Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Thursday, 6 October 2011

tutorial : blog has been removed | cara dapatkan balik blog kena removed

   Assalamualaikum, peace upon you.
hai semua, sorry shida publish lewat entri tentang tutorial blog kena removed ni. Sebenarnya blog kena removed ni dah banyak blog yang kena termasuk lah blog shida, beberapa hari yang lalu blog shida pernah kena test removed oleh blogspot. tapi alhamdulillah lah tak lama. beberapa minit saja. Tapi ada juga blog yang kena removed langsung tak timbul-timbul huhu^^
selepas shida terkena dekat batang hidung sendiri, ada blogger (izzah) yang mengadu blog dia pun kena removed. Then shida buat seperti sebelum ni hantar email pada blogspot. shida hantar sama seperti gambar print screen diatas. pada minggu pertama tak ada feedback lagi. Hari ini shida saja-saja buka blog yang kena removed tu, alhamdulillah dah ok tak ada cacat cela pun. Shida dah inform tuan punya blog. Hope dia happy. Shida pun happy sebab email yang shida bertungkus lumus cari kat google berguna juga sebenarnya. 
so bagi yang ade masalah blog kena removed boleh pakai tutorial ni ok. Langkah-langkah seperti diatas dan boleh rujuk disini juga :
  1. buka akaun gmail >> write email to : bloggerhelp@blogger.com
  2. subject : blog has been removed
  3. isinya type sama seperti gambar diatas *tak akan tu pun shida nak tulis balik kan :P
  4. selesai sudah korang boleh Send
setiap hari atau setiap 2hari sekali korang tengok balik blog yang kena removed tu. kalau dah ok means dah berjaya lah pihak sana dah approved. Kalau belum lagi bersabar lah sampai dorang bagi balik blog korang tu. Kadanag-kadang memang makan masa sikit. Macam blogger yang shida bantu tu pun ambil masa sikit.
Hope tutorial ini membantu, selamat beramal ^_^



41 comments:

  1. thank info..harap berguna untuk masa akan datang

    ReplyDelete
  2. kes mcm ni pun ade..tkotla jgk klu kne remove..hoho

    ReplyDelete
  3. mana headernya wink2 toink toink toink ^_^

    ReplyDelete
  4. rajin dear buat tutorial:) suka gak usha-usha..thanks dear sudi kongsi :))

    ReplyDelete
  5. 146.1 KB0.84 seconds0.01 seconds berat dan loading blog awak,masih berat bagi bro..unifi atau streamix ok kot.cuba compress css drive dan mampatkan semua widget tu.

    ReplyDelete
  6. tq for ur tips,mintk share yer :)

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. sharing is caring..good job shida!

    ReplyDelete
  10. boleh buat tulisan warna kelabu dan bingkai warna kuning...yea ^_^ thank

    ReplyDelete
  11. smlm blog sis kena removed juga..huhu..dia minta no.phone then diorg kirim verification code..barulah dpt semula..cuak juga..nasiblah tak lama.. ;)

    ReplyDelete
  12. kalu x pun leh komen kat forum die kot kalu xsilap la..

    ReplyDelete
  13. tq info ini..kalau pe2 terjadi GMMS kena removed,bolehla rujuk tutorial neh ..:)

    ReplyDelete
  14. tengkiu for the very useful info..hehe

    ReplyDelete
  15. nice info.. hmmm.. ingatkan blog boleh kena hack aje.. kena remove pun masalah jugak.. takutnyaaa.

    ReplyDelete
  16. huisyh.. naseb xkena lg.. lau kna da malas da nak bt balik.. bersara terus la.. huhu :)

    ReplyDelete
  17. thankz for this info dear.... =)

    ReplyDelete
  18. thanks shida..berguna info ni..mne tahu kot2 blog kita pon kena removed kan.. cuak tu!

    ReplyDelete
  19. tq shida info ni..kot2 la..kena at aku an,sng je pgil ko bantu..heeehe

    ReplyDelete
  20. kena removed pun de ke shida..ssh gak eh bt blog ni..

    ReplyDelete
  21. owh cmtu rupanya..trima kasih atas info yg sgt2 berguna ni..
    lain kali kalau pihak blogpot buat hal cmni lagi senangla dh sikit sbb dh tw cara ni..(:

    ReplyDelete
  22. lepas dh dpt balik blog selepas kena removed bru trbaca entry ni. adeh.. hehe.. pape pun, tq!! :)

    ReplyDelete
  23. sy pnah jd cmtu. mase tu x jmpe lg tips2 ny. serahkan pd yg pakar terus. hikhik

    ReplyDelete
  24. nice sharing info shida.. nsib baik bole hantar emel kt address tu kn ^^

    ReplyDelete
  25. mintak dijauhkan drpd mende ni... :)

    ReplyDelete
  26. There is so much information on the web on this theme. I like your most. kamagra 100mg

    ReplyDelete
  27. Blog cikgu www.cikguhailmi.com baru jer jadik camnih!! Memang gelabah biawak ler.. Tapi nasib baik ada kawan kasik link entri nih.. Dah try buat macam yang Shida bagitau, harap2 lepas nih okay balik lah! Semoga cepat ler dapat balik blog yang kena delete tuh... ;(

    Thanks untuk info yer.. Sangat berguna

    ReplyDelete
  28. nice sharing
    www.kucinghitam.net

    ReplyDelete
  29. Thanks! :'3

    http://koxtau.blogspot.com/2013/07/ya-allah-rasa-nak-menangis-akuuuuuu.html

    ReplyDelete
  30. antara cara-cara dapat balik blog yang mudah dan senang

    ReplyDelete
  31. assalamualaikum shida...mekacih atas perkongsian info ini...:)

    ReplyDelete
  32. Wah... seram pulak rasa. Btw, thanks share info..

    ReplyDelete
  33. teringin nak tahu apa punca diorg nak removed ea??

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.