tutorial : cara nak buang word verification dalam "post a comment" | Dunia sebenar Shida tutorial : cara nak buang word verification dalam "post a comment"

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Wednesday, 13 July 2011

tutorial : cara nak buang word verification dalam "post a comment"

Assalamualaikum, peace upon you.

tutorial kali ini pun shida tuju khas buat newbie juga yang mana tak tahu boleh follow tutor ini. tujuan utama kita tak perlu pakai word verify ni 1. kebanyakan pengguna blogspot suka komen blog yang tak pakai verify word ni. 2. ia pengaruh kuat pada internet sebab membuatkan pembaca geram dan terus pangkah tak jadi komen. sebab loading lama. lagi-lagi blog yang banyak pakai widget. bukan semua internet dalam malaysia ni dapat memuaskan hati sipengguna.betul tak?? 3. memberi kesenangan dan keselesaan pada pembaca blog kita. nanti selalu dia datang komen entri. tak percaya try lah! jom follow >
 1. login blog >> settings >> comments 
2. cari bahagian Show word verification for comments? >> tick No
3. siap boleh save setting.









selamat mencuba ^_^




7 Jari Ohsem:

Wanie said...

harap2 ramai la yg perasan entry shida ni..
say no to word verification :)

apik pehe said...

bagus2..benda ni kena buang..hehhee

Cik Kasut said...

shida tq sgt...hehehehhe km baru jer buang...br tau da... :)

Cik Kasut said...

shida tq sgt...hehehehhe km baru jer buang...br tau da... :)

Cahaya Kita said...

tenkiu so much

mawarberduri said...

Baru perasan r..hee..TQ..

Dewi Lestari said...

Terimakasih, artikelnya cukup membantu. Visit balik ya Download Apk Gratis