tutorial : blog has been removed | cara dapatkan balik blog kena removed | Dunia sebenar Shida tutorial : blog has been removed | cara dapatkan balik blog kena removed

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 6 October 2011

tutorial : blog has been removed | cara dapatkan balik blog kena removed

   Assalamualaikum, peace upon you.
hai semua, sorry shida publish lewat entri tentang tutorial blog kena removed ni. Sebenarnya blog kena removed ni dah banyak blog yang kena termasuk lah blog shida, beberapa hari yang lalu blog shida pernah kena test removed oleh blogspot. tapi alhamdulillah lah tak lama. beberapa minit saja. Tapi ada juga blog yang kena removed langsung tak timbul-timbul huhu^^
selepas shida terkena dekat batang hidung sendiri, ada blogger (izzah) yang mengadu blog dia pun kena removed. Then shida buat seperti sebelum ni hantar email pada blogspot. shida hantar sama seperti gambar print screen diatas. pada minggu pertama tak ada feedback lagi. Hari ini shida saja-saja buka blog yang kena removed tu, alhamdulillah dah ok tak ada cacat cela pun. Shida dah inform tuan punya blog. Hope dia happy. Shida pun happy sebab email yang shida bertungkus lumus cari kat google berguna juga sebenarnya. 
so bagi yang ade masalah blog kena removed boleh pakai tutorial ni ok. Langkah-langkah seperti diatas dan boleh rujuk disini juga :
  1. buka akaun gmail >> write email to : bloggerhelp@blogger.com
  2. subject : blog has been removed
  3. isinya type sama seperti gambar diatas *tak akan tu pun shida nak tulis balik kan :P
  4. selesai sudah korang boleh Send
setiap hari atau setiap 2hari sekali korang tengok balik blog yang kena removed tu. kalau dah ok means dah berjaya lah pihak sana dah approved. Kalau belum lagi bersabar lah sampai dorang bagi balik blog korang tu. Kadanag-kadang memang makan masa sikit. Macam blogger yang shida bantu tu pun ambil masa sikit.
Hope tutorial ini membantu, selamat beramal ^_^



41 Jari Ohsem:

Bro ahmad said...

thank info..harap berguna untuk masa akan datang

nuyui a.k.a miss YUI said...

thnx info yer..

mirakim said...

kes mcm ni pun ade..tkotla jgk klu kne remove..hoho

Bro ahmad said...

mana headernya wink2 toink toink toink ^_^

laskar pelangi said...

rajin dear buat tutorial:) suka gak usha-usha..thanks dear sudi kongsi :))

Bro ahmad said...

146.1 KB0.84 seconds0.01 seconds berat dan loading blog awak,masih berat bagi bro..unifi atau streamix ok kot.cuba compress css drive dan mampatkan semua widget tu.

hnyyCHA said...

tq for ur tips,mintk share yer :)

peyansanstaro said...
This comment has been removed by the author.
peyansanstaro said...

Bagus info ne..
thnk..
hehe=)

peyansanstaro said...
This comment has been removed by the author.
Azhafizah[フィザ] said...

sharing is caring..good job shida!

Bro ahmad said...

boleh buat tulisan warna kelabu dan bingkai warna kuning...yea ^_^ thank

LiLy @ MumMyQiStInA said...

smlm blog sis kena removed juga..huhu..dia minta no.phone then diorg kirim verification code..barulah dpt semula..cuak juga..nasiblah tak lama.. ;)

tiefazatie said...

kalu x pun leh komen kat forum die kot kalu xsilap la..

Syuxer said...

tq info ini..kalau pe2 terjadi GMMS kena removed,bolehla rujuk tutorial neh ..:)

Bui Junaidi said...

tengkiu for the very useful info..hehe

ArulchelseA said...

tq utk info ni..

santai said...

nice info.. hmmm.. ingatkan blog boleh kena hack aje.. kena remove pun masalah jugak.. takutnyaaa.

mugmerah said...

huisyh.. naseb xkena lg.. lau kna da malas da nak bt balik.. bersara terus la.. huhu :)

cik kiwi's said...

risaula pulakkk .huhu

cindhadahniea said...

thankz for this info dear.... =)

Cik Azizah said...

thanks shida..berguna info ni..mne tahu kot2 blog kita pon kena removed kan.. cuak tu!

Fara E's said...

thankss !

patriq said...

nice info sida!

mummyriena said...

tq shida info ni..kot2 la..kena at aku an,sng je pgil ko bantu..heeehe

tilam.BKFM said...

kena removed pun de ke shida..ssh gak eh bt blog ni..

izzah said...

owh cmtu rupanya..trima kasih atas info yg sgt2 berguna ni..
lain kali kalau pihak blogpot buat hal cmni lagi senangla dh sikit sbb dh tw cara ni..(:

Cik tikah said...

lepas dh dpt balik blog selepas kena removed bru trbaca entry ni. adeh.. hehe.. pape pun, tq!! :)

i am S!L4H.. said...

sy pnah jd cmtu. mase tu x jmpe lg tips2 ny. serahkan pd yg pakar terus. hikhik

caliph shuriken said...

nice sharing info shida.. nsib baik bole hantar emel kt address tu kn ^^

misyamissyou said...

oo..cm tu ye..thanks!

APAN said...

mintak dijauhkan drpd mende ni... :)

zareliqa afiqa said...

thanks yer tuk tuto ni^^

Anonymous said...

There is so much information on the web on this theme. I like your most. kamagra 100mg

Norhailmi Abdul Mutalib said...

Blog cikgu www.cikguhailmi.com baru jer jadik camnih!! Memang gelabah biawak ler.. Tapi nasib baik ada kawan kasik link entri nih.. Dah try buat macam yang Shida bagitau, harap2 lepas nih okay balik lah! Semoga cepat ler dapat balik blog yang kena delete tuh... ;(

Thanks untuk info yer.. Sangat berguna

Kucing Hitam said...

nice sharing
www.kucinghitam.net

Cahaya Kebaikan ♥ said...

Thanks! :'3

http://koxtau.blogspot.com/2013/07/ya-allah-rasa-nak-menangis-akuuuuuu.html

Rossa Calla said...

antara cara-cara dapat balik blog yang mudah dan senang

Mas Zull said...

assalamualaikum shida...mekacih atas perkongsian info ini...:)

CikLa Shahril said...

Wah... seram pulak rasa. Btw, thanks share info..

Cik Itah said...

teringin nak tahu apa punca diorg nak removed ea??