Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Thursday, 2 June 2011

Alhamdulillah akhirnya shida berjaya juga tukar email yahoo ke google

Assalamualaikum, peace upon you.
semalaman shida buat tak menjadi,tiba-tiba tengahari buta ni dengan tambahan panas yang macam dalam oven ni shida buat pertukaran email yahoo ke google menjadi pula,mungkin benda ni perlu buat dengan steady dan cool. kalau marah-marah memang tak menjadi. hehee^^ terasa aku! so alhamdulillah berkat kesabaran yang melampaui batas shida dah pun dapat tukar. bukan apa sebagai langkah berjaga-jaga.
sekarang ini pun dah banyak kes google remove blog blogger tanpa sebarang notis atau amaran. dia main buang je! so pada sesiapa yang masih belum tukar pergi lah tukar sebelum blog kita menjadi mangsa seterusnya. menangis rasanya kalau blog kena remove tiba-tiba. huhu^^
A big thanks pada dua blogger ini  Aida Omar blog Diari siFroggie dan Muhammad Asyraf blog The Chotz yang membantu shida menyelesaikan problem pertukaran email ini. Happy rasanya bila semuanya selesai. kalau korang nak tukar email tapi tak tahu macam mana caranya. klik sahaja link dua blogger ni. disana ada tutorial yang dapat membantu korang menyelesaikan masalah yang sama macam shida ni. ok selamat mencuba! selamat membaca!




20 comments:

  1. pas shida buat ni, kat dashboard kuar tak semua senarai blog yang kite follow?

    dill.

    ReplyDelete
  2. tahniah la kak. akak memang terer :)

    ReplyDelete
  3. tahniah shidaa! hehe! mujur reena da mmg pakai gmail.. :)

    ReplyDelete
  4. wah...mmg btol ke rumors nie..?
    nak kne tukar jgak nie!huwwaaa

    ReplyDelete
  5. wahhhh ;)
    Sally blm tukar lagi email yahoo ke gmail ;(
    lepas ni nak tukar , takut betul2 kna remove , menyesal pulak nanti ;D hihi ^^

    ReplyDelete
  6. nice info..zora nak wat gak la..:)

    ReplyDelete
  7. blogger dill: dun worry semua ada seperti biasa. xde sikit pun berubah kcuali email kita la,

    ReplyDelete
  8. Blogger nuyui a.k.a miss NUSHA: tq dear ^_^

    ReplyDelete
  9. Blogger Jierah dongsaeng: hehe xteror mane pun adik hehee ^_^

    ReplyDelete
  10. Blogger Cik Reena Tan: tulah reena naseb shida dapat taw perkara ni awal2 huhu^^

    ReplyDelete
  11. Blogger redzwanie redzmann: tukarlah!!!!!! sebelum kita menagis kerana di"remove" huwaaa...sedih kot!

    ReplyDelete
  12. Blogger Sally Yatiey: tukar jgn tak tukar! tukarlah sebelum anda diremove hahaa^^ shida da bg warning ni! ha pat sally!

    ReplyDelete
  13. Blogger ZORA: tukar cepat zora!

    ReplyDelete
  14. Blogger caliph shuriken: AMIN...liph!

    ReplyDelete
  15. alamak mesti blog pat kena apa!

    ReplyDelete
  16. Blogger patriq : insyallah tak pat^^

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.