tutorial : cara rapatkan header pada body blog bagi pengguna template denim | menarik! | Dunia sebenar Shida tutorial : cara rapatkan header pada body blog bagi pengguna template denim | menarik!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Tuesday, 20 September 2011

tutorial : cara rapatkan header pada body blog bagi pengguna template denim | menarik!



  Assalamualaikum, peace upon you.
ok tutor ini juga masih untuk sipemakai template denim. cara untuk rapatkan header dengan body blog. mudah saja cuma follow step-step dibawah ok :)

masuk >> design >> editHTML >> tick expand widget
sila cari kod ini > # header { sudah jumpa, apa yang perlu korang buat adalah menukar dibahagian boder:
boder: 1px tukarkan kepada ----> 0px
yang lain tak perlu usik apa-apa setelah selesai sila preview kalau jadi save. kalau macam senget-senget boleh kurangkan size blog jika perlu. AMARAN wajib preview dulu sebelum save.

selamat mencuba, ada pertanyaan boleh komen ;)




9 Jari Ohsem:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sharing is caring..Thx shida.. ;)

blog-tips-kurus said...

bila cik shida nak tolong advice lay-out saye yg haru biru itu? hehe!

caliph shuriken said...

dasat laa kuar triple en3 utk denim ^^

ZORA said...

nice entri ni..:P

Cik Azizah said...

terbaik lah cikgu shida!!

zareliqa afiqa said...

kalau untuk picture window ada tak? :D

Anyss Raz said...

Kak , macammna nak tukar ke template denim ?

Nurul Anisah said...

Thanks kak Shida :)

iQyn said...

Saya punya kod dalam uh macm ni . Boleh ajarkan macam mna nak rapatkan header kalau kod dia macam ni . Reply dkat Cbox saya pliss ?!

Ni kod nyaa :-

/* Header
----------------------------------------------- */
#header-wrapper {
margin:0;
padding: 0;
background-color: $headerCornersColor;
text-align: left;
}
#header {
width: 1040px;
margin: 0 auto;
background-color: transparent;
border: 1px solid transparent;
color: transparent;
padding: 0;