semalam jalan-jalan singgah blog-blog terbest! | Dunia sebenar Shida semalam jalan-jalan singgah blog-blog terbest!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 20 May 2011

semalam jalan-jalan singgah blog-blog terbest!

Assalammualaikum, peace upon you.
hi you all, sihat ke semua hari ini? alhamdulillah shida sihat walafiat dan sudah tak kisah dengan apa yang berlaku sekali pun, semalam line internet tak berapa ok. tapi shida masih gagah lagi blogwalking ke blog-blog terbest! bagi shida. biasanya shida silent reading sahaja dekat sana, ada juga yang jadi sahabat shida. Sambil-sambil tu shida balas jejak kawan-kawan blogger yang lain. Nak tahu ke blog terbest mana yang shida maksudkan? jom kita intai-intai usha tengok hehee^^
mesti punyalah korang tahu kan ni blog siapa? ini blog Ben Ashaari ,entri last shida baca semalam tentang follower yang hilang kejap ada kejap tak ada macam chipsmore^^ yang shida print screen semalam ni, shida layan Vlog Ben Ashaari bersama Maria Eleena, siapa tak kenal Maria memang saja hahaa^^ kalau korang nak tengok klik sini ok. best tengok reaksi dorang ni yang sorang pemalu sorang lagi terlalu ramah so? layankan saja~
ok ini pula blog Elia a.k.a jejari runcing shida masuk blog dia ni tujuan sebab nak tahu tentang pertunangan dia dengan penjaga gol malaysia iaitu khairul fahmi . Cerita itu memang sahih lah! boleh lihat dari gambar-gambar yang di publish oleh elia dalam blog dia. kalau tak percaya atau korang nak tengok-tengok masuk lah blog dia ok^^ actually bukan soal itu yang shida nak tahu sangat tapi tiba-tiba shida nampak elia ni promote blogshop member shida MURAH SAJE macam tak sangka lak hehee^^ padahal member shida minta shida yang promote dalam blog ni, tapi itulah sibuk sikit memang tak sempat nak promote tapi memang shida akan promote juga nanti insyallah^^
ini pula blog Hanis Zalikha, korang pernah dapat iklan yang macam shida dapat ni? actually terkejut bila gambar hanis ada dalam tu! ingat ade kesilapan atau apa-apa kan. biasalah internet ni memang banyak main peranan. silap-silap gambar shida ada dalam iklan tu hehee^^ alahai berangan betul!! bila shida klik iklan tu terus masuk ke blog Hanis Zalikha. fuhh!! Nak baca tentang apa iklan itu klik > sini okay :)
blog ini sebenarnya tak ada niat nak masuk pun heehee^^ tapi shida masuk dari blog Maria Elena tu, sebab nampak gambar-gambar mereka berdua, posing sana sini . hehee^^ dorang memang cantik shida pun cantik juga :p saja puji diri sendiri sebab dah tahu tak ada siapa nak puji pun bla..bla..bla.. ok siapa belum kenal siapa Fatin Liyana sila-sila lah berkenalan ye!
next blog > dia adalah sahabat blogger shida cik Ain Zulaikha suka berkawan dengan ain sebab dia seorang yang peramah tau dan shida kalau masuk blog dia tak akan terlepas tengok entri kartun cute cute dia tu! korang tak percaya? ok silakan masuk kat blog Ain Zulaikha ni. Actually shida mula berkenalan dengan ain ni waktu kami sama-sama masuk BPM dulu. Blog ain dapat tempat pertama dalam Blog Pilihan Malaysia 2010. shida cuma top50 sahaja. syukur itu pun ada fans juga hehee^^ betul tak cik ain? :)
Apik Pehe atau Bakpo Gitu? hehee^^ ni kawan shida sorang lagi ni memang cukup kreatif dengan kartun lidi dia. memang kacak habis macam apik pehe, suka tengok entri yang hanya dilukis dengan kartun lidi memang menjadi. kadang-kadang boleh gelak terbabas baca entri apik pehe ni! fans dia ramai sebab ramai yang suka blog kartun-kartun macam apik pehe ni! memang berbakatlah apik ni! jom la kita sama-sama terjah entri apik pehe ni jom jom!
okay blog yang ni pulak hehee^^ bagaikan nyawa dan permata hidup. kalau tak buka blog ni walau sesaat bagaikan bencana akan melanda. ngeeeee :d tak lah! melawak saja! ini ialah blog shida sendiri. saja lah! shida nak mention kat sini yang shida dah pun bertukar nama blog menjadi Dunia sebenar Shida. tak ada lagi biru a.k.a blue ok "blogger" ! so korang biasa-biasakan lah dengan nama blog baru shida ni. mana yang still nak panggil shida cik biru, shida biru dan sebagainya ok teruskan tiada halangan untuk itu okay. perghhh!! berangan shida duduk sebaris dengan blogger-blogger hebat kat atas nuh! huhu^^ hope dapatlah jadi seperti mereka insyallah, peace no war :) sekian cerita shida untuk hari ini . Selamat membaca ~






25 Jari Ohsem:

Wanie said...

hehe..sume blog ni pun best..
fir pn tkejut tgk iklan nuff 2..
siap ad muke hanis zalikha la kan..

Azmie said...

mmg kebaboom la owner blog2 tu semer... xdpt disangkal lagi... =)

fiq. said...

semua memang dah prnh bace, hehe,tapi yang last tu ta bley blah ek,, hehe...

Syahirah Suhaili said...

best2 la blog yang shida recommend nie..waiseh..hehe..btw,apesal kat comment box nie mseh 'dunia si gadis biru'? hehe..tp xpe la kan..org yg cakap 'blue' tu memang jahat mulut.. :D

cpahniza said...

waaaaaa...best2...tenkiu shida

Ain Zulaikha said...

haha shida, mai la nak belanja roti canai sekeping.. haha..

yup betul tu, lagipon ain dapat tempat pertama tapi tetap tidak gak nak femes blog ain ni, wakakkaa..

** huhu masih lagi di dalam mood sedih sebenarnya..

syida said...

haii...blog i tak mau ker..hehe

shida'R said...

wanie/fir: jangan terkejut hihi itu kebenarannya kekekeke =P

shida'R said...

Azmie: mmg kebabomm hehe tp blog yg bawah skali tu bukan larr^^ dia berangan jer ~

shida'R said...

fiq: yup mmg xleh blah! xlayak pon kan! blog sape la tuh^^

shida'R said...

syahirah: hehee^^ shida terlupa nk tukar..tq mention kan^^

shida'R said...

cpahniza: sama2 dear^^

shida'R said...

Ain Z: hehee^^ femes arr sape kate xfemes?? habaq kat ceq sat :p

shida'R said...

syida: mau jer^^

HAZWAN17 said...

memang mantap dorang...
bila nak jadi macam dorang..
kne berusaha bersungguh-sungguh ni

caliph shuriken said...

skrg krap singgah kt blog ain zulaikha sbb best layan en3 kartun ^^

latest en3: 365 hari pertama

shida'R said...

hazwan17: buat entri macam kaka dapat la duduk sebaris dgn dorang hihi^^

shida'R said...

caliph: yups dat rite!

sarah mohamad said...

jom terjah blog diorang! hiks

shida'R said...

sara: jom2 kite buat kecohh hehee^^

patriq said...

blog pat xde pon sida!

Anonymous said...

Thanks for posting, as I have been looking for this topic for a long time. kamagra oral

Anonymous said...

Honourable bye, considerate chum :)

Anonymous said...

Obedient bye, genial soul mate :)

Anonymous said...

Lofty bye, considerate friend :)