tutorial : bagaimana nak hantar ticket pada Nuffnang | Dunia sebenar Shida tutorial : bagaimana nak hantar ticket pada Nuffnang

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 3 June 2011

tutorial : bagaimana nak hantar ticket pada Nuffnang

Assalamualaikum, peace upon you.
Masa shida buat entri tentang tutorial tips macam mana nak dapat BE/iklan CPM dari Nuffnang, ramai blogger yang tanya shida macam mana tips yang no.4 iaitu hantar ticket pada Nuffnang. klik sini untuk mengetahui soalan tersebut, so disini shida buat tutorial bergambar supaya ia lebih jelas dan mudah difahami.

1. korang buka dulu akaun Nuffnang > selepas itu klik tab menu Nuffnang "contact us" seperti dalam gambar dibawah. Gambar yang lain just abaikan ye! ^_^
2. bila sudah klik mesti dapat gambar seperti dibawah. korang tick bahagian ini "Blogger Enquiries/Suggestions" selepas itu klik button "Next >>"
3. bila sudah tekan button next tadi akan keluar form seperti gambar dibawah. korang cume perlu isi yang shida petakkan dengan warna biru sahaja. yang lain tak perlu usik. 
contoh bahagian subject tu korang boleh letak tajuk besarlah. kalau nak tanya tentang BE type saja buffered earnings. message pula type apa saja pertanyaan korang tentang BE ni. ada yang tanya shida nak type dalam malay or english "terpulang ok" rasa hebat type lah dalam english rasa low profile malay sudah! hahaa^^  selepas itu bahagian [reload new image] yang itu korang kena letak word verify kalau rasa tak nampak huruf dalam tu tekan saja reload new image. bila rasa dah puas hati submit ticket korang ok. 
biasanya kalau korang send waktu bekerja dalam tempoh 48jam rasanya, korang dah boleh dapat balasan atau pihak nuffnang tu dah reply lah ticket korang melalui email yang korang pakai signup Nuffnang.  kalau pihak sana dah balas kira korang dah berjaya lah membuka mata pihak Nuffnang tentang kehadiran blog korang yang salah satu dalam beribu-ribu pengguna blogspot^^ ok selamat mencuba and semoga berjaya :)





28 Jari Ohsem:

ichsan afriadi said...

kalau google adsense ka ?

kiela said...

eyh ticket tu ntok ape?

tomato said...

wahhh baguslah shida uat tuto .. :)

lame tak dtg blog shida :)

sarah mohamad said...

me pernah hantar sekali je dolu dolu. time nak mintak simpati be. hiks

fyna said...

nice tutorial...

Jierah dongsaeng said...

untk ape tu?

saiazuan said...

usefull.. thanks.. hehe :D

Wanie said...

dah byk kali ye shida hntar tiket kt nuff?huhu

shida'R said...

Blogger ichsan afriadi : kalau google ads kaka tak tau la pulak,sebab tak reg. yang itu pun.

shida'R said...

Blogger kiela: ticket ni untuk mmberi kesedaran pada nuffnang tentang kehadiran blog anda yg setia dgnnya hehe :)

shida'R said...

blogger tomato: tq tom! tu lah lpas contest shida tom senyap pulak,bz ye tom :)

shida'R said...

blogger sarah mohamad: samalah shida pun tak kerap juga hantar ticket ni,kalau rasa ada yang nak ditanya baru hantar hehe :)

shida'R said...

blogger fyna: tq dear ^_^

shida'R said...

blogger JIerah dongsaeng: ini salah satu tips untuk mempercepatkan proses mendapat BE/iklan CPM kalau jierah ade daftar nuffng jomla buat,

shida'R said...

blogger saiazuan: tq ^_~

shida'R said...

blogger fir/wanie: erm..blh kire lah tak lebih dari 10x hehe ^_^

apik pehe said...

apik da lame tak wat..heheh

iedaurora said...

thanx 4 da tip! dah buat...

follow shida....

shera haifa said...

arghh dah hantar.. nak BE!! hehe

shida'R said...

Blogger apik pehe: buat la apik mana tau kot dapat BE banyak lepas ni^^

shida'R said...

Blogger iedaurora: sama-sama dear ^_^

shida'R said...

Blogger shera haifa: bukan itu saja ade lg tips lain perlu kite praktik kan ok^^

patriq said...

oh macam tu ka!

shida'R said...

Blogger patriq : ya hahaha!

Ety said...

Shida. nak tanya lah, ticket ni boleh dihantar oleh Gliteratti je ke ? sbb Ety punya status non-exclusive. Then bru semalam clearkan ads kat blog. But then, status tak tukar2 pun lagi.

Ieta Mat Sa'ad said...

sy dh cuba... tqvm ats tutorial ini

Ieta Mat Saad said...

Dah lama tak hantar ticket ke Nuffnangs, lupa dah... Alhamdulillah Cik Shida buat tutorial ni. Thanks ya ^_^

shalimar yusof said...

tq sharing...ilmu baru..xtau pon selama nii