Dunia sebenar Shida: March 2011

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Thursday, 31 March 2011

Alhamdulillah adam dah sembuh,esok boleh balik :)

Assalamualaikum,peace upon you.
hehee nak serikan entry dengan gambar adam dulu. time ni shida ambil tadi petang time jumpa adam kat wad C3 alhamdulillah adam dah sembuh dia dah sedar pagi tadi. Naseb baik adam tak kena cucuk sana sini nak masuk air sebab kakak sendiri nak bersengkang mata nak bagi adam minum air yang sepatutnya masuk lam badan adam. Alhamdulillah adam dah ok sikit. kalau tak ada apa-apa hal esok adam dah boleh keluar dari hospital dan dapat result darah dia esok pagi juga. 
TAPI dalam masa yang sama dengan kecuaian shida sendiri shida tertinggal bag yang berisi kunci pejabat,handfone ke2,lesen shida beserta duit yang tak berapa banyak dekat sofa ruang tamu dekat wad C3 tu. Shida bernasib baik makcik guard yang jumpa bag tu. Balik dari hospital singgah makan lepas tu baru balik rumah. Tengok lah berapa jam shida tinggal bag tu kat sofa. Balik rumah baru sedar bag tu tak ada dalam handbag shida. Jenuh cari kat kedai makan dan memang tak terpikir tertinggal kat hospital tu.
Shida call banyak kali tak ada orang angkat handfone shida kat dalam bag tu. Lastly shida suruh Abang Zico(kawan shida) tolong teruskan call handfone shida sampai orang jawab sementara shida pergi hospital.
Lepas tu Abang Zico sms shida bagitahu ada makcik angkat call cakap bag shida dekat dia dekat hospital wad C3 alhamdulillah!! lega rasanya fuh! fuh! shida terus naik atas dengan keizinan pakcik guard bawah tu sebabnya mayb dia tengok shida ni macam nak menangis keadaannya ngeeee :d sebab bukan time melawatkan mana leh masuk dalam. Shida naik atas jumpa makcik guard tu ambil balik bag tu dan ucap terima kasih pada makcik tu. Shida turun bawah dengan perasaan yang sangat-sangat lega. Memang hembus nafas lega yang tahap maksima huhuhuuu. ~

Wednesday, 30 March 2011

semoga adam cepat sembuh..AMIN..

Assalamualaikum, peace upon you.
Semalaman shida tak berapa nak lena tidur sebab dalam pukul9.48 macam tu lah kakak shida yang sulung tu sms bagitahu anak buah shida (adam) masuk wad. masa tu tengah makan-makan sambil tengok drama kat televisyen. Tersentap pun ada langsung stop makan. Kami balas sms kakak dia tak reply pulak,myb dalam hospital dan ada tempat-tempat tertentu memang kena silent dan of handfone. so mak Call abang ipar untuk tahu cerita sebenarnya. mujurlah abang ipar shida angkat so Mak dan ayah terus bersiap bergegas ke hospital . Mak ayah naik motor pergi kebetulan kereta kakNgah tak ada kat rumah. Mak dan ayah dah sampai kat hospital dengan selamat.
Allhamdulilah lah semuanya selamat selepas setengah jam shida call mak nak tahu perkembangan adam. Mak kata adam muntah-muntah non stop pastu adam pengsan badan dia lembik. Doktor cakap adam keracunan dalam darah. Kesiannya shida dengar ni. Actually adam ni pengasuh yang jaga sekali dengan 2orang lagi ank buah shida. Tak tahu lah masalah punca dari rumah pengasuh atau apa. 
Baru 6 bulan umur adam dah kena cucuk sana sini. Nanti shida nak pergi melawat adam. Cuma yang penting sekarang ni semoga adam cepat sembuh..AMIN..korang doakan tuk adam juga ya~
Kami semua (umi,atok,makngah,paklang,makandak,maklah,makcik dan maksu) rindu sangat Muhammad Danish Adam



Tuesday, 29 March 2011

tutorial : bagaimana nak buat efek shadow pada blog

Assalamualaikum, peace upon you.
ok hyep semua hari ini shida nak buat tutorial yang baru shida cuba tadi. Macamana kita nak buat blog/template kita ada efek shadow seperti diblog shida sekrang. efek ni boleh dipasang pada bahagian content-wrapper atau boleh juga dibahagian title post/entri seperti yang shida tunjuk pada gambar diatas atau pun boleh dipasang pada bahagian blockquotes korang seperti yang shida tunjuk pada gambar dibawah.
so korang boleh ikut step ini ok :
1.  buka dulu atau login blog korang pastu > masuk design > edit html > klik expand widget
2.  korang cari code > #content-wrapper {  *kalau tak jumpa boleh pakai ctrl+F untuk cari code tu ok.
3.  ok dah jumpa code tu korang paste code dibawah ini dibawah code yang korang cari tadi
#content-wrapper {
 -moz-box-shadow: 0 0 0px black;

-webkit-box-shadow: 0 0 0px black;

box-shadow: 0 0 0px black;
4.  0px - boleh diubah mengikut ketebalan yang dikehendaki  black - boleh diubah mengikut color pilihan korang ok.
5.  korang preview dulu sebelum save ok. Nak tengok hasil dia dulu kalau puas hati boleh lah save!
 

so ini saja mudahkan, tutorial diatas shida tunjuk untuk masukkan efek shadow pada bahagian content-wrapper/template blog kalau korang nak masuk pada bahagian title post atau blockquotes pakai saja code yang sama yang shida bagi tu then paste pada bahagian yang betul. kalau title post mesti dibahagian > .post h3 { kalau dibahagian blockquotes pula cari code ini > .post blockquote {  ok korang selamat mencuba! thank you ~



Monday, 28 March 2011

Chocolate Giveaway

Assalamualaikum, peace upon you.
Hyep semua, hari Isnin bersamaan dengan 28hb March 2011 shida join Giveaway CikDiya nampak tak banner yang cute kat atas tu, kalau cute pasti kena pamer! so untuk keterangan lanjut boleh klik sini untuk join GA ni ada beberapa syarat wajib kena patuhi jadi shida sebagai peserta sudah pun ikuti semua syarat-syaratnya dan kena buat satu tagline untuk blog decodeco-chocs (sponsor). Tarikh tutup 14 April 2011 dan Tagline yang shida cipta berbunyi begini decodeco-chocs memang bestlah!
shida dan Like Fanpage decodeco-chocs
dah follow blog Dya
dah follow blog decodeco-chocs
jadi syarat yang wajib shida dah buat sebagai bukti shida pampangkan semua yang shida print screen tadi hihi. Shida memang macam ni nerd sikit ^_^ so harapan shida sudah semestinya ingin jadi yang bertuah shida nak hadiah ladybird coin purse. Fuh! Fuh! kasi jampi sikit hehee. Good Luck untuk diri sendiri ~
ini lah salah satu hadiah yang shida nak tu. kalau dapat memang shida Menjerit!!
untuk GA ni shida nak tag sorang member shida iaitu azwa@whitelover




Sunday, 27 March 2011

Alhamdulilah Nuffnang bagi BE baru lagi untuk shida!

Assalamualaikum, peace upon you.
Hyep semua, fuh! pejam celik pejam celik dah hari ahad sekejap je rasanya kan. Rasa sakit tangan shida belum sembuh lagi masih lagi terasa. shida sendiri tak tahu nak buat apa lagi. Kali ni urat dia timbul-timbul lah! huhu seram la plak tengok tangan shida ni. Tak apa lah lupakan dulu cerita bab sakit-sakit yang tak kan penah habis ni. Shida nak cerita sikit tentang Mr.Nuffy shida ni bagu BE baru lagi untuk shida hihi ^_^ BE yang shida dapat kali ni dari iklan DIGI Opera Mini . 
Baru tadi buka akaun Nuffnang nak kemas kini apa-apa yang patut kan. Biasa lah macam shida seminggu sekali shida kemas kini akaun nuffnang tu. Shida tak kan biar berhabuk or bersawanglah akaun nufnang tu kan. Sayang sangat sama Mr.Nuffy bagi shida BE lagi hope dapat lagi hehee ^_^ mentang-mentang semalam cerita tentang speed up! internet shida yang begitu mengghairahkan hahaha :D dan dan dapat BE baru yerk! memang best lah! ok sampai sini je daaa happy reading ~


Saturday, 26 March 2011

internet laju pun heran..shida ..shida haihhh..

Assalamualaikum, peace upon you.
Hye hai hei hoi semua =) alhamdulilah hari ini shida masih lagi tersenyum sambil type entri kali ni,walaupun hujan sejuk menyelami suasana dalam bilik ni. Shida masih lagi gagah nak buat entri ini. Hanya kerana jeng jeng jeng. hehee internet shida hari ni kamcing dengan shida perghhh! laju hari ni blogwalking dengan sempurna loading laju walaupun hari ini shida masuk blog-blog yang banyak widget-widget comel hihi i loike! tak tahu kenapa broadband ni berbuat baik tak seperti sebelum ni. tapi tapi tapi bil tak bayar lagi ni. mungkin sebelum ni dia pernah buat hal lalu menyesal kahkah! broadband pun ada perasaan ke?? walau apa pun shida sangat-sangat berpuas hati berblogging hari ini. hihi tak boleh belah pic yang dicopy dari ihsan google kononnya speed up! eh! eh! sorry ^_^ smile der!
okay story yang ini tak boleh nak happy sangat sebab tangan shida sakit ni bahagian siku dan sekelilingnya. ada gak la urut-urut sendiri, mak urut pun ada. Sakit ni dah 2hari selepas gotong-royong ditempat kerja kot rasanya sebab buat kerja diluar kemampuan sendiri. Angkat benda-benda berat walaupun dalam hati fikir "boleh ke aku angkat ni" bila selesai kerja gotong-royong esoknya mulalah rasa sakit-sakit dan sengal-sengal sendi. Rasa tak sempurna guna tangan ni bila sakit-sakit macam ni. Naseblah sebelah kanan saja yang sakit. Kalau dua-dua belah tangan,boleh tak korang bayangkan betapa siksanya seharian menggunakan tangan macam tak guna. eh! macam mana tu?? entah! now masih tak okay lagi dah masuk hari ketiga. huhu. hope lepas mengurut lagi okay la kot. Nak menaip pun rasa tak selesa je. haiihhh!
pesanan buat kawan-kawan yang singgah dan follow slowly shida jejak korang balik ok. internet dah okay tangan pulak yang tak okay. Adoooiiiyaii sabar jelah! memang dugaan sungguh! minta doa supaya tangan shida cepat ler sembuh amin.. fuh! fuh! daa.. happy reading semua ~


Thursday, 24 March 2011

My 1st GiveAway (zue)

Assalamualaikum, peace upon you.
Hye semua hari ini shida nak join GA dari Cik Zue. Simple je syaratnya seperti biasa suruh ada blog (yup ada!) Follow (dah) buat entri dan backlink (dah juga) tag kepada rakan (siap!) linkkan entri ke comment (siap!) itu saja. so semua syarat shida dah penuhi so harap blog shida menjadi antara 3 pemenang yang bertuah untuk GA Cik Zue. Pada blogger lain yang yang nak join boleh juga masih sempat lagi due date 1 MAY 2011 jam 11.59pm mean masuk 2hb dah tak boleh join so dear hurryup k. kita meriahkan lagi GA Cik Zue ini. Untuk keterangan lebih lanjut tentang GiveAway Cik Zue ni boleh klik sini ok. Untuk GA ini shida nak tag member-member baik shida Yaniej gigiArima bunga whitelover@azwa ok daa ~



Wednesday, 23 March 2011

rasa macam dah berzaman tak dapat award (:

Assalamualaikum, peace upon you.
Hyep korang sihat ke?hope semuanya sihat walafiat seperti biasa. Alhamdulillah shida pun sihat juga agak keletihan kerja rumah banyak. Oh ya! sebelum terlupa untuk GA shida undian untuk kali ke2 dibatalkan serta merta sebab kesemua peserta yang menang sudah pun memberi feedback hari ini . Jadi kalau peserta lain nak menang juga tunggu la GA shida yang seterusnya. apa-apa pun Thanks for korang semua sebab telah menjayakan GA ni dengan lancar hihi ^_^ ok sudah! start to entri yang sebenarnya sku snasa apa kena dengan banner diatas hihi actually tentang banner ini shida dapat award follower dari empunya blog kalau korang nak tahu boleh la singgah blog aku snasa . shida menjadi follower no. 111 unikkan no ni sebab itu la aku snasa ni bagi shida award khas follower 111 so orang lain tak ada award ni cuma shida sorang je. 
so ini lah award follower 111 yang shida dapat comel kan. siapa nak award macam ini terjah lah blog aku snasa tu ok thank you aku snasa hehee. daaa. happy reading ~


Monday, 21 March 2011

mana pergi pemenang-pemenang GA shida??

Assalamualaikum, peace upon you.
huhu semalaman tunggu pemenang GA shida ni, tak juga muncul-muncul herannya korang tak nak eh hadiah ni. penat tau shida buat cabutan ni hihi ^_^ kalau dalam 3hari tak de yang hantar detail sorry k shida buat cabutan kali ke2 so hurryup sayang!


Sunday, 20 March 2011

Pemenang My 1st Giveaway by shida dan esya adalah:

Asssalamualaikum, peace upon you.
Sekarang adalah pemenang bagi My 1st Giveaway by shida dan esya. Shida sertakan slogan yang telah pemenang shida create dengan ringkas dan padat tapi ha! tak macam karangan ye hihi ^_^

Hadiah utama untuk follower ke1000 shida (peserta No.27)
Hadiah kedua berupa Hadiah Misteri (cabutan pertama )
Hadiah ketiga keempat dan kelima adalah berupa topup RM10

wahhh!!!Tahniah! tahniah! tahniah! pada pemenang semua. Bagi peserta yang menang diminta add FB shida untuk memberikan detail (inbox) yang diperlukan seperti berikut:
  • peserta no.27 eb ezrin2 dan  peserta no.18 azatiesayang detail diperlukan (nama,alamat rumah selengkapnya dan no.tel)
  • peserta no.19 Myra Jay, peserta no.103 Athirah dan peserta no.81 Tyrah detail diperlukan hanya no.telefon korang eh.
Thank You all!



Saturday, 19 March 2011

My 1st Giveaway by Shida dan Esya

Assalamualaikum, peace upon you.

 
Hai korang =) pertama kalinya shida buat GA bermulanya hari ini 22/2/2011 (selasa) Seperti biasa GA ini terbuka kepada semua blogger tak kira lelaki atau perempuan dan shida juga tidak keseorangan buat GA ni. Shida bersama partner Cik Esya Erisya (sponser). Jadi shida dan esya menganjurkan " My 1st Giveaway by Shida dan Esya " so ada 5 syarat mudah perlu korang tepati ~
  1. Mestilah korang kena ada blog nak join GA ni. Mana yang tak de sila la buat blog ya (:
  2. Follow blog shida dan blog Esya (tiada paksaan ok) *kalau suka blog shida sila like my FANPAGE (:
  3. Buat tajuk entri " My 1st Giveaway by Shida dan Esya " . copy banner pada entri dan sidebar (link kan ke blog shida)
  4. Sila sambung slogan ini : saya suka buat blog kerana........ *buat seringkas yang mungkin sebabnya shida tak suka baca yang panjang lebar macam karangan =p (buat ringkas tapi menarik dan padat)
  5. Setelah selesai semua diatas tag 5 rakan blogger korang (dia mesti tahu) dan komenkan link korang ke entri ini. Mudahkan =)
so shida tag beberapa member blogger shida : yaniej mr.ghost hazwan.com gigiAriema afiq Bukhari whitelover@azwa bunga jueMeluvu inspirationalefeks zirconia pja@bambam rasa ni je kot huhu ~
* Hadiah misteri menanti 3 pemenang bertuah  dan * Cara pilihan pemenang " Lucky Draw "
~ Tarikh Tutup : 19 Mac 2011 (sabtu) ~
done! thank you =)


update#1 GA klik sini untuk baca .


Friday, 18 March 2011

update #4 My 1st GiveAway by shida dan esya

Assalamualaikum, peace upon you.



Hye semua syukurlah akhirnya GA shida dan esya ni  akan berakhir tepat jam 12 nanti,tapi jangan risau penyertaan 19/03/2011 masih lagi shida terima ok. dun worry shida tak kejam hihi ^_^ excited juga ni nak buat cabutan dan nak tahu siapalah yang bertuah kan weeee syoknyeee. bagi yang baru join tu minta maaf sangat sebab shida akan try terjah blog korang k. line celcom shida tengah slow ni terganggu juga kerja-kerja shida ni huhu sabar jela. tapi korang tak perlu risau siapa pun join tersenarai juga dalam list ok cuma shida lebih 'tegas' dalam pemilihan pemenang nanti. seperti yang shida beritahu dalam update#3 tak tahu eh?? sila la baca entri kat bawah-bawah ni ok pape pun shida wish Good Luck all of you! nantikan pada hari ahad entri cabutan akan shida buat untuk korang ok, tunggu ya! happy reading ~


Thursday, 17 March 2011

update #3 hadiah my 1st GA by shida dan esya

Assalamualaikum, peace upon you (:
Hyep! korang hehee atas tu gambar ayam KFC keh3 ^_^ shida semalam maksudnya hari selasa malam shida keluar pergi mall nak beli hadiah untuk GA shida ni. shida pergi bersama family tercinta. So sebelum pergi mencari hadiah-hadiah untuk peserta GA shida ni. Singgah la dulu pergi makan KFC dekat tesco Taiping. so shida order snack plate dinner rasanya lah lupa la sebab adik yang pergi kat kaunter. So selesai makan baru pergi mencari hadiah untuk peserta shida. Before tu shida ada tanya esya tentang GA ni. Nak tambah hadiah jika peserta melebihi 100 peserta. Alhamdulillah termakbul juga niat tu. Lagi pun shida beli hadiah ni hasil dari duit Nuffnang (: so hadiahnya memang dah beli tetapi masih lagi misteri la. Shida nak hanya pemenang saja yang tahu hadiah misteri apa yang dia menangi so jom kita tengok~
Hadiah pertama berupa Hadiah Misteri dari shida sendiri
untuk hadiah utama diberi pada follower (ke1000) bertuah shida mungkin follower tu pun tak perasan yang dia jadi follower bertuah shida yang ke 1000 kan korang tunggu je lah siapa empunya blog yang akan shida beritahu pada entri pemenang GA ini nanti,cuma shida je yang tahu hihi suspen tak! suspen tak! ^_^ 
Hadiah kedua berupa Hadiah Misteri (lucky draw) dari shida sendiri
hadiah ini diberi kepada peserta yang pertama namanya dicabut. fuhh! siapalah 
yang bertuah tu kan (:
Hadiah ketiga keempat dan kelima adalah berupa topup dari esya (sponsor)
untuk hadiah topup diberikan kepada tiga peserta cabutan bertuah dari tangan shida.
Topup hanya diberikan cuma pada satu nombor sahaja bernilai RM10
sama ada kad topup atau reload.
  • pemenang akan diadili secara adil. peserta yang namanya dicabut sebagai pemenang akan shida semak semula entrinya sama ada dia tepati 5syarat yang diberi (yang penting slogan) so bagi peserta tak buat slogan pastikan anda buat ya!
  • sekiranya 5syarat tak ditepati secara automatik cabutan lain akan dibuat. Ini kerana shida nak buat secara adil kepada semua peserta.
  • bagi peserta yang menang nanti diminta add FB shida untuk memberikan detail yang diperlukan. TQ





Tuesday, 15 March 2011

update #2 for my 1st GA by shida dan esya

Assalamualaikum, peace upon you.
ini adalah senarai peserta GA shida dari mula GA ini berlangsung hingga lah ke hari ini 15/3/2011. Ada lagi dua tempat kosong untuk korang isi supaya hadiah GA ini menjadi berganda seperti dijanjikan oleh shida dan sponsor. Sambil-sambil tu korang klik la link peserta yang lain kot la nak baca slogan peserta yang panjangnya macam karangan 360 patah perkataan hihi ^_^


  1. pja@bambam : http://bambamstory.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  2. cik Lya : http://liyalicious.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-n-esya.html
  3. whitelover: http://ams-whitelover.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  4. krole : http://www.krolezone.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  5. kakngah : http://gengggkapak.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  6. bunga : http://salsalbilah.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  7. leen : http://emmileen.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  8. cute mum : http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  9. my shaizhar : http://myshaizharblogcontest.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  10. fadzillah kamarudin: http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  11. umiliza989 : http://norliza989.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-and-esya.html
  12. nana : http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  13. yaniej : http://duniasigadis.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  14. mrs.Asida : http://ilovecontestblog.com/2011/02/24/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya/
  15. sicomot comel : http://sicomot-comel.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  16. zaikulim : http://zaiikulim.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  17. ika puk puk : http://ikapukpuk-contest.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  18. azatiesayang: http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-esya.html
  19. myra Jay : http://mairasukacgl.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  20. cempakakuning : http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-esya.html
  21. Noor Fatin: http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-esya.html
  22. ..mommy jue.. : http://mommysukacontest.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-esya.html
  23. Taufidris : http://taufidris.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  24. Woofer storm : http://www.wooferstorm.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  25. m@m@ tomeLL : http://belogmamatomel.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  26. kira kekuri : http://ctkiranamaku.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  27. eb ezrin2 : http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  28. fadwa : http://stayinheart.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  29. miza yusof : http://haycontest.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  30. Mariah_smile : http://taufikmaria.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  31. Mama Zharfan : http://suzie284contest.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya_25.html
  32. Arol dshw : http://arolgiveaway.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  33. zur@zari : http://zuracontest.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-esya.html
  34. deqlis : http://deqlis-contest.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  35. nanakimie : http://nanakimie.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  36. zanna orked : http://zanasukahidup.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  37. gadishlollipop : http://gadishlollipopinwonderland.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  38. wan nurul hezrina : http://hezrinacontestngiveaway.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  39. inspirationalefeks : http://inspirationalefeks.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-esya.html
  40. fideila : http://chilloutcontest.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-esya.html
  41. nadzirah aqilah : http://nadzirah-aqilah.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-and-esya.html
  42. cahayacintaillahi : http://wwwcahayacintailahi.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-and-esya.html
  43. cik ewun: http://ewunyukiko.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-syiha-esya.html
  44. nur ain azman: http://officialaenlicious.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  45. diera_syadiera: http://dierasyadiera.blogspot.com/2011/02/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  46. mah@mahu : http://advsinfo.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  47. faidah misnan: http://faidahmisnan.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-esya.html
  48. chiah_ismile : http://chiahismile.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  49. memo_hazel : http://memohazel.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  50. mohd hafiz: http://hafizkiwi.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  51. anis shazlin : http://leenshah.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  52. shareena : http://natrashereena.blogspot.com/2011/03/my-first-giveaway-by-shida-esya.html
  53. marshmallow : http://gadisbershawl.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  54. mia@shida honey  : http://shidahoney.blogspot.com/2011/03/join-contest-hee.html
  55. kehelan : http://kehelan-contest.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  56. haruuta chan: http://haruutachan.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  57. nadratul : http://contestcontestcontest.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  58. jue : http://jue-meluvu.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  59. kwangGiserr : http://kwanggiserr.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-and-esya.html
  60. erawatie: http://erawatie18.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  61. ::nonoy:: : http://noonoy91.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  62. =yunchankhalid= : http://buyunchan.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-and-esya.html
  63. nad@mamazakwan : http://zakwanafifnajmi.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-esya.html
  64. niknur syamimi : http://nnsz90.blogspot.com/2011/03/assalamualaikum.html
  65. syuhada: http://syu90contest.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  66. amalina ali : http://amalinaali.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-eisya.html
  67. dafi|na : http://dafinasukasuki.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  68. ouh Nad! : http://nadhieraey.blogspot.com/2011/03/my-1st-tagtenkiu-miss-nonoy-my-1st.html
  69. ayuselalu : http://ayuayu101.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  70. segalanyer kuterima :  http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  71. syakila : http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  72. tiefazatie : http://tiefazatie.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  73. juniza : http://blogjuniza.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  74. cik Q : http://ennybluetory.blogspot.com/2011/03/my-first-giveaway-by-shida-and-esya.html
  75. sLp mE pLz™ : http://slpmeplz.blogspot.com/2011/03/damn-i-miss-that.html
  76. gigiAriema : http://mieqaone.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  77. pzah : http://aku-pzah.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  78. farhana : http://kasihfarhana.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-esya.html
  79. zuhaida : http://zuhaidazunairi.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  80. akmaFaizal : http://www.akmarwati.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  81. tyrah : http://miszathirah.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  82. Nur : http://2nurhafiz2009.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  83. Nadiah sidek : http://mycontestzone.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  84. Rui$ka : http://ruiskamimie.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  85. ~misz nurul~ : http://misznurulswonderland.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esha.html
  86. Ctnurkhijah : http://thecolourfulisland.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  87. WEIYDAWEINGWAFFA : http://mummylovers-pinky.blogspot.com/2011/03/giveaway-56-my-1st-giveaway-by-shida.html
  88. TINA : http://mastinatina.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  89. Keyri : http://aq-keyri.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  90. Mama wanie : http://mamawanie79.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  91. Aen sizz-ling ~ : http://aen-sizz-ling.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  92. s@hb@nu-Banuu : http://sahbanu-mulaan.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-eisya.html
  93. budak kedah : http://alakadarsaje.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  94. mellow : http://mellowtypo.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
  95. BlackStar : http://blackstar-athirah.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-esya.html
  96. mrGhost : http://medayeveryday.blogspot.com/2011/03/my1stgiveawayby-shidadanesya.html
  97. anis taichou : http://anistaichou.blogspot.com/2011/03/mata-dapat-tag-daripada-kawan-mata.html
  98. Jieda : http://join-giveaway.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-esya.html
  99. Mama Rayyan : http://pelangichenta-fieda.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-esya.html
  100. Lady Nur: http://nurzud.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-and-esya.html
101. dyaHaHa : http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html
102.  Misz Pinky Eyes : http://throughmypinkyeyes.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-and-esya.html
103.  ATHIRAH : http://myrealifestory.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-syida-dan-esya.html
104.  Azmie : http://azmihamdan.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-esya.html
105.  Adlin Rosaida : http://meinalle92.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-and-esya.html
106.  Miss Dill : http://akudantv.blogspot.com/2011/03/my-1st-giveaway-by-shida-dan-esya.html




Alhamdulillah 16 Mac 2011,cukup 100 peserta GA shida jadi hadiah menjadi 5 hadiah misteri termakbul mungkin khamis shida akan bagitahu hadiah yang bakal diterima oleh pemenang bertuah GA shida dan esya tunggu ya (:  happy reading ~


Monday, 14 March 2011

Asleenda 1st Give Away

Assalamualaikum, peace upon you (:
Hai semua! Alhamdulillah hari ini shida tidur petang yang agak panjang hahaha! best gila! ganti balik tidur-tidur yang tak penah cukup tu. huhuu hari-hari pun memang tak penah cukup sebenarnya. hampeh je! ok ok shida nak teruskan entri kali ini dengan GA lagi. ini adalah GA yang ke3 shida join untuk bulan MARCH 2011. GA shida sendiri pun belum tamat lagi tinggal lagi seminggu. hurryup all!! so GA ni simple je pemintaan dia tak perlu buat apa just follow jika mahu bloglist kan jika mahu ok. ditekankan lagi 'jika mahu' hahaa shida apa pun syarat tetap follow ok sebab shida menghargai pihak penganjur yang buat GA ni. Bukan senang nak buat GA shida sendiri tengah alaminya hihi ^_^ so kalau you all nak join atau nak memeriahkan lagi GA ni boleh klik blog penganjur disini ok. shida tag 40rang rakan setia shida yaniej gigiAriem whitelover@azwa cik bunga thank you!
cara pilihan pemenang secara manual oleh encik Husband asleenda so shida harap tangan encik husband asleenda adalah tuah untuk nama shida sebagai pemenang 'Asleenda 1st Give Away' hihi amin ~
Tarikh tutup: 8 april 2011


Saturday, 12 March 2011

Cik Azie lucky follower

Assalammualaikum, peace upon you.
Hyep korang,hari ini entri bukan berkenaan tentang isu-isu semasa  walaupun sekarang tengah hot cerita tentang stsunami yang melanda negara Jepun atau pun entri tentang perihal diri shida sendiri. Bukan! Bukan! dan Bukan! ini entri tentang shida join GA hihi ^_^ shida tak tahu la 2 3 hari ini kekeringan idea. Nak buat apa pun tak tahu. Nak post entri apa pun shida tak tahu so tuk memudahkan pergerakkan blog shida,shida join jela GA ni. Tapi ada lagi 2 3 GA yang shida belum siap lagi nak publish. Harap bersabar ya pada yang rasa macam tahu-tahu dia akan kena tag dari shida hehee ^_^ so shida tak nak buang masa kalau korang rasa nak join GA nih boleh pergi terus ke blog penganjur klik sini thank you ~
so GA ni simple sangat-sangat sebab penganjur kata tak perlu buat megah bagai jus simple cukup syarat supaya azie boleh cek sudah. Tapi kena follow blog sponsor taw kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut boleh la pergi ke blog penganjur. Tarikh pon hampir-hampir nak due 23 mac 2011. untuk pengetahuan azie shida dah pun follow blog korang "blog azie follower 238" dan "blog sponsor follower 873" ok done . Thank you :) bunga gigiAriema yanie dan azwa jom join!

Friday, 11 March 2011

hadiah giveaway pearl by moon selamat sampai (:

Assalammualaikum, peace upon you.
 
Hyep semua,sihat ke? harap semuanya seperti biasa sihat walafiat hendaknya. korang ingat tak lagi GA seperti banner atas ni, Banner ni shida join GA pearl by moon, ini adalah 1st GA yang cik moon buat. So shida sangat-sangat bertuah sebab dapat hadiah misteri dari cik moon alhamdulillah hihi ^_^  so ceritanya hari ini shida dapat dah hadiah tuh pada jam sebelah petang shida tak de kat rumah tapi hadiah ni disambut baik oleh my mom =) thank you thank you very much to moon buat suprises! hehe so meh la tengok hadiah apa yang cik moon bagi kat shida ni (:
taaadaaaa set barang kemas hahaaa tak la set perhiasan wanita ^_^ cantik! suke!
shida zoom lagi dekat hihi cantik an suprises! hehe ^_^ thank you cik moon bagi perhiasan ni shida simpan baik-baik. nanti time kenduri abang shida nanti shida pakai. waahlawah! eh jap ada memo la korang nampak tak yang paper color hijau tu. cik moon cakap macam ni :
Assalamualaikum..
thanks for joining my 1st Giveaway and congratulation for winning ^^nanti if moon buat Giveaway lagi jangan lupa join tau, love u muahhxx ! http://www.munirahizzan.com
ha! macam tu la ayat nya cik moon sama tak sama tak hihi ^_^ thanks again cik moon. Kalau ada lagi GA kalau dijemput sendiri oleh cik moon shida pasti join okay hehee. happy reading ~




Thursday, 10 March 2011

Giveaway By Ezan

Assalammualaikum, peace upon you.
Hyep semua,sihat ke? kalau sihat alhamdulillah. Shida disini pun sihat walafiat hendaknya. bersyukur sekali lagi kerana tuhan masih menyempurnakan hari-hari shida. tidak ditariknya akal fikiran dan tidak diberi kecacatan keanggotaan. Alhamdulillah syukur. Oleh itu dengan lafaz bismillahirahmanirohim shida nak join GA la apa lagi hihi ^_^  so GA kali ni shida join due date nya sama dengan GA shida sendiri iaitu 19/03/2011 tengok kat banner tu sama kan? so GA ni sangat-sangat mudah. kenapa shida cakap mudah jom baca :
syarat-syarat yang sangat mudah seperti : 1) buat satu entry, dan letak title "giveaway by ezan"  dalam entry tue, letak sekali banner yang dekat atas tue.  2) tak perlu nak follow-follow nie, tak wajib pun, cuma pastikan korang rajinlah singgah blog aku nie untuk tahu update pasal giveaway nie! lagi satu tak payah letak banner dekat sidebar korang okey  3) lepas dah buat entry semua, korang tinggalkan link dekat entry nie okey 4) giveaway nie akan berlansung selama 2 minggu sahaja. tarikh tutup ada dekat banner tue.
ha mudahkan? ezan cakap tak perlu follow shida tetap follow hihi ^_^ tak payah letak banner kat sidebar. shida letak juga.  dia cakap tak payah tag member lain tapi shida tag juga! hurmm shida memang degil orangnya  ^_^  hehee hope ezan tak marah sebab shida tak ikut syarat-syarat dia hehee saja nak meriahkan lagi GA ezan ni =P
shida nak tag cik bunga gigiAriema yaniej whitelover@azwa korang kalau dah buat GA ni jus abaikan k hope enjoy dengan GA ini  ^_^  daaa ~
done! thank you! untuk ke blog penganjur klik sini .



 

Wednesday, 9 March 2011

tutorial : Nak letak icon/smilies dalam cbox/smix

Assalamualaikum, peace upon you.
ini cbox shida sendiri sebagai modelnya. actually tutor ni request dari gigiAriema hope dia 
dapat buat dengan cara shida ni. selamat mencuba ya =) 

* shoutmix *
1. korang pergi ke acc.smix dulu pastu log in.
2. dah log in korang mesti dapat page seperti diatas selepas itu klik smileys
3. bila dah klik smileys tadi akan keluar page macam ni pulak. diruangan tu korang kena 
paste url icon yang korang nak pakai. icon tu boleh cari disini atau disini .
bila dah masuk web untuk cari icon untuk smileys korang icon/image tu korang kena klik untuk view image baru amik url dia k atau korang save dulu image / icon tu dan upload balik di web image korang pun ok sama ada di photobucket.com atau imageshack.us korang boleh save dan copy url dari sana.
4. korang masukkan code dia contoh disitu sudah diberikan klik 
pada gambar untuk lebih jelas.
5. bila dah letak url icon korang dan code korang klik add nanti secara auto dia akan
keluar ruang baru untuk korang letak url icon baru (kalau nak tambah icon)
6. bila dah selesai semuanya klik la save lepas tu korang refresh blog korang k dan 
lihat hasilnya. bila dah berjaya korang boleh main icon sampai pagi hihi ^_^

* chatbox *
1. korang pergi ke acc.cbox dulu pastu log in.
2. dah log in korang mesti dapat page seperti diatas selepas itu klik 
> options > smilies (seperti dalam gambar) 
3. korang perlu letak code untuk url icon korang ok.
4. paste url icon korang disitu
icon tu boleh cari disini atau disini .
bila dah masuk web untuk korang cari icon untuk smilies korang icon/image tu korang kena klik untuk view image baru amik url dia k atau korang save dulu image / icon tu dan upload balik di web image korang pun ok sama ada di photobucket.com atau imageshack.us korang boleh save dan copy url dari sana.
5. bila dah selesai paste url icon korang dan code nya kira da selesailah boleh la save. tapi kalau rasa nak tambah lagi icon klik saja new row nanti akan keluar ruang baru.
ok dah siap refresh blog dan klik smilies korang ada tak seperti gambar dibawah. kalau ada kira korang dah berjaya dengan tutorial shida ni. kalau tak ada cuba lagi k ^_^

done! thank you! selamat mencuba ^_^