Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Wednesday, 22 June 2011

kalau pergi pasar malam mesti beli kentang spring, tak tahu kenapa!

Assalamualaikum, peace upon you. (GA shida dah update!)
boleh dikatakan semua tempat dalam malaysia ni ada pasar malam, sama ada pasar malam besar mahupun sederhana dan kecil. tapi bagi shida semuanya sama saja. tetap kalau berjalan dalam tu dengan himpitan dengan orang yang berpusu-pusu keluar masuk kat dalam tu. Macam shida sendiri pergi pasar malam bukan tiap-tiap minggu ok. tengoklah kadang-kadang sebulan sekali kadang-kadang dalam sebulan tu tak pergi langsung so payah nak kira hehe^^ tambahan lagi pasar malam shida tiap hari selasa.
so kalau shida keluar pergi pasar malam mesti shida beli potato spring atau lebih dikenali kentang spring. bak kata pepatah kan hehe^^
"kalau shida pergi pasar malam mesti beli kentang spring"
"kalau shida makan kentang spring mesti tadi pergi pasar malam"
ha! lebih kurang macam tu lah pepatah melayu berkata haha^^ cincai saja! jangan follow ya! En.BF juga tanya shida tak jemu-jemu ke makan tu je?. macam mana nak jemu, makan tu pun sebulan sekali atau dua kali. kadang-kadang tak makan langsung so macam mana nak jemu kan. nak rasa jemu pun tak sempat kan hehee^^ tapi bukan lah itu saja yang shida beli ada la yang lain-lain. cuma kentang spring tu wajib ada!
so how? yummi tak? hehee^^ sedap tapi tak boleh makan selalu kang jadi muak kan! bagi shida tadi makan satu batang lidi ni pun dah kenyang sangat-sangat kadang-kadang shida makan tak habis. itulah shida. siapa yang belum cuba lagi boleh lah pergi pasar malam yang berdekatan cuba makan pasti nak lagi! cewahhh hahaa^^ ok lah selamat membaca :)





25 comments:

  1. hehe sama lah dyan pon suka :D

    ReplyDelete
  2. siyes best..!!! teruja lol mkn..i like it babe..cewah :P

    ReplyDelete
  3. oo.. ni ke upenye potato spring.. selalu nampak kat pasar malam tapi tak pernah teringin nak beli.. t nak try ler ^^

    ReplyDelete
  4. baru pernah try sekali. tapi macam lembik sket. kalau kat tempat lain sedap kot :D

    ReplyDelete
  5. baru sekali pernah rasa kentang spring ni..mmg sedapkan.. ;)

    ReplyDelete
  6. anak akak pun suka mintak spring potato ni...dia sorangle makan sebatangtu...asal usul mknn ni dari korea kan? =)

    ReplyDelete
  7. JUM KITE BISNESS KENTANG SPRING JUM..LEH MKN TERUS..NGEEE~~

    ReplyDelete
  8. anyah pon suke mkn kntang spring jgk, tp kalau beli kt sala franchise jd xsedappp.. anyah plak mesti beli char kuey teow ng rgke ayam, hik~

    -anyah

    ReplyDelete
  9. anyah pon suke mkn kntang spring jgk, tp kalau beli kt sala franchise jd xsedappp.. anyah plak mesti beli char kuey teow ng rgke ayam, hik~

    -anyah

    ReplyDelete
  10. sedap sida! belanja lah pat yer hehe :larikk:

    ReplyDelete
  11. sedap sida! belanja lah pat yer hehe :larikk:

    ReplyDelete
  12. apa yg best kentang ni? dh ingat2 lupa pnah beli atau x, huh...

    latest en3: wordless wednesday: artwork

    ReplyDelete
  13. sedapnya.....terliur pulak tengok malam2 macam ni.hehe

    ReplyDelete
  14. ifa xpenah beli kt KT nie..mhal bebenor..dh pendek je..huhu

    ReplyDelete
  15. Blogger diyan: sama la plak shida suke gak hehe^^

    ReplyDelete
  16. Blogger whitelover : azwa hahaa^^ like me?? oh no!

    ReplyDelete
  17. Blogger nexx: oh ni bhya tuk org mcm nexx kang da cuba skali nnt tiap2 hari nk mkn tu hehe^^

    ReplyDelete
  18. Blogger sarah mohamad: sara try la tempat lain myb ok kot yg lembik tu myb dah lemau tlalu lma hehe^^

    ReplyDelete
  19. Blogger LiLy @ MumMyQiStInA: shida nih sis msa mula2 duk heboh mkn bnde nih shida wat xtaw jer..bla bnde nih da xfemes shida bru nk try hahaa^^

    ReplyDelete
  20. Blogger mrs redzuan: ha,a sis dari korea tu pun bos shida yang bgi tahu hehe^^

    ReplyDelete
  21. anyah@chikova: amboi dia siap extra lagi hehe^^ xpela mkn byk skit bg bdn tu naik k haha^^

    ReplyDelete
  22. Blogger patriq: ha,a shida oder pastu shida larikk..pat byar k hahaa^^

    ReplyDelete
  23. Blogger caliph shuriken: liph lg dasyat ingt2 lupa hahaa^^ ade kot..kih3 :P

    ReplyDelete
  24. Blogger nurdani: terliur eh adehhh!! bahya nih kih2 :P

    ReplyDelete
  25. Blogger tiefazatie: iefa taw yg besar kat sni baru 3.00 mhal ke murah?

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.