Jom belajar saling ingat mengingati | petikan bergambar | Dunia sebenar Shida Jom belajar saling ingat mengingati | petikan bergambar

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Saturday, 1 October 2011

Jom belajar saling ingat mengingati | petikan bergambar

   Assalamualaikum, peace upon you.


selamat beramal kawan-kawan ^_^





22 Jari Ohsem:

jehanfrhin said...

very nice!!

sama-samalah kita saling mengingatkan.. :)

Cik Azizah said...

beri teguran dengan penuh berhemah dan psiko sikit..teguran yg berhemah bukan mhentam..heheh selamat beramal ^^

Wanie said...

hehe..suraya ni kan..kadang2 wanie pn mcm die gak..huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Nice..
Sama2 kita saling ingat mengingati.. ^_^

Fara E's said...

nice one kak . thanks ! (:

nik rosmawati said...

Selalunya, bila ada orang menasihati kita, kebanyakan daripada kita akan terasa lalu mula mencari kesalahan orang yang menasihati kita itu. Kemudian kita juga menyamakan orang tersebut dengan kita, dengan menyatakan yang dia pun pernah membuat kesalahan.

Daripada kita melatah sampai mencari kekurangan orang lain, kenapa kita tidak terima saja nasihat itu dan berubah? Sudah namanya terasa kerana membuat kesalahan, beranilah untuk memperbaiki kesalahan tersebut. Itulah sebaik-baik orang yang bijak.

-copy kata2 ni dari syahirul.com.

cunndaa said...

sama2 lah kita saling tegur menegur..
bila ada orang tegur, jgn mudah emo or amik hati, fikirlah secara positif untk kebaikan bersama

Khairil said...

tegur menegur & saling ingat memperingati amat dituntut...

peyansanstaro said...

Sama2 saling pesan berpsan...
Amal mkruf nahi mgkar~~

Bro ahmad said...

tegur untuk kebaikan takpe..nak tegur jugak ni..blog ni berat, bb bro nak loading sangat lambat..tu je

Bro ahmad said...

nak tips bro boleh bagi hmmm

Bro ahmad said...

nak tips bro boleh bagi hmmm

caliph shuriken said...

nice sharing.. selamat beramal ^^

tiefazatie said...

nice la..thanx..hihi

mummyriena said...

shida aku pun dpt tag benda ni at fb ..thank u share :)

patriq said...

nice sharing sida..ceh! cakap omputih lak ..ahakas ;p

Saiazuan said...

walapun aku ditegur oleh orng kurang baik (dari segi mana? aku taknak cakap la) aku dengan rendah diri trima trguran n nasihat tu.. :)

afzalsukasuki said...

btol tu shida.kalau nak tggu jadi baik baru tegur alamak sampai kiamat la dan for those yg pattern suka cari kesalahan orang pulak, sendirik mau ingat la kan.cermin2 diri dulu :)

syiela said...

tak salah saling tegur menegur... tapi tegurlah dengan cara yang paling lembut... kekadang tak kena gaya bermasam muka pulak

Nur Lyanah said...

nice blog..:)

oredy follow u dear..

http://milocincau00.blogspot.com/

APAN said...

bagus2...kita kena belajar terima teguran drpd org yg kita rasa x bape nak bagus...sebab mungkin orang lain pun pikir mcm pe yg kita pikir bila kita tegur dia... :)

Xavi De said...

nice...:)
ni tak, lau org tegur kite, leh lak dia tnya kita balik, "ko tu baek sgt ke?"