKONG SHIDA WALAU TAK SEBERAPA..SHIDA HARGAI SESI LUAHAN SELESAI SUDAH~

hope lepas ni tiada yang berulang lagi!

chikova said...

bodoh giler org mcm ni, mmg xdek keje,
keje nk menjatuhkan org je,
patutnye xyah tukar nme pon lang,
watpe nk tukar sbb dyem
sbb biru tu dh melambangkan alang, so sape2 yg tenampakkaler biru akn teringat alang sbb alang sukekaler biru,
hnyeorg berotak bangsat *sori bhs kasar* je akn fikir biru laen, bnci lah org mcmni! ee!
saba ye lang ..

Shida Radzuan said...

anyah: rindunyer..huhu anyah xde mcm2 da jadi ni^^ alang da tukar pon nama blog nih :)

bunga said...

wana ni dah cantikk..

Shida Radzuan said...

bunga: ya tq dear^^

sHeRrY said...

I may not know the full story because I don't understand the language but as far as I can see, I can say that blogger would never tag. I mean they might be capable but why waste time? heheh

my-shopping2u said...

shida.. biar la org nk kata apa pn...dia jeles tu .. kte xkn mampu nk puaskan ati sesape ok.. tpi awk leh dptkan ip dia kn..

Syuxer said...

hahah celako mana la yang gila seks tuh..adeh..saya ada perasan gak benda tuh tempoh hari..huhu..kekalkan warna bilik tido awk ni..sungguh kiut biru muda ni..:)..hati kena cekal..lawan bila difitnah or kena kaco..ramai blogger akan bekap awk nanti..

shida'R said...

sherry: thanks dear spend time for reading my problem =)

shida'R said...

myshopping2u: yup da dapat dan dah ban pon fuhh!! lega =)

shida'R said...

syuxer: tq..wahh pmberi smgat yg baik hehee^^ saya xkn tukar jnji! =)

Myra Jay said...

Sabar ye Shida..
Abaikan manusia cenggini, mmg suka menyakitkan hati..

Sabar yek..


Jom Cuba "Ayam Goreng Rempah…"

cIk IRa said...

doakan la semoga org tersebut celik minda dan fkiran... :)