Akhirnya Malaysia ke Final | tahniah Skuad Harimau Muda Malaysia!! | Dunia sebenar Shida Akhirnya Malaysia ke Final | tahniah Skuad Harimau Muda Malaysia!!

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Sunday, 20 November 2011

Akhirnya Malaysia ke Final | tahniah Skuad Harimau Muda Malaysia!!

    Assalamualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah akhirnya Malaysia Skuad Harimau Muda kita beraksi di perlawanan Akhir Bola Sepak Sukan Sea. Menentang semula Skuad Garuda Muda dari Indonesia. Pendapat shida Skuad Harimau Muda kita tidak lagi perlu gentar kerana masing-masing pernah bertemu dalam perlawanan dalam kumpulan. Mahu pun kita menang pada perlawanan tersebut tetapi janganlah kita mengibaratkan seperti perlawanan final nanti akan menjadi mudah. Mungkin skuad Garuda Muda akan bersiap sedia untuk perlawanan akhir nanti. Walau apa pun Skuad Harimau Muda Malaysia harus lebih berhati-hati dan fokus serta jadikan perlawanan sebelum ini sebagai satu pengalaman, pengajaran dan mencari teknik-teknik serangan dan kelemahan pertahanan Skuad Garuda Muda Indonesi untuk ke Final nanti. Insyallah ada rezeki dan tuah Skuad Bola Harimau Muda kita ini akan menyumbang lagi pingat untuk meningkatkan lagi kedudukan Malaysia.
target shida dalam game ni nanti mungkin 2-0 tapi walau berapa pun shida tak kisah janji menang hehe^^ Semoga berjaya buat skuad Bola sepak negara dan para atlet yang masih dalam perlawanan. Jangan lupa kawan-kawan kita tonton perlawanan ni esok malam. Moga tuah berpihak pada kita lagi ^_^ 
to izzaq please semangat dan bangun semula! skor lagi untuk shida dan seluruh rakyat Malaysia masa Final nanti  ~_^ tak nak jatuh-jatuh tergelincir lagi ya :) balas balik untuk gambar dibawah ini. sangat-sangat kurang ajar!!
gambar shida terpaksa remove bagi tidak buat sesiapa terasa atau berkecil hati.
KALAU INFO INI SHIDA SILAP MOHON MAAF BAGI YANG TERASA!!



13 Jari Ohsem:

Saiazuan said...

hahaha x boleh bela gmbar tu.. go malaysia go!!!

Azhafizah[フィザ] said...

semangat shida tengok bola..mood fiza tgk bola dah kelaut nunnn jauh disane..hehehe..tahniah harimau malaya..aummm

Azhafizah[フィザ] said...

tapiiii.gambar tu ape kessss nak buat camtu..tak sedar ker ramai rakyat indo cari rezeki kat sini..kang halau kang..

ulil amri said...

kok bisa nuduh tu orang indonesia?
jangan sebar fitnah !
kalau u muslim,u pasti tau akibat dan dosa dari fitnah .

jikalau tu dari indonesia,aku minta maaf sebesar-besarnya.

NAZRUL AZAT said...

kuwang ajaq sunggoh la indon2 nih, grrrrrr

shida'R said...

ulil amri > aku ga nuduh tapi udah tersebar kok di facebook tapi ga apa-apa aku pun ga mahu cari gaduh,jika aku salah informasi juga aku mohom maaf ^_^

ga mahu gaduh-gaduh sesama muslim dan blogger peace!

Cik Azizah said...

peace! shida cakap endon beb. hehe go go harimau malaya!

Wanie said...

huhu..gmbr apekah?x smpt nak usha..go go malaysia..indon je pn..boley punye :)

ulil amri said...

sebelumya terima kasih telah meralat post.
aku post begitu berdasarkan kenyataan,karena kamu telah mengatakan di post kamu sebelum di ralat yang mengatakan :
itu pasti orang indon,ga mungkin orang malay semarak itu.
benarkah itu yang q tulis?

bagiku bukan masalah kamu mau post apa,tetapi lihat akibat yang kamu tulis
lihat comment yang di atas seperti yang di katakan nazrul.
nah,untuk apa kita ribut seperti mereka yang di fb atau social network yang lain?
pasti kamu orang berpendidikan dan pintar yang bisa menentukan baik dan buruk.
setelah comment ini,saya tidak comment lagi untuk post ini.
salam.

shida'R said...

terima kasih atas komennya,

Bro Ahmad said...

bravo malaysia kalah atau menang tetap dihati

kt header shida ..internet bro dah slow adess

patriq said...

pat pun tau psal ni sida hmmm bia lah janji malaysia mng esok heheee..

mummyriena said...

aku tgk juga gambr tu kat fb shida..tu lah mmg org indonesi,patut la dia minta maaf..sebenarnya ada byk lg gmbar..hmm biarlah janji harimau muda menang!! :)