Selamat Hari Guru 2011 | Dunia sebenar Shida Selamat Hari Guru 2011

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 16 May 2011

Selamat Hari Guru 2011

Assalammualaikum, peace upon you.
sorry la semua entri ini shida lewat publish disebabkan masalah yang tidak dapat dielakkan pagi tadi. rasanya masih sempat lagi untuk shida publish. ah! tak kira nak juga publish! topik hari ini memang hangat dan panas sebabnya seluruh malaysia meraikan hari tersebut 16 Mei 2011 iaitu "Hari Guru Semalaysia" bila cakap soal "Hari Guru" shida teringat zaman-zaman masa shida sekolah dulu. Sambutan hari guru yang paling meriah sekali pada tahun 2004. memang kenangan itu masih terpahat dalam kepala dan hati shida.

Dulu shida sekolah di Sek Men Keb Raja Perempuan Ipoh disitu lah shida menimba ilmu selama 6tahun disana. Guru-guru yang tidak pernah putus asa mengajar kami sehingga berjaya. tapi kalau nak ikutkan dulu shida belajar main-main sampai kena ketuk dengan cikgu baru sedar huhu^^ dari tingkatan satu sampai tingkatan lima shida memang pegang jawatan ketua kelas dan ketua rumah sukan hehee^^ pada tahun 2004 shida dapat gelaran Olahragawati tahun 2004 itu paling-paling shida bangga sekali dalam sejarah persekolahan . shida memang aktif dulu kalau bersukan. semua jenis sukan shida sapu habis. Ini semua kerana seorang guru yang selalu membimbing shida dari budak yang pemalu jadi peramah dan kuat lari hahaa^^ dia adalah Miss Lam Mei Ling (guru cina,guru pjk dan guru segala guru bagi shida) tengok sahaja dia cina tapi fasih berbahasa melayu . Kalau sembang sekali tak nampak macam cina pun.

Guru kedua Puan Nor Akmal, cikgu ni baru sahaja menjadi puan tak silap dah 3tahun rasanya. Masa zaman shida sekolah dia masih bujang lagi tambah comel orangnya. Guru yang tak pernah letih bagi dorongan pada shida. Mengajar shida subjek Bahasa Inggeris. Kalau kelas BI shida 2jam shida duduk dalam kelas cuma setengah jam sahaja. 1jam setengah lagi lepak dekat toilet huhuu^^ itu lah shida dulu tapi cikgu BI shida tak pernah marah dan mengamuk dia lagi suruh bawa buku BI dalam toilet tu hehee^^ sekarang baru shida tahu betapa pentingnya pelajaran bahasa inggeris yang cikgu selalu pesan pada shida.

apa-apa pun yang berlaku dulu shida ambil ikhtibar dan pengajaran untuk kehidupan shida. sehingga sekarang shida masih lagi berhubung dengan mereka tadi pagi dah hantar sms "happy teacher day" alhamdulillah cikgu-cikgu tersebut masih ingat shida yang nakal ni hehee^^ kepada semua guru-guru atau pendidik dan pengajar shida ucapkan "Selamat Hari Guru" blog tutorial yang ada dalam blogspot ini pun layak menerima ucapan hari guru ini sebab bagi shida mereka juga tenaga pengajar yang sangat hebat dan harus diberi penghormatan juga. Bukan senang nak buat tutorial. shida sendiri ada tutorial tahu macam mana rasanya. ok akhir kata "Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara" . Selamat membaca^^





22 Jari Ohsem:

harrazdani said...

jasa guru tidak ternilai..nakal tidak bererti akan gagal..tahniah.

Izzuddin Fauzi said...

Nakalnye la time sekolah dulu :D

whitelover said...

haha sama la..time kelas bi tu la time membosankan T_T

oh btw selamat hari guru :)

Koding said...

selamat hari guru buat semua warga guru..

apik pehe said...

selamat hari guru untuk cekgu2

patriq said...

selamat hari guru sida :muahh:

yanie j said...

Selamat Hari Guru sis =)

sha said...

HTD.. =)

smga kita mnjadi insan yg berguna

aNiS aNiSa said...

bestnya still cntact lg dgn ckgu lama...

guru mmg seorang yg hebat kan..=)

latest entry : Mampukah aku???

Shida Radzuan said...

harrazdani: betul betul betul....^^

Shida Radzuan said...

Izzuddin fauzi: hihi^^ yup! tp awak lagi nakal an =P

Shida Radzuan said...

whitelover: bosan wa..sepatah haram tak faham kih3 =P
paling bebal..asik shida kena soal tau ler monitor kan kekekee^^

Shida Radzuan said...

koding: selamat selamat^^

Shida Radzuan said...

apik pehe: tuk cekgu mana tu? cekgu shida ke?? hehee^^

Shida Radzuan said...

pat: selamat pat :P

Shida Radzuan said...

yanie: tq dear^^

Shida Radzuan said...

sha: HTD too^^

Shida Radzuan said...

anis anisa: yup masih lg..hehee mmg tak tjgka hebatnya^^

Anif Abdullah ® said...

melawat shida.. hmm,sejauh mana kenakalan kita pon,at least kita ingat cikgu kn.. tanpa guru sapelah kite skunk :)

selamat hari guru :)

Shida Radzuan said...

anifabdullah: yer betul..shida stuju 101% taw^^

abgteror said...

hehe.....itu org gila seks bom....bukan bom atom...kekekkeke

Shida Radzuan said...

abg teror: kekekee^^