update Nuffnang sesi July minggu ke2 | dapat BE ke16 dari Nuffnang | Dunia sebenar Shida update Nuffnang sesi July minggu ke2 | dapat BE ke16 dari Nuffnang

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 14 July 2011

update Nuffnang sesi July minggu ke2 | dapat BE ke16 dari Nuffnang

Assalammualaikum, peace upon you.
Hai senang shida sejak-sejak ni, berita baik dari Nuffnang. Nuffnang bagi shida buffered earning (BE) yang ke16. Cuma dapat satu saja, syukur!! lama juga shida tunggu selama 12 hari selepas shida cashout earns yang ke2 dari Nuffnang. ini pun shida masih menuggu proses cheque shida. Nasib membership shida Glitterati so tempoh proses cheque hanyalah 30hari (sebulan) tak lah lama sangat, oh ya! be yang shida dapat dari Iklan  Korean Dramas (tonton) terima kasih pada advertiser yang memilih blog shida sebagai iklan CPM :) hope dapatlah lagi BE hehe^^ shida suka bila dapat BE ni, cer citer siapa yang tak suka bila dapat BE hehe^^

Perbezaan membership status  Glitterati dan ahli biasa :
setahu shida selepas seminggu ke 3 minggu reg. Nuffnang selepas itu korang akan dapat status Glitterati, bezanya kalau status biasa tempoh cashout adalah 60 hari bersamaan 2bulan. Kalau glitterati hanya sebulan iaitu 30hari. Status Glitterati juga banyak keistimewaan dia seperti kita boleh join event dan contest dari Nuffnang. Kalau ahli biasa tak layak kot! Dari segi earns juga berbeza kalau glitterati lebih 20-40% earns per-click yang kita dapat berbanding ahli biasa. Glitterati juga layak memohon untuk mendapatkan tambahan servis dari Innit tapi bergantung pada trafik blog masing-masing juga.

ok shida rasa ini saja, rasanya dapat shida kongsi dengan korang. Bagi blogger lain atau newbie yang masih baru dengan nuffnang dan nak tahu bagaimana nak menguruskan Nuffnang. ok sila klik tab menu TUTORIAL shida ada buat sedikit tutor untuk korang semua belajar tentang Nuffnang dan cara nak mendapatkan BE. hehe^^ terima kasih semua :)




20 Jari Ohsem:

syafiqakarim said...

belanja oke! haha
iqa buat nuffnang mcm tak berfungsi
je pon. haha

Nor Shazana said...

saya baru dapat status glitterati. Tapi saya tak tahu mcm mane nak update nuffnang sy. masih tak paham.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah Shidah..
Sis ni dh lama X dpt BE..huhu.. ^_^

qamarguyz said...

salam ziarah..
2 tahun blogging, tak pernah dapat BE..sedih tak? =(
hehE..

saiazuan said...

waaaa sangat jeles~

Gagak said...

jeles sekejap, tak pernah dapt be..hehee


macambetul

Hafizzi Aziz said...

shida! apit baru bngun tido setelah sehari x bw. hahaha.
1BE apit dh jd ME..
sedih nie..sikit jer dpt..
ada 1 jer lagi tgh running..jgn la stop awal2 sngt..
huhu..sedih kot..kah3..
btw,tahniah shida..peace..

**YaNa YassiN** said...

xpernah dapat BE sejak berblog 2007,.. bg tips camne,..???

Fathiah Hamim said...

kumpul2! nak raya nanti senang. :P

Ashraf Jalil said...

cik shida single or berpasangan?

cite le disini ..heheh =D

http://www.ashrafjalil.com/2011/07/segmen-single-vs-couple-ashraf-jalil.html

Cikgu Azim said...

bestnyeee..sy bru dpt 1 be...
web sy http://takmungkinbenar.blogspot.com
klu nk link kan pn boleh :)

Odah + One = OdahOne said...

congratz! dah 16x dapat BE ek...masyuk masyuk...hoho

apik pehe said...

hehe..apik tak bertambah dah BE

HAZWAN17 said...

asik dapat BE baru jerk akak ni..best2

caliph shuriken said...

congratz shida dpt BE ^^

Cik Azizah said...

tahniah yunk. BE jijah pon dah ME. so zero la skrg ni..huhu nuffnang! nak BE!!

patriq said...

tahniah sida!

Acik Ita said...

bertuah la shida kan..selalu dapat BE..acik dah berhabuk dengan status geli2 ke apa tu..tak gak dapat BE..rasa cam nak curang pun ada juga nie...hehehhe...

Marou Apple Hijau said...

wah hebat2..

Anonymous said...

Right now іt soundѕ liκe BlοgEnginе is thе top blogging platfοrm аѵaіlаble
right noω. (from what I've read) Is that what you're using
on your blog?

Fеel free to visit my homеpage - getting more pinterest followers
Feel free to visit my site :: fast twitter followers