Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 2 August 2011

tutorial : cara nak letak background pada fanpage blog | menarik!

Assalamualaikum, peace upon you.
tutorial kali ni sangat-sangat simple dan senang, shida rasa semua boleh follow. so bagi bloggerian yang ada fanpage blog yang rasa bosan dengan warna yang sama, cuba kita corakkan dan meriahkan dengan menggunakan latar belakang yang membuatkan pengunjung blog kita "like" fanpage korang. Jom cuba ^_^

1. login blog >> design+page element >> cari korangnye gadget fanpage blog
2. masukkan code dibawah ada dua cara sama ada nak tukar warna sahaja atau letak background (contoh shida print screen supaya lebih faham)

 background: url (link backgroud);

background : white;


selamat mencuba, kalau jadi terima kasih diperlukan ^_^

shida ada sediakan beberapa background kalau rasa nak pakai boleh la ambil free jer :) 
nak copy guna ctrl+c
 
http://2.bp.blogspot.com/-JXOc6rg3nrk/Ta2ZmlVOGBI/AAAAAAAABCA/SVmkHj41qyo/s1600/image.png
 
http://4.bp.blogspot.com/-GOROgLmJ4Jk/Ta2Zo4yDVzI/AAAAAAAABCE/5Wh1SycWV3s/s1600/pink-blue_polka-dot.png
http://3.bp.blogspot.com/-d9JLW2Ypd_Y/TjeNfXwzkAI/AAAAAAAABlE/JV1g4kNZpmA/s1600/813410.jpg
 
http://3.bp.blogspot.com/-DwQLGBThNN0/TjeNgtcmTRI/AAAAAAAABlI/AysRI-wbWfA/s1600/686824.jpg
 
http://4.bp.blogspot.com/-hNN44ABS7xk/TjeNlY2i4eI/AAAAAAAABlM/vsJbuUxkhmE/s1600/purple_pattern.png



12 comments:

  1. oh..aku pon x penah ltk bnda ni kt blog..nk try gak la klu de mase

    ReplyDelete
  2. sis Xde Fanpage..
    anyway..Thx for this tutorial..mana tau satu hari nnt sis nk buat fanpage..blh tgk tutorial yg shida buat ni... ;)

    ReplyDelete
  3. owh..fanpage syuk xde plak hehe..nak wat tuh ada ke orang akan like nanti hahaha..apapun tq wat tutorial neh..:)..

    ReplyDelete
  4. bile dah ade contoh background tu yg senang tu..hihi..wanie tak buat lagi fanpage..nanti dah ade cari tuto ni :)

    ReplyDelete
  5. wah cantik..jijah nak amik boleh?? terima kasih shida :)

    ReplyDelete
  6. nice tutorial ^^

    tapi sy blom qualified utk wt satu fanpage, huh...

    ReplyDelete
  7. nice tuto dear..
    acik nak cuba,tapi acik xada fanspage box cam ni..malas nak wat..lagi pun,acik xfemes cam shida...huhuhu...

    ReplyDelete
  8. blog adam guna yang 1 lagi punya code...mcm mna> yg code akk tunjuk ni dia xbleh pki kat blog adam

    ReplyDelete
  9. tlg la....
    sya bdak bru blja wat blog ni
    tlg tunjuk ajar...plizz
    susa la=(

    ReplyDelete
  10. bground wane hijau ade tak kak? heheh :)

    ReplyDelete
  11. Done! thanks for such a great ideas.

    -honeybee
    http://healthybeautifulblog.blogspot.com/

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.