tutorial : Nak cantikkan Underline dan Italic font dalam entri | Dunia sebenar Shida tutorial : Nak cantikkan Underline dan Italic font dalam entri

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Wednesday, 2 November 2011

tutorial : Nak cantikkan Underline dan Italic font dalam entri

   Assalamualaikum, peace upon you.
okay tak nak buang masa shida sejak-sejak ni agak sibuk dan macam-macam hal berlaku lain kali lah shida cerita apa halnya ya. so let's do it this tutorial.
untuk yang nak cantikkan underline dan italic dengan simple-simple boleh guna kod bawah ini
login blog >> masuk pageelement >> editHTML >> tick expand widget
cari kod ini >> a img {
kalau dah jumpa kod diatas boleh copy dan paste kod bawah ni dibawah kod yang dicari
i {
background: #F9B7FF;
}

u {
background: #F9B7FF;
}
 untuk warna background korang boleh tukar ikut suka hati lah ok ;)
untuk cari kod warna boleh pilih dan cari disini > klik sini
 kalau masih tak faham boleh tengok gambar yang shida print screen dibawah ok
atau
 atau korang nak letak background untuk lebih cunn boleh pakai kod dibawah ok 
i {
background: url(url background) repeat ;
}

u {
background: url(url background) repeat ;
}
 kalau masih tak faham boleh tengok gambar yang shida print screen dari edit HTML
klik untuk lebih gumbira ^_^
kiranya korang dah berpuas hati sudah preview boleh lah SAVE ok so bertambah cantik lah entri korang nanti ^_^ selamat mencuba :) 





2 Jari Ohsem:

Azhafizah[フィザ] said...

good tuto shida..kalau rase nk tkr angin,bolehla buat kan.

caliph shuriken said...

nice sharing tutorial ^^