shida ditag oleh mereka, serentak?? 11 perkara tentang shida :) | Dunia sebenar Shida shida ditag oleh mereka, serentak?? 11 perkara tentang shida :)

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Saturday, 29 October 2011

shida ditag oleh mereka, serentak?? 11 perkara tentang shida :)

   Assalamualaikum, peace upon you.
entri terpanjang untuk hari ini, walau tak suka baca shida nak buat juga tak kira!! hehee, ok game ni ditag oleh mereka-mereka ini Alia Asyura ha! ni sorang lagi minah PINK, PEYANsanstaro juga tag shida dan CikguFaiz yang cute miut, cute sebab apa? shida tahu sebab ada ANGRY BIRDS kan cikgu hehee DAN Cik Jiejah last minit dia tag shida, ondaway buat ni jiejah! ^_^ tengah buat tu shida banyak fikir sebab soalan jiejah ni betul-betul extreme lah!! continue nanti -->
tepat jam 11.00 malam shida online tengok lah shout! itu perkara utama shida buat dulu, tetiba firdani eh bukan Wanie shout "kamu telah di tag..tahniah!" ha! sudah tag apa pula, masak lah aku!! wahh!! sampai 5 0rang tag shida benda yang sama, jenuh!! la nak jawab soalan deme!!  tak apa jangan buang masa Let's do it!! entri terpanjang mungkin ~_^

Baca Rules dulu sebelum mula ~_^
1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.
korang faham?? tak faham copy translate kat sini > translate bahasa

11 Perkara Tentang Shida (:

TIME TO JAWAB SOALAN DARI MEREKA-MEREKA *berpeluh jawab! sila percaya!!

Tag pertama soalannya datang dari blogger Alia Asyura :) 
*  What is your nickname ?
sweety cunn comey manja <-- ini memang tipu Shida'R semua orang tahu!
*  When is the last time you said ' i love you mom, dad '?
seingatan masa tadika waktu penyampaian hadiah tempat pertama pertandingan mewarna
* Which do you prefer, KFC, McD, or Secret Recipe ?
Secret Recipe maybe
* What colour do you like the most ?
of cos la BLUE semua pun boleh tau ma!!
* Do you like Fasha Sandha?
suka, tak suka untuk apa? macam dia suka shida kan hehe^^ no komen lah
*  Love to hangout with friends?
umur macam ni kuranglah!
* How many friends do you have in facebook?
724 setakat ini
* Which number you like?
1234567890 boleh macam ni??
* What do think about me? 
nice and cunn lah!!
*  Where do you want to go for honeymoon?
tak kisah janji dalam malaysia --> cintailah negara kita sendiri ^_^
*  Where is your hometown?
Kuala Kangsar, Perak


 Tag ke2 soalannya datang dari blogger Peyan
    Nama sebenar dan ada nama glamor tak? Kalau ada apa ye?
Noor R****** R***** korang fikir lah hehe^^ nama glamor?? GB kot ^_^
    Lahir bila dan tinggal dekat mana?
Lahir pada 5 Januar, tinggal kat perak
    Masa sekolah dulu pernah kena marah dengan cikgu tak? Sal apa kena marah?
kena marah? mestilah sebab shida monitor huhu ^_^
    Tolong serahkan nama facebook ada di sini?
Shida Radzuan a.k.a Shida'R
    Pernah ponteng kelas tak? Kenapa korang ponteng?
pernah ponteng sebab kena panggil cikgu ganti, shida kan monitor ^_^
    Kira-kira umur berapa nak kawen nanti?
teeet ~_^
    Pernah kena tipu tak?
pernah bertalu-talu eh! betul lah!!
    Siapa yang korang sayang?
Allah Keluarga Kekasih dan Kawan
    Benda apa yang korang benci? Tapi suka lakukan benda tu?
cat rumah --> benci bila penat suka bila dah siap dan cantik ^_^
    Kerja rumah, sek, kuliah dah siap ke? 
belum sebab shida bekerja sekarang :P
    Suka tengok blog "DUNIA sesawangku" tak? Sal apa korang suka?
suka sebab DUNIA, dunia sesawangku dunia sebenar shida *berkait tu ^_^


 Tag ke3 soalannya datang dari blogger cikguFaiz yang tiut ^_^
1. Subjek yang best kat skolah. Kenapa?
Subjek SENI sebab shida suka melukis dan mewarna
2. Cikgu favourite. Sebab?
Puan Ruzanah sebab cikgu subjek SENI shida
3. Pernah fail dalam subjek apa?
Malu lah nak cakap SEJARAH waaaahhh!!
4. Markah tertinggi yang korang pernah dapat. Subjek apa?
SEJARAH 92% hahaa.. lawak kan!serius tau! SENI 90% jerh!!
5. Cikgu yang garang kat skolah.
Puan Fatimah, time tu dia panggil shida duduk depan sekali waktu assembly!! ciss!!
6. Pernah kena denda tak masa kat skolah dulu? Kes apa?
pernah sebab sembang time assembly berkaitan dengan yang atas hahaa^^
7. Berapa ringgit duit belanja sekolah?
Time duduk asrama RM1 sebab makan kat asrama kan.
8. Selalu beli apa kat kantin sekolah?
kuetiaw bandung tak pun cucur udang *hanya RM1
9. Pergi sekolah naik apa?
naik jejantas hahaa^^ Asrama sebelah sekolah
10. Acara sukan yang pernah disertai masa zaman sekolah.
hello!! shida olahragawati sekolah 2004 --> EMAS 4x100, 4x200, 1500, rejam lembing, lompat jauh,
11. Kawan baik zaman sekolah. Kenapa?
SUHANA dekat asrama dia sorang yang stay dekat dengan rumah shida ^_^


tag ke4 soalannya dari blogger Cik Azizah, ok jiejah soalan u macam soalan ambil master! neves jawab! :p
1. Ada kekasih tak?
 ada jiejah nama dia BANG rooney ^_^
2. Dah berapa lama dengan dia?
 agak-agak sejak lahir sebab selalu mimpi dengan dia masa dalam perut mak :p
3. Apa pendapat anda tentang cinta monyet?
cinta monyet?? best!! banyak kenangan dan pengajaran dari situ dan dari situ kita akan tahu apa pula cinta sejati! cewahh ^_^
4. Rasa rasanya cinta monyet ni kekal tak? kenapa?
rasa-rasa boleh kekal kalau dua-dua dah temui cinta sejati dalam diri masing-masing eh! tiba-tiba shida jadi serius hahaha!!
5. Target kahwin umur berapa?
dah tersasar lah jeijah next target --> 27 opss!!
6. Tema wedding korang colour ape? kenapa?
tema --> melayu original campur kpop sikit! warna --> WAJIB biru! kenapa? shida punya suka lah sebab wedding shida hehe ^_^
7.Selalu apa yang patut bagi untuk hantaran lelaki?
ala jiejah ni!! bagi lah songkok dalam design yang berbeza sebab lelaki suka hilangkan songkok ~_^
8.Untuk hantaran kepada perempuan apa pula?
kalau untuk perempuan buat hantaran rumah, rumah kan segalanya untuk keluarga bahagia ~_^
9. Katering vs Gotong Royong mane lebih mudah di uruskan? Kenapa?
 dua-dua kot, gotong royong jimat duit katering jimat masa
10. Bajet keseluruhan majlis perkahwinan korang berapa nanti?
alah! bab ni yang lemah sangat-sangat nih!! failed!! tak tahu lagi jiejah ^_^
11. Akhir sekali berapa hantaran korang mintak daripada lelaki. jawab!soalan cepu mas.
 ikut kemampuan dia mungkin area 20,000 ke 30,000 haha ^_^ bajet RETIS ;p


yeah!! tag ke5 yang terakhir harap tak ada yang tag lagi letih den ^_^ oleh 
blogger firdani a.k.a wanie
1) Name boyfriend?
ASNS a.k.a Encik Hantu ^_^
2) Dah berape kali clash sebelum jumpe cinta sejati?
tak ingat lah wanie macam dah banyak kali :P
3) Bagi 3 sebab nape buat blog?
suka bersengkang mata suka design suka menambah ilmu
4) Bagi 4 blog yang korang suke usha?
wanie, jiejah, azhafizah, hafizi
5) Bagi 5 lagu favorite korang?
suaraku berharap, kalau cinta, grenade, if i die young, im like a bird
6) Bagi 6 ciri-ciri blog yang korang tak suke?
ada content warning dan tak ada shout tu je kot
7) Bagi 7 tempat korang teringin nak g honeymoon?
7pulau dalam malaysia boleh??
8) Gelaran yang korang dan cinta hati guna? (contoh: abg & syg ke syg & anje ke)
i dan you ^_^ chill!!
9) 
Bagi 9 sebab nape korang pilih cinta hati sebagai teman hidup?
susahnya soalan ni ..mmmm..
10) 
Cer upload gambar korang dengan cinta hati yang paling sweet.
11) Korang nak jumpe aku tak? :)
pasti nak hehee^^ 
11 blogger yang kena tag dengan shida, mereka adalah :

shida tag semua lelaki sebab soalan shida sesuai lelaki yang jawab sebab ia tentang seorang boyfriend/suami :) 11 soalannya adalah --->
  1. pernah bercinta? pernah putus? berapa kali?
  2. berapa kali awak luangkan masa dengan GF,dalam sebulan?
  3. berapa kali ucap i love u pada GF,dalam sehari?
  4. bila GF merajuk apa yang akan awak buat?
  5. ciri-ciri GF idaman awak?
  6. hadiah yang diimpikan awak dari GF? 
  7. Jika ada lelaki masa lalu GF muncul dan ingin kembali padanya,apa tindakan awak?
  8. Jika sudah berumahtangga nak isteri yang bekerja atau surirumah?
  9. isteri seperti mana yang diidamkan lelaki?
  10. isteri tak pandai masak marah tak?
  11. isteri suka atau kuat berjaga malam kerana bloging suka tak? 

argghh!! nak pecah kepala fikir soalan mereka-mereka yang tag shida, ada serba sedikit tentang shida so korang boleh lah tahu kan mana yang nak kenal shida lebih dekat hehee^^ ok lah penat dah shida dari mula pukul12 tengok lah pukul2 lebih baru siap, punya la lama sampai nak pejam dah mata shida. kalau ada tag lagi inform lah boleh shida buat lagi best pula kan hehee :) haaa ngam ngam je satu page ni, hanya jawab soalan saja dasyat!!

Esok baru shida BW balas jejak korang k sorry tired ~_^




16 Jari Ohsem:

Cik Azizah said...

peh soalan shida tu boleh tahan gak..jenuh la mereka nak jawab exam..hahaha jwb jgn tak jwb!

Bro ahmad said...

orang perak rupanya...ramai blogger perak bro kenal termasuk shida r hmmm

Odah + One = OdahOne said...

amboi pjgnya soalan dh mcm jwb kertas soalan bahasa melayu kertas 2 pulak kn...hoho...tp xpe at lease dpt gak tau tntg shida'R kan

peyansanstaro said...

Hahahaha~~
Best kan dapt tahu sbra sikit ttg kawan-kawan kita.. Gudluck Kak Shida..
Hapy blging =)

patriq said...

66 perkara tentang sida semuanya hehehee..

mummyriena said...

part monitor tu aku boleh approve hahaa..kite satu kelas beb!! hahaaa..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Rajin shida jawab..sis pun byk juga dapat tapi tak buat2 lg..huhu..

Cepu emas betul soalan Shida.. ;)

Azhafizah[フィザ] said...

terbatuk batuk..patutlah name fiza disebut..hehehe..thanks shida..huihhh..jenuh la menjawab soklan pekse tu ha...gigih menjawab shida ni..ok,noted!

Acik said...

wahhhh ... memang panjang entri ni! :)

zareliqa afiqa said...

wahh~ kesian shida kena tag kemain banyak.huhu, soalan da boomm tuh.ehehe :)

Alia Asyura :) said...

hehee. tengs kak dah jawab. :)
alia org first ek, so xpe kann. hee

kiz said...

yang soalan bawah tu je kan yang kena jawab..haha..nanti den buek..nak publish dulu hal2 bola ni..haha

Boboi Boy said...

Nanti adek jawab oke :) sekarang tengah sibuk jawab jugak nih..penat btoi.. Sury kalau lambat adek jawab nnti :) Thanks tag

Syuxer said...

syuk dah respons tag yang dibuat oleh shida heheh..

Nurul Faiz Bikers said...

wah, panjangnye... hihiih

caliph shuriken said...

aiseh.. kena tag top 11 lagi tuu..
sy publish lambat sikit bole x? hukk...