Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Saturday, 1 October 2011

Jom belajar saling ingat mengingati | petikan bergambar

   Assalamualaikum, peace upon you.


selamat beramal kawan-kawan ^_^





22 comments:

  1. very nice!!

    sama-samalah kita saling mengingatkan.. :)

    ReplyDelete
  2. beri teguran dengan penuh berhemah dan psiko sikit..teguran yg berhemah bukan mhentam..heheh selamat beramal ^^

    ReplyDelete
  3. hehe..suraya ni kan..kadang2 wanie pn mcm die gak..huhu

    ReplyDelete
  4. Nice..
    Sama2 kita saling ingat mengingati.. ^_^

    ReplyDelete
  5. Selalunya, bila ada orang menasihati kita, kebanyakan daripada kita akan terasa lalu mula mencari kesalahan orang yang menasihati kita itu. Kemudian kita juga menyamakan orang tersebut dengan kita, dengan menyatakan yang dia pun pernah membuat kesalahan.

    Daripada kita melatah sampai mencari kekurangan orang lain, kenapa kita tidak terima saja nasihat itu dan berubah? Sudah namanya terasa kerana membuat kesalahan, beranilah untuk memperbaiki kesalahan tersebut. Itulah sebaik-baik orang yang bijak.

    -copy kata2 ni dari syahirul.com.

    ReplyDelete
  6. sama2 lah kita saling tegur menegur..
    bila ada orang tegur, jgn mudah emo or amik hati, fikirlah secara positif untk kebaikan bersama

    ReplyDelete
  7. tegur menegur & saling ingat memperingati amat dituntut...

    ReplyDelete
  8. Sama2 saling pesan berpsan...
    Amal mkruf nahi mgkar~~

    ReplyDelete
  9. tegur untuk kebaikan takpe..nak tegur jugak ni..blog ni berat, bb bro nak loading sangat lambat..tu je

    ReplyDelete
  10. nak tips bro boleh bagi hmmm

    ReplyDelete
  11. nak tips bro boleh bagi hmmm

    ReplyDelete
  12. nice sharing.. selamat beramal ^^

    ReplyDelete
  13. shida aku pun dpt tag benda ni at fb ..thank u share :)

    ReplyDelete
  14. nice sharing sida..ceh! cakap omputih lak ..ahakas ;p

    ReplyDelete
  15. walapun aku ditegur oleh orng kurang baik (dari segi mana? aku taknak cakap la) aku dengan rendah diri trima trguran n nasihat tu.. :)

    ReplyDelete
  16. btol tu shida.kalau nak tggu jadi baik baru tegur alamak sampai kiamat la dan for those yg pattern suka cari kesalahan orang pulak, sendirik mau ingat la kan.cermin2 diri dulu :)

    ReplyDelete
  17. tak salah saling tegur menegur... tapi tegurlah dengan cara yang paling lembut... kekadang tak kena gaya bermasam muka pulak

    ReplyDelete
  18. nice blog..:)

    oredy follow u dear..

    http://milocincau00.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. bagus2...kita kena belajar terima teguran drpd org yg kita rasa x bape nak bagus...sebab mungkin orang lain pun pikir mcm pe yg kita pikir bila kita tegur dia... :)

    ReplyDelete
  20. nice...:)
    ni tak, lau org tegur kite, leh lak dia tnya kita balik, "ko tu baek sgt ke?"

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.