koleksi handfone-handfone terbaik | handfone shida lah! | Dunia sebenar Shida koleksi handfone-handfone terbaik | handfone shida lah!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 5 August 2011

koleksi handfone-handfone terbaik | handfone shida lah!

  Assalamualaikum, peace upon you.
siapa kat sini yang tak ada hp sila angkat tangan! meh shida nak sponser satu hp hehe^^ tak ada lah melawak saja. shida sendiri pun berkerah juga nak pakai hp baru kan. Ini kan nak bagi free pikir kelaut juga huhu^^ ok ok entri kali ni shida malas nak bercerita panjang lebar just nak share dengan korang koleksi turun temurun hp shida since 2003 sehingga lah sekarang 2011. Jom usha jom~

ini handfone model 3310 org suka cakap hp cap ayam..cap ayam pun orang sampai sekarang tahun 2011 pun ada pakai lagi! hp ini  la yang paling lama shida pakai sejak sekolah menengah lagi..hehe ;)
ini pula masa shida habis f5 dapat la merasa kejap n-gage QD..best sebab main game saja..no camera no 3G tak berapa best sangat, shida pakai pun tak lama dulu giles game juga..sampai tak tido dibuatnya ~
ini pula masa ghairah nak btukar-tukar la konon. sejak dah pandai nak snap-snap..nk yg ada yang camera.. beli la yang nih..yang n-gage tu jual kat member budak laki..memang suka n-gage kan.. n-gaga tak ada camera..then tukar ~ ingat lagi hp ni orang panggil hp sabun..kan..kan..kan :p
next hp yang ini tapi shida lupa model apa hp sabun tuh tak lama pakai..agak dalam setahun shida tukar ambil yangg ini..tapi tetap nokia tau! tak pernah berpaling! tapi hp ni camera lagi clear dari sabun tak puas hati tukar lagi, ini pun  pakai tak lama~ masa shida zaman remaja nafsu hp dasyat giless!!
handfone yang terakhir shida xpress music kiranya dah tak nak tukar lagi lah kononnya! lastly hp ni hilang kat tempat kerja. tak jumpa langsung sayang giless lama pakai fone ni bila hilang macam tu je sakit kot hati huhu^^  sedih sangat kehilangan hp tu. dia banyak berjasa dengan shida, kenangan pun banyak juga!
selepas kehilangan hp xpress music tu shida try tukar selera pakai sony. okay je tapi masih rasa janggal sebabnya dah biasa pakai nokia kan. lama juga lah shida pakai sambil simpan duit nak pakai hp nokia touch screen tu. dan niat lain juga nak pakai 2 nombor satu celcom dan satu lagi maxis so kena beli hp 2 untuk sumbat 2sim ni kan.
taadaa..ini la hp shida sekarang nokia touch screen 5800 tak la bergaya megah sangat tapi boleh lah lengkap semua ada, dulu gila game sekarang tak dah. sekarang layan lagu saja. so sesuai la shida beli xpress music ni sedap saja dengar lagu sampai tertidur. tahan lasak pun ya, dah berapa kali cium lantai hp ni hahaa^^yang ni untuk maxis.
yang ni pula untuk 2nd sim shida celcom, shida beli hp ni secondhand saja sebab yang xm 5800 tu shida dah beli original. duit cukup-cukup saja so shida rembat saja mana ada. dapat juga lah yang berlainan jenis satu biasa satu slide ok lah hehe^^ so far tak ada niat nak tukar-rukar lagi. mungkin kedua-dua hp ni akan kekal lama sikit hehee^^

sekarang ni dah tak boleh ghairah dengan hp-hp bagai sebab makin lama komitmen dah makin banyak. itu ini nak bayar. belum kahwin lagi kan ~ cehh..kahwin-kahwin pula hehe :p
ok selamat membaca dan terima kasih ^_^






28 Jari Ohsem:

Syat0za Zai said...

semua ada brand punya fon.. zai pakai CSL punya je! Wuuu >_< nak satu! nak satuu!

Cik Azizah said...

bagus! support nokia kan.. hehe wah2 sempat juga shida snap semua fon shida yer..jijah mmg tak dan lah.hehe

Aida Omar said...

dah keluar dah koleksi hp dia..hehe

Wanie said...

shida ni mesti suke henpon flip2 kan..
last2 amik touch skrin gak..hehe..skang ni touch skrin pn dh x mahal mane..

Terbelog said...

baik2 shida
takut kena ragut hehe..
dlm blog? cmne tu?

NURUL AINI NORAZMAN said...

wahhh,.aini cuma guna 2jenis hp je sofar,.haha

syrupmasin said...

saye pakai 3310 je smpai sekarang :P

Miss A said...

Miss A guna hp BB utk sim maxis and samsung(cikai) utk celcom.Hehe sme lah kte,ade 2 hp :)

caliph shuriken said...

hset paling lasak 33sekupang tu.. setakat ni semua sy beli brand nokia sbb dh biasa dgn menu nokia ^^

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

manyaknye hengpong die ;)


Ramadhan datang tapi........

b0an said...

banyaknye handpon beliau..jeles nye..haha

teha said...

wah ! bnyk nye fon die.. hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

byk koleksi h.pon shidah..
sis dr dulu sampai skrg mmg pengguna setia sony.. ;)

Nini Hartini said...

harga hp nokia skrg dah jatuh. nk ambil yg canggih2 pun blh dpt hg murah. sbb yg naik skrg apple, htc, dan samsung. kalau saya, target skrg nk iphone4. hehehe

apik pehe said...

amboi shida..banyknyer...

JIJI YU said...

aku pakai xpress music itu hari sampai ilang keypad die..

AmyZana said...

amboi ! byknye fon ! :o

sye prefer HTC ;)

gigiAriEma said...

aippp mai satu kt gigi.. haha
gigi punya hanset osak nih. mcm org gila dh xde hanset. huhuu

ain revival said...

wahhhh..up to date betoi shida nie..

ain dah lame x tukar nfon..huhu

Farah Tuhar said...

bila kak shida wat entry nie kan .
teringt kite dlu simpan duit gila2 sbb nak beli phone canggih smate2 nak main game . smpai g toilet pown nak bwak sbb nak men game . last terhumban dalm mangkuk toilet . hahaha :D
tpi pling best phone 3310 tu .
men game space impact ! HAHA

cunndaa said...

2 henpon shida macam cunndaa...
tepon sabun ngn sony tu...
yang sony sampai skrg duk guna..nak beli BB lum mampu lg..
guna jelah sony tu...huhuuuu

Sarah Mohd Saleh said...

wahhh byk giler koleksi hp.skrg nih hp dah byk2 bentuk n warne.memang mengalami revolusi perindustrian lahhh hp2 nih semua.

kekasih shida said...

EX fon kite mcm lebih kurang same plak haha, tp umar lg banyak kot :D haha

Miz Novexx said...

sangat suka henfon brand nokia sebab tahan lasak, kan kan??? heheh

Imran nyambek said...

gua pakai public phone je.sedeh en

blogermanz said...

hehe cantik² hp shida semuanya.. tp gambar awek dlm hp nokia 5800 lagi memukau.. hehe

patriq said...

wow banyaknya sida, bagi pat satu lah ..larikkk..

Azham Vosovic said...

saya dari dulu smpai skrg pkai nokia je heheheh,,,nsb baik bukan Nokai..