bila sicomel dah mula dapat kaki asyik nak berjalan, nak memanjat! | Dunia sebenar Shida bila sicomel dah mula dapat kaki asyik nak berjalan, nak memanjat!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Friday, 7 October 2011

bila sicomel dah mula dapat kaki asyik nak berjalan, nak memanjat!

    Assalamualaikum, peace upon you.
hari ni tak banyak cerita nak cerita sebabnya shida letih plus-plus semalam tetiba kepala pening tanpa sebab mungkin ada sebab shida je tak tahu. tak apa lah dah ok pon, dah makan ubat dan lain-lain. sekarang dah sihat cuba nak try entri simple-simple tak perlu nak serabut kepala. tapi bukan lah nak bagi tips atau info tentang baby ok. kalau nak boleh terus masuk blog jiejah yang penuh info tentang baby kan jiejah! :) Saja nak cerita tentang anak buah shida yang bongsu ni keletah dia dah dapat kaki. penat juga nak jaga dia. Mengalahkan jaga 3orang penatnya. Kuat pula tu berjalan sana sini. Jom enjoy dengan gambar-gambar dia.
ok nama budak kecil ni Muhd Danish Adam. Anak ke3 kakak shida yang sulung. umur sekarang dah setahun sebulan, baru saja lepas birthday dia bulan9 hari tu, disebabkan dia sangat-sangat kuat berjalan sana sini. memunggah, buka almari, tarik baju dan banyak lagi kerja dia, dia nak buat, Jadi mama dia telah buat perintah berkurung untuk dia hahaaa^^ tengok kaki dia.. ammboii..ralek tengok tv tu.
tengok lah memanjat sana sini. ada katil macam tu pun memang tak ada apa bagi dia hehe^^ adam ni boleh tahan lah lasak dia. masa kecik kerap jatuh katil now dah jadi hyper aktive huhu^^ gambar blurr pula shida zoom time ni, biasalah hp murah kan ;p ok abaikan part tu!
bila panggil nama dia macam tahu je. Kalau korang nak tahu adam ni paling manja dengan shida. dia kalau dengan shida senang tidur kalau dengan orang lain walaupun dengan parent dia pun memang susah nak tidur. kena umpan-umpan baru nak tidur. Biasa anak-anak buah shida ni dengar nama KUMKUM MOMOK POCONG DION konfem tidur punya lah hahaa^^ lawak pula rasa. hehee^^
si kakak yang selalu nak mengusik adiknya. time ni si kakak cuba nak tidurkan adik dia tapi malangnya si adik memang tak makan saman tak nak tidur siap panjat-panjat lagi, then si kakak cuba tarik katil tu dekat dengan pintu depan lepas tu si kakak cakap "tunggu la nanti momok dion ambik adam hahahaaa <-- yang macam suara hantu tu" memang lawak bila shida tengok keletah dorang ni, betul-betul buat shida tak tahan nafas nak tergelak heheee ;p
memang tak tidur lah si adam ni jawabnya. Kalau bab memanjat dia lah pakar hehee^^ si kakak yang tak larat nak melayan kerenah adik yang macam-macam last-last main sekali hehee.. Lagi dibuli adalah hehee^^ si adam ni kalau dibiarkan berjaga pukul1 2 pagi pun belum tentu dia tidur. dia suka lawan mata kalau boleh nak main je! haihh budak sekarang!
ni lah budak tengin tu! papa dia kalau tengok gambar ni papa dia cakap "muka budak tak bersalah macam ni lah"  kami semua gelak tengok dia. kalau ada mood nak la dia senyum kalau tak tengin je hehehee^^susah nak tengok senyum :) ok happy reading ^_^







20 Jari Ohsem:

Odah + One = OdahOne said...

dunia kanak2 mmg camni tak sama dgn dunia sebenar shida kan...hoho...seronok jadi kanak2 rasa mcm nak msuk dlm mesinmasa doraemon & jadi kank2 sat...comelnya bdk b2 ni...

Bro ahmad said...

bestnya jadi kanak2..panggil doraemon la nak undur masa huhuuu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bgitulah budak baru dpt kaki..nk panjat sana..panjat sini..sian dia..dh dikasi perintah n..hehe..comel sgt buat rmbut dia mcm tu.. teringat masa Qis kecik blum ada rambut..slalu buat mcm ni.. ;)

Bui Junaidi said...

eh,bui konfius ni..adam tu boy kan..kenapa pakai baju pink yer..siap ada jambul lagi..mcm girl jer..hehe

mummyriena said...

ammboih jambunye ank buah ko shida,nnt blh kawan ngn ank aku ni si rysha hehee...

Bro ahmad said...

thank shida..header tu cantik sangat.....:)

cindhadahniea said...

haha comel2! geram tgk...

faridah nazurah said...

alolololo comelnya dia nih!!!! nak pinjam sat naa..

bukan retis said...

comel mcm maceknya jugak! :)..yg nmaya shida tu.hihi

Azhafizah[フィザ] said...

sangat tak larat kalau menjadi baby sitter budak yang baru dapat kaki neh..letih..fiza dah letih jadik makcik da..how la bile dah jadi mommy nanti..-_-

hyz said...

uikkk bahaya dia panjat2 tu... kalo x diperhati, jatuh kang dah susah....

santai said...

hmmm bestnya jadi budak budak.. makan tido makan tido...

peyansanstaro said...

xsabarnya balik umah..
nk jmpa saudara baru..
hehehe =)

Cik Azizah said...

jambunya yunk oi! patutlah pelik. nama laki. tpi siap ikat tonjet lagi..haha budak mmg kalau dpt kaki asyik suka berjln je..lgsg tak bg kita dukung o pegang mereka..mmg mcmtu..eksited kot..hehe

Cik tikah said...

comel je pnjt2. hihihi..

caliph shuriken said...

owh, budak kecik ni kena usik genre seram baru bole tido ka, hukk...

Syuxer said...

hensem..:)..biasalah budak kecik yang laki memang aktif cam power rangers..panjat sana sini cam stamina park ji sung hehe..

dapat kaki memang ibu bapa kena ready la mata2 tuh hehe..takut budak2 buas wat aksi-aksi nakal cam panjat itu ini..

Info Unik-Menarik | Aneh-Lucu said...

Nice Post Friend :) Don't Forget klik http://bboy-zaid.blogspot.com/ read entry :) Unik-Menarik | Aneh-Lucu :) FOLLOW ME << :) Link Exchange, thanks

ain dzaya said...

hipernyer la dak tecik nie..ta padan ngn pmpn.....

tiefazatie said...

comelnya!tp takut je klu terjatuh tue..adeh..