tutorial : cara nak guna atau pakai Blokquote dalam entri | untuk newbie | Dunia sebenar Shida tutorial : cara nak guna atau pakai Blokquote dalam entri | untuk newbie

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 20 September 2011

tutorial : cara nak guna atau pakai Blokquote dalam entri | untuk newbie

  Assalamualaikum, peace upon you.

mungkin ramai lagi blogger atau newbie yang masih tak tahu cara nak guna atau pakai blockquote. Jom belajar dengan melihat tutor bergambar yang shida sediakan hope ia membantu ;)

buat new post seperti biasa. highlight kan pada perkataan atau ayat yang korang nak guna quote seperti dalam gambar dan klik bahagian > " < preview dulu untuk melihat hasilnya. 

bagi yang belum edit post blockquote mungkin tak ada apa-apa tapi jangan risau shida ada tutor simple untuk buat quote korang jadi cantik dan sedap mata memandang ;)

selamat mencuba ;)






4 Jari Ohsem:

tiefazatie said...

wah..byk tutorial!hihi..caya la..

APAN said...

aku lebih suka tayang navbar tu...kalau ikut template asal hide, aku cari cmne nak show.lebih kurang gini la.tukar sikit je.huhu...

APAN said...

komen atas tu tok entri atas tu.haha...

entri blockquate ni akan dicuba gak kot lps ni di masa lpg...hajat nak tukar gak...
mls melebihi kerajinan...

Cik Azizah said...

dulu tak reti pon buat benda alah..sekarang dah leh tarik nafas lega sebab dah pandai guna..weee~~