Dunia sebenar Shida: July 2011

Klik Banner untuk lebih lanjut (iklan berbayar) nak tempah? (klik sini)


Sunday, 31 July 2011

Selamat Menjalani Ibadah Puasa buat semua Bloggerian | Salam Ramadhan dari shida (Dunia sebenar Shida)

Assalamualaikum, peace upon you.
Salam Ramadhan shida ucapkan kepada semua bloggerian terutama kawan-kawan blogger yang rapat dengan shida , sentiasa ada bersama shida ketika susah dan senang kita bersama-sama. Terima kasih! dikesempatan ini juga shida nak memohon seribu kemaafan dari hujung rambut hinggalah hujung kaki jika selama shida berbloging shida ada menyakitkan hati orang, buat orang terasa dan sebagainya mohon ampun sepuluh jari. Dibulan yang baik ni sama-samalah kita beramal dan membuat kebajikan. Ingat puasa penuh ya semua! hehe jangan ponteng-ponteng eh hehee^^ peace >.<
 
shida baru lepas tengok pengisytiharan PUASA 2011 pada 1 Ogos 2011 bersamaan 1 Ramdhan kat tv1 tadi. yay! esok puasa seronoknya rasa ^_^

Ertinya Puasa
Menahan diri dari makan dan minum atau apa-apa jua yang boleh membatalkan puasa, sepanjang hari mulai dari terbit fajar hingga terbenam matahari dalam sebulan bulan Ramadhan.

Wajib Puasa 
  • Islam
  • Mukalaf
  • Berkuasa/Mampu untuk berpuasa, tidak uzur
  • Telah melihat anak bulan Ramadhan atau mensabitkan bulan Ramadhan dengan menggenapkan bulan Sya’ban 30 hari.
Sah Puasa 
  • Beragama Islam sahaja, lelaki, perempuan dan kanak-kanak yang telah mumaiyyiz.
  • Suci dari haid dan nifas.
  • Sempurna akal fikirannya sepanjang hari itu.
  • Bukan pada hari yang tidak sah puasa eg. Hari Raya Puasa, Hari Raya Haji dan Hari Syak (30hb Sya’ban).

 Membatalkan Puasa Sekiranya
  • Memasukkan benda/sesuatu ke dalam jauh rongga seperti mulut, hidung, telinga, atau lubang-lubang kemaluan dengan sengaja.
  • Muntah dengan sengaja.
  • Mengeluarkan mani dengan sengaja.
  • Haid atau nifas.
  • Bersetubuh di siang hari (selain membatalkan puasa ia juga ada hukum tersendiri iaitu diwajibkan membayar kifarah).
  • Murtad (keluar dari Islam).
  • Gila (hilang akal). 
Pantang-larang puasa
Iaitu perkara-perkara yang membatalkan pahala puasa, maknanya berpuasa tidak mendapat apa-apa pahala kecuali lapar dan dahaga (puasa yang sia-sia).
  • Berdusta, berbohong.
  • Mengumpat, mengata orang.
  • Membuat sesuatu yang boleh mendatangkan
  • Melihat benda-benda yang mendatangkan keinginan.
  • Marah.

 " Selamat Menjalani Ibadah Puasa dan Selamat Beramal :) "





Saturday, 30 July 2011

Alhamdulillah cheque Nuffnang dah sampai tapi macam tak sangka!

Assalamualaikum, peace upon you.
Alhamdulillah cheque Nuffnang shida sampai juga akhirnya, rasa macam baru saja shida cashout huhu^^ cheque ni sampai semalam lagi (jumaat) lambat pulak nak post entri ni. semalam pun shida tak online sangat tidur awal. agak letih semalam. ishh! macam mana puasa nanti kan. so cheque ni pun sebenarnya bukan lah yang pertama kali. Ini adalah cheque yang ke2 shida. Jumlah lebih lumayan dari yang pertama dan proses penghantaran cheque pun sangat-sangat cepat! macam tak sangka pula. padahal shida baru saja shida sembang-sembang tentang cheque Nuffnang dengan blogger caliph. Lagi pula Nuffnang tempoh hari pernah problem so agak risau juga lah tapi tahu-tahu esoknya dah sampai haiihh! orang kata rezeki hehee rezeki raya shida kot^^ Nuffnang oh Nuffnang!
taadaaaa.. ni lah chequenya shida belum bank in lagi mungkin isnin lah senangkan. agak berkedut-kedut cheque ni sebab  abg posman tu lipat surat tu huhu^^ shida cepat-cepat selit dekat buku tebal bagi dia kemas balik hehe^^ cheque dah dapat sudah tapi shida semak akaun Nuffnang tadi ala......BE (buffered earning) dan jadi ME (metered earning) huhu^^ dah la satu tu saja BE shida. Hope pengiklanan dari Nuffnang yang baik hati bagi lagi shida BE lagi ya! hehe^^ peace ^_^ shida ada sediakn tutorial Nuffnang untuk newbie dan sesiapa saja yang nak belajar dan nak bersama Nuffnang, sila klik sini ya >.<





Friday, 29 July 2011

Khairul Fahmi Che Mat penyelamat segalanya | Malaysia tersingkir

Assalamualaikum, peace upon you.
kita sebagai rakyat malaysia terpaksa akur dengan keputusan ini. kita harus bangga pasukan Harimau Malaya kita dah sampai hingga ke peringkatan ini. Tahniah juga pada Khairul Fahmi Che Mat (penjaga gol Malaysia) kerana bertungkus lumus berusaha menyelamatkan bola dari pelbagai sudut ditendang. Penambah mata oleh Safee Sali juga harus diberi pujian pada tunggak atau tulang belakang pasukan Harimau Malaya selaku captain untuk perlawanan tadi. Sedih memang sedih harapan tinggal harapan Pasukan Harimau Malaya tersingkir akhirnya. Mungkin tiada rezeki pada perlawan Piala Dunia 2014. Mungkin kita boleh beri tumpuan lebih pada perlawanan yang akan datang kata "Datuk K.Raja Gopal"
Safee Sali kalau dapat satu atau dua lagi gol tadi kan best huhu ^_^


_reaksi para penyokong sebelum perlawanan_
kata-kata penglipur lara untuk diri sendiri : macam tak percaya je malaysia kalah main ditempat sendiri. tak tahu kenapa dan mengapa. sedih sangat-sangat huhu^^ walau apa pun perlu redha dan akur. Bagi shida mereka sudah menang pun. dengan cara permainan dan taktik singapore macam ni memang tak kemana lah! percaya lah! tunggu tengok dorang main dengan team yang lebih hebat dan profesional boleh ke buat taktik-taktik tu lagi kita tunggu dan lihat saja!~ hmmm..menyampah plus-plus geram pula aku!!



Thursday, 28 July 2011

Ngauman sang Harimau Malaya semakin dirasai | Perlawanan ke2 Malaysia bertemu Singapura

Assalamualalikum, peace upon you.
Jam tepat 8.30 malam nanti akan berlangsungnya perlawanan ke 2 antara Malaysia menentang Singapura di stadium Bukit Jalil, Kuala Lumpur. semua rakyat malaysia berharap akan ada tuah ditempat sendiri begitu juga shida mengharapkan kemenangan ditempat sendiri. target shida sendiri tak tahu nak letak berapa memandangkan singapura sudah ada mata 2 - 0 pada perlawanan pertama di stadium singapura. sebarang kemungkinan akan berlaku bila bermain ditempat sendiri jadi dengan harapan pemain malaysia dapat fokus dan bertindak lebih awal untuk perlawanan ke 2 ini. Terasa sungguh debaran walaupun sekarang boleh dikatakan masih awal baru jam 1.00 pagi 28/7/2011.
lebih 85 ribu penyokong akan membanjiri stadium Bukit Jalil malam nanti. Tiket pon sudah habis dijual jadi sama-sama lah kita bersorak dan menyokong pasukan bola sepak Malaysia nanti. tak kira walau dimana mahupun hanya menonton ditelevisyen. harapan tetap menjadi harapan. walau apa pun yang berlaku perjuangan tetap diteruskan. Jadi semua jangan lupa menonton perlawanan bermula 8.30 malam ini. Majulah sukan untuk negara! Malaysia boleh!




Wednesday, 27 July 2011

Wordless Wednesday | i miss someone ;(

Assalamualaikum, peace upon you.
I miss you! I miss you! I miss you! I miss you!  faham tak?!



Tuesday, 26 July 2011

tutorial : letak efek salji dalam blog

Assalamualaikum, peace upon you.
tutorial ini credit to tutorialuntukblog.blogspot.com

ok hari ni shida nak share tutorial letak salji dalam blog. bagi yang suka pakai widget-widget macam ni yang cute-cute boleh lah cuba pakai ok. jom follow step ni macam mana cara nak pakai.
1. login blog >> page element >> add a gadget >> tambah HTMLjavascript
2. copy dan paste kod dibawah. title kosongkan. ada pelbagai warna mengikut citarasa blog
untuk copy seperti biasa ctrl+C

snow white
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowwhite.js"></script>

snow purple
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowpurple.js"></script>

snow black
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblack.js"></script>

snow blue
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblue.js"></script>

snow red
<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowred.js"></script>

 dah puas hati boleh save. Selamat mencuba ^_^




tutorial : nak buat bloglist | show all

Assalamualaikum, peace upon you.

ok kali ni shida nak ajar bagaimana nak buat bloglist dan show all jadi tak perlu pakai scroll. ikut step yang shida bagi sangat-sangat mudah. mungkin semua pun boleh ikut dan buat sendiri. bagi yang dah pakai kod scroll untuk bloglist tu buang dulu lah kod tu baru boleh dapat untuk show all ok ^_^
1. login blog >> masuk page element >> add a gadget 
2. jadi pilihlah gadget untuk Blog List.

3. untuk title yang korang nak letak. ikut suka lah nak letak nama apa pun :)
4. ok yang ini pula berapa bilangan blog yang korang nak show untuk yang paling atas sekali
macam shida sendiri ada 15blog tersenarai maka shida letak 5 yang teratas seperti dalam gambar. Jadi 5 blog yang update terbaru akan keluar dulu *saling berganti lah :)
5. untuk yang ini pula ikut suka la apa yang korang nak pamer kat situ macam shida cukup icon dan date last update saja.
6. rasa dah puas hati sila lah SAVE. selesai sudah ^_^ selamat mencuba.



Monday, 25 July 2011

Happy 2nd Anniversary Blog Qistinaolivia | Happy Birthday sisLily

Assalamualaikum, peace upon you.
hai semua seharian tak bloging semalam gara-gara keletihan berjalan sakan huhu. jadi entri ringkas ni shida tujukan khas buat sisLily@Blog THE QUEEN OF OUR HEART dimana blog sisLily sudah mencecah 2tahun dalam dunia blogger ni. Mesti dah banyak ilmu yang sis dapat since 2tahun bloging kan. Disamping tu juga dibulan yang sama adalah hari jadi sis yang ke "tteet" hehe sendiri shida pun tak tahu berapa tapi shida agak-agakla mungkin ke 27 - ke 30 kot^^ hehe..tengok sis muda lagi dan dikurniakan queen yang sangat-sangat comel dan lincah. sis tolong kiss Qis untuk shida hehe^^ Apa-apa pun shida wish sisLily sihat walafiat bersama keluarga dan bahagia keakhir hayat. dan juga seorang blogger yang berjaya dan berhemah kelak ..amin.. happy bloging sis :)

terima kasih juga pada sisLily, shida menjadi 5 blogger bertuah blog sis yang mendapat FM dari negara berbeza (Singapore&China) no.15 bawa tuah pada blog shida ni. dah lama rasanya tak menang Lucky draw hehe^^ Rasa happy bila tengok keputusannya ..klik untuk baca full story.. Thank you very much sis!



Sunday, 24 July 2011

akur sajalah! Malaysia 3 - 5 Singapore | kelayakan Piala Dunia 2014

Assalamualaikum, peace upon you.
ada yang tak keruan ke dengan keputusan malaysia lawan singapore ni. hehee^^ relax beb! hehe macam shida cool saja ceh!! (padahal hati remuk-remuk dah!!) apa-apa pun keputusan itu tak boleh kita ubah hanya mampu terus memberi sokongan padu pada team Malaysia kita supaya terus berusaha bekerja keras untuk perlawanan seterusnya. Jangan cepat melatah kekalahan hari ini tak bermakna akan kekal kalah selamanya. betul tak?? so teruskan menyokong team Malaysia kita! jom tengok bingkisan video jaringan safee sali myhero! ^_^




Saturday, 23 July 2011

website Nuffnang kena godam?? | kes hacker lagi ke?!

Assalamualaikum, peace upon you.
Hye korang! pagi-pagi ni ramai pula yang menggelabah disebabkan website Nuffnang tidak dapat dibuka. Shida sendiri pun buka juga dari kul12 tadi sampai sekarang tak dapat juga login. Adakah website Nuffnang juga sudah digodam? atau kerana hanya website itu sendiri mempunya masalah dalaman. Tapi setakat ini yang shida masih tahu telah digodam, setakat mana kesahihan perkara ini kita tunggu dan lihat sahaja nanti. Harap pada semua pengguna setia Nuffnang tidak berkecil hati atau risau tentang perkara ini. Cuma perlu berdoa supaya semuanya akan pulih seperti biasa. ok chill ^_^ 

kata penawar duka lara shida : hahaa^^ semua mengeluh "habislah BE aku" dah tengah runing hebat huhu^^ harap tak ada kemusnahan dan apa-apa lah pada ganjaran yang tersedia ada huhu^^ sabar jelah! shida dah cashout dulu nasiblah!




Friday, 22 July 2011

Jaringan minit 80' pemain chelsea | Malaysia vs Chelsea

Assalamualaikum, peace upon you.
semua peminat bola sepak tanahair malaysia sudah tahu keputusan perlawanan antara Malaysia dan Chelsea (1-0) walau apa pun tahniah kepada pasukan malaysia yang pastinya sentiasa teguh dan berusaha dengan lebih keras bermain diperlawanan ini. Tahniah! tahniah! dan tahniah! shida ucapkan kepada pemain-pemain bola sepak malaysia dan shida sentiasa terus meyokong walau apa keadaan sekali pun! perlawanan seterusnya 23 Julai 2011 Malaysia vs Singapore. (Kelayakan PIALA DUNIA 2014) Jom sama-sama kita nantikan dan bersoraklah untuk kemenangan pasukan Malaysia! all the best! jom tengok video bingkisan dari perlawanan Malaysia 0 vs 1 Chelsea.




Thursday, 21 July 2011

Blogger Perak - We Are Family

Assalamualaikum, peace upon you.
Hari ni shida tak ada cerita menarik cuma nak share dengan korang tentang group yang shida join yang diberi nama Blogger Perak - We Are Family. kenapa shida join eh? mestilah sebab orang perak hehe^^ sebab tu shida join. tak kan dari negeri luar tiba-tiba masuk join group perak "mau kena bahan nanti" hehee^^ eh tak ada lah mana ada! so apa yang best dengan group ni sebabnya ada macam-macam aktiviti. Baru-baru ni pada 10 Julai 2011 dorang ada kan gathering dekat taiping (bermis pool-tempat mandi) tempat shida sendiri. Malangnya shida tak dapat join diatas sebab-sebab tertentu nak tahu apa aktiviti dorang tengok video bawah ni ok ish! sangat-sangat jeles! ^_^
 kalau video atas ni sengal korang klik sini ok (pakai crome ok je play..haiishhh)
serius memang rugi tak pergi huhu^^ tapi apa kan daya memang hal pada masa tu sangat-sangat penting. Next gathering memang shida akan join. tapi sedikit rugi lah sebabnya masa tu buat kat taiping dekat gila dengan rumah rugi..rugi huhu^^ oh lupa nak mention kat sini yang shida orang taiping hehe^^ so siapa antara kawan-kawan shida yang belum lagi join atau jadi ahli BP sila-silalah ke group BP ok. atau klik saja banner bawah ni akan terus ke group Facebook BP. Walau tak pergi dapat tengok kat video pun jadilah! eh eh BroFramestone pon ada, cayalah bro! hehe^^
 




Wednesday, 20 July 2011

Wordless Wednesday | makeover zureen

 Assalamualaikum, peace upon you.



Tuesday, 19 July 2011

Happy 1st Anniversary Blog Dunia sebenar Shida | tahniah juga pada pemenang GA shida.

Assalamualaikum, peace upon you.
firstly, syukur alhamdulillah kerana shida masih sempat bersama-sama dengan blog shida yang kini sudah pun setahun umurnya meraikan ulang tahun yang pertama blog shida. Hari ini 19 July 2011 iaitu hari dimana blog ini dilahirkan bukan dari perut shida tapi dari dunia blogspot ni. Selama setahun berkecimpung dalam dunia blogspot ini banyak memberi shida pengalaman itu yang paling utama, pengajaran, ilmu-ilmu dan karya-karya seni penulisan. Banyak kenangan shida dalam dunia blog selama setahun ni. Ada yang kena KATA entri disini. ada yang shida menang GA dan CONTEST dan ada juga yang entri sedih plus menyayangi shida entri disini. shida pernah juga menjadi seorang DJ disebuah radio online entri disini. Macam-macam lagi lah. kalau nak ditype semua memang panjang lah jawabnya entri ni.
Kalau nak cite pasal kejayaan dan perubahan blog dalam dunia bloging ni. yelah! dah setahun katakan kan. banyak memang banyak dimana dari segi NUFFNANG sangat-sangat membanggakan dengan nuffnang shida dah berkihdmat selama 9bulan. shida sudah cahsout earns sudah 2kali BE pula alhamdulillah sudah dapat 16BE semuanya. selain tu juga blog shida yang sudah mendapat tempat di google pagerank. alhamdulillah dapat PR2 rasa macam tak percaya pun ada. bersyukur. lama shida tunggu pagerank ni naik. akhirnya blog dah nak setahun baru dapat PR2 :) dari segi blog pula design dari dulu hingga sekarang memang berbeza banyak. samalah macam newbie sekarang. sama je kita hehe^^ sebab semua pernah merasa menjadi newbie jadi nobody perfect lah! adatlah ada widget banyak, minta i follow u,u follow i balik, tu semua lumrah dunia newbie tapi lama-lama secara perlahan dia akan belajar untuk menjadi yang lebih baik. insyallah~
so shida pun tak nak membebel panjang lebar cuma shida nak mengucapkan ribuan terima kasih tak terhingga pada kawan-kawan blog shida yang selama ini sama-sama memberi tunjuk ajar,belajar berkongsi ilmu dan yang penting membuat blog shida seceria dan meriah seperti sekarang. tanpa kehadiran korang tak kemana blog shida ni rasanya. tak lupa juga pada yang menjadi silent reader, pembaca setia,yang follow shida atau yang sudi menggunakan tutorial yang shida sediakan. terima kasih. terima kasih dan terima kasih.
jadi sebagai orang kata penghargaan kepada semua follower dan pembaca/pengunjung blog shida. sekarang shida nak umumkan keputusan pemenang  "1st Anniversary giveaway Dunia sebenar Shida" dimana ia sudah pun berlangsung selama sebulan dari 16 june -16 july 2011. seramai 96 peserta yang join GA shida untuk kali ini. tersasar dari target mahunya 100 tapi nak buat macam mana GA yang tengah berlangsung sekarang banyak,agak bersaing juga hehe^^ seramai 10 pemenang bertuah yang akan shida senaraikan untuk pemenang GA shida kali ini. Bagi yang tak sempat join boleh join GA seterusnya nanti insyallah ok :)
Jadi kepada pemenang shida ucapkan tahniah!! kerana korang adalah yang bertuah. bagi yang tak menang jangan berkecil hati atau pendam perasaan ya! sebab shida adili seadil-adilnya. random yang shida buat untuk 6 pemenang pun shida berpuas hati kerana mereka sememangnya layak. 10 pemenang GA dan Mereka adalah :
Untuk Pemenang berdasarkan entri dan lain-lain (pilihan shida)


perhatian kepada semua pemenang sila add Facebook shida (ditab menu LAMANSOSIAL) untuk memberi shida detail inbox FB ok (Nama penuh,alamat,no.tel dan url blog) kepada shida untuk urusan penghantaran hadiah korang. Hadiah insyallah shida akan proses antara 2minggu saki baki minggu untuk sesi July ni. Harap semua pemenang bersabar menunggu ok. * bagi yang tak ada facebook hantar detail ke email ini > blogshida87@gmail.com . so Tahniah sekali lagi dan terima kasih semuanya :) nak tengok hadiah klik sini > hadiah GA.




Monday, 18 July 2011

No Ordinary Family | cerita baru tv3 ke shida yang ketinggalan??

Assalamualaikum, peace upon you.
sambil-sambil blogwalking tadi sambil tu tengok cerita kat tv3 ni,actually shida jarang tengok tv1 tv2 tv3 melainkan berita. kalau tak shida asyik layan astro je, tadi picit punya picit kat astro tak ada cerita menarik perhatian shida so usha-usha lah tv biasa buka dulu tv3 lepas tu tv1 tukar balik tv3 hehee^^ lama-lama tv pun boleh hang! hahaa^^ lastly shida stay tv3 tengok citer No Ordinary Family mula-mula tengok macam biasa je "tak pula shida tengok info kan" dah lama tengok macam best pula cerita tentang kuasa-kuasa ni. 
Shida pertama kali tengok so tak berapa tahu full story macam mana kan. setiap hari Ahad Jam 10-11 malam atau setiap hari shida pun tak tahu. layan kan saja. tapi yang buat shida tertarik cerita ni macam cerita yang shida suka tengok macam Smallville, Supernatural, Heroes, Charmed, Ghost Wishpered tu semua cerita tentang kuasa-kuasa luar biasa. Semua cerita tu shida suka tengok sebab ada seram plus plus cerita aksi yang best. cerita ni semua pernah tayang dalam tv korang pernah tengok? suka tak? mana yang ada minat sama macam shida mesti korang layan cerita semua ni.
ha! macam mana inagt tak cerita-cerita ni? mesti ingatkan so cerita No Ordinary Family ni lebih kurang macam cerita-cerita kat atas tu. tak rugi pun tengok. tadi shida tengok best je dan rasa nak follow terus hehee^^ peace ~



Sunday, 17 July 2011

senarai GA dunia sebenar shida | GA ditutup ya!

Assalamualaikum, peace upon you.
harap maklum GA shida sudah pun ditutup CLOSED. so sebarang penyertaan tidak akan dilayan. Walaupun peserta GA tidak sampai pada target shida iaitu 100 peserta cuma ada 96 peserta sahaja shida berasa lega alhamdulillah kerana masih ada sambutan walaupun dalam tempoh ni memang ada banyak GA yang berlangsung dalam dunia blog ni. shida masih berpuas hati :) Thank you pada semua peserta yang sudi join GA shida sempena nak bagi support blog shida yang nak menjelang setahun dalam beberapa hari lagi. terima kasih ya.
so hadiah pun korang dah tahu apa yang akan shida berikan pada 10 pemenang nanti. shida sudah update pada entri GA hadiah apa akan shida beri. Pada yang tak tahu boleh lihat entri GA ok. Walaupun tak sampai 100 peserta tapi shida tetap akan bagi 10 hadiah pada pemenang nanti.
cara pilihan pemenang adalah 6 dari random.org dan 4 pilihan shida sendiri (fav.entri dan lain-lain) jadi pemenang akan shida umumkan pada 19/72011 iaitu tarikh genapnya setahun blog shida ni. Jadi sama-sama kita nantikan pemenang-pemenang bertuah GA shida kali ni. tak sabar rasanya hehe^^ hope pada yang kalah nanti jangan kecewa ya. mungkin tuah korang tak ada untuk GA shida kali ini nanti join lg ok =)

1. http://pelangi6767.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

2. http://syuxermelankolia.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

3. http://intanberliangacontest.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

4. http://amiraliyanacaribelog.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

5. http://jayhunt89.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

6. http://www.fizgraphic.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

7. http://wancikgumuzik.blogspot.com/2011/06/iisshhhkkk-1st-anniversary-giveaway.html

8. http://kinoskoko.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

9. http://akudiekamoo.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

10. http://zaiikulim.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

11. http://hairulizacontestga.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

12. http://tiefazatie.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

13. http://likefreestuffs.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

14. http://chocolatexoxos.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

15. http://ceriteragadishatikaca.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

16. http://pinkummi.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

17. http://diarisifroggie.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

18. http://kisahsigadispink.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

19. http://ohaza.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

20. http://caliphshuriken.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

21. http://ulanweblog.com/

22. http://sahbanu-mulaan.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

23. http://ams-whitelover.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

24. http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

25. http://aciksayang.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

26. http://ibuarifandaisyah.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

27. http://suzie284contest.blogspot
.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

28. http://liyalicious.blogspot.com/2011/06/1st-annivesary-giveaway-dunia-sebenar.html

29. http://chiahismile.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-givaway-dunia-sebenar.html

30. http://luchiakiera.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

31. http://greennnpandacontest.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

32. http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

33. http://jaajahatga.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

34. http://buyunchan.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

35. http://along-nidar.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

36. http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

37. http://atienabila.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

38. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

39. http://miszathirah.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

40. http://alyafify.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html
 
41. http://ilovecontestblog.com

42. http://sharifdez.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html
Delete 

43. http://teratakcikasfz.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

44. http://qistinaolivia-contest.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

45. http://syu90contest.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

46. http://stayinheart.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

47. http://myretromonolog.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

48. http://fiqracake.blogspot.com/2011/06/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

49. http://2nurhafiz2009.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

50. http://jierahdongsaeng.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

51. http://merahduniamira.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

52. http://cikziera2.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

53. http://almost-about-me.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

54. http://www.princess-momoy.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html 

55. http://mieqaone.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

56. http://odahone.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

57. http://darisinikebintangbintang.blogspot.com/2011/07/contest-1st-anniversary-giveaway-dunia.html

58. http://redzwanieredzmann.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

59. http://jijahpages.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html


60. http://imedianna.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

61. http://cempakakuningku.blogspot.com



62. http://diyanaeunhyuk.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html 

63. http://puanbee.com/

64. http://shudte.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

65. http://www.apikpehe.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html 

66. http://ayung-join-contest.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html 

67. http://contestcekodokpunyer.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html 

68. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

69. http://luvnabilndamia.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-duniasebenar.htm

70. http://contestngiveaway.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

71. http://firdanilovestory.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

72. http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

73. http://nini-ab.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html 

74. http://budakketotstory.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

75. http://sj205.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

76. http://colourdeheart.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

77. http://akudantv.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

78. http://contestmeaw.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

79. http://cik-bulan.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.htm

80. http://thedustyblurbs.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

81. http://mysuperduperhero.blogspot.com

82. http://ninabanana94.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.htm

83. http://officialaenlicious.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

84. http://bloomy-day.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

85. http://taufikmaria.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

86. http://nurulsufiza.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

87. http://arjumizam.blogspot.com

88. http://alynnnyzaa.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

89. http://syahadasubri.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

90. http://bebolatomatoe.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

91. http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

92. http://nashanadz.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

93. http://blog-aku-nie.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

94. http://pucheh07.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html

95. http://qesahqaseh.blogspot.com/2011/07/1st-anniversary-giveaway-dunia-sebenar.html
  
96. http://sheisfarra.blogspot.com/2011/06/ga-pertama-utk-tahun2011-terimakasih.html