Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 20 September 2011

tutorial : cara rapatkan header pada body blog bagi pengguna template denim | menarik!



  Assalamualaikum, peace upon you.
ok tutor ini juga masih untuk sipemakai template denim. cara untuk rapatkan header dengan body blog. mudah saja cuma follow step-step dibawah ok :)

masuk >> design >> editHTML >> tick expand widget
sila cari kod ini > # header { sudah jumpa, apa yang perlu korang buat adalah menukar dibahagian boder:
boder: 1px tukarkan kepada ----> 0px
yang lain tak perlu usik apa-apa setelah selesai sila preview kalau jadi save. kalau macam senget-senget boleh kurangkan size blog jika perlu. AMARAN wajib preview dulu sebelum save.

selamat mencuba, ada pertanyaan boleh komen ;)




9 comments:

  1. bila cik shida nak tolong advice lay-out saye yg haru biru itu? hehe!

    ReplyDelete
  2. dasat laa kuar triple en3 utk denim ^^

    ReplyDelete
  3. kalau untuk picture window ada tak? :D

    ReplyDelete
  4. Kak , macammna nak tukar ke template denim ?

    ReplyDelete
  5. Saya punya kod dalam uh macm ni . Boleh ajarkan macam mna nak rapatkan header kalau kod dia macam ni . Reply dkat Cbox saya pliss ?!

    Ni kod nyaa :-

    /* Header
    ----------------------------------------------- */
    #header-wrapper {
    margin:0;
    padding: 0;
    background-color: $headerCornersColor;
    text-align: left;
    }
    #header {
    width: 1040px;
    margin: 0 auto;
    background-color: transparent;
    border: 1px solid transparent;
    color: transparent;
    padding: 0;

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.