Klik-klik banner untuk info lebih lanjut lebih menarik, nak tempah slot? :: klik sini ::


Tuesday, 25 October 2011

tutorial Nuffnang : contoh 'Buffered Earnings' 'Metered Earning' 'kempen'

   Assalamualaikum, peace upon you.
klik untuk tumbesaran yang berleluasa hehe^^ sebenarnya shida buat tutorial ni untuk newbie sebab ada yang masih confius apa itu Buffered Earnings apa itu Metered Earnings dan apa itu Kempen/Campaign. so boleh lihat terang gambar yang shida print screen tu. Kalau tak faham boleh tanya ya :)
Buffered earnings – Impression yang dibeli oleh advertiser pada sesebuah blog itu bergantung pada traffik blog tersebut.Lagi tinggi traffik blog tersebut mungkin akan menarik advertiser untuk letak bil iklan (impression).
Metered earnings – Himpunan ataupun jumlah nilai kempen buffered yang telah tamat tarikhnya.
Kempen/Campaign – Pendapatan anda diperoleh berdasarkan setiap bilangan klik unik oleh pengunjung unik anda terhadap unit iklan yang memaparkan kempen iklan CPC. Pendapatan anda akan dikredit ke dalam akaun selepas 3 hari kempen CPC tamat. Kempen CPC akan tamat apabila ia telah mencapai sasaran maksimum bilangan klik. Sekiranya blog anda memaparkan iklan CPC tetapi tidak mendapat sebarang klik, maka tiada pendapatan akan diberikan.



12 comments:

  1. dulu jahil sgt pasal nuffnang..memang tak tahu. bila kempen cakap BE. skrg makin lama makin tahu fungsi dan kegunaannya.. :)

    ReplyDelete
  2. Oh BE ini umpama makan nasi kerabu paling sedap hehe..

    ME diibaratkan nasi goreng dibuat sekadar alas perut..

    Kempen pula seperti mengambil upah mencabut uban..hahaha..

    best sapa dapat BE yang bertahan lama kan..

    ReplyDelete
  3. sedih dah lame tak dapat BE....btw,thanks shida share info..tambah ilmu nuff lagi >.<

    ReplyDelete
  4. bile la nk dapat bufered n metered ni...
    traffik tu yg payah tu...
    uhuhuhuhuhuh

    ReplyDelete
  5. skrg semua dh ME.. segan nk request sbb xde masa nk bW lama2 mcm dulu, huh...

    ReplyDelete
  6. nampaknye takde sape berminat nak iklankan produk kt blog wanie tu..kui3..BE dah xde..huhu

    ReplyDelete
  7. untung la da be lg nie..ifa xde..sob2..

    ReplyDelete
  8. apakah nuffnang mengijinkan publisher dari indonesia?
    apakah nuffnang memberikan penghasilan walau hanya dari impreession saja?

    jika di atas semua bisa di penuhi nuffnang,saya akan ikut join.

    kalau admin bisa jawab,tolong di jawab ya . . .

    terima kasih :)

    ReplyDelete
  9. sy masih kabur lagi dlm nuffnang..tlng ajarkan boleh?mcm mna nak daftar ke 3 3 step atas 2..

    ReplyDelete
  10. owh skrg baru azza tahu..selama ney azza ingat BE dengan campaign tu adalah benda yang sama..

    terima kasih sangat2 sebab bagi tahu perkara yang sebenarnya.

    Insyallah pas ney azza akan jadikan blog shida sebagai rujukan azza...

    ReplyDelete

Segala komen-komen yang telah disiarkan adalah tanggungjawab sepenuhnya ke atas penulis itu sendiri. Pemilik blog tidak akan bertanggungjawab jika berlaku sebarang permasalahan berkaitan dengan komen yang disiarkan. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, mengandungi link/url yang mencurigakan, mengandungi kata-kata maki hamun yang tidak menyenangkan tidak akan disiarkan. Harap Maklum dan Terima Kasih atas kerjasama.