tutorial : letak efek salji dalam blog | Dunia sebenar Shida tutorial : letak efek salji dalam blog

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 26 July 2011

tutorial : letak efek salji dalam blog

Assalamualaikum, peace upon you.
tutorial ini credit to tutorialuntukblog.blogspot.com

ok hari ni shida nak share tutorial letak salji dalam blog. bagi yang suka pakai widget-widget macam ni yang cute-cute boleh lah cuba pakai ok. jom follow step ni macam mana cara nak pakai.
1. login blog >> page element >> add a gadget >> tambah HTMLjavascript
2. copy dan paste kod dibawah. title kosongkan. ada pelbagai warna mengikut citarasa blog
untuk copy seperti biasa ctrl+C

snow white
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowwhite.js"></script>

snow purple
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowpurple.js"></script>

snow black
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblack.js"></script>

snow blue
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblue.js"></script>

snow red
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowred.js"></script>

 dah puas hati boleh save. Selamat mencuba ^_^




18 Jari Ohsem:

chuu muqhlis said...

MUsim salji sokmo :D

Terbelog said...

shejuukk..:)

r'Da said...

hye.. sgt berminat.. dh buat.. thanks.. jom same2 follow blog.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Thx for sharing..
ada masa nnt sis nk buat.. ;)

aimaniman said...

i comment u pollow taw... he he he.. akak suka tengok salji tapi x suka sejuk salji... so akak suka nengok blog shida je sbb bnyk salji...

Wanie said...

efek ni same tak macam yg kat tepi blog shida ni?

bunga said...

sejuk la..hehehe..

Wanie Ghazali said...

dh try hehe

caliph shuriken said...

efek snow white & the seven dwarfs ada x?! hukk...

ZORA said...

smart gak..tapi takkn blog zora nak wat efek cmni..tak horror lak nnti..hehehe..:P

patriq said...

lawa-lawa sida1..

j said...

slmt ptng..saya suka blog kamu yang banyak beri tunjuk ajar..thanks ya..sya baru nak belajar ne dari blog kami.

Anonymous said...

I luv your posts and your design. Goooood work. kamagra 100mg

Anonymous said...

I will probably recommend this article to my friends, cause I like it much and I think they'll like it too. where to buy cialis

DilaMilin said...

salam, nak tanya effect snow ni kuar kat atas je ke? huhu. sy nk whole blog. :(

nor shafiqah said...

ehh..kak napper hijau takder

nurul hasan said...

terima kasih banyak tutorialnya,,, tutorialnya membuat blog aku makin indah,, happy blogging

Gagahboro video said...

Salam kenal saya blogwalking saya ingin menjemput anda berkunjung ke blog saya http://gagahboro.org/ .Saya follow sini ye n kalau ada masa subscribelah blog saya