Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 12 July 2011

tutorial : cara nak tukar email Nuffnang

Assalamualaikum, peace upon you.
hai semua, ok seperti yang dijanjikan shida nak ajar korang macam mana nak tukar email nuffnang jika email lama korang kena block atau locked dari website itu sendiri. Macam berlakunya dekat shida sendiri, baru-baru ni email shida dari yahoo problem, tak boleh nak login letak password betul dia kata salah and lastly kena block. disebabkan itu shida tak boleh nak terima apa saja info dari Nuffnang kerana semua info dia akan send pada email, email shida pula tak boleh login. So shida nak tukar email baru. caranya seperti dibawah. kalau korang rasa de problem macam shida atau saja-saja nak tukar email baru pada akaun Nuffnang sila follow tutorial shida ok.

1. bahagian SUBJECT : wajib letak title ini >> Update E-mail Request
2. bahagian MESSAGE : boleh type seperti yang ada dalam gambar yang shida print screen tu, perlu letak email baru yang korang nak tukar dan type juga beberapa detail korang seperti no. kad pengenalan dan alamat rumah korang untuk pengesahan. Ingat mesti sama seperti yang korang register dalam nuffnang. Kalau berbeza mungkin pihak nuffnang tak akan update emalil baru korang.
3. proses penukaran email baru 24 jam waktu bekerja sahaja.

selamat mencuba ^_^





11 comments:

  1. nk tuka email pun tricky ek.. kna hantar tickts..

    anda dah baca komik atwr #4?
    http://eleventx.blogspot.com/2011/07/atwr-comic-4-budak-budak.html

    ReplyDelete
  2. amboi sepantas kilat shida dah wt tutorial ni...thanxlh...gud job!

    ReplyDelete
  3. perrrghhh..!!! bukin tuto trosss... haha.. pas nih boleh laa rujuk tang nih.. haha

    ReplyDelete
  4. oh...tempat yg kita selalu hantar tiket tu yer..btw bgus tips ni..kalau terjadi kat jijah. jijah rujuk sini yer..
    maceh :)

    ReplyDelete
  5. nice sharing..
    x sangka nk tukar emel pun kna submit ticket, huh...

    ReplyDelete
  6. hehehe..betol2..antar jer tiket

    ReplyDelete
  7. Thx for sharing..
    klu ada prob mcm ni..blhlah rujuk sini nnt.. ;)

    ReplyDelete
  8. Lor ye ker. Hmm Rina dah sign up acc bru plak utk nuffnang. Huhu x tau leh change emel. Mmg dh lamer nk tukar emel tu.. anyway thanx len kali bleh rujuk jer sini! :D

    ReplyDelete
  9. Bagai mana nak tukar alama blog pulak

    ReplyDelete
  10. tq sis, memang nak tukar juga ni dari yahoo ke gmail

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.