website Nuffnang kena godam?? | kes hacker lagi ke?! | Dunia sebenar Shida website Nuffnang kena godam?? | kes hacker lagi ke?!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Saturday, 23 July 2011

website Nuffnang kena godam?? | kes hacker lagi ke?!

Assalamualaikum, peace upon you.
Hye korang! pagi-pagi ni ramai pula yang menggelabah disebabkan website Nuffnang tidak dapat dibuka. Shida sendiri pun buka juga dari kul12 tadi sampai sekarang tak dapat juga login. Adakah website Nuffnang juga sudah digodam? atau kerana hanya website itu sendiri mempunya masalah dalaman. Tapi setakat ini yang shida masih tahu telah digodam, setakat mana kesahihan perkara ini kita tunggu dan lihat sahaja nanti. Harap pada semua pengguna setia Nuffnang tidak berkecil hati atau risau tentang perkara ini. Cuma perlu berdoa supaya semuanya akan pulih seperti biasa. ok chill ^_^ 

kata penawar duka lara shida : hahaa^^ semua mengeluh "habislah BE aku" dah tengah runing hebat huhu^^ harap tak ada kemusnahan dan apa-apa lah pada ganjaran yang tersedia ada huhu^^ sabar jelah! shida dah cashout dulu nasiblah!




16 Jari Ohsem:

Hafizzi Aziz said...

apit isau gak nie..
buatnya earning reset jadi 0sen..
hancuq lebuq apit..
memang automatik beralih arah..haha..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

owh..ye ke...
Tp baru je ni sis buka website tu..dh ok dh...earning pun x ilang..nasiblah..maybe ada skit problem kut smlm kan..tp sis tak tau plak smlm problem koz mmg xde buka website tu..

cunndaa said...

Shida, nuff cunndaa dah boleh buka dah ^^

Syuxer said...

fuhhh..risau tahap otromen dah neh..kan x pasal2 earnings jadi zero heheh..masak menangis tak berlagu heheh...hope2 xde dah serangan sebegini..tapi gengblogger cam x settle2 lagi..

Cik Azizah said...

semalam start 11pm dah problem..dorang kata nuffnang kena hack! kesiannya kan.. nasib baik dah ok dah sekarang..

Wanie said...

dah ok kan shida..
fir tak sedar lak semalam jadi camni..
dah la tengah ade BE..
buat hilang memang naya la..huhu

Pisyek said...

untung la sape yang ada banyak duit dalam nuffnang, cepat2 la cash out. hehe. :D

Need a web developer?

caliph shuriken said...

awal pagi tadi dh mula bole akses tapi still x bole ping en3, huh...

HAZWAN17 said...

patut pun tak boleh masuk semalam

patriq said...

nuffnang sida dah oka ka??

chuu muqhlis said...

okei chuu baru tahu -__-

shida'R said...

Hafizzi Aziz@Apit: alhamdulillah semuanya dah pulih sperti biasa :)

shida'R said...

sis Lily: tu lah naseb xde pape..kalo x meraung juga huhu^^

shida'R said...

syuxer: xsettle ke? cuba cari gadget bahagian sidebar ok :)

shida'R said...

Wanie: yeke..huhu tp okla xde pape kan ..cume 1 2 prob shida xsetel lg dgn nuffng ^_^

shida'R said...

Cik Azizah@jiejah: tu lah dah ok da semua ^_^