Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Thursday, 14 July 2011

update Nuffnang sesi July minggu ke2 | dapat BE ke16 dari Nuffnang

Assalammualaikum, peace upon you.
Hai senang shida sejak-sejak ni, berita baik dari Nuffnang. Nuffnang bagi shida buffered earning (BE) yang ke16. Cuma dapat satu saja, syukur!! lama juga shida tunggu selama 12 hari selepas shida cashout earns yang ke2 dari Nuffnang. ini pun shida masih menuggu proses cheque shida. Nasib membership shida Glitterati so tempoh proses cheque hanyalah 30hari (sebulan) tak lah lama sangat, oh ya! be yang shida dapat dari Iklan  Korean Dramas (tonton) terima kasih pada advertiser yang memilih blog shida sebagai iklan CPM :) hope dapatlah lagi BE hehe^^ shida suka bila dapat BE ni, cer citer siapa yang tak suka bila dapat BE hehe^^

Perbezaan membership status  Glitterati dan ahli biasa :
setahu shida selepas seminggu ke 3 minggu reg. Nuffnang selepas itu korang akan dapat status Glitterati, bezanya kalau status biasa tempoh cashout adalah 60 hari bersamaan 2bulan. Kalau glitterati hanya sebulan iaitu 30hari. Status Glitterati juga banyak keistimewaan dia seperti kita boleh join event dan contest dari Nuffnang. Kalau ahli biasa tak layak kot! Dari segi earns juga berbeza kalau glitterati lebih 20-40% earns per-click yang kita dapat berbanding ahli biasa. Glitterati juga layak memohon untuk mendapatkan tambahan servis dari Innit tapi bergantung pada trafik blog masing-masing juga.

ok shida rasa ini saja, rasanya dapat shida kongsi dengan korang. Bagi blogger lain atau newbie yang masih baru dengan nuffnang dan nak tahu bagaimana nak menguruskan Nuffnang. ok sila klik tab menu TUTORIAL shida ada buat sedikit tutor untuk korang semua belajar tentang Nuffnang dan cara nak mendapatkan BE. hehe^^ terima kasih semua :)




20 comments:

  1. belanja oke! haha
    iqa buat nuffnang mcm tak berfungsi
    je pon. haha

    ReplyDelete
  2. saya baru dapat status glitterati. Tapi saya tak tahu mcm mane nak update nuffnang sy. masih tak paham.

    ReplyDelete
  3. Tahniah Shidah..
    Sis ni dh lama X dpt BE..huhu.. ^_^

    ReplyDelete
  4. salam ziarah..
    2 tahun blogging, tak pernah dapat BE..sedih tak? =(
    hehE..

    ReplyDelete
  5. jeles sekejap, tak pernah dapt be..hehee


    macambetul

    ReplyDelete
  6. shida! apit baru bngun tido setelah sehari x bw. hahaha.
    1BE apit dh jd ME..
    sedih nie..sikit jer dpt..
    ada 1 jer lagi tgh running..jgn la stop awal2 sngt..
    huhu..sedih kot..kah3..
    btw,tahniah shida..peace..

    ReplyDelete
  7. xpernah dapat BE sejak berblog 2007,.. bg tips camne,..???

    ReplyDelete
  8. kumpul2! nak raya nanti senang. :P

    ReplyDelete
  9. cik shida single or berpasangan?

    cite le disini ..heheh =D

    http://www.ashrafjalil.com/2011/07/segmen-single-vs-couple-ashraf-jalil.html

    ReplyDelete
  10. bestnyeee..sy bru dpt 1 be...
    web sy http://takmungkinbenar.blogspot.com
    klu nk link kan pn boleh :)

    ReplyDelete
  11. congratz! dah 16x dapat BE ek...masyuk masyuk...hoho

    ReplyDelete
  12. hehe..apik tak bertambah dah BE

    ReplyDelete
  13. asik dapat BE baru jerk akak ni..best2

    ReplyDelete
  14. tahniah yunk. BE jijah pon dah ME. so zero la skrg ni..huhu nuffnang! nak BE!!

    ReplyDelete
  15. bertuah la shida kan..selalu dapat BE..acik dah berhabuk dengan status geli2 ke apa tu..tak gak dapat BE..rasa cam nak curang pun ada juga nie...hehehhe...

    ReplyDelete
  16. Right now іt soundѕ liκe BlοgEnginе is thе top blogging platfοrm аѵaіlаble
    right noω. (from what I've read) Is that what you're using
    on your blog?

    Fеel free to visit my homеpage - getting more pinterest followers
    Feel free to visit my site :: fast twitter followers

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.