Tuesday, 26 July 2011

tutorial : letak efek salji dalam blog

Assalamualaikum, peace upon you.
tutorial ini credit to tutorialuntukblog.blogspot.com

ok hari ni shida nak share tutorial letak salji dalam blog. bagi yang suka pakai widget-widget macam ni yang cute-cute boleh lah cuba pakai ok. jom follow step ni macam mana cara nak pakai.
1. login blog >> page element >> add a gadget >> tambah HTMLjavascript
2. copy dan paste kod dibawah. title kosongkan. ada pelbagai warna mengikut citarasa blog
untuk copy seperti biasa ctrl+C

snow white
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowwhite.js"></script>

snow purple
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowpurple.js"></script>

snow black
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblack.js"></script>

snow blue
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblue.js"></script>

snow red
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowred.js"></script>

 dah puas hati boleh save. Selamat mencuba ^_^




18 comments:

  1. hye.. sgt berminat.. dh buat.. thanks.. jom same2 follow blog.. :)

    ReplyDelete
  2. Thx for sharing..
    ada masa nnt sis nk buat.. ;)

    ReplyDelete
  3. i comment u pollow taw... he he he.. akak suka tengok salji tapi x suka sejuk salji... so akak suka nengok blog shida je sbb bnyk salji...

    ReplyDelete
  4. efek ni same tak macam yg kat tepi blog shida ni?

    ReplyDelete
  5. efek snow white & the seven dwarfs ada x?! hukk...

    ReplyDelete
  6. smart gak..tapi takkn blog zora nak wat efek cmni..tak horror lak nnti..hehehe..:P

    ReplyDelete
  7. slmt ptng..saya suka blog kamu yang banyak beri tunjuk ajar..thanks ya..sya baru nak belajar ne dari blog kami.

    ReplyDelete
  8. I luv your posts and your design. Goooood work. kamagra 100mg

    ReplyDelete
  9. I will probably recommend this article to my friends, cause I like it much and I think they'll like it too. where to buy cialis

    ReplyDelete
  10. salam, nak tanya effect snow ni kuar kat atas je ke? huhu. sy nk whole blog. :(

    ReplyDelete
  11. ehh..kak napper hijau takder

    ReplyDelete
  12. terima kasih banyak tutorialnya,,, tutorialnya membuat blog aku makin indah,, happy blogging

    ReplyDelete
  13. Salam kenal saya blogwalking saya ingin menjemput anda berkunjung ke blog saya http://gagahboro.org/ .Saya follow sini ye n kalau ada masa subscribelah blog saya

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.