Dunia sebenar Shida: January 2011

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Monday, 31 January 2011

entri 'tiga dalam satu' jom baca kemerepekan shida =)

Assalamualaikum, peace upon you. 
ok tajuk untuk part1 :
shida dah cashout earns nuffnang untuk pertama kali 2011 
alhamdulllah syukur hehe..ini adalah cashout pertama kalinya shida bersama Pihak Nuffnang. Selama 3 bulan shida bersama Nuffnang dan ini adalah hasil yang shida dapat dari usaha keras shida selama berblogging. Usia blog shida pun xsampai setahun baru 7 Bulan kira boleh diketagori blogger baru. Apa yang penting shida happy dalam berbloging jus simple je, tak perlu nak mengejar itu ini buat sekadar yang kita mampu,enough!
 tajuk part 2 : 
keputusan  'Contest Fesyen Untuk Semua' ada ditangan shida
esok genap 15hari tempoh penilaian juri untuk Contest Fesyen Untuk Semua. Tapi keputusannya telah shida dapat tadi dari juri. Seorang pemenang perempuan dan seorang pemenang lelaki dan juga dua orang pemenang top comment. Bagi yang berjaya tahniah shida ucapkan pada korang semua dan thanks again sebab korang sudi join contest ini walaupun ada yang cakap susah la tak de masa la tapi masih ada lagi blogger-blogger yang sudi join thanks ok =) so pengumuman pemenang akan shida buat pada 
selasa 1 Februari 2011 pada jam 8.00 malam,tunggu k!

tajuk part 3 :
hadiah-hadiah bagi pemenang 'Contest Fesyen Untuk Semua'
hadiah untuk pemenang bagi kategori 'pic terbaik perempuan' = dress (mengikut size yang telah dberikan) dan juga topup bernilai RM5 maxis/celcom/digi (salah satu sahaja)
hadiah untuk pemenang bagi kategori 'pic terbaik lelaki' = tali pinggang/belt dan juga topup bernilai RM5 maxis/celcom/digi (salah satu sahaja)
hadiah untuk dua pemenang bagi kategori 'top comment' = topup bernilai RM10 maxis/celcom/digi (salah satu sahaja)
*peringatan kepada pemenang, topup akan dimasukan terus melalui topup reload jadi pemenang diminta memberikan no.telefon bimbit melalui msg shida difacebook. Topup akan dimasukan pada 2hb Februari 2011 antara jam 10pagi - 10malam.
*bagi pemenang pic terbaik,hadiah anda akan dipos antara tarikh 2hb Februari 2011 - 15hb Februari 2011. Jadi kepada pemenang harap anda sabar menunggu =)

Saturday, 29 January 2011

hurmm..bila plak shida nak kawen nih??

Salam readers yang dikasihi semuanya,thanks coz sudi jengah singgah jalan-jalan terbang ke blog Dunia siGadis'Biru ni =) walaupun ada diantaranya internet laju lembab pantas slow korang masih lagi nak singgah blog shida thanks sangat-sangat yer heeehee..opss ape topik shida untuk kali nih? kawen? nikah? bertunang? merisik? aduihhh fenin nak fensan shida kalau dengar orang cakap pasal nih huhuhu..bukan apa tadi shida baru buka facebook ade friend request so shida pon tengok la siapa la gerangan insan-insan yang sudi add fb shida malam-malam buta ni kan. Aiiyoo..member lama la..long time no see..shida pun dengan segera approve la cepat-cepat dengan harapan dia online/on9 la kan,mana taknya kami tak berjumpa hampir 7tahun huhu lamakan..last jumpa masa sekolah menengah,so lepas shida approve beberapa minit terus dia msg shida kat chat fb. so nampak la gambar dia ..uwaaaaa..dah kawen rupanya kawan aku sorang nih,actually kawan-kawan sekelas dah banyak yang dah kawen,member pun dah 2tahun mendirikan rumahtangga..huhu..tak sangka la plak,bukan apa masa sekolah dulu dia anti-lelaki opss! guy sorry..biasalah shida dulu sekolah semua perempuan huhu..sembang punya sembang..tiba-tiba member tanya "shida ko bila lagi? sampai bila nak single?" wahai kawanku yang sempurna..bukannya shida tak nak kawen la..belum ada seru lagi,kalau ada insyaallah shida akan war-war kan..wahh bajet macam artis =P  
orang cakap bukan shida cakap kalau ada jodoh tak kemana,lambat atau cepat itu bukan satu isu lagi. Dengan ekonomi sekarang ni kan paham je lah. itu naik ini naik jadi kawalan perbelanjaan itu penting. Kalau setakat kawen saja tak payah buat itu ini senang la hidup. Shida rasa kalau senang macam tu dalam sehari beribu-ribu pasangan akan daftar untuk perkahwinan. Sila angkat tangan cakap dengan shida siapa yang tak nak kawen,habaq mai??

Thursday, 27 January 2011

1st GA Pearl by mOoN

Salam reader hehee GA GA GA jom join GA Cik MoOn hadiahnya sangat menarik,syarat-syarat yang sangat mudah rugi taw sape yang tak join GA ni,yang penting ownernya 'perempuan' plus plus comel lagi ngeeee :D
kalau korang nak join boleh klik nama Cik Moon atau mana-mana nama Cik MOon dalam entri ni sebab sudah shida link kan terus ke blognya, tak percaya try klik =)
1. kenapa anda join GA ni? shida join GA Cik MOon sebab..
  • shida nak berkenalan dengan Cik MOon serta ingin menambah kenalan blogger
  • hadiah yang menarik seperti 3 hadiah misteri menanti peserta yang berjaya dan 1 hadiah khas untuk peserta bertuah
  • nak memeriahkan lagi GA Cik MOon =) 
 2. antara warna putih, peach dan hitam,which color describe u the most dan nyatakan kenapa?
  • disebabkan tiada biru dalam senarai Cik Moon so pilihan ke2 shida adalah PUTIH kenapa putih?


  • sebab korang boleh tengok blog shida nih PUTIH dan biru kan bagi shida warna PUTIH ni tenang dan boleh match dengan pelbagai warna lain. Ia juga suci dan bersih antara sume warna *bukan nak kata warna lain xsuci dan xbersih ye =P so korang tengok blog shida sesuaikan dengan dua warna nih putih dan biru.
3. tag pada 3 rakan blogger yang lain. ini yang paling shida suka buat.
*jom kita lihat siapa yang terkena =)
~ mereka adalah sahabat blogger shida yang paling femes.weee wiitt!

Tarikh akhir menghantar penyertaan : 14 February 2011 (Isnin)


Wednesday, 26 January 2011

Bloglist Sandiwara Seorang Insan@Syafiq Rosli

Salam semua entri kali ni shida post khas buat 'bloglist sandiwara seorang insan@syafiq rosli' .Tujuan mestilah shida nak join bloglist dia,ke2 nak menambah rakan-rakan blogger dan mgeratkan silaturahim. Permintaan senang jer buat entri tentang bloglist dia dan sertakan jantina kita. Itu saja sangat-sangat senang. So shida disini nak buat pengakuan yang jantina shida adalah "PEREMPUAN" saya perempuan,saya ok! .Bagi yang berminat nak masuk dalam bloglist syafiq rosli ni boleh terus ke blognya disini blog syafiq . bye-bye~


Tuesday, 25 January 2011

hey!! korang shida dapat hadiah lar........yay!

Hai semua salam dan selamat sejahtera,ada sihat harini?? hope ok la seperti biasa. Shida ok ok je macam biasa ari ni shida cuti shida tak buat apa kat umah huhu..banyak masa tido saja,tah la penat tak habis-habis lagi tapi ada perkara yang lebih best harini van pos laju sampai umah. Hadiah dari Cik Intan ini hadiah shida menang "orang pertama yang meletakkan link" kat widget linking blog intan actually macam tak percaya shida orang pertama sebab line masa tu sengal-sengal, kejap-kejap shida tengok nama shida nanti shida refresh page nama orang lain plak,so shida biar jerla..tetiba intan msg shida kat cbox dia kate shida orang d'cari hehe..xsangka lak,so now hadiah tu dah sampai. Thanks sangat-sangat kat intan k. Ni lah hadiah dia barang perhiasan,lilin dia wangi shukeee =)
thank so much intan,barang yang dikirim selamat sampai dengan sempurna.

Monday, 24 January 2011

sayang!! lappy shida dah ok,kembali blogwalking =)

Salam semua sayang-sayang shida "selamat malam & selamat pagi" ,thank a lot coz masih tinggalkan jejak d'blog shida nih yang haru biru ngeee :D amcam korang sehat?shida ok dah boleh kembali blogwalking seperti biasa syukur sangat =) selesa sikit keadaan sekarang dari sebelum ni. Bila lappy dah ok,tenet pon ok juga la..baru besh nak blogwalking so shida slowly jejak korang yang blogwalking blog shida. Tadi update survay kat acc nuffnang and shida dapat BE baru "Digi Happy" kotak merah alhamdullah ..syukur walaupun tak banyak cuma satu tapi cukup untuk blog shida *kalau boleh nak lagi ekeke :P thanks to abang nuffnang shida yang sudi menghargai blog shida ni dengan memberi shida BE baru  winkk..winkk ..rata-rata shida tengok semua nuffnanger dapat BE baru yang shida dapat ni =) dan ada juga BE "Dutch Lady Friso" kotak biru yang tak nak lagi ME hehee..dah lebih 2minggu dia stay macam tuh dan earns pun makin naik alhamdulillah =)
klik pada gambar untuk tumbesaran gambar =)

Saturday, 22 January 2011

sorry shida esok seharian tak de lappy masuk wad!

Salam readers sehat? happy hari ni ? hurmm..shida macamni la tension dengan keadaan lappy yang suka stuck, tenet lak lambat betol-betol buat shida bengang..huhu..so shida dah set dengan member esok shida bagi dia format lappy shida. Hope semua nyew ok nanti harap-harap sangat..kalau sengal juga pakat kena baling lappy dan broadband nih haaaihhh..so seharian shida xde esok..korang still bw macam biasa k..tinggalkn jejak d'cbox shida atau komen. Ahad pagi shida dapat lappy shida balik shida akan balas balik kunjungan korang k ..huhu..sayang rasanya seharian tak blogwalking huhu..bye korang ;( adehh shida nih macam nak pergi lama plak, sehari jew ekekke :P eh korang jangan nakal-nakal taw..

Friday, 21 January 2011

internet sengal-sengal punca shida hilang mood nak bw

Jam kat lappy nih tepat 12.00 noon,hye semua assalamualaikum =) tengah nak tunggu lunch shida post entri jap. Ini pon mengambil masa lama sebab line tenet shida teruk sangat,tak tahu kenapa masa bulan pertama beli ok je. Laju jer tenet tuh tak lekang jari shida kat keyboard asik menaip jer. Loading pun cepat jew xtunggu lama.
tapi sejak-sejak ni lambat sangat la smpai blog shida sendiri pun kadang tak leh buka,aduihh payah la gini,nak post entri nak blogwalking pon payah sangat2,tambah lagi nak buka blog-blog yang cantik cute mute kan ..lagi la..ke lappy shida yang dah berat sangat ni..ke ada pendatang asing tumpang tido kat lappy shida owh tidaaakkkkk jangan la huhu,xkan nk format saja..selama 3tahun lebih shida jaga lappy nih pernah sekali jer format huhuhu. tengok lah usha lagi sehari dua sebab semalam shida baru lepas bayar bil. kalau tak ok juga format lah pilihan terakhir shida.
benda ni ker yang menyebabkan lappy shida sakit-sakit sengal-sengal..cissss!!


Thursday, 20 January 2011

cerita tentang thaipusum shida yang malang. apakah??

 (pic from google) gambar ni tiada kena mengena dengan cerita shida tq
Salam readers,good morning good afternoon semua heehee..bangun awal lewat arini opss! semalam ada sesuatu yang berlaku kat shida semalam sempena thaipusum tahun ni,hahaaa tah ape-ape..merepek je! bukan la semalam shida jatuh motor huhuhu uwaaaa..sakit giler badan-badan terutama kaki ni,naseb la takde kemalangan jiwa,dah la petang masa balik kerja ada kemalangan berlaku diselekoh dekat dengan tempat keje shida. Polis ramai huhu..shida kalau ada polis agak suka tak berapa suka *sebab-sebab kenangan lampau ..bla.bla.bla.bla. shida merepek sorang diri ekekkee =P sakit sakit juga tapi malas nak melayan sangat nanti mula lah kerja nya nak UP CUTI ..jangan xperlu tak ada apa pun shida oii..huhuhu..tahun nih banyak benda nak target! perlu bekerja KERAS.yeahh!
 (pic from wan hazel)
Semalam juga shida ada terbaca tentang isu kejujuran dalam blogwalking ni. Shida baca dari blog AfiqBukhari.com korang nak baca g blog afiq ada dalam bloglist shida 'my superblog' . Tak sangka kan  dalam mengejar trafik+duit ni sanggup menipu sesama blogger. Dan juga shida dah tahu siapa antara follower-follower shida yang terlibat dalam auto blogwalking ni. Shida baru perasan jer bila tersedar. Bukan tak boleh ambil jalan mudah,semua orang pun suka kalu ada jalan paling mudah dalam sesuatu kerja yang dibuat tapi itu hanya untuk kepentingan diri itu tak betul lah. Thanks to sahabat shida sorang ni yang sudi menambah dan share ilmu dalam dunia blogging ni . kalau tak shida sentiasa ditipu oleh blogger yang suka mengambil kesempatan keatas blogger-blogger baru macam shida ni ..huhu * lap u lah ngeeeee :D ~

Tuesday, 18 January 2011

* pencarian follower bertuah shida *

hahaa..takleh blah tajuk entri shida kali ini,apa ingat program realiti ke memang lawaklah,ok ok salam semua heeehe actually shida macam biasa la mencari-cari follower bertuah shida, follower yang ade dua kosong '00' dan tiga kosong '000' heeeehe..untuk yang ke 900 shida nak bagi award saja tapi untuk yang ke1000 follower shida nak bagi hadiah lak..busan asik bagi award je,shida pon dah kering idea nak desing award yang macamana,so nak menghargai jasa-jasa baik shida nak bagi hadiah lak untuk yang bertuah weee..kalau shida boleh add diri sendiri dah follow dah hehee =P so shida tak sabar nak tunggu follower-follower yang bertuah ni.
weee ada lagi satu pemberitahuan ..shida sudah ada bloglist taw "My Superblog",hahaa,padahal orang lain da lama dah ada kan,bukan apa memang niat lepas contest shida nak buat bloglist untuk blog shida. Tujuan shida buat bloglist shida ini sebab shida suka blog orang tu (kemas,cepat loading) dan suka karya seni yang ada dalam tuh,info-info yang best,tutorial yang berguna untuk diri shida ni sebagai blogger baru,eh baru ke? baru la juga ngeeeee :D . Pada blogger-blogger yang tersenarai tahniah! shida suka blog korang lah! insyallah shida akan singgah bloglist shida ni setiap hari ~


Sunday, 16 January 2011

gara-gara cerita ni shida tak jadi bogwalking ..biar betul??

Salam readers,giler...biar betul shida tak blogwalkin gara-gara cerita-cerita yang shida tengok semalam korang nak tahu ke cerita apa yang shida tengok kat astro first dan citra Aku Masih Dara Pocong Setan Jompo Black Water dan Damping Malam. cerita ni shida tengok direct dari kul9 sampai kul3.30 pagi bukan apa celcom broadband shida ni dah kehabisan minyak dia nak working so shida biarkan dia dan tengok cerita-cerita ni huh! memang berbaloi-baloi hahaahaa..actually cerita damping malam dengan aku masih dara ni shida beli kat astro satu movie RM15 jadi shida beli dua cerita jadi lam bil nanti bertambah la RM30 hehee..tak pe kak ngah shida yang bayar ekekkee =P shida story skit ke empat2 cerita yang shida tengok nih.
Filem ini membongkarkan dan mengupas kisah keruntuhan akhlak remaja yang jauh tersasar melalui hidup 3 gadis yang berkawan rapat aleeya (yana samsudin) sofea (raja farah) dan hani (diana amir). So korang nak tahu apa pulak watak farid kamil (zack) dan ashraf muslim (firdaus),korang tengok lah cite nih tak rugi banyak nilai-nilai murni/moral ada dalam cerita ni bak kata yana "haruslah tengok" ekekke ..
lepas sejam setengah shida tengok cite aku masih dara shida tengok la kat astro citra cerita ni pocong setan jompo fuhh memang giler seram mulanya. Kebiasaan cerita hantu kalau wujudnya hantu mesti ada kisah silam dulu-dulu. Sama la macam cerita pocong setan jompo ni hantu-hantu nenek moyang nak membalas dendam keatas cucu-cucu mereka yang dijaga oleh iblis (sister siska) .Akhirnya yang selamat hanya 2 orang dari 5 orang,disebalik seram-seram ada juga part-part lucah sikit..adehhh hehee..biasala. tu je cara nak lariskan filem.
selepas cerita hantu shida tengok lak cerita tentang buaya hahaaaha Black water dalam astro citra juga. Asik tengok ular je kan,tengok lak buaya best gak shida tengok layan sorang2 wat2 slumber jer. Kisah tentang Lee dan Grace terperangkap dalam hutan yang dikelilingi air dan berpenghunikan seekor buaya. Lastly cerita ni perempuan dalam gambar yang korang tengok tu terselamat. Dia bertarung nyawa berlawan dengan seekor buaya. kalau shida la dalam keadaan camni rasa-rasa dah jadi makanan buaya dulu apa..huhuuhu..
ok yang ni cerita yang terakhir shida tengok sebab jam hampir-hampir pukul3.30 agak takut gak huhu tapi masih nak tengok ngeeee~ cerita Damping malam ni shida beli juga kat astro first harga masih sama RM15. Cerita ni mengisahkan tentang kehidupan pasangan wadi (ahmad idham) dan kukhalira (amy mastura) serta anak perempuan mereka nuraiza (erynne eryana). Nuraiza yang mula diganggu kejadian misteri sebaik saja nuraiza meninggalkan rumah untuk ke sekolah berasrama penuh. Kesilapan dari ibunya kukhalira menyebabkan kematian anak perempuan mereka. Penyesalan yang tak sudah yang ditanggung oleh ibunya kerana Damping Malam. Best taw cite ni jomla tengok..tak rugi.


Saturday, 15 January 2011

pengumuman penting untuk peserta contest shida&esya

Salam readers..ini pengumuman penting untuk 31 peserta "contest fesyen untuk semua" dengan ini shida merasmikan hari ini 15 Januari 2011 'contest fesyen untuk semua' diTUTUP! segala yang telah diberikan pada kami adalah muktamad. Promote untuk entri juga telah pun tamat dan kiraan akan dibuat dan dinilai mulai sekarang,diingatkan pada peserta untuk pemenangan 'TOP COMMENT' kiraan komen akan dikira mengikut bilangan komen yang diperolehi oleh setiap entri tidak termasuk komen sendiri. Pengumuman pemenang akan dibuat pada 1 Februari 2011. Diharap pada semua peserta bersabar,pemilihan gambar sedang dijalankan dan masih dalam proses mencari pemenang bagi kategori PEREMPUAN dan LELAKI . semoga berjaya pada SEMUA! =)

Thursday, 13 January 2011

eh jiwangkah shida kalau dengar lagu-lagu cinta =)

Salam myreaders semua,heeehe..pagi ni shida nak merepek tentang cintalah,eh kenapa lak shida ni nak berjiwang karat plak ngan korang..ngeeee :D pe salahnye korang layan jerlah shida nih pe'el nya macam ni..tadi tahlah baru pas gayut ngan 'dia' lama juga,rasa macam dah lama tak gayut2 macam tu,almaklumla masing2 bz dengan kerja masing2,kadang shida free dia bz,kadang2 juga dia free shida bz so paham-pahamlah sendiri. Pas gayut tadi rasa rindu lagi tapi masing-masing dah ngantuk tak leh nak msg2 dah,sambung esok jewlah hihi..kalau rindu dia mesti shida nyanyi lagu ni *rindu lagi kat dia nih..best sangat sweet je heheee =) 
> Kalau Cinta by Aliff Aziz feat Joanna <
Di lubuk hatiku Adalah kamu
Sebagai ratu Seluruh jiwaku
Hanya dirimu Yang aku mahu
Telah ku percayakan Hati ini padamu
Maka kita tak saling risau Risau risau risau
Chorus
Kalau cinta jangan kacau
Kalau sayang tak perlu marah
Kalau ikhlas tak minta berbalas
Serahkan cintamu Pada yang punya cinta
Di lubuk hatiku Adalah kamu
Yang aku perlu Seluruh jiwaku
Hanya dirimu Yang aku mahu
Kau ku perlu Kau jiwaku
Kau cintaku Kau ku rindu
Kaulah ratu
Kaulah ratu Kau kau cintaku
Kau ku rindu Kau jiwaku

Wednesday, 12 January 2011

Jom kenali siapa LELAKI ??

 
Salam myreaders sepanjang hari shida asyik fikir nak post apa entri kali ini,so shida pon usha-usha la dari blog ke blog then shida jumpa la sedikit info untuk shida yang sangat-sangat berguna tapi untuk kawan-kawan blogger shida (perempuan *lelaki pun leh je baca kalau nak tahu penilaiannya) tak tahula sama ada ia sahih atau pun tidak info ni shida dapat dari blog 1001RahsiaDiri. Jom kita sama-sama baca tapi telah shida ubah ayatnya mengikut kefahaman shida sendiri..Jom Kenali siapa LELAKI ? :
  • Jika lelaki itu berdiam diri, menyendiri atau menjauhkan diri *eh sama je ayat2 tuh hihihi.. ketahuilah bahawa dia mungkin mengalami masalah atau tekanan tak kira lah dari mana datangnya masalah itu termasuk la dari segi kewangan,kesihatan,hartabenda,tempat kerja atau pun dari kita sendiri (gf).
  • Lelaki kalau ada masalah cepat cool dan cepat kembali ke bentuk asal,tak sama macam kita kaum perempuan mengambil masa terlalu lama itu pun belum tentu reda.
  • Jika lelaki tengah marah atau tertekan jangan dipujuk-pujuk bagai,kerana memberi ia masa itu sudah cukup untuk dia pulih seperti biasa.
  • Lihat perbezaan sebagai sebab untuk sempurna,menyempurnakan bukan jurang kedegilan untuk tidak mahu memahami.
  • Jika berlaku pertengkaran selalunya dia akan melawan habis-habisan dan anda pula mengalah dan pura-pura setuju demi perhubungan. Jangan merasa teruk sangat dengan keadaan ini, lelaki memang begitu, sentiasa mahu menang dan hebat walaupun hatinya mengakui kesilapannya dan mahu berubah mengikut apa yang anda perkatakan.
  • Lelaki memang tak suka berleter dan rimas dengan leteran jadi lelaki cepat naik darah apabila asyik dileteri. Berbanding dengan perempuan yang memang suka berleter dah macam mak-mak. *hihi alamak kantoi =P
  • Lelaki senang menyesuaikan diri walau dimana saja dia berada mahupun dia kenal atau pun tak berbanding perempuan mungkin mengambil masa yang agak lama untuk menyesuaikan diri. 
Mengapa lelaki begitu? Itulah bukti kekuasaan ALLAH. Dia menjadikan perbezaan yang ketara antara lelaki dengan perempuan, agar apabila disatukan nanti, terjalinlah satu bentuk ikatan yang kuat dan  saling sempurna menyempurnakan - lengkap melengkapi. Semua kekurangan siisteri akan dipenuhi oleh sisuami dan semua kekurangan sisuami akan dipenuhi pula oleh siisteri. * amin .. =)

Monday, 10 January 2011

'contest' update untuk entri,gambar dan butir2 diTUTUP!

Salam MyLovely blogger,hari ini tepat 12:00am 10 Januari 2011 bersamaan dengan hari ISNIN shida nak umumkan bahawa 'Contest Fesyen Untuk Semua'  update untuk entri,gambar dan butir-butir diri diTUTUP. Segala yang telah diupdate sehingga 11:59pm 9/1/11 adalah muktamad segala perubahan tidak akan dilayan. Untuk promote entri masih lagi dibuka sehingga tarikh 15 Januari 2011. Peringatan pada semua peserta Tarikh Tutup Contest adalah 15 Januari 2011 dan selepas tarikh tersebut penilaian akan dibuat dan pengumuman pemenang akan diumumkan pada 1 Februari 2011. Diharapkan pada peserta-peserta bersabar menunggu keputusan yang akan dikeluarkan nanti =) Semoga berjaya pada semua peserta 'Contest Fesyen Untuk Semua' .
tahniah! juga pada pemenang Anugerah Juara Lagu ke25
~ persembahan terbaik Faizal Tahir ~
~ vokal terbaik dan tempat ke3 AJL 25 Hafiz AF~
~ tempat ke2 AJL 25 M.U.H & Black ~
~ Juara AJL 25 Ana Rafalli~

kenapa Yuna Tak Menang antara banyak-banyak kategori eh..hmm..??persembahan dia ok apa??



Sunday, 9 January 2011

alhamdullah shida dah kembali yay!

Salam semua myLovely Friend,shida dah kembali yay! hehee..itu la tajuk entri shida,kalau tak percaya tengok la sendiri :P Sorry la korang shida away buat sementara waktu..yups ada prob sikit but now dah setel..alhamdulillah =) prob apa tu shida tak boleh lah share kat sini hihi P&C jus korang perlu tahu shida dah kembali dengan senyuman yang lebar camni  ^_______^ eh lebar ke tuh..ekekke =P selepas ni shida akan blogwalking macam biasa,letih juga dalam seminggu ni biasa la tahun baru bulan pertama kerja, sangat-sangat banyak,alhamdullah semuanya dapat dilaksanakan dengan sempurna =) letih memamg letih,keje mana yang xletihkan tapi dah jadi tanggungjawab kena la hadapi ngan tabah. Pape pun shida suka kerja yang shida buat sekarang..happy jew,
Pada rakan-rakan yang tak putus-putus doakan kesejahteraan shida,amik berat tentang shida thanx so much! semuanya dah ok sekarang,korang jangan risau yer ngeeeee.. :D mulai sekarang shida dah boleh blogwalking dan wat entri macam biasa beshnyeee..yay!

Friday, 7 January 2011

mood hilang * shida away 2 3 hari =(


 
~ shida away 2 3 hari ~

to peserta-peserta contest teruskan promote entri. Shida akan datang update selepas shida dah ok nanti k. Sorry for everyting.




Thursday, 6 January 2011

"Cantik itu Unik" bak kate Intan Izzatul Fariza =)

Salam myLovely readers,2 3 hari ni shida betul-betul sibuk kat tempat keje,keje banyak dengan contest shida lagi..fuhh tuhan je taw camne shida pikul semua ni,tapi tanpa orang-orang kuat shida tak mampu nak pikul,orang-orang kuat yang shida maksudkan tu..korang la rakan-rakan blogger shida yang prihatin ..hehee,malam ni shida agak pening sikit,tak tahu la kenapa,dari kat tempat keje lagi,hope esok pulih seperti biasa. Ok ok tujuan shida sebenarnya nak ucapkan ribuan terima kasih pada rakan blogger shida ni,namanya Intan Izzatul Fariza kenapa eh shida ucapkan terima kasih pada beliau..sebab intan telah pon buat satu entri khas buat shida sempena mybefday yang ke 2*tuutt..hehee..terharu lah huhuh..siap buat award hari jadi shida lagi cantik banner dia..tq so much intan!
dan award yang lagi satu ni shida dapat time tu intan buat contest,memang tak sangka shida jadi orang pertama yang exchange link kat blog dia..hheheee..so shida la pemenag cik intan payug nih hihi..shida dapat hadiah lagi taw..shida tengah tunggu juga hihi so ni lah banner yang cute mute nih hehee ~
comel kan korang hehee..macam tuan dia ..ngeeee ~ jom ramai-ramai pergi blog intan nk kite follow-follow tinggalkan jejak kesana ;)

Ok yang ini pulak AWARD dari umar yg cute cute ke umar nih hehe..tah shida pon tak penah bersua muka .kalo korang nak tahu atau nak share juga award umar nih,singgah lah kat blog umar,actually ini award untuk New Year tapi shida ni sibuk sikit,lambat wat entri untuk award umar,pape pon tq umar tag shida award ini =)
  • ada soalan dari umar shida nak jawab ni (apakah azam lama anda yang anda masih ingat??) so jawapannya azam shida masa tuh nak turun berat badan dengan hanya seminggu =P

Wednesday, 5 January 2011

Opss harini befday shida lah ..lalallla.. (5/1/2011)

Salam myLovely friends,hope korang still belum tido sekarang jam dah menunjukkan pukul 1.53am bersamaan 5 Januari 2011 iaitu hari kelahiran shida siGadis'Biru..hehee saya la siapa lagi kan,hari ni befday shida genap la umur shida 2*tet maaf terpaksa dirahsiakan =P,ramai sangat yang wish kat facebook send sms call msg kat skype fb..thank so much sebab korang ingat befday shida nih and......yang paling happy tepat jam 12.00 am tadi shida dah dapat hadiah yang amat-amat bermakna buat shida,actually hadiah ni shida tak penah dapat dari siapa-siapa sebelum ni,kira ini yang pertama la..pengirimnya adalah teman sehidup semati shida iaitu siapa lagi kalau bukan "boy friend" shida sendiri heeehe..bukan bf orang lain yer no no no ngeee.. Sharul a.k.a Encik Hantu ..jom kita tengok sama-sama video ni =) *sorry sayang i dispaly jap video nih =P
to mydear dun worry i tak marah-marah dah ..befday gul mana boleh marah-marah heheee..nanti cepat tua. Thank so much to sayang coz buat video ni tuk i *walaupun time ni u xberapa sehat,yaa.. betul kita jauh susah sangat-sangat nak berjumpa but! sayang i pada u tak penah kurang tau,lebih-lebih lagi ada la hehee..tapi kita dah janji nak dating kan..weee..syoknye nak hadiah banyak-banyak macam u cakap tu..kih3,i doakan moga u cepat sembuh seperti biasa and hubungan kita makin rapat erat kekal dan saling sayang sampai ke jinjang pelamin dan ke anak cucu..heeehe * opsss pecah rahsia..sorry dear ngeee =P TQ!
 

Tuesday, 4 January 2011

yay! 1 lagi tempat kosong! cepat isi mydear!

Salam semua myreader,shida sangat-sangat lega sebab penyertaan contest shida hampir-hampir nak tamat now shida dah dapat 29 penyertaan,tinggal lagi 2 lagi penyertaan yang masih terbuka kepada yang cepat mengisi tempat,31 penyertaan akan diambil dan selebihnya tiada lagi penyertaan yang akan diambil. Segala pertanyaan boleh dibuat dientri ini. Kepada peserta yang telah tersenarai tahniah shida ucapkan. So korang boleh la mula promote entri setelah 31 peserta cukup disenaraikan. "Top Commentor" bagi pemenang akan dinilai melalui entri dan bilangan komen yang korang dapat *tidak termasuk komen sendiri. "Pemenang Pic Terbaik" akan dinilai melalui gambar secara menyeluruh. "Juri Contest Fesyen Untuk Semua" layak memilih sesiapa saja bagi pemenang setiap kategori. Kepada semua peserta Contest Fesyen Untuk Semua Shida dan Esya ucapkan "semoga berjaya".
  • kepada semua peserta pastikan butir-butir dan gambar dipertaruhkan telah dihantar ke email yang diberikan.
  • segala pertukaran gambar atau butir boleh dibuat sebelum 22 Februari 2011 10 Januari 2011.
  • selepas 10 Januari 2011 segala pertukaran tidak akan dilayan.
  • 5 Januari 2011 birthday shida yang ke tut....hehee xde kena mgena dalam contest ekekek =P

  • update 4/1/2011 10.00pm: penyertaan dah cukup! yay! 
  • update 4/1/2011 10.28pm: calon terakhir 31. Maaf penyertaan tamat ye . sorry ~ 
  • update 4/1/2011 11.37pm: Tarikh tutup contest : 15 Januari 2011 
  • update 4/1/2011 11.40pm: Keputusan Pemenang akan diumumkan pada 1 Februari 2011 *mohon maaf pada peserta proses pemilihan akan mengambil masa agak lama kerana  esya yang masih sibuk. 
  • update 5/1/2011 : bagi peserta yang pertaruhkan lebih dari 1 gambar pihak juri akan memilih salah satu yang terbaik untuk pemilihan.

Monday, 3 January 2011

jom tengok list 'contest fesyen untuk semua'

Salam semua,akhirnya shida dapat keluarkan juga list 'Contest Fesyen Untuk Semua' kepada yang berjaya menyertai contest ini,tahniah shida ucapkan jadi senarainya seperti berikut :
  1. Farisukimi 
  2. MizzNiss 
  3. CikFarra
  4. Nadodress
  5. skyies wth blackheart
  6. Ryoma Ekhizen
  7. Nadiahjamian
  8. Munnyra
  9. BilagadisBercerita
  10. Arnie Syuhaida 
  11. Birucolour 
  12. Najmie Epy 
  13. Misz Fatin 
  14. Shaofie 
  15. Nurul Zahirah 
  16. Adilah@dyla
  17. Farhana Fabulous
  18. Meaw
  19. Syarifah Nornazrah
  20. MiszLalieto
  21. Hazwan dot com
  22. budop gediks   
  23. ::deebaadeeboo::
  24. Ishikawa Komiko 
  25. Fabulous Aen 
  26.  kie
  27.  tomatokering (:
  28. Nurul Ashikin 
  29. Cik Lya 
  30. little Fya 
  31. NaNa
     
update 28/12/10 : dalam entri cuma perlu ada syarat-syarat penyertaan (1) - (5) saja,tak perlu copy semua.
update 28/12/10 : butir-butir yang kami perlukan adalah wajib untuk diisi dan dihantar ke email yang diberi.
update 29/12/10 : perhatian pada peserta-peserta sila emailkan sekali gambar yang dpertaruhkan dalam contest ini.
update 29/12/10 : kepada peserta yang mendapat maklum balas dari penganjur kat email d'kire berjaya menyertai contest ini.
update 31/12/10 : perhatian pada peserta contest ini *sila hantar butir-butir yang kami perlukan ke email ini > c.kami@rocketmail.com,ini kerana para juri akan menilai gambar-gambar anda melalui email bukan en3 /blog.
update 01/01/11 : penyertaan contest ini akan diambil hanya 31 peserta sahaja.
update 02/01/11 : Tarikh tutup contest 15 Januari 2011 (isnin)
update 03/01/11 : Jika nama anda tiada dalam senarai tapi anda sudah join dan hantar butir2 ke email,sila beritahu saya dengan kadar segera!
update 04/01/11 : Minta maaf pada Aen,shida terlepas pandang penyertaan Aen,hope aen maafkan shida *minggu nih betul2 rushin huhu ;(
 
4 orang pemenang akan dipilih dalam contest ini :
  •  2 pemenang (1-lelaki 1-perempuan) akan dipilih berdasarkan picture terbaik dari segi > dress, gaya/pose, cara edit dan keunikan gambar (keseluruhan gambar)
  •  2 pemenang Top Comment dinilai berdasarkan entri dan bilangan komen pada entri (tidak termasuk comment sendiri) 

Best Follower Award dari CIK YANA

Salam myreaders,kali ni tag AWARD datangnya dari CIK YANA ,terima kasih yer cik yana sudi tag shida kat award yang best ni,so shida nak menjawab beberapa soalan dari award ni. 
1. Ucapan Anda :
  • thanks pada Cik Yana yang sudi tag shida dari 1518 follower yang Cik Yana ada =)
2. Berikan 4 ciri gurl/boy idaman untk dijadikan wife/husband:
  • seorang yg berdikari mestilah yang soleh gagah dan sweet =P penyayang & caring
3. Berikan satu tips untuk kekalkan relationship korang dgn partner korang.
  • saling memahami antara satu sama lain dan jujur dalam perhubungan
4. Pernah anda jumpa doa perdekat jodoh & putus cinta ?
 klik pada gambar untuk lebih jelas, sumber dari : webblog.myjodoh.net
5. Letakkan 10 link pilihan anda & tell them that they have won this award.
 * ini adalah 10 blog pilihan shida untuk award ini. tahniah!

Sunday, 2 January 2011

pejam celik 800th follower dah sampai ;)

Salam readers,macam biasalah kalau dah nampak tajuk entri macam tu sure shida dah dapat follower idaman shida hehee..yaaa!! tepat sekali shida dah pun dapat follower yang ke 800 shida,alhamdulillah dalam kesibukan awal tahun 2011 ada juga yang sudi follow blog shida ni,thanks to miss ARBI yang menjadi follower yang bertuah =) so shida macam biasa lah nak bagi award satu2nya hanya follower yang mempunyai 00 @ dua kosong sahaja yang dapat award dari shida ni,hope miss ARBI sudi lah terima award yang tak seberapa ni tapi hasil edit penuh oleh shida sendiri.
award ni sesuai untuk miss ARBI. so sesiapa yang nak berkenalan atau nak menambah follower silalah ke blog miss ARBI kita ni,pape pon tahniah untuk anda !

Saturday, 1 January 2011

Izamir Ridzwan Pendrive GiveAway

Salam readers ini GA kedua yang shida join,actually GA ni d'tag oleh miss Cempaka tq yer..so owner GA ni adalah IZAMIR RIDZWAN senang GA ni hanya tag 4 orang rakan blogger yang lain dan inform kat mereka sekali. Ok shida dah buat tu ,so 4 orang yang bertuah ini adalah jeng..jeng..jeng.. ADIK HAZWAN YANIE J MR.GHOST CIKFARRA yang kena tag tahniah ekekke =P so kepada sesiapa yang nak kan pendrive ni atau nak tambah koleksi pendrive jomla join GA izamir ridzwan dan nak mengetahui dengan lebih detail sila klik sini .thank you.
p/s : soalan 1 hingga 5 shida dah buat .DONE!.

Salam Tahun Baru Buat Semua Blogger =)

Salam myreader semua,sorry shida lambat wat entri happy new year to all rakan-rakan blogger,bukan apa shida agak sibuk sikit sejak kebelakangan ni,lagi pun dah ramai yang wat entri pada sebelah pagi. Takpe sekarang biar shida buat lewat2 skit hihi.. xla la lewat masih lagi 1st Januari 2011 kan..hehee..so HAPPY NEW YEAR - SELAMAT TAHUN BARU 2011 semua..hope apa yang berlaku masa 2010 tak akan sama atau diulang masa tahun sekarang,biarlah berbeza baru lah dikatakan peningkatan diri betul tak? hehee..ikot pendirian masing-masinglah ngeeee :D so apa azam korang untuk tahun baru nih? shida awal-awal lagi  dah terbit hihi shida nak share  lah salah satu azam shida kat korang untuk tahun ni > Ingin Memiliki Kereta Sendiri ~ hehee korang jangan gelak tau hahaaaaa =)) * eh lupa shida xde lesen lagi =P kantoi..lariiiiiii ~
azam shida untuk blog shida ni :
  • nak buat entri atau penulisan yang baik untuk blog shida dan pembaca
  • nak memperkemaskan lagi blog shida,pakai template yang ringkas tapi cute
  • nak pakai template yang ringan senang loading
  • nak cukupkan follower sampai 2000 hihi..macamla dapat =P
  • nak tambahkan bilangan pembaca pada blog shida
  • nak tingkatkan trafik dan ranking


ha?apa? shida dapat topup dari azyaleeya @ yad'z

Salam my readers sume haa? apa? apa? apa? shida dapat topup dari azyaleeya @ yad'z ? heeeehee..belum lagi la shida baru nak mula ni,hari ini 1st Januari shida melibatkan diri join GA dari sahabat blogger shida nih nama nya azyaleeya @ yad'z thanks yadz sudi jemput shida join GA nih,actually shida selama berblogging xpernah join GA sebab shida tak berapa paham sangat konsep GA berbanding "contest" tapi shida tgk GA yadz mudahkan so shida memberanikan diri join GA pertama yang djemput sendiri oleh owner,tq yad'z =) eh sebelum tu shida nak ucap tahniah pada yad'z sebab dah dapat follower ke200,tahniah yad'z!
1. buat entry for this GA, tajuk suke aty korang (letak banner ni dan link ke sini)
done!
2. kenangan terhebat masa berblogging tahun ni.
pada tahun 2010 kan kenangan paling terhebat dan shida sendiri xdapat nak lupakan masa shida join BPM 2010 (blog pilihan malaysia) dan jadi top50 blog pilihan dari 400 blog yang sertai,walaupon kecundang merebut tahta top10 tapi shida tetap bangga dan rasa hebat, pe yang hebat sebabnya blog shida ni dah jadi mate-mate orang menyinggah hihi..trafik dan ranking pon sgt2 menguja kan hahaa..ayat xleh blah,dan xsangka sebab blog shida ni ada pembaca =) dasat juga la feedback yang shida dapat,apa2 pon thanks to Azman Roslan penganjur BPM 2010. Itu saja kenangan berblogging pada tahun 2010. Hope tahun  ni 2011 lebih success =)
3. satu blog febret korang.
blog hazwan dot com *banyak cerita menarik yang kita boleh kongsi kat sana!
4. tag sorang. ( dan dierang mesti tau)
shida tag adik hazwan juge akan bgtahu kat cbox nanti!
5. tinggalkan url di komen.
done!
6. keputusan akan diumumkan pada 1 januari ok.
ok yad'z =)
senangkan? dah tu tgu apa lagi jom la join! close date 1st Jan 3:00pm