tutorial : cara nak letak background pada fanpage blog | menarik! | Dunia sebenar Shida tutorial : cara nak letak background pada fanpage blog | menarik!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 2 August 2011

tutorial : cara nak letak background pada fanpage blog | menarik!

Assalamualaikum, peace upon you.
tutorial kali ni sangat-sangat simple dan senang, shida rasa semua boleh follow. so bagi bloggerian yang ada fanpage blog yang rasa bosan dengan warna yang sama, cuba kita corakkan dan meriahkan dengan menggunakan latar belakang yang membuatkan pengunjung blog kita "like" fanpage korang. Jom cuba ^_^

1. login blog >> design+page element >> cari korangnye gadget fanpage blog
2. masukkan code dibawah ada dua cara sama ada nak tukar warna sahaja atau letak background (contoh shida print screen supaya lebih faham)

 background: url (link backgroud);

background : white;


selamat mencuba, kalau jadi terima kasih diperlukan ^_^

shida ada sediakan beberapa background kalau rasa nak pakai boleh la ambil free jer :) 
nak copy guna ctrl+c
 
http://2.bp.blogspot.com/-JXOc6rg3nrk/Ta2ZmlVOGBI/AAAAAAAABCA/SVmkHj41qyo/s1600/image.png
 
http://4.bp.blogspot.com/-GOROgLmJ4Jk/Ta2Zo4yDVzI/AAAAAAAABCE/5Wh1SycWV3s/s1600/pink-blue_polka-dot.png
http://3.bp.blogspot.com/-d9JLW2Ypd_Y/TjeNfXwzkAI/AAAAAAAABlE/JV1g4kNZpmA/s1600/813410.jpg
 
http://3.bp.blogspot.com/-DwQLGBThNN0/TjeNgtcmTRI/AAAAAAAABlI/AysRI-wbWfA/s1600/686824.jpg
 
http://4.bp.blogspot.com/-hNN44ABS7xk/TjeNlY2i4eI/AAAAAAAABlM/vsJbuUxkhmE/s1600/purple_pattern.png



12 Jari Ohsem:

sifu im said...

oh..aku pon x penah ltk bnda ni kt blog..nk try gak la klu de mase

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sis Xde Fanpage..
anyway..Thx for this tutorial..mana tau satu hari nnt sis nk buat fanpage..blh tgk tutorial yg shida buat ni... ;)

Syuxer said...

owh..fanpage syuk xde plak hehe..nak wat tuh ada ke orang akan like nanti hahaha..apapun tq wat tutorial neh..:)..

Wanie said...

bile dah ade contoh background tu yg senang tu..hihi..wanie tak buat lagi fanpage..nanti dah ade cari tuto ni :)

Cik Azizah said...

wah cantik..jijah nak amik boleh?? terima kasih shida :)

caliph shuriken said...

nice tutorial ^^

tapi sy blom qualified utk wt satu fanpage, huh...

patriq said...

nice tutor sida!

Acik Ita said...

nice tuto dear..
acik nak cuba,tapi acik xada fanspage box cam ni..malas nak wat..lagi pun,acik xfemes cam shida...huhuhu...

ADAM FIKRI said...

blog adam guna yang 1 lagi punya code...mcm mna> yg code akk tunjuk ni dia xbleh pki kat blog adam

tia fahtiha said...

tlg la....
sya bdak bru blja wat blog ni
tlg tunjuk ajar...plizz
susa la=(

^ FA NORIZAN ^ said...

bground wane hijau ade tak kak? heheh :)

Honeybee said...

Done! thanks for such a great ideas.

-honeybee
http://healthybeautifulblog.blogspot.com/