tutorial : cara nak buat pop-up comment (pop-up window) | Dunia sebenar Shida tutorial : cara nak buat pop-up comment (pop-up window)

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 12 July 2011

tutorial : cara nak buat pop-up comment (pop-up window)

Assalamualaikum, peace upon you.
tutorial ni shida tujukan khas buat newbie yang masih menggunakan full page untuk komen entri. Memandangkan internet dekat malaysia ni sekarang semakin slow dan tak tahu kenapa even kita pakai streamyx yang kukuh tu pun masih slow so untuk kesenangan pembaca setia yang suka komen blog kita, apa kata kita pakai  popup komen. Caranya mudah jom shida tunjuk sini >

1. login blog >> masuk settings >> comments 
2. pilih bahagian ini Comment Form Placement >> tick popup window >> save setting
3. siap! mudahkan cuba buat ok untuk kesenangan bersama ^_^


selamat mencuba ^_^




8 Jari Ohsem:

Cik Kasut said...

tq shida :)

Kembang Perawan 3288 said...

terima kasih. mueheheh

salwaismail said...

suka komen dekat blog yg buat pop-up. senang nk komen.
:)
http://salwaismail.blogspot.com

Cikgu Azim said...

i luv u shida :)

Cik Azizah said...

bagus2...masih ramai xtahu lagi kan..huhu

Aku Afzal said...

hehe baru pas kena marah ngn bro wan pasal pop up cmment :P

..m@m@ T0meLL.. said...

tq shida :)

ayut said...

ok..ayut memang jakun..dah reti buat dh..maseh shida :)