sorry, the blog at duniakushida.blogspot.com has been removed. | Dunia sebenar Shida sorry, the blog at duniakushida.blogspot.com has been removed.

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 22 September 2011

sorry, the blog at duniakushida.blogspot.com has been removed.

  Assalamualaikum,peace upon you.
arghhh!!! geramnya semalam blogspot cuba-cuba removed blog shida dalam beberapa minit. masa tengah sedap-sedap blogwalking semalam shida cuba refresh blog tetiba keluar natang atas tu! memang cuak lah shida. masa tu dalam area 3pagi. shida masuk facebook cari kawan-kawan blogger shida. argghhh!!! lagi tension time tu semua orang dah tidur lah!!

shida blur sekejap tapi hati tuhan je yang tahu macam mana rasanya blog jadi macam tu ;( then shida tengok sis emy ulan masih online. shida cuba chat dia kat FB bernasib baik shida dia masih ada dan balas chat shida kat situ. shida minta dia buka blog shida untuk kepastian ke2. Then dia kata memang betul kena REMOVED, shida apa lagi panik lah!! then ulan tolong shida selesaikan masalah ni dengan menghantar email kepada blogspot. 

Shida search untuk cari email blogspot. lepas tu shida jumpa tapi shida tak tahu betul ke tak email ni. tak apalah dalam keadaan macam ni memang patut cuba saja. dari pengalaman sis emy ulan blogger fyna pun pernah jadi macam shida lepas dia hantar email terus ok blog dia tapi blog fyna masa tu dah 2 3 kali kena removed. itu lagi cuak!! now dia dah pakai domain sendiri. ok lah tu kan.

Alhamdulillah selepas hantar email dengan tak tahu email tu betul ke tidak kan shida cuba saja. dalam beberapa minit blog shida dah boleh buka. punya lah happy tak terkata. serius kalau di removed selamanya mungkin shida stop berbloging huhuhu^^ thanks blogspot sebab kembalikan blog shida ke asal tanpa cacat cela. Lain kali jangan lah test-test macam ni boleh gila aku!! insyallah shida akan keluarkan tutorial blog kena removed untuk panduan kita semua. ini baru blog shida belum lagi lagi dia kacau blog orang lain kan. 

korang tau muka orang cuak macam mana?? huhu kalau tahu ok macam tu lah muka shida semalam hahaaa..siotttt jerh!!



34 Jari Ohsem:

meaw said...

penah jadi lagu ni gak,huhu..memang cuak gila ah..haha

Amoi MiyaSya said...

sbb tu ramai suh guna domain sndri ;)

kiz said...

inilah risiko domain / hosting percuma..sabar je lah

Chikova_Araishii said...

EHH CMNI LA ANYAH KENE DULU...agaknye law di bantu cpt2 msti dapat save gk blog tu kan?? hee ;-)

Terbelog said...

pnh kena sekali hehe

Cik Azizah said...

shida syg! cepat kua toturial! takut gak blog org lain kena removed gak...huhu benda free macamni la pulak..adeh.

Fara E's said...

a'ah , pernah kena , rase nak mnangis , haha

caliph shuriken said...

owh, kes siyes ni.. nsib baik dpt balik, huh...

*sy dh tertido wktu tu...

ieyza afieyna said...

nsib bek dah ok kn..
ieyza xpernah plak jdi mcm tue..

Odah + One = OdahOne said...

biasa blog kena removed sbb apa ek shida?...sbb buat bnda illegal ke?...tapi kalo ttibe jek nk removed naya gak kan...sabo jeklh

IkhAnif said...

hasudah...macam nie pun ade yerk..>_<..cepat kluakan toturial..>_<..hahaha

Azmi Khan said...

bahaya giler.... bleh pulang main remove kan plak.... dah la blog menjadi ancaman para hackers yg menyalahgunakan kepakaran.....

zareliqa afiqa said...

uish! takutnye.cepat2 buat tuto eh.nanti bgtaw ai taw.maceh^^

patriq said...

sida semlm pg pat buka mmg kena removed huhuu

Bro ahmad said...

kalau bro pun cuak..habis penat lelah kita jadi sia sia je huhuuu.

mummyriena said...

dugaan shida adehh..sabr jelh..

Hafizzi Aziz said...

huh..naseb baik..hihi..
kalo jadi kat apit,leh mintak tlg shida..hihi..

aku said...

halamak..cmne nk elakkn bnda trjadi??huhu

pe2 pon..nsib jmpa blik kn...hehe

Wanie said...

problem ni kejap je kan..kena hantar email kat blogspot eh?huhu

nasib la dah ade balik ni..kalau tak mau menangis seminggu tak habis..heee

misyamissyou said...

eh leh jd cm tu ke? nasib baik dpt semule.. aaa cpt la shida wat tutorial..nnt dah buat mohon bgtau ye..

sifu im said...

aku x penah kena pn..haha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

X pernah jd mcm ni..mesti cuak kan..huhu..sayang ooo klu terdelete.. ^_^

jehanfrhin said...

jgn la kena hendaknya... keh3~

afzalsukasuki said...

tau tak sebab ape dorang remove?any idea?

PeRmAtA bIrU said...

hurm.... takut gak la... kalau saya mesti mati kutu x tau nak tanya sapa... hurm...

uLan said...

dear shida xyah risau... kLu kena removed cmtu terus je emaiL kat blogspot dan tnya apa sebabnya kena remove... setahu uLan,klu sistem blogspot detect spaM,dorang akan auto remove dan menunggu email feedback dari kita menunjukkan yang blog kita tu masih digunakan... kot mereka nak ringankan sistem mereka memandangkan skrg blogspot terlalu banyak pengguna :-)

~Nana 귀여운~ said...

dlm kes sebegini kamu kene bg tutorial tau...mana tahu org lin kene kes yang sama mcm kamu...eee cuak kot denga ni

i am S!L4H.. said...

sy pun pnah kena sis. mmg la sentap. hehe

tiefazatie said...

sabo je la..mybe die ngah update kot..

APAN said...

belom penah kena test mcm ni lagi... :)

yen(toka ziizokukuto) said...

still waiting for tutorial huhu

Xavi De said...

err...ada gak ker kes camni...?
xsuke....=..='

izzah said...

dah terkena jugak..>,<

Remy hazza said...

remy pun pernah kena......
meroyan kejab...nak cari balik camner....he3