tutorial : cara nak buang Powered by Blogger | Dunia sebenar Shida tutorial : cara nak buang Powered by Blogger

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 27 September 2011

tutorial : cara nak buang Powered by Blogger

    Assalamualaikum, peace upon you.
sebenarnya banyak lagi tutor yang shida tak sempat publish untuk korang. dah banyak shida draft tapi belum sempat edit balik saja. shida edit satu persatu mana yang sempat ok. tutor yang ni pula cara kita nak buang "powered by blogger" ramai yang tak tahu cara nak buang sebab dengan mendelete di gadget saja tidak berjaya sebab ada hal lain yang perlu korang buat dulu. jom follow tutorial ini ;)
masuk >> dashboard >> design >> editHTML >> tick expand widget
ctrl+f  cari kod ini >> <b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'>
dah jumpa kod itu sila tukar 'true' kepada 'false' contoh seperti kod dibawah, lepas itu korang SAVE dulu ok :)
<b:widget id='Attribution1' locked='false' title='' type='Attribution'>

kemudian pergi balik ke >> pageElement >> remove gadget Attribution
dah remove 'powered by blogger' akan hilang pada blog korang dah berjaya lah! yay! ;)





13 Jari Ohsem:

tiefazatie said...

wah..byk btol tutorial nie..hee

mirakim said...

template yg lme jd wat..
template yg bru ade error pulak..
ohoho

Cik Azizah said...

ni pon selalu ada dlm blog...baru tahu cara nak padam..maceh dear!

.::: Princess MOMOY :::. said...

salam. thx dear
berjaya buat

izzah said...

thank you shida..(:

izzah said...

trimas shida..(:

zafiyra said...

Tqvm Dah berjaya... :)

susulemakmanis said...

adoi..xdapat..confius time nak cari kod tue:(

♥SayangSayangAra♥ said...

daa berjaya padam :D thx sis ..

mohd faizal md kassim said...

yg terbaru kalau x boleh remove attribution padam code >> code ni ade kat atas code b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution' lepas padam code tu baru ikot tutorial untuk remove attribution. :)

Sally Samsaiman said...

yeay ! jadi pun...tapi enn...nape mcm ade box ek kat bwh tuh ? mcm box yg powered by blogger tuh

PILOT LOVER said...

sis tumpang tanya.. kalau nak kembalikan power by blogger tu bagaimana?? tq sis ^_^

Anonymous said...

I think other site fast cash loans proprietors should take this web site as
an model, very clean and excellent user genial style
and design, let alone the content. You are an expert in this topic!
Also see my site: payday loans online