tutorial : cara nak tukar email Nuffnang | Dunia sebenar Shida tutorial : cara nak tukar email Nuffnang

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 12 July 2011

tutorial : cara nak tukar email Nuffnang

Assalamualaikum, peace upon you.
hai semua, ok seperti yang dijanjikan shida nak ajar korang macam mana nak tukar email nuffnang jika email lama korang kena block atau locked dari website itu sendiri. Macam berlakunya dekat shida sendiri, baru-baru ni email shida dari yahoo problem, tak boleh nak login letak password betul dia kata salah and lastly kena block. disebabkan itu shida tak boleh nak terima apa saja info dari Nuffnang kerana semua info dia akan send pada email, email shida pula tak boleh login. So shida nak tukar email baru. caranya seperti dibawah. kalau korang rasa de problem macam shida atau saja-saja nak tukar email baru pada akaun Nuffnang sila follow tutorial shida ok.

1. bahagian SUBJECT : wajib letak title ini >> Update E-mail Request
2. bahagian MESSAGE : boleh type seperti yang ada dalam gambar yang shida print screen tu, perlu letak email baru yang korang nak tukar dan type juga beberapa detail korang seperti no. kad pengenalan dan alamat rumah korang untuk pengesahan. Ingat mesti sama seperti yang korang register dalam nuffnang. Kalau berbeza mungkin pihak nuffnang tak akan update emalil baru korang.
3. proses penukaran email baru 24 jam waktu bekerja sahaja.

selamat mencuba ^_^





11 Jari Ohsem:

saiazuan said...

nk tuka email pun tricky ek.. kna hantar tickts..

anda dah baca komik atwr #4?
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/atwr-comic-4-budak-budak.html

Odah + One = OdahOne said...

amboi sepantas kilat shida dah wt tutorial ni...thanxlh...gud job!

wan_cikgumuzik said...

perrrghhh..!!! bukin tuto trosss... haha.. pas nih boleh laa rujuk tang nih.. haha

Cik Azizah said...

oh...tempat yg kita selalu hantar tiket tu yer..btw bgus tips ni..kalau terjadi kat jijah. jijah rujuk sini yer..
maceh :)

caliph shuriken said...

nice sharing..
x sangka nk tukar emel pun kna submit ticket, huh...

apik pehe said...

hehehe..betol2..antar jer tiket

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Thx for sharing..
klu ada prob mcm ni..blhlah rujuk sini nnt.. ;)

Crystal Hati said...

Lor ye ker. Hmm Rina dah sign up acc bru plak utk nuffnang. Huhu x tau leh change emel. Mmg dh lamer nk tukar emel tu.. anyway thanx len kali bleh rujuk jer sini! :D

Aku Dan Teksi said...

Bagai mana nak tukar alama blog pulak

wan_cikgumuzik said...

owhhh.. senang jerr... tq2.. :D

Aju Mohit said...

tq sis, memang nak tukar juga ni dari yahoo ke gmail