Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 27 September 2011

tutorial : cara nak buang Powered by Blogger

    Assalamualaikum, peace upon you.
sebenarnya banyak lagi tutor yang shida tak sempat publish untuk korang. dah banyak shida draft tapi belum sempat edit balik saja. shida edit satu persatu mana yang sempat ok. tutor yang ni pula cara kita nak buang "powered by blogger" ramai yang tak tahu cara nak buang sebab dengan mendelete di gadget saja tidak berjaya sebab ada hal lain yang perlu korang buat dulu. jom follow tutorial ini ;)
masuk >> dashboard >> design >> editHTML >> tick expand widget
ctrl+f  cari kod ini >> <b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'>
dah jumpa kod itu sila tukar 'true' kepada 'false' contoh seperti kod dibawah, lepas itu korang SAVE dulu ok :)
<b:widget id='Attribution1' locked='false' title='' type='Attribution'>

kemudian pergi balik ke >> pageElement >> remove gadget Attribution
dah remove 'powered by blogger' akan hilang pada blog korang dah berjaya lah! yay! ;)





13 comments:

  1. template yg lme jd wat..
    template yg bru ade error pulak..
    ohoho

    ReplyDelete
  2. ni pon selalu ada dlm blog...baru tahu cara nak padam..maceh dear!

    ReplyDelete
  3. adoi..xdapat..confius time nak cari kod tue:(

    ReplyDelete
  4. daa berjaya padam :D thx sis ..

    ReplyDelete
  5. yg terbaru kalau x boleh remove attribution padam code >> code ni ade kat atas code b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution' lepas padam code tu baru ikot tutorial untuk remove attribution. :)

    ReplyDelete
  6. yeay ! jadi pun...tapi enn...nape mcm ade box ek kat bwh tuh ? mcm box yg powered by blogger tuh

    ReplyDelete
  7. sis tumpang tanya.. kalau nak kembalikan power by blogger tu bagaimana?? tq sis ^_^

    ReplyDelete
  8. I think other site fast cash loans proprietors should take this web site as
    an model, very clean and excellent user genial style
    and design, let alone the content. You are an expert in this topic!
    Also see my site: payday loans online

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.