Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Friday, 26 August 2011

bila tiba hari raya mesti dapat ganjaran dari "BOS" walaupun dia "bukan muslim" | terima kasih tak terhingga

Assalamualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah bersyukur sebab dalam puasa yang ke26 hari ni shida berpuasa dengan sempurna walaupun ada tertinggal beberapa hari disebabkan masalah yang memang tidak dapat dielakkan..psttt orang perempuan je tahu masalah apa ~ jadi puasa korang setakat ni macam mana? persiapan raya pula bagaimana? seperti shida sendiri masih tak cukup forum sebab masih ada yang tak lengkap lagi dari untuk diri sampai lah rumah. kalau korang nak tahu kalau persiapan rumah tu last-last minit baru sempurna hehe^^ nak buat macam dah memang dari azali keluarga shida memang keluarga "last minit" sabar jelah! korang jangan ikut tau tak elok hehe ^_^

kuih muih raya saja setakat ni kat dapur dah meninggi sebab kuih-kuih yang ditempah telah pun siap dan dah sampai kat rumah ada lah dalam 20 ke 30 jenis kuih raya. nanti shida senaraikan hehe^^ gambar?? shida letak terliur pula hehe^^ tak  apa shida bagi nanti korang tengok. Tahun ni seperti biasa sama seperti tahun-tahun sebelumnya kuih jarang nak buat. kalau buat tu memang bertuah lah! semua kuih muih tunjuk-tunjuk saja. Almaklumla dalam rumah ni semua bekerja, orang gaji pun tak ada jadi sememangnya tak buat beli saja cukup tapi insyallah next year mungkin boleh buat hehee >.<

hamper hari raya ni majikan shida yang bagi. siap hantar kat rumah lagi. dalam hati cakap "bertuah aku" seperti biasa lah kalau time hari raya shida macam-macam dia bagi hamper lah duit raya lah kerongsang lah. last year dia bagi shida sehelai tudung. Tapi cara shida cakap nampak dia macam orang melayu kan?? silap tu dia orang cina. Baik gila dengan shida dan family, shida juga dah bekerja dengan dia sudah "4tahun" uihh..lama juga eh! tak sangka pula shida hehee.. Ini baru hari raya shida. belum masuk tahun baru cina lagi lah macam-macam dia bagi kalau buah limau dia bagi "mak kata kalau jual balik pun tak apa,banyak gila" ^_^
 
ini pula kerongsang 6 jenis dan patern, dia beli untuk shida huhu^^ kadang-kadang terharu sangat-sangat bila terasa majikan menghargai seperti ini. bukanlah kerana dia bagi shida macam-macam tapi shida teringat waktu dia bertungkus-lumus bantu shida masa shida sakit masa tahun 2009 gila! mana nak cari majikan macam ni punya caring! huhu^^ itu yang shida berat nak cari kerja lain. kebajikan kita dia jaga sungguh! paling tak sangka waktu birthday shida pun dia bagi shida hadiah "purse" cantik simpan lagi elok sampai sekarang :)

best lah beraya tahun nih bergaya dengan kerongsang yang cantik-cantik macam tu kan :) tak payah nak beli dah hehe^^pandai lak majikan shida ni pilih. berebutlah dengan adik dan kakak masing-masing dah cop nak pakai yang mana hehe^^ selamat membaca :) sebelum terlupa kad raya untuk blogger pilihan shida on the way yay!!

jom join GIVEAWAY AIDILFITRI ROROS memang best!!





 

20 comments:

  1. best laa shida dpt bos caring cmni..

    btw, selamat hari raya & maaf zahir batin ^^

    ReplyDelete
  2. perghh best dpt bos cmtu :) hehehe

    ReplyDelete
  3. untungnya dapat bos
    tak kedekut, heheh
    btw Selamat Hari Raya jugak buat Shida, maaf zahir dan batin
    (^__^)V

    ReplyDelete
  4. Bestnye dpt Bos baik mcm ni..
    Bertuah shidah.. ^_^

    Selamat Hari Raya juga Buat Shida Sekeluarga..Mohon maaf jika ada Terkasar Bahasa mahupun tersilap kata dlm memberikan Komen.. ^_^

    ReplyDelete
  5. bos yg best buat kerja kita jadi lagi best kan...untunglh shida ada bos yg boleh mnghargai kerja yg kita buat...tapi tkut gak kn kalo dpt bos yg tlampau baik espc. bos lelaki tkut dia nk tmbh cwgn lg satu...hoho...nice bos

    ReplyDelete
  6. Subhanallah..
    bertuahnya shida kan. Lebih2 lagi majikan tuh bukan malay ok. n bukan muslim...

    Klu ara pun ssh nak cri keje lain klau bos mcm ni..

    Bertuahnya.. Syukur Alhamdulillah~~

    ReplyDelete
  7. bagusnya dapat majikan mcm tu..biasalah org cina ni lebih prihatin..jijah pernah ada majikan cina mcm ni..bg bear kek semua. tp dlm dia bg tu takut jugak kot2 ada muslihat..hehe


    untung lah shida..ngeee~~

    ReplyDelete
  8. pehhhh!shida,kerat dua ngn meaw lahhhh!hihi..meaw tak dapat pon dari bos,wuwuwuwuwuw T_T

    ReplyDelete
  9. wahhhh..bestnyer shida..hehehe..apik pon tgh tunggu ape2 dari bos gak..hahaha..tgk la sampai ke tak..hahahaha(bajet ader)

    ReplyDelete
  10. selamat hari raya sida..ikhlas pak osmey kih3 ;p

    ReplyDelete
  11. selamat hari raya shida..aku balik perak nnti :))

    selamat berbuka ok~

    ReplyDelete
  12. selamat hari raya shida :)

    nk wet raye ...:)

    ReplyDelete
  13. dapat ganjaran pe?bonus kew?leh kasi boan duit raye g2..hehe

    ReplyDelete
  14. bagus giler bos cmtu! :) mesti shida pekerja cemerlang nieh~ huhu...

    ReplyDelete
  15. Shida..Kad Raya & Something utk Qis tu dh sampai smlm..Thx sgt2 ye..Qis senyum2 jer dia dpt sampul tu..hehe mcm paham.. ;)

    ReplyDelete
  16. majikan cina lagi prihatin dari melayu je rasenye..hehe
    bagusnye bagi keronsang banyak tu..tak payah nak beli dah shida..

    ReplyDelete
  17. 1 malaysia..
    semua raya bos..hahaha

    ReplyDelete
  18. selamat hari raya...mintak maap kalau de silap salah :)

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum dan salam sejahtera, terima kasih kerana sudi melapangkan masa melayari AZLIYACOLLECTION.BLOGSPOT.COM

    Apa itu SAUNA OZON INFRARED dan kebaikannya kepada anda

    http://azliyacollection.blogspot.com/2011/09/sauna-ozon-infrared.html

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.