Alhamdulillah akhirnya shida berjaya juga tukar email yahoo ke google | Dunia sebenar Shida Alhamdulillah akhirnya shida berjaya juga tukar email yahoo ke google

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 2 June 2011

Alhamdulillah akhirnya shida berjaya juga tukar email yahoo ke google

Assalamualaikum, peace upon you.
semalaman shida buat tak menjadi,tiba-tiba tengahari buta ni dengan tambahan panas yang macam dalam oven ni shida buat pertukaran email yahoo ke google menjadi pula,mungkin benda ni perlu buat dengan steady dan cool. kalau marah-marah memang tak menjadi. hehee^^ terasa aku! so alhamdulillah berkat kesabaran yang melampaui batas shida dah pun dapat tukar. bukan apa sebagai langkah berjaga-jaga.
sekarang ini pun dah banyak kes google remove blog blogger tanpa sebarang notis atau amaran. dia main buang je! so pada sesiapa yang masih belum tukar pergi lah tukar sebelum blog kita menjadi mangsa seterusnya. menangis rasanya kalau blog kena remove tiba-tiba. huhu^^
A big thanks pada dua blogger ini  Aida Omar blog Diari siFroggie dan Muhammad Asyraf blog The Chotz yang membantu shida menyelesaikan problem pertukaran email ini. Happy rasanya bila semuanya selesai. kalau korang nak tukar email tapi tak tahu macam mana caranya. klik sahaja link dua blogger ni. disana ada tutorial yang dapat membantu korang menyelesaikan masalah yang sama macam shida ni. ok selamat mencuba! selamat membaca!




20 Jari Ohsem:

dill said...

pas shida buat ni, kat dashboard kuar tak semua senarai blog yang kite follow?

dill.

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

tahniah ea!

Jierah dongsaeng said...

tahniah la kak. akak memang terer :)

Cik Reena Tan said...

tahniah shidaa! hehe! mujur reena da mmg pakai gmail.. :)

redzwanie redzmann said...

wah...mmg btol ke rumors nie..?
nak kne tukar jgak nie!huwwaaa

Sally Yatiey said...

wahhhh ;)
Sally blm tukar lagi email yahoo ke gmail ;(
lepas ni nak tukar , takut betul2 kna remove , menyesal pulak nanti ;D hihi ^^

apik pehe said...

mek..mekasih tau...hehehe

ZORA said...

nice info..zora nak wat gak la..:)

caliph shuriken said...

congratz dh settle satu prob ^^

latest en3: persidangan blogger sedunia

shida'R said...

blogger dill: dun worry semua ada seperti biasa. xde sikit pun berubah kcuali email kita la,

shida'R said...

Blogger nuyui a.k.a miss NUSHA: tq dear ^_^

shida'R said...

Blogger Jierah dongsaeng: hehe xteror mane pun adik hehee ^_^

shida'R said...

Blogger Cik Reena Tan: tulah reena naseb shida dapat taw perkara ni awal2 huhu^^

shida'R said...

Blogger redzwanie redzmann: tukarlah!!!!!! sebelum kita menagis kerana di"remove" huwaaa...sedih kot!

shida'R said...

Blogger Sally Yatiey: tukar jgn tak tukar! tukarlah sebelum anda diremove hahaa^^ shida da bg warning ni! ha pat sally!

shida'R said...

Blogger apik pehe: :P ^_~

shida'R said...

Blogger ZORA: tukar cepat zora!

shida'R said...

Blogger caliph shuriken: AMIN...liph!

patriq said...

alamak mesti blog pat kena apa!

shida'R said...

Blogger patriq : insyallah tak pat^^