kalau pergi pasar malam mesti beli kentang spring, tak tahu kenapa! | Dunia sebenar Shida kalau pergi pasar malam mesti beli kentang spring, tak tahu kenapa!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Wednesday, 22 June 2011

kalau pergi pasar malam mesti beli kentang spring, tak tahu kenapa!

Assalamualaikum, peace upon you. (GA shida dah update!)
boleh dikatakan semua tempat dalam malaysia ni ada pasar malam, sama ada pasar malam besar mahupun sederhana dan kecil. tapi bagi shida semuanya sama saja. tetap kalau berjalan dalam tu dengan himpitan dengan orang yang berpusu-pusu keluar masuk kat dalam tu. Macam shida sendiri pergi pasar malam bukan tiap-tiap minggu ok. tengoklah kadang-kadang sebulan sekali kadang-kadang dalam sebulan tu tak pergi langsung so payah nak kira hehe^^ tambahan lagi pasar malam shida tiap hari selasa.
so kalau shida keluar pergi pasar malam mesti shida beli potato spring atau lebih dikenali kentang spring. bak kata pepatah kan hehe^^
"kalau shida pergi pasar malam mesti beli kentang spring"
"kalau shida makan kentang spring mesti tadi pergi pasar malam"
ha! lebih kurang macam tu lah pepatah melayu berkata haha^^ cincai saja! jangan follow ya! En.BF juga tanya shida tak jemu-jemu ke makan tu je?. macam mana nak jemu, makan tu pun sebulan sekali atau dua kali. kadang-kadang tak makan langsung so macam mana nak jemu kan. nak rasa jemu pun tak sempat kan hehee^^ tapi bukan lah itu saja yang shida beli ada la yang lain-lain. cuma kentang spring tu wajib ada!
so how? yummi tak? hehee^^ sedap tapi tak boleh makan selalu kang jadi muak kan! bagi shida tadi makan satu batang lidi ni pun dah kenyang sangat-sangat kadang-kadang shida makan tak habis. itulah shida. siapa yang belum cuba lagi boleh lah pergi pasar malam yang berdekatan cuba makan pasti nak lagi! cewahhh hahaa^^ ok lah selamat membaca :)





25 Jari Ohsem:

diyan said...

hehe sama lah dyan pon suka :D

whitelover said...

siyes best..!!! teruja lol mkn..i like it babe..cewah :P

nexx said...

oo.. ni ke upenye potato spring.. selalu nampak kat pasar malam tapi tak pernah teringin nak beli.. t nak try ler ^^

sarah mohamad said...

baru pernah try sekali. tapi macam lembik sket. kalau kat tempat lain sedap kot :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

baru sekali pernah rasa kentang spring ni..mmg sedapkan.. ;)

mrs redzuan said...

anak akak pun suka mintak spring potato ni...dia sorangle makan sebatangtu...asal usul mknn ni dari korea kan? =)

Anonymous said...

JUM KITE BISNESS KENTANG SPRING JUM..LEH MKN TERUS..NGEEE~~

Anonymous said...

anyah pon suke mkn kntang spring jgk, tp kalau beli kt sala franchise jd xsedappp.. anyah plak mesti beli char kuey teow ng rgke ayam, hik~

-anyah

Anonymous said...

anyah pon suke mkn kntang spring jgk, tp kalau beli kt sala franchise jd xsedappp.. anyah plak mesti beli char kuey teow ng rgke ayam, hik~

-anyah

patriq said...

sedap sida! belanja lah pat yer hehe :larikk:

patriq said...

sedap sida! belanja lah pat yer hehe :larikk:

caliph shuriken said...

apa yg best kentang ni? dh ingat2 lupa pnah beli atau x, huh...

latest en3: wordless wednesday: artwork

nurdani said...

sedapnya.....terliur pulak tengok malam2 macam ni.hehe

tiefazatie said...

ifa xpenah beli kt KT nie..mhal bebenor..dh pendek je..huhu

shida'R said...

Blogger diyan: sama la plak shida suke gak hehe^^

shida'R said...

Blogger whitelover : azwa hahaa^^ like me?? oh no!

shida'R said...

Blogger nexx: oh ni bhya tuk org mcm nexx kang da cuba skali nnt tiap2 hari nk mkn tu hehe^^

shida'R said...

Blogger sarah mohamad: sara try la tempat lain myb ok kot yg lembik tu myb dah lemau tlalu lma hehe^^

shida'R said...

Blogger LiLy @ MumMyQiStInA: shida nih sis msa mula2 duk heboh mkn bnde nih shida wat xtaw jer..bla bnde nih da xfemes shida bru nk try hahaa^^

shida'R said...

Blogger mrs redzuan: ha,a sis dari korea tu pun bos shida yang bgi tahu hehe^^

shida'R said...

anyah@chikova: amboi dia siap extra lagi hehe^^ xpela mkn byk skit bg bdn tu naik k haha^^

shida'R said...

Blogger patriq: ha,a shida oder pastu shida larikk..pat byar k hahaa^^

shida'R said...

Blogger caliph shuriken: liph lg dasyat ingt2 lupa hahaa^^ ade kot..kih3 :P

shida'R said...

Blogger nurdani: terliur eh adehhh!! bahya nih kih2 :P

shida'R said...

Blogger tiefazatie: iefa taw yg besar kat sni baru 3.00 mhal ke murah?