Segmen Bloglist AbgTeror | Tanah Tumpah Darahku | Dunia sebenar Shida Segmen Bloglist AbgTeror | Tanah Tumpah Darahku

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 23 May 2011

Segmen Bloglist AbgTeror | Tanah Tumpah Darahku

Assalammualaikum, peace upon you.
okay kali ini shida nak join Segmen Bloglist AbgTeror Tanah Tumpah Darahku. Apa yang buat shida tertarik dengan segmen ni sebab ia dari pelbagai negeri, dimana dengan wujudnya segmen bloglist abgteror ni kita boleh kenal blogger-blogger dari seluruh negeri dalam malaysia ni. best tak? tertarik tak? kalau korang berminat boleh lah join segmen ini, kita boleh pilih satu antara negeri-negeri yang ditawarkan abgteror so kalau nak join masih sempat sebab abgteror peruntukan dari 100 ke 500 blogger dalam bloglist abgteror so apa tunggu lagi jom la kita join klik sini ok shida nak langsaikan dulu soalan-soalannya seperti berikut jom kita layan :
1. Dimana anda dilahirkan?
okay shida dilahirkan dihospital Gerik,perak pada 5 Jan 19** terpaksa dirahsiakan hehee^^ janji yang penting shida masih muda. Jangan risau semua okay :p
2. Dimana anda dibesarkan?
kalau nak perkatakan tentang tempat dibesarkan shida ni dulu masa kecil-kecil family jenis merantau disebabkan pekerjaan ayah. so selepas shida dilahirkan di Gerik umur dalam lingkungan 2 ke 3 tahun, ayah bawa kami sekeluarga pergi sabah (Tanjung Aru) duduk sana selama  beberapa tahun, selepas itu kami berhijrah ke Kuala Lumpur (Taman Melawati) selepas itu ke Perak (Taiping) semula. Jadi tempat-tempat itu lah shida dibesarkan sehingga sekarang tempat penetapan shida adalah Taiping.
 3. Negeri pilihan anda untuk dimasukkan ke dalam senarai bloglist abgteror.
negeri pilihan shida untuk bloglist abgteror ni mestilah shida memilih PERAK. kenapa perak jom layan soalan seterusnya *Kalau diberi pilihan ke2 shida nak pilih selangor ceh!ceh! hehee^^ abgteror dah pening-pening lalat kalau shida minta dua pilihan negeri :p
 4. Ceritakan sedikit mengapa anda memilih negeri tersebut.
kenapa shida memilih PERAK sebagai pilihan bloglist abgteror kerana Negeri Perak adalah dimana adanya shida disini . Shida dilahirkan disini dan membesar disini boleh dikatakan Anak Jati lah! lagi pun sanak saudara pun banyak menetap di Perak. boleh dikatakan Negeri asal usul keturunan keluarga shida =)
Sekian, terima kasih!





8 Jari Ohsem:

Ain Zulaikha said...

tentulah negeri pilihan kita kat tempat kita lahir, kan.. tp cam ain lahir kat KL, tinggal ka Selangor.. adesss

Syahirah Suhaili said...

orang perak rupanyer shida nie..ehehe..adiela dulu kecik2 pun slalu pindah2 gak sebab pkerjaan ayah..hehe..tp skarang da balek n mnetap je kat sarawak..hehe :D

Shaherah said...

hye hye..
Assalamualaikum.. ^_^
Salam perkenalan.. Shera singgah blog ni tau..
Shera dari blogger johor
^_^ Yeayy!!

Kalau free, singgah lar blog shera..
http://laluan-kehidupanku.blogspot.com/

apik pehe said...

bila shida nk bawak apik jalan2?

mabk.abubakar said...

hehehe.. tempat jatuh lagi dikenang.. lagi kan plak tempat bermain yer tak..

caliph shuriken said...

oic org perak ^^

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

dtg dr segmen yg sme utk kenal blogger perak..

patriq said...

ore terengganu here....