tutorial : cara nak cantikkan blockquote | skew dan rotate blockquote | Dunia sebenar Shida tutorial : cara nak cantikkan blockquote | skew dan rotate blockquote

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 20 September 2011

tutorial : cara nak cantikkan blockquote | skew dan rotate blockquote

   Assalamualaikum, peace upon you.

cuba korang letak cursor pada blockquote shida sebagai contoh
ok tutorial kali ini shida nak tunjuk macam mana nak buat blockquote kita nampak lebih cantik dan menarik. shida bagi step mudah difahami untuk semua. jangan risau kalau tak faham boleh rujuk pada shida okay ;)

masuk>> design >> editHTML >> klik expand widget 

cari kod ini >> .post blockquote:hover {  
bila dah jumpa kod ini korang copy dan paste kod dibawah ni

yang ini hanya letak background warna sahaja.
1.
background: #F778A1;
-webkit-border-radius: 36px 12px;
-moz-border-radius: 36px / 12px;
-moz-transform: rotate(-2deg);
-webkit-transform: rotate(-2deg);
 atau nak letak background bergambar boleh guna kod bawah ini :
2.
background: url(URL BACKGROUND);
-webkit-border-radius: 36px 12px;
-moz-border-radius: 36px / 12px;
-moz-transform: rotate(-2deg);
-webkit-transform: rotate(-2deg); 
 atau

ini ada 3 cara kod untuk korang copy, 

kod yang ke3 korang boleh pakai jika korang tak ada kod yang nak dicari jadi korang boleh tambah kod ini sendiri ok ;)
3.
.post blockquote:hover{
background: #F778A1;
-webkit-border-radius: 36px 12px;
-moz-border-radius: 36px / 12px;
-moz-transform: rotate(-2deg);
-webkit-transform: rotate(-2deg);
boleh tengok contoh gambar dalam editHTML shida tunjukkan supaya lebih jelas.

dah selesai dah puas hati boleh lah SAVE . kalau nak tukar warna background boleh klik sini > kod warna
idea asal dan kredit diberikan pada : owner yang cute ;)