Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 20 September 2011

tutorial : cara nak pakai template denim | template yang headernya rapat pada body blog (tutor bergambar)

   Assalamualaikum, peace upon you.
ok tutorial kali ni shida nak ajar korang bagaimana cara kita nak pakai template denim. kenapa denim? selalu sangat orang sebut-sebutkan. Template denim adalah salah satu template yang boleh merapatkan header dengan body blog contoh seperti gambar dibawah ada dua gambar dimana satunya template biasa dan satu template denim. tapi ada stepnya bagaimana caranya kita nak rapatkan header tu. itu nanti shida buat tutor seterusnya ok. jom tengok tutor bergambar yang disediakan, enjoy it ;)
ini blog yang memakai template denim, header rapar pada body blog
ini pula blog yang bukan pakai template denim ada jarak antara header dan body blog

step nak pakai mudah saja ikut gambar-gambar dibawah :

done! terima kasih ;)




3 comments:

  1. sis,camne nak dapat header yg cantik2 tue..saya punyer buruk lahhh..uwaaa..malu..cuba sis tgok header sy..blas kt cbox k..please2

    ReplyDelete
  2. sis,camne nak dapat header yg cantik2 tue..saya punyer buruk lahhh..uwaaa..malu..cuba sis tgok header sy..blas kt cbox k..please2

    ReplyDelete
  3. yang ni sis pakai template denim ke ? atau sis ppakai template ape ? balas kat cbox ea.

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.